X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka ciężka, Mała złapała katar. Na widok inhalatora taki płacz, że nie ma opcji. Nawet bajki nie pomagają.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum kurczę a gdybyście pokazali małej ze np tata się Inhaluje? Albo mama a tata ja potrzyma?

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, a na śpiocha próbowaliście?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam, ona już płacze na sam dźwięk, boi się. Włączę kilka razy, pokaże na sobie, może się przyzwyczai. Na śpiocha bym spróbowała, ale zawsze na brzuchu spi lub przy cycu. Z resztą na bank by ją obudziło, niestety jakiś taki głośny jest, przykrycie kołdra nie pomaga...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum,trzymamy kciuki za powodzenie. Moze sie oswoi.

W smyku sa teraz ciekawe wyprzedarze. Potrzebowalam spodni dresowych na co dzien i po 12 zl byly. Albo zestaw dresow bluza +spodnie za 17zl.

I za Waszym przykladem kupilam w rosmanie amarantus :) Beda ciasteczka :)))

• amir Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chodzenie na całego.. Kuba potrafi już cały pokój przejść bez upadku, z dnia na dzień idzie mu coraz lepiej, za to oczy trzeba miec dookoła głowy bo nigdy nie wiadomo kiedy postanowi wystartować na 2 nogach :D

Moniiiikaaaa, symbolica, malami.91, artemida27 lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, w sensie chodzi z pchaczem? Czy przy meblach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 18:24

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, pieknie! Gratulujemy ;)
    U nas tez juz wiekszosc dnia na 2 nogach. Ale ten czas leci.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir gratulacje dla Kuby 😊 mòj dalej najpewniej się czuje na czterych..

Monika gratulacje 😊

Oglądałam właśnie Uwagę - w Oswięcimiu dwie pizdy opiekunki znęcały się nad dzieciakami.. jedną to była matką właścicielki prywatnego żłobka a druga jej koleżanka po kursie internetowym... masakra. Nagrywała je nowa opiekunka ktòra była przerazona tym co się tam dzieje, krzyki, zmuszanie, ,zamykanie dzieci.. biedne maluszki. Nawet wodę wydzielały dzieciaczkom z jednego kubeczka jak nagrodę.. usta wyciwrały szmatą do stołòw/podłogi... Grozi im 8 lat więzienia tylko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 20:17

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica takim to dożywocie !!! W więzieniu im pokażą ....

My byliśmy dzisiaj w poradni hwmatologicznej stałam w kolejce do 2 rejestracji ok prawie 2 godziny potem ponad godzinę czekałam na wizytę 😫😫 mały był padnięty i biedny padł na rękach u babci i zdrzemnął się 40min po czym wstał i dosłownie po 2min była nasza kolej ... moja wizyta trwała 5min babka „wyśmiała” bo co mnie tu skierowali o tyle czasu czekałam ze skoro dziecko nie chce jeść dużo innych pokarmów to będzie mieć anemię i skoro już biorę żelazo to mam brać dalej 👍🏻👍🏻 Zapytała w jakiej dawce mamy przepisane i że to ok i ze nawet notatki dla lekarza ktory mnie skierował nie zrobi tylko żebym przekazała słownie 🙄🙄 ze ja tez głupia poszłam.

Ale Maksiu zadowolony bo babcia kupiła żółwika 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 20:26

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jakaś niepoważna ta lekarka.. nic nie doradziła, wielką łaska że za pròg wpuściła.. chyba skargę trzebaby na nią złożyć to by się przyłożyła do roboty.

Co do tych opiekunek to niech siedzą jak najdłużej, oby wogòle poszły siedzieć a nie np. zawiasy.

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica zachowała się niewłaściwie bo skoro już czekałam to jakoś mogła normalnie mnie przyjąć ale z drugiej strony nie wiem po co lekarz dał mi tam skierowanie 😡 ja jestem matka oczywiście mogłam nie iść ale wiadomo człowiek dostaje do dla świetego spokoju idzie chodź cały czas sobie powtarzałam w głowie ze po co ja tam ide, znam powód niskiego poziomu żelaza 🤷‍♀️ pomyślałam sobie może dawkę inaczej ustawi, sama nie wiem co myślałam

Ale w takim miejscu to człowiek cieszy się i dziękuje Bogu ze przyszedł niepotrzebnie z pierdoła (poradnia znajduje się w szpitalu i jest to poradnia onkologiczni hematologiczna)

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepowazna ta lekarka...człowiek idzie po jakąś poradę wskazówki a takmgo traktują...

U nas Ala chodzi za rączki sama jeszcze nie :)

Dałam wczoraj na noc kaszke z myślą ze będzie lepiej spała...nic to nie dało :D 4 pobudki na cyca jak zawsze:D

Ile stałych posiłków w ciągu dnia dajecie maluchom ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 07:46

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mòj dostaje 3stałe posiłki (obiad i 2x dziennie kaszka bo mu najlepiej wchodzi - lubi) i najada się do syta. Z mojego talerza też coś zawsze dostanie, ale to bardziej pròbuje niż je. Z przekąsek: Wafle ryżowe, 3 paluszki Juniorki czy jabłko suszone lub świeże do raczki, bananowe ciasteczka amarantusowe.. (Nie dostaje przekąsek codziennie). Nocki przespane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 09:38

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę przespanych nocy !

• amir Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum zaczyna chodzić sam :)

U nas też 3 stałe w dzień i 2x cyc, od poniedziałku będzie dostawal od bavci drugie śniadanie bo jak ja jestem w domu to po drzemce mleko musi być :p

Noce też 3-4 pobudki.. Nie wiem czy to się kiedyś zmieni plus ostatnio o 5 jes problem żeby dalej poszedł spać

Kurde zapisałam nas do dentysty ale coś mamy nie tak z tymi ząbkami.. Próbowałam dojść skąd to u kruszenie i odkryłam że górne jedynki są za dolnymi i w to ukruszenie idealnie pasuje dolna jedynka eh.. Ciagle cos, wydaje mi się że to przez źle ułożenie języka szczeka się źle rozwija. Logopeda owszem kazała pilnować czy śpi z zamknięta buzia i niby śpi i to mnie zmyliło, bo jak mu się ysta rozchyli to język trzyma między zębami a powinien go mieć za górnymi jedynkami.. No nic wizyta w następny piątek

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, dobre myslenie. Lepiej isc niepotrzebnie niz w druga strone. Potwierdzilas co juz wiedzialas.

Ja daje sniadanie ok 6-7(kaszke i owoc), przed drzemka jakas przekaske (np. jajko, placuszki), po poludniu obiad. Wieczorem jak zdazymy. Jak obiad byl po 17 to wtedy juz bez kolacji. Miedzy tym wskoczy jakis owoc np. banan, kiwi, jablko, melon itp.
    Ale musze popracowac nad tym zeby byla kolacja. Bo wczoraj nie bylo i w nocy byl glodny. od 3 wisial na piersi (pustej) i nie mogl usnac. przed 5 zaczal ciamkac, ze chce jesc i robilam mu jaglanke z gruszka. Po kaszy usnal.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, tez zazdroszcze nocy!

Amir, niesamowita jestes ze to wypatrzylas. Daj znac co ustalisz. Przeciez takiemu szkrabowi aparatu nie zalozysz. Kurcze ...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, od kiedy Ci przesypia? Jak drzemki w dzień wyglądają?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu jeszcze pisał że jego dziecko nie je kawałków kto to był bo nie pamiętam :)?

‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ