Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda całkiem Cięvrozumiem. Mój rano jadł przed spaniem jeszcze normalnie, a teraz po południu masakra tak mnie gryzł że tylko ała ała ała.. i zaczął przy tym ryczeć, obrażać się na cycka, w końcu poryczal i dał się przystawić do jednej pisał dłuższą chwilę i jak chciałam zmienić pierś to Ryk i znowu obraża na cycka.. i tyle zjadł co z tej pierwszej. Na śpiocha nie na szans.. teraz mi go wybudziła jeszcze strażnica po pół godzinie spania i musiałam go jeszcze uśpić - tylko.smoczek dał radę- żeby nie marudził do wieczora.. także myślę, że ten kryzys laktacyjny o którym pisze bumbum to właśnie to. Tak myślę że mój się nie odstawi bo mało pije wody, więc choćby pragnienie będzie gasił.. zobaczymy. Jak przetrwamy to to będzie dobrze. Odciągasz pokarm jak wogóle nie pije?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 17:50
-
Jakaś mamą na innym forum pisała tak o tym kryzysie: Był moment, w 10mcu, że jadła już tylko rano i wieczór i tak mi
się smutno zrobiło, że pewnie powoli się odstawia, ale po jakiś 2
tygodniach zwykle jedzenie było bee a pierś wróciła do łask. Nie
martw się, to może być chwilowe, a pokarm tak łatwo i szybko nie
zanika:)
Jak byś czuła że pokarm zanika to od czego są herbatki laktacyjne.. na wszelki wypadek warto mieć. Ale to wtedy gdy Ala się nawróci. -
I jak tam na placu boju z karmieniem? U mnie średnio co tam zjadł z jednej po bojach, ale czy dużo to śmiem wątpić. Po 18 dostał pół jogurtu "pure" bo się bałam że się odwodni bo mało sikał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 21:20
-
Moj dla odmiany odkąd przeziębiony tylko cyc go interesuje... zawsze mało jadł innych pokarmów ale od kilku dni praktycznie nic, dzisiaj pociumka coś banana w kawałku i zjadł 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 23:55
symbolica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymajcie się, mam nadzieję że Ala i Jacek się nawrócą na mleko
Nasz w nocy miał jakieś kłopoty od 1 do 2.30 budził się 3x a w końcu ostatni raz z wielkim placzem, daliśmy paracetamol i spał do 6.20 nie wiem czy to zeby czy brzuch od nowego żelaza.. Teraz zrobił kupę i się spokojnie bawi.
A co do apetytu mój wczoraj na obiad pierwszy raz zjadł cały sloik 190g :oWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 07:15
symbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda a sprawdzalas dziąsła? U nas u gory wychodzą jedynki. Ostatnio mala tez byla bardziej piszczaca i mniej jadla,i spaniu w nocy to juz nie wspominam a wczoraj jak mnie uzarla to az podskoczylam.dzis sie z nia wyglupialam i jak otworzyła buzie to sprawdziłam dziasla i zauwazylam kreske u gory także lada dzien pojawi sie zabek.
Mam wrazenie ze ostatnio nic innego nie robie tylko wymyslam co by dzieci zjadły a one i tak gardza
Amir jeszcze nie mialam takich skarpet z dobrym ABS :p u nas tez nogi sie rozjezdzaja, mala lepiej sobie radzi w rajtach w ktorych nie ma antyposlizgow niz w skarpetkach z antyposlizgami.ogolnie to jest taki maly rozbojnik i wszystko musi zrobic po swojemu. Jak ja wezme za rece to nogi podnosi do gory a pozniej lapie sie malego stolika i idzie przy nim przez pokój:D ten stolik ma podklejone filc i jest lekki no i sluzy za pchaczWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 10:17
-
Ruda czyli sytuacja jest do uratowania - dawaj przeciwbólowe i żel na dziąsła - powinna się sytuacja poprawić. Ja młodemu też dałam bo wstał dziś o 5 niestety i już nie zasnął.. pchają mu się dwójki dolne.
Z antyposlizgów polecam skarpety sterntaler. Mają szeroki silikonowy abs (jak opona) i są naprawdę warte swej ceny. Są wersje grubsze na zimę i cieńsze na lato. Przy Weronice super się sprawdziły. Inne polecane to takie ze skórzaną podeszwą innych firm - kiedyś w Biedronce kupowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 10:33
-
nick nieaktualnyRuda ja bym zrobila tak jak Symbolica napisala czyli dac przeciwbolowy. Ja wczoraj tez podalam po poludniu bo tak piszczala no i bynajmniej lepiej spala u szybciej zasnela bo nic jej nie dokuczalo
kiedys pielegniarka mi powiedziala jedno zdanie "jak doroslego boli glowa to bierze tabletke to dlaczego dziecku nie podac przeciwbolowego jak go cos boli?" uwazam ze to ma sens
-
Mojemu tez nogi się rozjeżdżają, najczęściej chodzi bez skarpetek, stopki ma zimne ale karczek ciepły 😉 w czacie drzemki zawsze śpi w samym body bez spodenek i skarpetek przykryty kocykiem to mu się ogrzewają 😊 Teraz jak jest podziebiony chodzi w skarpetkach z abs i są takie nawet ale nie wiem jakiej firmy, kupiłam je w takim sklepiku txm market
Ruda trzymam kciuki żeby mała zaczęła jeść z piersi, na pewno proponuj, pewnie te zęby ja męczą
Moj nadal chodzi późno spać, już od kilku dni, wczoraj poszedł 21 no i wstał 8.30 i teraz ma drzemkę.
Kurczę dni takie krótkie już chyba praktycznie 16 ciemno a on się tak dziwnie przestawił