Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pepper wrote:Jonessey wiem doskonale o czym mówisz. Wzbudzanie poczucia winy, że ona za Ciebie zrobi. Chce pewnie dobrze ale uczucie że ktoś Cię wyręcza tez nie jest przyjemne. Skomplikowane ale kto wie jak jest z teściową ten zrozumie
Wkońcu to my mamy być idealnymi żonami i gospodyniami w naszym domu a nie one
Z drugiej strony są pomocne juz przy dzieciach. Zobaczysz jeszcze wszystko będzie dobrze.
Do malenstwa...
Lepiej moja mama mi doradzi itd
Tesciowka robi wszystko na pokaz ze niby taka dobra ojojoj ... lata do kosciola codziennie myje kosciol kawka herbata z ksiezmi... ale zeby chociaz synowi JEDYNEMU wyslac kartke na urodziny(bo jego siostra zmarla na raka:( ) to gdzie tam .. Kase ciagle wklada w kosciol...
Dobra z niej mara... potrafi udawac przed obcymi taka kochana a mi by oczy wydrapala... taki przyklad... ona z tesciem (i jeszcze jak maz za kawalera i jego,siostra zyla) to mieszkali przez 30lat w kawalerce 35m2 na jednym pokoju... tesc naprawde SPORO zarabial kiedys ale woleli kawalerke... ok ich sprawa...
Ale my jak sie poznalismy z mezem (32l.) To pojechalismy po slubie do Anglii i przez 3lata doslownie zapieprza.lismy na magazynach zeby zarobic (b.ciezka fizyczna praca - noszenie paczek paneli, paczek plytek itd) i po 3l wrocilismy do PL i kupilismy sobie mieszkanko 3pokoje 56m2.
Tesciowa z tej zawisci ciagle wbija nam szpile... nawet jej nie pasuje ze to na 4pietrze! A co ja to obchodzi...!?! A ja jak sie pare dni temu wkurzylam z mezem to jej w oczy powiedzialam ze ja na 1pokoju mieszkac nie bede (wynajmowalismy po powrocie z UK malusia kawalerke wiec wiem jak to jest) i ze chce dzieciom zapewnic warunki..tak jej dopieklam !! Bo ciagle a to a tamto to jej do.ralam! Ile mozna wysluchiwac obelg... to widzialam jak sie az zagotowala... a wczoraj uslyszalam od niej ze powinnam w domu siedziec!! A nie jezdzic z mezem autem...
Wiec widzicie Laseczki ze no tez mam upierd.liwa tesciowke... i z nia walcze CODZIENNIE...
sorrki za ten wywod dlugi ale tez musialam sie wygadac12/02/2019
SZYMEK
-
malami91 wrote:EBa, witamy u mnie też spory stres przed jutrzejszą wizytą, od 4 tygodni nie wiem co tam w środku słychać...byle do 16:30
trzymajcie prosze kciuki DziewczynyPau.Em, Jonesey, SiSi111, essentiel, Kropeczka85, -Mamunia-, Pepper lubią tę wiadomość
12/02/2019
SZYMEK
-
Hej dziewczyny gratuluję udanych wizyt ja opalam dupsko nad Bałtykiem, ale myśle już o moim poniedziałkowym usg genetycznym i dopada mnie już stres z dobrych wiadomości pomału przechodzą mi mdłości , nudności itd .
Co do teściowych to ja mam akurat teściową - anioła nigdy się nie wtrąca , zawsze pyta jak chce coś dziewczynom kupić ( bo przecierz mamy inny gust ), nigdy nie narzuca swojego zdania, i przede wszystkim można z nią porozmawiać jak z dobrą znajomą o wszystkim a i zawsze jak jest potrzeba zostać z dziećmi to chętna . Jednak w życiu nie może być tylko kolorowo i moja mama to przeciwieństwo teściowej zawsze wie lepiej , trzeba robic tak jak ona chce bo awantura a spróbuj tylko mieć swoje zdanie no i ona zawsze w kazdej sytuacji zyciowej miala od nas gorzej i tylko ona wie jak wygląda prawdziwe zycie takze ja chetniej z teściami się spotykam bo wysłuchiwac mądrości mamusi to ponad moje siły ale tate mam spoko więc czasami jeździmy .MałaMała lubi tę wiadomość
-
Witam się w 10 tygodniu
Co do teściowej to też mogłabym tu opowiadać bez końca ale nie będę sobie nerwów psuć, najważniejsze że nie mieszka z nami i bywa rzadko, oby to się nie zmieniło po przyjściu na świat Maluszka, bo ona jest osobą która zawsze musi mieć rację i aż cierpnę na samą myśl o pouczaniu mnie i wytykaniu co robię źle...MałaMała lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy któras z Was zauważyła nadmierna wrażliwość cery? Od jakichś dwóch tygodni wszystkie kremy których używałam do tej pory pieką mnie strasznie w twarz, nawet kupiłam sobie ostatnio z serii AA i dalej to samo
już nie umiem sobie poradzić, a najgorsza jest skóra pod oczami🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
dziewczyny przepraszam że dopiero teraz, ale wczoraj było 2h opóźnienia i zanim wróciłam do domu itp to tylko się walnęłam do łóżka i nawet nie wiem kiedy zasnęłam...
z dzidziusiem wszystko ok, kość nosowa obecna, NT 1,4, serduszko pięknie bije, przepływy ok Pani doktor "zaleciła" mi dodatkowo badania z krwi (zaleca je wszystkim swoim pacjentkom) ale ja ich nie będę robić skoro na USG nie wyszły żadne nieprawidłowości - a wy co o tym myślicie ?
jestem taka szczęśliwa dziękuje za wsparcie !
co do płci Pani doktor w 10 tyg mówiła że chłopak wczoraj że dziewczynka także czekamy do 15 tygodnia może wtedy będzie już wiadomoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 08:02
Jonesey, KaroKaro, Black_Lilith, Ewelcia85, Pau.Em, Agnessa, malami91, MałaMała, kjt91, nati1992, MonisiaK, Nadzieja22, -Mamunia-, Pepper lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
witam się po powrocie z działki. Gratuluję tym po wizytach, trzymam kciuki za te dopiero wizytujące.
My w sobotę ruszamy na urlop nad morze i na Mazury. W sumie prawie trzy tygodnie Ja niestety jadę tradycyjnie z komputerem, muszę popracować, ale już w sumie jestem przyzwyczajona. Na 8 sierpnia zapisałam się na prenatalne w Olsztynie, bo po naszym powrocie będzie już za późno na badania. Oczywiście odezwę się po wizycie.
Staram się Was podczytywać, ale synek ostatnio przechodzi kolejną fazę mamozy i trudno mi cokolwiek zrobić, jak mam wolną chwilę to pracuję. Nie wiem kiedy ja się spakuję na te wakacje
-
Hej!
Aliq super, że badania wyszły dobrze
Natli 4,5 cm to minimalny wymiar do przeprowadzenia badań prenatalnych, wiec nie masz się co martwić skoro już Twój dzieć miał taki na tydzień przed badaniem
Rose trzymam kciuki za groszka! na pewno jest silny!
Empiq dziwne. Moja gin sama pobiegła po męża na pierwszym USG żeby mu pokazać pikające serduszko.
Ruda kamień z serca. Już zaczynałam się denerwować.
KaroKaro u mnie z cera wszystko ok. No może poza wybroczynami, które mi się zrobiły po poniedziałkowym wymiocie, ale dziś już trochę zbladły.
Jeszcze jakoś przeżyć dziś i piątek, bo w czwartek mam urlop (idę na kolejna wizytę - ostatnio byłam tak zakręcona, że nawet nie pamiętam czemu mi kazała przyjść) i wreszcie odpocznę. Powiem Wam, że nie mam już siły na pracę...Jonesey, nati1992, Rose7 lubią tę wiadomość
-
ruda90 wrote:Makowa_Panna ja też już mam coraz mniej siły ... ale niedługo urlop a po urlopie kto wie co będzie :)może już L4
-
Też liczę na lepsze samopoczucie w II trymestrze tym bardziej, że chciałabym pracować do połowy listopada później 2 tygodnie urlopu i od grudnia już L4.
We wrześniu planujemy jakiś krótki wypad z mężem i córką także czas do listopada zleci raz dwa, a później to już tylko przygotowania na przyjście nowego członka rodziny