Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szukam nowego auta, muszę mieć na dojazdy do pracy (mieszkamy pod miastem). My wczoraj świętowaliśmy roczek, wrzucę potem foteczki na fb :) Mała była w swoim żywiole wśród tylu osób (10 osób oprócz niej). Cieszę się z tego bardzo, że nie bała się mimo że kilku osób dawno nie widziała.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego dla kolejnych roczniakow 😊🎁🎂

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączamy się do życzeń!

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :) buziaki dla Natalki !

nie wiem kiedy to zlecialo...impreza za tydzień w sobotę :) Wczoraj kupiliśmy nowy wózek typowa spacerówke bo ta nasz z 3w1 to strasznie ciężka i wielka:)

Amir ale się złożyło z tym autem powodzenia w szukaniu nowego :) kupić dobre auto używane to niezły wyczyn !

Ja jeszcze nie myślę o szczepionka poczekam co powie alergolog wizyta 13 lutego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 13:36

Lutyska lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Ali i Natalki 😘💐 Buziole!

Lutyska, ruda90 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, nic jej nie będzie 🙂. Znalezione smakuje najlepiej 😁.

Ja to żałuję, że w ogóle kupiliśmy taki ciężki wózek 2w1. Trzeba było od razu brać Valco i gondolę do niego.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jak tam Twoje kpi? Kończysz? My po roczku miałam wiec kończyć ale.... chciałam chyba za szybko zejść z sesji. Z 8-9 na dobę zeszłam na 5-6 i zaczęły mi się migreny, wymioty, naprzemienne napady zimna i gorąca :/... wiec znowu ściągam 8-9 razy na dobę i jak ręka odjął. Coś czuje ze skończy się na tabletkach u mnie... hormony wariuja mi chyba.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybraliśmy anex air x :) lekki zwinny i co najważniejsze zajmuje bardzo mało miejsca po złożeniu na czym nam bardzo zależało bo mamy małe auto :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Papatka a jakbys stopniowa schodzila najpierw 7-8 sesji i to takich niepelnych, tzn zebys co raz mniej ml sciagala?
    Tak będę musiała zrobić... tyle ze mam jakby już cały dzień pod takie ściąganie ustalony- karmienie Małej, dwa spacery dziennie, drzemka powrót męża z pracy. Nie wiem jak to będzie, ale to aż dziwne ze mój organizm jest aż tak czuły :/ zwłaszcza ze przy 5-6 sesjach nie miałam ani zastojów ani nic, odpukać. Jednak piersi się przyzwyczaiły do tego odciągania mleka tak bardzo....

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzień pracy za mną zleciało mega szybko,w domu wszystko ok babcia zadowolona, mały spał jak wróciłam a teraz się przebudzil, wciąga mleko i chyba pospi dalej :) jedynie rano radarek zadziałał jak tylko wstałam to 5 min i obudzony mimo że mąż z nim został w łóżku :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 17:32

symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, fajnie, oby i u mnie tak gładko poszło :) z tego co pamiętam już odstawiłaś od piersi?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir super ! Oby u nas wyglądało to podobnie :)

• amir Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum nie jeszcze nie odstawiłam, nie jest to takie proste, jak wracałam do domu już mi mleko doskwierało ale dałam radę wytrzymać bez ściągania w pracy myślę że 2-3 dni i piersi się przestawia na nowy rytm ale w przyszłym miesiącu wracam na dyżury więc bedziemy musieli coś z tym zrobić :)

Małami a jak tam u was mleczne sprawy? Udaje się wytrzymać dzień bez mleka tak jak na kursie? :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, śmieję się teraz sama z siebie, że w ogóle przeszło mi to przez myśl 😁. Niestety Jaś obok cyca nie umie na ten moment przejść obojętnie 🙄. Jak mnie nie było to sobie radził, ale jak mama jest blisko to już co innego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 17:42

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam dziewczyny Wasze dzieci po prostu widzą co dla nich najlepsze a piersi się dostosują z laktacją - taka ich uroda ☺️ Ja bym z tym nie walczyła gdybym miała wracać do pracy, ale wiem też że nocki macie nie za ciekawe więc rozumiem te myśli o odstawieniu.

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej dokucza moja dieta eliminacyjna (chociaż pobudki co 2 h też). Niestety wyszła alergia na mleko u małej też, także mam nie jeść białka mleka krowiego oraz białka jajek. Jak się skóra uspokoi to mogę podać zoltko na próbę. A co za tym idzie nie będę mogła jeść obiadów w pracy, nie wiem jak tam z alergenami... A nie powiem, byłoby to bardzo dla mnie wygodne :/
    Wiem, że nie robi się dwóch zmian na raz, ale jaki jest minimalny odstęp między zmianami? 🤔

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, jakimi zmianami? Coś nie kumam chyba 🤔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum pewnie chodzi Ci o odstawienie od piersi i rozpoczęcie pracy?

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się wydaje ze to jest indywidualna sprawa i zależy od dziecka 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jak objawia się u Was alergia ?

‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ