Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Sama sobie zazdroszczę tych przespanych nocy... 😉
Monika oj tak, u nas jak na kolację dałam na pròbę kanapkę z bieluchem to młody podziobał, coś zjadł, coś wypluł, części nie ruszył... No i noc była zdecydowanie potem głodna no wisiał na mnie chyba 3x. A tak kaszkę szamie po 18 i ok 20cyca i potem dopiero ok 4-5 je i jeszcze się przespi.
Bumbum w dzień śpi 2x od 10 lub 10:30 do 12 i od 16:20-17:20. Pi razy oko. Zasypia między 20 a 20:30.ruda90, bumbum lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Jestem już po dwóch dniach kursu i mały świetnie się odnajduje w domu z tatą. Tata też nie narzeka i nawet coś przebąkuje, że jak chcę to mam wracać do pracy, a on zostanie w domu z dzieckiem
.
Jaś jest od 7 do 17 bez mleka, bardzo ładnie je stałe posiłki i tak się zastanawiam czy to nie jest dobry wstęp do odstawienia od piersi... Może uda nam się zostać przy takim trybie, zobaczymy.
Co do przesypiania nocy to u nas bez zmian, czyli często przysysanie się do piersi. Nad ranem to już można powiedzieć "wiszenie na cycku".Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 20:20
Moniiiikaaaa, symbolica lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami super ze tata tak sobie świetnie radzi
Ja 2 dzień daje kaszke na noc ale nie widzę poprawy w spaniawgl wydaje mi się ze Ala dużo je stałych posiłków
rano kaszka z 150ml wody
obiadek słoiczek około 200g
tubka z owocami 100G
kromka chlebka
Na noc kaszka 100g.
W między czasie skubnie coś ode mnie to jabłko to drożdżówek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 09:33
symbolica lubi tę wiadomość
-
Małami super ze Jasio daje rade bez mleka, mam nadzieję że i u nas tak będzie. Jak mały się oswoi że chodzę do pracy to zaczynam odstas
Wiać. Alergolog kazała dać mleko ha a że dla dzieci po roku jest tylko nań który ma kiepski skład to chyba będziemy testować kozie mlekomalami.91 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co wam powiem los jest bardzo złośliwy
gdzieś od roku próbujemy sprzedać mój samochód bo chciałabym już coś nowszego i ciut większego ale jakoś nie było nim zainteresowania i co? Sprzedał się dziś jak ja w poniedziałek wracam do pracy haha a dodam że mieszkamy pod miastem autobus miejski raz na godzinę
do pracy jakieś 12 km a mąż pracuje w innych godzinach
Nie to że się nie cieszę bo już od dawna chcieliśmy się tego auta pozbyć ale ze akurat dziś heh -
Amir takie szczęście w nieszczęściu 😉 Trzymam kciuki żebyś jakaś fajna brykę sobie szybko kupiła.
Ale fajny dzionek dziś, wiosenny na Śląsku i w tym rejonie... 14 stopni w cieniu. 😯 Pospacerowalismy, młody kury sasiadòw poobserwował.pierwszy raz na żywo.. wyciągnęłam mu plastikowe autko na ktòrym.go posadziłam i też miał radość wielką + trochę innych zabawek po Wero ze strychu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 17:30
-
Faktycznie pogoda dziś była iście wiosenna. Ciekawe czy będzie jeszcze zima. U nas w zasadzie przez jeden dzień leżał śnieg - w środę była śnieżyca, ale już w czwartek wszystko stopniało, a dziś 12 stopni 😲.
My w środę mamy szczepienie MMR. Jakoś się stresuję na myśl o tym. W poniedziałek chyba zrobimy kontrolne badania krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 19:43
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami jakie konkretnie badania krwi robisz? Morfologię? Czy CRP? My mamy w. Czwartek Bexero dopiero mieć.. ale po tym mozna szybciej chyba umawiać MMR z tego co chyba czytałam.ostatnio... 4 tygodnie między żywymi szczepionkami lub na jednej wizycie a między martwymi dowolność aczkolwiek moja pediatra nie lubi dzieci zbyt często bodźcować szczepieniami..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 21:06
-
Symbolica, morfologia, CRP i ferrytyna przy okazji.
Wiecie którą szczepionkę podają u Was w przychodni? Podobno priorix ma trochę mniej skutków ubocznych niż MMR VaxPro... Tylko zdaje się, że w aptekach jest problem z priorixem, ale słyszałam, że u nas w mieście niektóre przychodnie mają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 22:08
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Paulina, obie szczepionki są podobno refundowane. To zależy od przychodni którą szczepionką dysponuje. Częściej mają raczej MMR.
Edit. Byłam dziś w aptece i dowiedziałam się że Priorix nie jest już refundowany, kosztuje ok.100pln i pojawił się w hurtowniach. Ogólnie mam mocno rozbieżne informacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 11:56
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021