X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami może właśnie przestała mu odpowiadać mała wanienka albo denerwuje się bo nie umie w niej stanąć?

Moj od kilku dni chodzi spać 20-21 i wstaje ok 8 ale ja zdecydowanie wole żeby poszedł spać jak wcześniej 18-19 i wstawał 6-7 bo mąż jest w domu do ok 9 a wraca ok 21-22 wiec wieczorem nie mam już siły chciałam coś zrobić na spokojnie a ostatnio przez to chodzę spać ok 1 w nocy 🤷‍♀️

Teraz mały zasnął na drzemkę po tym jak zrobił wielka kupe akurat chwile po tym jak mąż wyszedł do prscy 😏

Moj tez czasami wstaje i zaraz zaczyna płakać ale po chwili mu przechodzi chwile go poprzytulam i nie wiem czemu

Od 24 dostałam informacje ze moje paczki z Lidla zostały wysłane inpost czy ich kurierzy jeżdżą w soboty?

Ja na ospę zaszczepić po roczku tsk jak jest zalecane 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj np zasnął 19.30 i spał 2,5godz do 22 po czym po 10min obudził się zadowolony i nie spał prawie do 24 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, może i tak, pierwszy raz zaczął płakać po tym jak próbował w wannie stanąć na czworaka i mu się nie udało, bo za mała. Co do inpostu to ja w dniu doręczenia dostałam smsa. Paczkomaty w soboty na pewno obsługują, a czy do domów dowożą to nie wiem.

Amir, nie no po takiej długiej drzemce to raczej powód musi być inny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 10:21

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas natomiast w zeszłym tygodniu we wtorek dostałam info z przedszkola że dzieci wymiotują... Od razu zabrałam Blanke bo w piątek wyjazd 400km prawie no i mówię niech zostanie w domu żeby nie przyniosła I Maćka nie zaraziła a poza tym ten wyjazd żeby nie musieć odwoływać...
    No i mówię uff udało się i jak się nie zacznie z sb/Nd u znajomych w domu z dwóch stron... 🤦‍♀️ Potem od środy Maciek, na szczęście tylko luźna kupa, a wczoraj Pan domu... Ale to wiecie stan agonalny 🤣 Na szczęście to jest ekspresowy wirus bo każdego trzymał dobę. Blanka to już w niedzielę biegała jakby nic się nie stało mimo że w sobotę do 4 wymioty i biegunka... Także na razie tylko ja się uchowalam...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg, wyskoczyłam na chwilę do biedronki, miało mnie nie być pół h ale kolejki masakra. Wracam a tu tata uśpił na pierwszą drzemkę :o pewnie długo nie pospi bo będzie głodna ale sam fakt mega

malami.91 lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę chodzić w soboty do biedronki 🙄 chociaż wczoraj byłam, piątek godzina 12 i tez większość czasu spędziłam w kolejce do kasy, czasami mam ochotę sobie coś obejrzeć ale jak katem oka widzę te kolejki to ide już do kas 🙄 jak jestem z małym to zawsze proszę o otwarcie kasy i zazwyczaj otwierają i jak nikt po hamaku się nie wryje to jestem pierwsza 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 11:08

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię, ale zabrakło mi kilka naklejek do slodziaka i postanowiłam podjechać 😌

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W soboty to chyba wszędzie tak jest, a odkąd niedziele są niehandlowe to już w ogóle porażka.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widza ze kolejki długie i otwarte tylko 2 kasy ... powinni sami reagować a nie dopiero jak ktoś upomni się ...
    Ja wczoraj zrobiłam zakupy za 30zl wiec nie dostałam ale ktoś zostawił przy kasie 6 naklejek 😁 my mamy 1 dużego i 2 małe słodziaki ale w większości pomogła nam moja ciocia i moja mama i ja czasem dostałam za kogoś w biedronce jak ktoś nie zbierał, teraz pomagam siostrze uzbierać bo siostrzeniec ma 3 latka i wiadomo więcej radości mu one sprawują niż takiemu maluchowi 😉 a wczoraj j dziś podwójna ilość naklejek za zakupy

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co robić temperatura dalej się utrzymuje na poziomie 37.5 żadnych innych objawów poza marudzeniem i brakiem humoru ;/ nie wiem czy wzywać navwizyte domowa czy zaczekać ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda który to już dzień?

Chyba muszę przestawić powoli małą na dwie drzemki bo o ile rano pada moment to dwie późniejsze drzemki już gorzej ją położyć. Synek też koło 9mca przeszedł na dwie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf na szczescie nie świnka a powiekszone wezly chlonne i dr jak zobaczyla go to się przestraszyla. Mowila ze dobrze ze napuchl z dwoch stron i ze to nagle wyszlo bo tak podejrzewalaby najgorsze.az balam sie pytac co miala na mysli:/ w weekend badan nie zrobimy wiec poki co antybiotyk jak do poniedzialku opuchlizna nie zejdzie to na krew i usg. Troche sie uspokilam i mam nadzieje ze antybiotyk pomoze i faktycznie to nie będzie nic gorszego...

Ruda a ile dni to juz sie utrzymuje?

MonisiaK u nas tez takie jednodniowe akcje byly ale przedszkole nic nie informowalo, pozniej sie dowiedzialam ze cala grupa latala do toalety co chwile. Moj na szczescie nie wymiotowal,mial tylko 1-dniowa biegunkę a mala nie zlapala, siostrzency mieli dwustronnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 13:28

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda niby to nawet nie gorączka stawiałabym na zęby a na pewno termometr jest wporządku? Kurczę znając siebie ja bym wezwą lekarza dla świetego spokoju ale ja lubię panikować, ja narazie wezwałam 2 razy, teraz kilka dni temu słusznie mały się przeziębił i szybko zaczęłam działać i nic się nie rozwinęło prawie nie kaszle kataru tez prawie nie ma i marudny był 1-2 dni.
    Za pierwszym razem wezwałam lekarza bo wydawało mi się ze siorbie noskiem chodź nic nie wychodziło i po 1 dniu przeszło a ja wydałam 200zl 🥺🤓 Ale jeżeli się martwisz to może wezwij lekarza sprawdzi malutka i będziesz spokojna. Ale sprawdź jeszzcze innym termometrem temperaturę

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska to dobrze ze nie świnka 😊 oby szybciutko przeszło i oby mała się nie zaraziła

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dzień ...mała w ogóle nie chce piersi :/

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    2 dzień ...mała w ogóle nie chce piersi :/
    Ruda a ja w nocy, też nie? Kurczę albo dziąsła ja bolą przy ssaniu.. albo się odstawia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 15:57

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mniej je...próbowałam dac na śpiocha ale taka awantura ze szok :(

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli dziecko jest chore w sensie przeziębione złe się czuje to odrzuca inne pokarmy a na pierś jest chętne wiec może to rzeczywiście te zeby, niektóre dzieci naprawdę mogą ciężko to znosić i długo

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o kryzysie laktacyjnym 8-9 mc. Jeśli duzo jedzą innych posiłków to nie chcą już cycu. Jeśli chcesz karmić dalej to musicie to przetrwać a jak nie to dobra okazja do odstawienia.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jeszcze jako tako jadła dziś tyle co nic :/ a jak widzi pierś to odrazu ryk :/ chce karmić nie chce już kończyć :/

‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ