X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka co tam u Was? zdrowia!

Ruda no to chyba wszystkie teraz jedziemy na tym wózku z ząbkowaniem, prze trwamy bo jak nie my to kto ;-) wczoraj pisałam że mój nie ząbkuje, a dziś widzę że dwójki dolne mu się pchają na świat... wył mi już po 9 do spania więc poszedł i niech śpi jak najdłużej.. dziś na bank mu coś zapodam przeciwbólowego przynajmniej na noc. Jestem półprzytomna jak podjrzewam 90% z nas.

da8300b52b.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale noc... Moze ze 2h przespalam. Widzę, że u Was też wesoło było ;-) Do tego okropny katar mam i goraczkę. Teraz sciagam mleko, a Mała śpi. Nic dziwnego, że w nocy może sobie pozwolić na szaleństwo.

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • amir Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też coś ćwiczył o 1 ale wzięłam na ręce i zasnął na mnie, ogólnie mało się chyba budził dziś w nocy nie wiem nawet czy jadł czy tylko smoka ciumkal :D co więcej spalismy do 7!

I też włazi tam gdzie nie można, mamy w domu duży przedpokój w którym stoi piecyk-koza teraz oczywiście nie da się z niego korzystać bo Kuba nie umie przejść koło niego obojętnie, 300x dziennie otwiera drzwiczki którymi wyjmuje się popiół 😂 w ogóle wszelkie drzwi to jego ulubiona zabawka ;)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir ktoś musi nie spać, żeby wyspał się ktoś - jest równowaga w przyrodzie ;-) Super, że Kubuś dał Ci odpocząć. Co do zakazów to na mojego działają jak najlepsza zachęta i śmieje mi się w twarz... co to dalej będzie?

Migotka spokojnego dnia zatem, po niespokojnej nocy. Zdrowiej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 11:26

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj poszedł spać późno przed 21 ale tez późno wstał bo zaraz po 8, na szczescie ładnie sobie radzi troszkę ma katarki ale oddycha przez nosek, kaszle czasami ale tak na mokro od kataru chyba. Włączam tv i ładnie siedzi i się inhaluje 😊 syrop islandzk paskudny w smaku ale ładnie go je. Poszedł już spać i na sniadanie nic nie chciał oprócz cyca ale podobno w czasie choroby to normalne. W nocy było standardowo już nie budził się z płaczem.

Jeszcze mąż zaczął kaszleć 🙄 może go Maksiu zaraził 😊 natura to chyba zrobiła tak żeby matka się od dziecka nie zaraziła jestem z nim cała dobre przytulał całuje smarka na mnie kaszle i trzymam się 😁

Buciki zimowe widziałam fajne bo w Next ale tam są drogie zwroty nie wiek czy bym ryzykowała rozmiar .... ale rzeczywiście na początek zimy pewnie starcza miękkie ale a drugiej połowie maluchy mogą już zaczynać chodzić i przydałyby się takie normalne a wiadomo pierwsze buty musza być dobre dla stopy

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w Lidlu tego konika na biegunach, zapłaciłam, czekałam na dostawę a tu wczoraj zwrot pieniędzy przyszedł. Chyba nie ogarniają ile czego mają na stanie 😐.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ojejku nawet nie mów zamówiłam 2 dni temu pchacz a wczoraj mama była w lidlu i był jak mi zwrócą pieniędzy to się wkurzę

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, zaloguj się do sklepu i sprawdź jak to wygląda 🙂. Skoro jeszcze nie oddali pieniędzy to pewnie przyjdzie 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 10:11

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ka kupiłam dopiero przedwczoraj wieczór a teraz na stronie już jest nie dostępny 😱

Pisze ze najpóźniej dostawa do 15.11 czyli do dziś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 10:51

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja dostałam pchacz dzisiaj, ale kupiłam 6 dni temu :)

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Paulina, ja dostałam pchacz dzisiaj, ale kupiłam 6 dni temu :)

i jak trzymasz pod choinkę czy na Mikołaja czy mała się już bawi?

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    i jak trzymasz pod choinkę czy na Mikołaja czy mała się już bawi?
    Na razie śpi :D
    Właśnie mam zagwozdkę, bo chciałam potrzymać do Mikołaja, ale szkoda mi trochę, mogłaby się już bawić :) jeszcze to przemyślę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Na razie śpi :D
    Właśnie mam zagwozdkę, bo chciałam potrzymać do Mikołaja, ale szkoda mi trochę, mogłaby się już bawić :) jeszcze to przemyślę :)
    Ja tak mam z kazda zabawka. Dac czy schowac:D wczoraj przyszedl pilot i smartfon dla malej na mikolaja i poki co nie rozpakowalam paczki :) a dzis dalam synkowi samochodzik ktory mial byc do mikolaja dolozony:D haha z torbami pojde jak jeszcze im cos bede chciala kupic... Dla swoich dzieci mam juz prezenty i na mikolaja i pod choinke. Oby dotrwaly do tego czasu schowane :) no a wczoraj jeszcze do prezentow pizamke synowi zamowila i teraz dla rownowagi musze malej tez jakis ciuch kupic :D
    I jak zwykle najbardziej nie wiem co kupic meza bratankom:D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum daj znać jak się podoba. :-)

Młody chyba pokochał cytrusy.. dwa dni temu trochę manarynki a w tej chwili grejfruta wssysa po spaniu (spał 2h40m!).. zobaczył że ja jem i też chciał.

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiałam czy można cytrusy dawać :) W takim razie ja też dam mandarynkę :)
    Ja też zastanawiam się co dla bratanka, ale on ma 15 lat, więc totalnie nie wiem 🤔 myślę nad jakimś robotem, ale takim nie za dziecięcym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 12:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Malami ojejku nawet nie mów zamówiłam 2 dni temu pchacz a wczoraj mama była w lidlu i był jak mi zwrócą pieniędzy to się wkurzę

To kup na wszelki wypadek w lidlu i nie otwieraj jak ci wyślą online to oddasz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poluje online na ten domek dla lalek xxl, ale ciagle jest niedostępny, a chciałam kupić dziewczynkom.
    A w sklepach te zabawki od kiedy są? Od poniedziałku? Czwartku? Pewnie nie ma co liczyć na to, ze bedą stacjonarnie.
    No nic moze mi sie w końcu uda upolować online

Ok. Juz sobie sprawdziłam, ze od wczoraj są stacjonarnie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 12:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tez mam zarzut do lidla online. W weekend darmowej dostawy kupiłam dziewczynkom buciki zimowe. Zamówiłam rozmiar 26. Wczoraj przyszły, otwieram i wyglądają na duzo za duże, patrzę na pudełku rozmiar 26 wiec by sie zgadzało, ale przylozylam do nóg od dziewczyn i ich stopa wypełniała moze 3/4 buta. Patrzę do środka, a tam rozmiar 28. Wysłali mi dwie pary butów w rozmiarze 28 w pudełkach z napisem rozmiar 26 🙄
    Teraz musze oddać i znow czekać na nowe z nadzieja, ze tym razem sie nie pomylą. Oby mnie w ten sposób zima nie zastała

• amir Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica masz rację równowaga w przyrodzie musi być - u nas pierwsza drzemka trwała 20 min :)

Co do bucikow takich niechodkow to my mamy buciki kosmonauty (tak je mój mąż nazywa :P) z h&m i polecam je bo niby są cienkie ale stopki mały ma zawsze cieplutkie nawet jak ma cienkie skarpetki plus są wyższe i mają gumki na piętach więc ich nie ściąga

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się z ciekawości przeszliśmy się do Lidla, chciałam sprawdzić czy są te konie, pchacze, biegówki, ale nic z tego nie było. Pełno kuchenek tylko stało. No nic, kupimy coś innego 🙂. Widziałam też dużo butów zimowych dziecięcych, nawet takie malutkie rozmiary, ale nie wiem czy to się nadaje na pierwsze buty do chodzenia. Teraz podobno fizjo zalecają żeby buty były giętkie, elastyczne, kiedyś miały być sztywne. Ciągle coś innego wymyślają 🤷. No ale obstawiam, że u nas chodzenie koło wiosny będzie, więc może tą zimę jakoś przetrwamy w niechodkach 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 13:08

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ