X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zaczynam urlop wypoczynkowy 😂...
    rok ❤️

Moniiiikaaaa, bumbum lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mieliśmy ciężki wieczór wczoraj. Mały poszedł spać koło 20:30 i obudził się po mniej więcej godzinie z przeraźliwym płaczem. Nie dało się go uspokoić, dopiero kundel bury na śpiewanki tv dał radę. Jak już znowu zasnął to chciałam go przenieść do łóżeczka, obudził się i znowu podobny ryk. Daliśmy przeciwbólowe i po 2h walki w końcu zasnął. Nie wiem co to było...

Monika, mam nadzieję, że u Ciebie juz lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 07:51

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my już w domku :) wszędzie dobrze ale u siebie najlepiej ! Dziadki szaleli z Alicją jedni i drudzy :) pojezdzilysmy na sankach więc tydzień spędziliśmy aktywnie :) będę się starała nadrobić co i Was ! Zdrówka wszystkim !!!

Moi rodzice teraz mają drugiego wnuka na ferie 10 latka...placze ze tęskni za rodzicami itp masakra !!!

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak ferie stają się przymusem i dzieciak jest z dala ròwieśnikòw to nie ma się co dziwić, że chce wracać do domu... a u dziadków nuda i wszyscy pewnie szaleli za Alą, a starsze dzieci nie przepadają za mlodszymi (na odwròt jest przeciwnie)... Też bym wolała być w domu. Postaw się trochę w jego sytuacji.

Malami wspòlczuję i wiem.o czym.mòwisz bo mi podobną akcję Jacek zrobił z 3noce temu.. w końcu dałammu się wypłakać bo NIC nie działało i 40minut histeryzował (był na ibumie więc boleć go nic nie powinno) po czym położył się w łòżeczku i zasnął... Dobrze, że sasiadöw nie mam za ścianą..

Papatka wypoczywaj 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 09:04

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyjechaliśmy a on przyjechał więc nie widział się z Ala...masz rację trochę na przymus - rodzice mu kazali bo nie chcieliby dac na świetlice a wolnego mieć nie mogą...dziadkowie stają na głowie żeby zapewnić mu atrakcję ale wszystko jest na nie...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Niestety wcale nie lepiej. Twarz mam cala czerwona jakby popazona. na reszcie ciala swedzaca wusypka. To chyba nie po kebabie ... ide do lekarza wieczorem. Cholera wie co to teraz moze byc. Nie wiem czy po takim czasie moze wyjsc uczulenie na penicyline? czy jakas szkarlatyna czy inne g... masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 09:09

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    A my mieliśmy ciężki wieczór wczoraj. Mały poszedł spać koło 20:30 i obudził się po mniej więcej godzinie z przeraźliwym płaczem. Nie dało się go uspokoić, dopiero kundel bury na śpiewanki tv dał radę. Jak już znowu zasnął to chciałam go przenieść do łóżeczka, obudził się i znowu podobny ryk. Daliśmy przeciwbólowe i po 2h walki w końcu zasnął. Nie wiem co to było...

Monika, mam nadzieję, że u Ciebie juz lepiej.

U nas byly juz 2 takie akcje.
    Jakos w polowie grudnia i tydzień temu. Identyczna sytuacja, mimo lekow przeciwbolowych dalej placz i marudzenie, wszystko trwało kolo 2 godzin.

Z tym ze ja mala nosilam przez ten czas na rekach i troche na mnie spala, a jak chcialam ja odlozyc to od nowa placz. Podczas tego placzu nie chce ssać.

Monika trzymaj sie :*

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc masakra też, jesteśmy w trakcie prowokacji białkiem mleka krowiego i Mała strasznie się drapie :/ dostała na nóżkach plamek, czyli najpewniej uczulenie jest :(
    Czekamy na wizytę u arelgologa a do tego czasu wracam do diety bez białka...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minikaa kurczę nie brzmi fajnie dawaj znać co lekarz powiedział ...

Ruda super ze fajnie spędziliście tydzień, może chłopiec jeszcze zmieni nastawienie i spodoba mu się u dziadkow którzy jeszcze próbują wymyslec rozrywki 😊

U nas kiedyś zdarzało się ze wstał z płaczem aż cały się trząsł zanim podeszłam ale u mnie wystarczyło podnieś przytulić i po chwili było dobrze i zasypiał albo cyc wiec to co innego 😞

My wczoraj byliśmy w takiej kawiarni z bawialnia 😊 super sprawa. Mam jeszcze kilka na liście do odwiedzenia. Wczoraj byliśmy w takiej z drewnianymi zabawkami była kuchnia pralka sklep wózki sklepowe rowerki biegowe koń na biegunach ślizgawki ksiazeczki puzzle kolejki grzechotki układanki naprawdę dużo tego było 😊

Bumbum współczuje tych problemów 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 10:47

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami my w grudniu mieliśmy taka akcje z płaczem a nawet bym powiedziała rykiem przez 2h nie wiemy do tej pory dlaczego, chodziłam wtedy z Kubą w nosidle ze 2h bo nic innego nie pomagalo

Monika wszystko możliwe z tą penicylina, u nas w szpitalu ze 2 lata temu była akcja- lekarka z ginekologii 3 tygodnie po porodzie złapała anginę, mąż też lekarz żeby szybciej przeszło w domu podawał antybiotyk dozylnie no i po 4 dawce kobieta dostała wstrząsu anafilaktycznego, niestety karetka nie zdążyła dojechać.. Ja sama mam na penicyliny uczulenie i też objawiło się wysypka u mnie była głównie na dłoniach i stopach

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor stwierdzila typowa pokrzywke alergiczna. uff.. dobrze ze to bie kolejna choroba zakazna

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ufff też przez to przechodziłam.... Ciekawe na co ta alergia? dostałaś przeciwalergiczne leki tzn przeciwhistaminowe?

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaaa a masz już stwierdzona alergie na coś

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam lek przeciwalergiczny i masc ze sterydem.
    Do tej pory nie mialam na nic. Stwoerdzila ze to raczej nie penicylina bo za dlugi czas. w czwartek skonczylam a w niedziele wysypalo. W sobote jadlam ten kebab. Obstawia ze to od tego. Ze jakas ostra chemia tam byla. Dzis wygladam juz duzo lepiej.

Pierwszy kebab od porodu... Z jakiegos innego miejsca niz zwykle. Za lakomstwo sie placi. Ale i tak sie ciesze ze tylko to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 05:58

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dobrze, że masz diagnozę i że to nie jakaś odra albo inny podobny syf.

Już tak było pięknie, bo wstawaliśmy dłuższy czas koło 7:30, a tu dziś pobudka chwilę po 6 ehh.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś poranek niespotykany ja się obudziłam a Kuba jeszcze śpi :D też czasami pośpimy do 7 w weekend raz się 8 trafiła ale marne to pocieszenie bo od poniedziałku pobudka 5.40 i mama do pracy..

A tak w ogóle to mały ukruszył kawałek jedynki nie wiem czy na jakiejś zabawce czy od tego że zaczął coś ostatnio zębami zgrzytać.. Myślicie ze powinniśmy pójść do stomatologa? Pewnie to miejsce będzie bardziej podatne na próchnice ehh

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, mały zostaje z babcią, tak?
    Z tym zębem chyba bym poszła, może to się da jakoś hmm zabezpieczyć? 🤔
    Ja od jutra mam kurs, 10h mnie w domu nie będzie 😔. Ciekawa jestem jak my to przetrwamy i co z moimi piersiami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 08:40

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mały zostaje z babcią, odstawianie mleka po 1 drzemce słabo nam idzie ostatnio zresztą w ogóle częściej się domaga piersi w dzień.. Aczkolwiek w sobotę jak z babcią został do 13 to jadł co mu dała i był spokój :)

Małami z czego robisz specjalizację? Mi został jeden staż który miałam robić 6go lutego ale chcą oddelegowania ode mnie ze szpitala więc oczywiście kadry nie wyrazily zgody że 3 dni po powrocie do pracy mam staż dwutygodniowy :D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dobrze że znasz już diagnozę :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, robię z diagnostyki lab., dopiero zaczynam w zasadzie.

Mojemu dziecku wrócił dawny apetyt😊. Ciekawe na jak długo 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ