Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Próbowałam, ona już płacze na sam dźwięk, boi się. Włączę kilka razy, pokaże na sobie, może się przyzwyczai. Na śpiocha bym spróbowała, ale zawsze na brzuchu spi lub przy cycu. Z resztą na bank by ją obudziło, niestety jakiś taki głośny jest, przykrycie kołdra nie pomaga...
-
Bumbum,trzymamy kciuki za powodzenie. Moze sie oswoi.
W smyku sa teraz ciekawe wyprzedarze. Potrzebowalam spodni dresowych na co dzien i po 12 zl byly. Albo zestaw dresow bluza +spodnie za 17zl.
I za Waszym przykladem kupilam w rosmanie amarantusBeda ciasteczka
))
-
U nas chodzenie na całego.. Kuba potrafi już cały pokój przejść bez upadku, z dnia na dzień idzie mu coraz lepiej, za to oczy trzeba miec dookoła głowy bo nigdy nie wiadomo kiedy postanowi wystartować na 2 nogach
Moniiiikaaaa, symbolica, malami.91, artemida27 lubią tę wiadomość
-
Amir gratulacje dla Kuby 😊 mòj dalej najpewniej się czuje na czterych..
Monika gratulacje 😊
Oglądałam właśnie Uwagę - w Oswięcimiu dwie pizdy opiekunki znęcały się nad dzieciakami.. jedną to była matką właścicielki prywatnego żłobka a druga jej koleżanka po kursie internetowym... masakra. Nagrywała je nowa opiekunka ktòra była przerazona tym co się tam dzieje, krzyki, zmuszanie, ,zamykanie dzieci.. biedne maluszki. Nawet wodę wydzielały dzieciaczkom z jednego kubeczka jak nagrodę.. usta wyciwrały szmatą do stołòw/podłogi... Grozi im 8 lat więzienia tylko..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 20:17
-
Symbolica takim to dożywocie !!! W więzieniu im pokażą ....
My byliśmy dzisiaj w poradni hwmatologicznej stałam w kolejce do 2 rejestracji ok prawie 2 godziny potem ponad godzinę czekałam na wizytę 😫😫 mały był padnięty i biedny padł na rękach u babci i zdrzemnął się 40min po czym wstał i dosłownie po 2min była nasza kolej ... moja wizyta trwała 5min babka „wyśmiała” bo co mnie tu skierowali o tyle czasu czekałam ze skoro dziecko nie chce jeść dużo innych pokarmów to będzie mieć anemię i skoro już biorę żelazo to mam brać dalej 👍🏻👍🏻 Zapytała w jakiej dawce mamy przepisane i że to ok i ze nawet notatki dla lekarza ktory mnie skierował nie zrobi tylko żebym przekazała słownie 🙄🙄 ze ja tez głupia poszłam.
Ale Maksiu zadowolony bo babcia kupiła żółwika 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 20:26
-
Paulina jakaś niepoważna ta lekarka.. nic nie doradziła, wielką łaska że za pròg wpuściła.. chyba skargę trzebaby na nią złożyć to by się przyłożyła do roboty.
Co do tych opiekunek to niech siedzą jak najdłużej, oby wogòle poszły siedzieć a nie np. zawiasy. -
Symbolica zachowała się niewłaściwie bo skoro już czekałam to jakoś mogła normalnie mnie przyjąć ale z drugiej strony nie wiem po co lekarz dał mi tam skierowanie 😡 ja jestem matka oczywiście mogłam nie iść ale wiadomo człowiek dostaje do dla świetego spokoju idzie chodź cały czas sobie powtarzałam w głowie ze po co ja tam ide, znam powód niskiego poziomu żelaza 🤷♀️ pomyślałam sobie może dawkę inaczej ustawi, sama nie wiem co myślałam
Ale w takim miejscu to człowiek cieszy się i dziękuje Bogu ze przyszedł niepotrzebnie z pierdoła (poradnia znajduje się w szpitalu i jest to poradnia onkologiczni hematologiczna) -
Niepowazna ta lekarka...człowiek idzie po jakąś poradę wskazówki a takmgo traktują...
U nas Ala chodzi za rączki sama jeszcze nie
Dałam wczoraj na noc kaszke z myślą ze będzie lepiej spała...nic to nie dało4 pobudki na cyca jak zawsze:D
Ile stałych posiłków w ciągu dnia dajecie maluchom ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 07:46
-
Mòj dostaje 3stałe posiłki (obiad i 2x dziennie kaszka bo mu najlepiej wchodzi - lubi) i najada się do syta. Z mojego talerza też coś zawsze dostanie, ale to bardziej pròbuje niż je. Z przekąsek: Wafle ryżowe, 3 paluszki Juniorki czy jabłko suszone lub świeże do raczki, bananowe ciasteczka amarantusowe.. (Nie dostaje przekąsek codziennie). Nocki przespane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 09:38
-
Bumbum zaczyna chodzić sam
U nas też 3 stałe w dzień i 2x cyc, od poniedziałku będzie dostawal od bavci drugie śniadanie bo jak ja jestem w domu to po drzemce mleko musi być :p
Noce też 3-4 pobudki.. Nie wiem czy to się kiedyś zmieni plus ostatnio o 5 jes problem żeby dalej poszedł spać
Kurde zapisałam nas do dentysty ale coś mamy nie tak z tymi ząbkami.. Próbowałam dojść skąd to u kruszenie i odkryłam że górne jedynki są za dolnymi i w to ukruszenie idealnie pasuje dolna jedynka eh.. Ciagle cos, wydaje mi się że to przez źle ułożenie języka szczeka się źle rozwija. Logopeda owszem kazała pilnować czy śpi z zamknięta buzia i niby śpi i to mnie zmyliło, bo jak mu się ysta rozchyli to język trzyma między zębami a powinien go mieć za górnymi jedynkami.. No nic wizyta w następny piątek -
Paulina, dobre myslenie. Lepiej isc niepotrzebnie niz w druga strone. Potwierdzilas co juz wiedzialas.
Ja daje sniadanie ok 6-7(kaszke i owoc), przed drzemka jakas przekaske (np. jajko, placuszki), po poludniu obiad. Wieczorem jak zdazymy. Jak obiad byl po 17 to wtedy juz bez kolacji. Miedzy tym wskoczy jakis owoc np. banan, kiwi, jablko, melon itp.
Ale musze popracowac nad tym zeby byla kolacja. Bo wczoraj nie bylo i w nocy byl glodny. od 3 wisial na piersi (pustej) i nie mogl usnac. przed 5 zaczal ciamkac, ze chce jesc i robilam mu jaglanke z gruszka. Po kaszy usnal.