X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Właśnie się zastanawiałam czy można cytrusy dawać :) W takim razie ja też dam mandarynkę :)
    Ja też zastanawiam się co dla bratanka, ale on ma 15 lat, więc totalnie nie wiem 🤔 myślę nad jakimś robotem, ale takim nie za dziecięcym

Ja w takich sytuacjach daję czekoladę nadziewaną gotówką 😏. Przynajmniej sobie kupi co chce 🙂.

Madarynkę kiedyś dałam mojemu, ale nie posmakowała za bardzo. Wkładał mi do ust po kawałku 😁. Ja uwielbiam 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ja w takich sytuacjach daję czekoladę nadziewaną gotówką 😏. Przynajmniej sobie kupi co chce 🙂.
    Też tak myślałam, że młody najbardziej się ucieszy z gotówki, ale już na każdą okazję mu dajemy to nie chcę, żeby wyszło że na łatwiznę idziemy. Ale chyba tak zrobimy, bo wiem że na coś tam zbiera kasę więc będzie miał dorzutkę.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Bumbum daj znać jak się podoba. :-)
    Na pierwszy rzut oka jest spoko, ale trzeba skręcić, więc pewnie w weekend to zrobimy.
    Chyba jednak poczekamy do Mikołajek bo na opakowaniu jest napisane 1+ także pośpiechu nie ma :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma buciki wkładane ze smyka ale je ściąga... I w ogóle ciężko włożyć bo zawija łobuz paluszki

Tylko wczoraj były 2 pchacze stacjonarnie nie wiem czy jeszcze będą
    Zalogowałam się i pisze gotowe do wysłania ale śledzenie nie dostępne

Mały idzie na drzemkę a męża wysłałam poodbierać różne rzeczy m.in skoczka (wylądował w jakimś sklepie bo Paczkomat przepełniony 😉), płyty dla małego (kupiłam mu kołysanki i świąteczne które dostanie ja Mikołaja), body świąteczne w 51015 😊

Czekam jeszcze na kalendarz ze zdjęciami maksia ktory dziadki dostaną pod choinkę jako prezent od wnuczka 😊

Po pierwszej drzemce zebrałam się i poszłam do biedronki sama po pare rzeczy, zajęło mi to 30min takie kolejki i jeszcze coś złe policzyli mi i musiałam sie wracać. Wróciłam do domu mały latał po podłodze z mężem usłyszał moj głos, wyłonił się z za kanapy i pędem do mnie wystawił raczki podniosłam go wycałowałam i dałam na podłogę a ten w płacz i koniec już na raczkach u mnie musiał posiedzieć chwile 😊 mąż mówi ze jak wychodziłam to zapłakał 😏 moje maleństwo

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama kupiła małemu wczoraj w lidlu wieże z samochodzikami i przywiozła nam niby jest od 1,5 roku 😉 ja puszczam samochodziki i przygląda się nim ale jezcze sam nie puszcza, on samochodziki zjada 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas okropny dzień temperatura cały czas 27.5 mała chce być tylko na moich rękach....i jeszcze komentarze rodziców grrr !

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się komentarzami, zadbaj o komfort malutkiej, to najważniejsze a jak komentują?

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No że jak mała pójdzie do żłobka jak jest taka "mamina" że swoje wyplacze w żłobku itp

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    No że jak mała pójdzie do żłobka jak jest taka "mamina" że swoje wyplacze w żłobku itp
    Na początku wszystkie dzieci płaczą, to jest normalne póki sie nie zaadaptują i nie polubią Pań i tego miejsca.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wiem ale oni tak przeżywają pójście Ali do żłobka ze szok...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj -25% w c&a

Lutyska, malami.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale skoro Ala ma podwyzszona temp to jak ma reagowac? Cos jej dolega wiec chce sie schowac tam gdzie bezpiecznie. Powiedz rodzicom ze bedziesz sie martwić jak mala
    zareaguje w zblobku jak juz bedzie tam chodzic a teraz korzysta ze jest z mama w domu ;) ja bym tak powiedziala ;) u mnie najwiecej tesciowa ma do powiedzenia a jak miala starszaka pilnowac to nie chciala wiec za jej rady dziekuje, a jeszcze komentowala ze do niani jezdzi itd a co mialam go do pracy zabrac? Zlobka u nas nie ma.
    Symbolica podziwiam za grapefruita ;) moja reaguje alergicznie na banany wiec cytrusow boje sie podac ;)
    Co do butow to nie wyobrazam sobie ubierać takich bardzo sztywnych na te male miekkie nóżki no i wlasnie chyba dlatego lepiej pojechac z dzieckiem i sprawdzic jak sie je ubiera. Poki co ubieram takie niechodki ze smyka ale male sie robia,mam tez takie ocieplane niechodki po chlopakach.
    Bumbum 15-latkowi nie odwazylabym sie robota kupowac ale kazdy jest inny.moze lubi ;) mam kuzyna w takim wieku i szczerze tez nie wiedzialabym co kupic. Kase najprosciej i chyba w tym wieku sie z tego ciesza no ale w sumie to tez zalezy kto. A moze po prostu spytajcie sie co by chcial?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kasę już daję takim nastolatkom - najbardziej się cieszą bo kupią sobie coś czego chcą.
    Ja nie mam zamiaru kupować butów zimowych, myślę tak jak Malami, że obleci w niechodkach.. dzisiaj niestety się buntował i je zrzucał.. 😡

Lutyska mój na razie wszystkie owoce lubi, ale, że ten grejpfrut polubi to się nie spodziewałam.. myślałam, że poliże i się skrzywi, a on dawaj..😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 16:54

bumbum lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie przekonałyście, takie zaawansowane roboty trochę kosztują, a jak nie podpasuje to szkoda kasy skoro on zbiera na coś innego.

Ja dzisiaj podałam trochę soczku wyciśniętego z grejpfruta, też posmakowało :) jak nie wyjdzie alergia to jutro wjadą mandarynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 17:01

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Ruda ale to niemoralne ze takie maluchy lgną do mamy i czuja się najbezpieczniej u nich. Póki może niech korzysta ze mama jest blisko 😊 potem będzie musiał powoli się przyzwyczaić i to pewnie zależy od dziecka jak sobie poradzi w i jakim tempie się zaadoptuje

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia. Starszak chyba ma swinke.po poludniu zaczal puchnac za uszami i faktycznie pare dni temu mowil ze go kark boli :/ miala ktoras z Was do czynienia? On byl szczepiony ale co z mala? Dzis juz nas doktorka nie przyjmie i mam rano do niej zadzwonic

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde, Świnka? Masakra z tymi chorobskami :(

Dziewczyny, które kupowały foteliki, decydowalyscie sie na te montowane tyłem? Wolałabym taki Ale boję się że będzie mieć chorobe lokomocyjna albo nie będzie chciał jeździć.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tak js kupuje niedługo maxi cosi pearl pro

Świnka kurczę nie wiem jak to u takich maluszków

Mam pytanie jaki kurier dostarcza z Lidla?

961l20mmezoojidp.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Dziewczyny, które kupowały foteliki, decydowalyscie sie na te montowane tyłem? Wolałabym taki Ale boję się że będzie mieć chorobe lokomocyjna albo nie będzie chciał jeździć.
    Ale dziecko od urodzenia jeździ tyłem to czemu nagle ma dostać choroby lokomocyjnej lub nie chcieć jeździć?
    Mój starszak ma 3lata i dalej jeździ tyłem. Ma britax max way.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w sklepie Bobowozki I tam był ogarnięty sprzedawca I mi kilka polecił w tym Britax Max Way. Jest też duża promocja na Be Safe z 2100 na 1400. Ale mówił że muszę przyjechać z dzieckiem i przymierzyć o dopiero będzie można wybrać.

A chwilę później byłam w hurtowni z Art. dzieciecymi I też zapytałam od tak I tam tak odradzali te tyłem bo dzieci dostają choroby lokomocynej jak mają 1.5 roku. Ale zadne z nich autorytety. Tylko namacili w glowie :)

‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ