X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami może właśnie przestała mu odpowiadać mała wanienka albo denerwuje się bo nie umie w niej stanąć?

Moj od kilku dni chodzi spać 20-21 i wstaje ok 8 ale ja zdecydowanie wole żeby poszedł spać jak wcześniej 18-19 i wstawał 6-7 bo mąż jest w domu do ok 9 a wraca ok 21-22 wiec wieczorem nie mam już siły chciałam coś zrobić na spokojnie a ostatnio przez to chodzę spać ok 1 w nocy 🤷‍♀️

Teraz mały zasnął na drzemkę po tym jak zrobił wielka kupe akurat chwile po tym jak mąż wyszedł do prscy 😏

Moj tez czasami wstaje i zaraz zaczyna płakać ale po chwili mu przechodzi chwile go poprzytulam i nie wiem czemu

Od 24 dostałam informacje ze moje paczki z Lidla zostały wysłane inpost czy ich kurierzy jeżdżą w soboty?

Ja na ospę zaszczepić po roczku tsk jak jest zalecane 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj np zasnął 19.30 i spał 2,5godz do 22 po czym po 10min obudził się zadowolony i nie spał prawie do 24 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, może i tak, pierwszy raz zaczął płakać po tym jak próbował w wannie stanąć na czworaka i mu się nie udało, bo za mała. Co do inpostu to ja w dniu doręczenia dostałam smsa. Paczkomaty w soboty na pewno obsługują, a czy do domów dowożą to nie wiem.

Amir, nie no po takiej długiej drzemce to raczej powód musi być inny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 10:21

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas natomiast w zeszłym tygodniu we wtorek dostałam info z przedszkola że dzieci wymiotują... Od razu zabrałam Blanke bo w piątek wyjazd 400km prawie no i mówię niech zostanie w domu żeby nie przyniosła I Maćka nie zaraziła a poza tym ten wyjazd żeby nie musieć odwoływać...
    No i mówię uff udało się i jak się nie zacznie z sb/Nd u znajomych w domu z dwóch stron... 🤦‍♀️ Potem od środy Maciek, na szczęście tylko luźna kupa, a wczoraj Pan domu... Ale to wiecie stan agonalny 🤣 Na szczęście to jest ekspresowy wirus bo każdego trzymał dobę. Blanka to już w niedzielę biegała jakby nic się nie stało mimo że w sobotę do 4 wymioty i biegunka... Także na razie tylko ja się uchowalam...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg, wyskoczyłam na chwilę do biedronki, miało mnie nie być pół h ale kolejki masakra. Wracam a tu tata uśpił na pierwszą drzemkę :o pewnie długo nie pospi bo będzie głodna ale sam fakt mega

malami.91 lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę chodzić w soboty do biedronki 🙄 chociaż wczoraj byłam, piątek godzina 12 i tez większość czasu spędziłam w kolejce do kasy, czasami mam ochotę sobie coś obejrzeć ale jak katem oka widzę te kolejki to ide już do kas 🙄 jak jestem z małym to zawsze proszę o otwarcie kasy i zazwyczaj otwierają i jak nikt po hamaku się nie wryje to jestem pierwsza 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 11:08

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię, ale zabrakło mi kilka naklejek do slodziaka i postanowiłam podjechać 😌

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W soboty to chyba wszędzie tak jest, a odkąd niedziele są niehandlowe to już w ogóle porażka.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widza ze kolejki długie i otwarte tylko 2 kasy ... powinni sami reagować a nie dopiero jak ktoś upomni się ...
    Ja wczoraj zrobiłam zakupy za 30zl wiec nie dostałam ale ktoś zostawił przy kasie 6 naklejek 😁 my mamy 1 dużego i 2 małe słodziaki ale w większości pomogła nam moja ciocia i moja mama i ja czasem dostałam za kogoś w biedronce jak ktoś nie zbierał, teraz pomagam siostrze uzbierać bo siostrzeniec ma 3 latka i wiadomo więcej radości mu one sprawują niż takiemu maluchowi 😉 a wczoraj j dziś podwójna ilość naklejek za zakupy

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co robić temperatura dalej się utrzymuje na poziomie 37.5 żadnych innych objawów poza marudzeniem i brakiem humoru ;/ nie wiem czy wzywać navwizyte domowa czy zaczekać ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda który to już dzień?

Chyba muszę przestawić powoli małą na dwie drzemki bo o ile rano pada moment to dwie późniejsze drzemki już gorzej ją położyć. Synek też koło 9mca przeszedł na dwie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf na szczescie nie świnka a powiekszone wezly chlonne i dr jak zobaczyla go to się przestraszyla. Mowila ze dobrze ze napuchl z dwoch stron i ze to nagle wyszlo bo tak podejrzewalaby najgorsze.az balam sie pytac co miala na mysli:/ w weekend badan nie zrobimy wiec poki co antybiotyk jak do poniedzialku opuchlizna nie zejdzie to na krew i usg. Troche sie uspokilam i mam nadzieje ze antybiotyk pomoze i faktycznie to nie będzie nic gorszego...

Ruda a ile dni to juz sie utrzymuje?

MonisiaK u nas tez takie jednodniowe akcje byly ale przedszkole nic nie informowalo, pozniej sie dowiedzialam ze cala grupa latala do toalety co chwile. Moj na szczescie nie wymiotowal,mial tylko 1-dniowa biegunkę a mala nie zlapala, siostrzency mieli dwustronnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 13:28

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda niby to nawet nie gorączka stawiałabym na zęby a na pewno termometr jest wporządku? Kurczę znając siebie ja bym wezwą lekarza dla świetego spokoju ale ja lubię panikować, ja narazie wezwałam 2 razy, teraz kilka dni temu słusznie mały się przeziębił i szybko zaczęłam działać i nic się nie rozwinęło prawie nie kaszle kataru tez prawie nie ma i marudny był 1-2 dni.
    Za pierwszym razem wezwałam lekarza bo wydawało mi się ze siorbie noskiem chodź nic nie wychodziło i po 1 dniu przeszło a ja wydałam 200zl 🥺🤓 Ale jeżeli się martwisz to może wezwij lekarza sprawdzi malutka i będziesz spokojna. Ale sprawdź jeszzcze innym termometrem temperaturę

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska to dobrze ze nie świnka 😊 oby szybciutko przeszło i oby mała się nie zaraziła

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dzień ...mała w ogóle nie chce piersi :/

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    2 dzień ...mała w ogóle nie chce piersi :/
    Ruda a ja w nocy, też nie? Kurczę albo dziąsła ja bolą przy ssaniu.. albo się odstawia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 15:57

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mniej je...próbowałam dac na śpiocha ale taka awantura ze szok :(

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli dziecko jest chore w sensie przeziębione złe się czuje to odrzuca inne pokarmy a na pierś jest chętne wiec może to rzeczywiście te zeby, niektóre dzieci naprawdę mogą ciężko to znosić i długo

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o kryzysie laktacyjnym 8-9 mc. Jeśli duzo jedzą innych posiłków to nie chcą już cycu. Jeśli chcesz karmić dalej to musicie to przetrwać a jak nie to dobra okazja do odstawienia.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jeszcze jako tako jadła dziś tyle co nic :/ a jak widzi pierś to odrazu ryk :/ chce karmić nie chce już kończyć :/

‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ