Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmir mamaginekolog chwaliła się jakiś czas temu ich nowością w sklepie. Skarpetkami z jakimś wypasnym ABSem właśnie. Bardzo je zachwalała, ze to jakiś najlepszy abs nawet testy były, które pokazywały jak super działa ten abs. Wydają się naprawdę spoko. Nie wiem jak cenowo, ale może warto zobaczyć.
W KIKu tez widziałam zwykle skarpetki z jakimiś bajkowymi motywami (myszka minnie, kubus puchatek) i tez miały naprawdę fajny, duży abs, wyglądał całkiem konkretnie. -
nick nieaktualnyMoja tez się przestawiła i chodzi spac koło 21. Podejrzewam, ze to wynika z choroby córek bo przez ospę zle śpią w nocy i potem na popołudniowej drzemce sobie odbijają i śpią czasem nawet po 3 godziny (pozwalam im) wiec przez to chodza spac dopiero po 21. A Laura nie zaśnie dopóki dziewczynki nie pójdą spac. Przynajmniej śpi do 7.30/8 wiec jakiś plus jest no tak wstawała o 6.
Wrócą do przedszkola to pewnie wrócimy do dawnej rutyny 😉
Wczoraj z ciekawości zważyłam mała i waga pokazala 8600, a obstawiałam w okolice 8300 max. Ale polubiła w końcu stałe posiłki to i waga skoczyła 😉 wychodzi na to, ze w miesiąc 500 gramów przytyła wiec chyba oksymbolica lubi tę wiadomość
-
Mojego ok.12cm. Też szukam skarpet z dobrym ABS, najlepiej dość cienkich. Na ogół mały jest na bosaka, ale jak uchylę okno to podłoga zaraz jest lodowata...
Wstaliśmy dziś koło 7 a drzemka dopiero 12:30. Jak mąż jest w domu to cały plan dnia nam się chrzani 😆.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 12:57
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Niestety Ala wciąż odmawia piersi i płacze przy tym niemiłosiernie:/ stałe posiłki je pięknie
smaruję jej dziąsła i jest na przeciwbólowych dziś już nie ma temperatury...nie zwiekszam jej stałych posiłków bo nie chce odstąpienia od piersi ale nie wiem ile tak wytrzymam bo już mi trochę nerwy puszczają jak odpycha się od piersi i wrzeszczy...sama nie wiem co robić
-
W kulminacyjnym momencie wyrzynania się zębów mlecznych dziecko może w ogóle odmówić przyjmowania pokarmów stałych. Może też pojawić się tzw. strajk karmieniowy, czyli dziecko nagle przestaje chcieć być karmione piersią2. Wtedy najlepiej zachować spokój i nie zmuszać dziecka do jedzenia. Spróbuj zaproponować maluchowi pierś, kiedy jest śpiący. W czasie trwania strajku karmieniowego pamiętaj o odciąganiu pokarmu, aby nie zatkały się przewody mleczne. Możesz to zrobić ręcznie lub za pomocą laktatora. Sytuacja w0raca do normy zazwyczaj po 2-3 dniach3.
-
Ruda u mnie odpukać po wczorajszym buncie póki co nie ma śladu, tak że jestem dobrej myśli w Twojej sprawie. Mama z bloga szczęśliwa pisała, że jak dziecko nie chce jeść, to najlepszą przyprawą jest głód.. dasz przeciwbólowe i może podziała i z głodu się nawróci na pierś?
Pomyśl nasze babki nie miały dylematu np. w czasie wojny bo dziecko jadło cyca albo nic, z głodu jadło to co jest i wyrosło 😉 Zdrowe dziecko nie da się zagłodzić.
Malami ja też 41 rozmiar mam, a mąż dwa więcej.. za to mój brat ma conjmniej 46. Moje dzieci też mają spore stopy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 16:57
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Wysokich synów będziemy zapewne miały i to jest fajne 🙂.
Mój zasnął chwilę temu już na noc 🙄. Miał dziś tylko jedną drzemkę ciut ponad 1h. Totalnie rozwalony dzień. Rano mieliśmy wyjazd, po południu gości i tak wyszło😐.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 18:27
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Moj zasnął po 18 ale po kąpieli mąż włączył klime żeby miał troszkę cieplej po kąpieli i zapomniał wyłączyć i mału po 30-40min wstał z przytkanym nosem, normalnie mimo katarki tak nie miał i nie było po nim widać przeziębienia oprócz tego ze może z 4 razy kaszlnal na mokro w dzień. Poszła w ruch inhalacja czyszczenie noska wietrzenie pokoju i rozbudził się i mimo zmęczenia nie mógł zasnąć i dopiero teraz zasypia 🙄 a już myślałam ze przestawi się na chodzenie spać wczensiej to jutro znowu wstanie późno i późno pójdzie spać 🤷♀️
-
Symbolica haha 😁 w sensie po kąpieli Maksia żeby Maksiu miał cieplej na czas przebierania w piżamkę ale sobie zapomiał ale ma nauczkę żeby pamiętać o tej ważnej czynności jak wyłączenie klimatyzacji 😊
Ogólnie nie grzejemy w mieszkaniu bo jest akurat nie za ciepło nie za zimno, na gorze gdzie śpimy pokazuje teraz 23st
W grudniu jak byłam w ciąży przyjechała siostra męża z mężem i synkiem 2 latka to tak rozgrzała nam w mieszkaniu ze wstałam chora i ciągnęło się to prawie 2 tygodnie, wiadomo ciąża czyli herbatki bez leków 🙄 uwazam ze lepiej żeby było chłodniej a cieplej się ubrać czy przykryć w nocy, oczywiście nie przesadzając 😉 -
U nas już pierwsza drzemka, 5.50 i poszły dwie kupy z półgodzinnym dostępem i teraz znowu mam zagwozdke czy to nowe żelazo czy jednak jest jakaś nietolerancja bmk bo wczoraj na śniadanie zjadł troszkę jogurtu a popołudniu placuszki też na jogurcie
No nic robimy znowu nabiałową przerwe -
Super, stęskniła się za mleczkiem, poza tym się nawadnia
Są herbatki na zwiększenie laktacji, ale to wiesz.. choć myślę, że
Ala sobie wyreguluje wszystko sama. Pokarmu nie traci się z dnia na dzień na szczęście.
Paulina ach, to wszystko jasne. Człowiek się uczy na błędachMam nadzieje że z Maksiem juz lepiej i przespał spokonie noc.
Amir no coś jest na rzeczy, też stawiam na nabiał. Amir dajesz pół żółtka codziennie? bo można, słyszałam że też działa cuda jeśli chodzi o anemię.
Mój zrobił pobudkę 5:20 i wcale mu nie chodziło o kupę. A o 4 jadł więc o jedzenie też nie, więc norma staje się jego wczesne wstawanie, mimo iż kładę go ok 20 i ograniczam drugą drzemkę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 08:35