Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mila, super wiesci!
Pau, hahaha no jak bym o mojej sluchala.. moja tesciowa jakos od poczatku nie chciala uwierzyc w ta ciaze, powiedzielismy jej jak bylam w 7 tygodniu i zapytala mnie jak sie czuje, odpowiedzialam ze dobrze tylko piersi mnie bola, a ona na to 'a bo to moze tak na miesiaczke' (jaka kur*a miesiaczke?! xD) i ona wiecznie cos takiego palnie ze tylko mi przykro ehhh a tez sama wychowala 2 synow i wydaje mi sie ze czasami bywa o nich zaborcza po prostu, na szczescie moj maz sie nie daje ale jego brat to maminsyn jak nicPau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No to ja też mam kiciel zamiast mózgu. Ryczę na programie o odchudzaniu... To jest masakra co hormony robią z człowiekiem.
A dziś w pracy zauważyłam, że po wczorajszych wymiotach zrobiły mi się wyborczyny na twarzy -
Cześć dziewczyny,
Podczytuję Was od samego początku ale bałam się odezwać aby nie zapeszyć. U mnie dzisiaj 12+4 tydzień pierwszej ciąży i jestem świeżo po usg prenatalnym i teście pappa dlatego odważam się odezwać Badania wyszły dobrze, mimo wieku (35 lat) ryzyko skorygowane po usg i badaniach z krwi w przypadku trisomii 21 to 1:4800 prawie, a na te pozostałe trisomie jeszcze mniejsze. Lekarz wykonujący usg powiedział, że wyniki wzorowe i nie ma co dalej się czegoś doszukiwać. Dzidzia na początku nie chciała położyć się na pleckach więc lekarz powiedział, że z charakteru widać, że kobieta Dodał, że zaraz popatrzy uważniej gdzie trzeba i wypatrzył na 95% dziewczynkę. Mąż był ze mną pierwszy raz na usg i spodobało mu się na następne też chce iść
Stresowałam się ogromnie przed tą wizytą bo poprzednia prawie 5 tygodni temu, a objawów mam prawie zero, ale ufff mogę odetchnąć i zacząć powoli się cieszyć
Trzymam kciuki za nas wszystkie i przesyłam dla każdej pozytywne fluidki.malami91, Kropeczka85, nati1992, Nadzieja22, Lady_E, Pau.Em, Aliq, -Mamunia-, MałaMała, kjt91, artemida27 lubią tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
nick nieaktualny
-
Do dziewczyn mających plamienia trzymam kciuki żeby to wszystko lada moment minęło. Dla nie ostatnie dni w szpitalu to była tragedia chociaż zewnętrznych krwawien nie miałam dlatego domyślam się co czujecie za każdym razem kiedy idziecie do toalety trzymajcie się, będzie wszystko dobrze.
Ruda daj znać po wizycie co się dzieje[/url]
[/url] -
Ja po dzisiejszych badaniach prenatalnych - wszystko jest tak jak być powinno !
Co prawda termin przesunął mi się na 29 stycznia ale oczywiście zostaję z Wami Miała być Zuzia ale chyba jednak musimy zastanowić się nad imieniem dla chłopczyka
CRL 67 mm
NT 1,7 mm
kość nosowa -obecna!
narządy wszystkie widoczne, przepływy ok
Parametry biochemiczne:
wolna b-hcg 1,253 MoM
PAPP-A 0,975 Mom
Szacowane ryzyka trisomii 21 18 13
podstawowe 1:665 1:1648 1:5164
ostateczne 1:8555 1: 32966 1:103283
Niby się nie denerwowałam przed badaniem aleeee jak byliśmy już "po" to takie ciśnienie mi strzeliło, ze szok hehehe. Od razu po powrocie do domu poszłam spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 19:41
Kropeczka85, Pau.Em, Pepper, Nadzieja22, Jonesey, Lady_E, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Aliq rewelacja! czyli chyba mamy pierwszego chłopca na wątku!
Reni, tzn że coś wyszło nie tak w testach pappa? ja robiłam ten test w zeszła środę i siedze jak na szpilkach do 2 tyg mają być wyniki dopiero
Ruda gdzie jesteś??????? Nie wiesz że nie można stresować ciężarnych? daj wreszcie znać jak poszło!
przepraszam nie pamiętam nicku ale któras chyba jeszcze miała mieć badania dzisiaj po 21? czy mi się pomyliłoAliq lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jakbyscie chciały poczytac o naszej histori i drodze do macierzyństwa Link poniżej
https://plodnosc.pl/gdy-pogodzilam-sie-z-mysla-ze-nie-bede-mama-na-tescie-pojawily-sie-dwie-kreski/Agnessa, KaroKaro lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Ja dzisiaj po wizycie i zostal jeden bąbelek Ale za to co do dnia rozmiarowo odpowiada dniu ciazy wiec jest ok. drugi zatrzymal sie na 6 tygodniu czyli serce troche popracowalo i sie poddalo. Teraz tylko czekanie i nadzieja by ten slabszy sie wchlonął a nie wydalil bo jak bedzie sie chciala macica oczyscic to pociągnie tego większego. Ach stresy się nie skończą
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
nick nieaktualny
-
Rose, strasznie mi przykro ale trzymam mocno kciuki za drugie maleństwo! myślę że jest silne i da rade także nie załamuj się tylko wysyłaj w stronę macicy pozytywne wibracje, niech wie że mama nie da mu się poddać
empik, piękne bobo! to jest niesamowite jak z tygodnia na tydzien dziecko potrafi urosnąć!Rose7 lubi tę wiadomość