Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
A my mieliśmy ciężki wieczór wczoraj. Mały poszedł spać koło 20:30 i obudził się po mniej więcej godzinie z przeraźliwym płaczem. Nie dało się go uspokoić, dopiero kundel bury na śpiewanki tv dał radę. Jak już znowu zasnął to chciałam go przenieść do łóżeczka, obudził się i znowu podobny ryk. Daliśmy przeciwbólowe i po 2h walki w końcu zasnął. Nie wiem co to było...
Monika, mam nadzieję, że u Ciebie juz lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 07:51
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Hej
my już w domku
wszędzie dobrze ale u siebie najlepiej ! Dziadki szaleli z Alicją jedni i drudzy
pojezdzilysmy na sankach więc tydzień spędziliśmy aktywnie
będę się starała nadrobić co i Was ! Zdrówka wszystkim !!!
Moi rodzice teraz mają drugiego wnuka na ferie 10 latka...placze ze tęskni za rodzicami itp masakra !!! -
Ruda jak ferie stają się przymusem i dzieciak jest z dala ròwieśnikòw to nie ma się co dziwić, że chce wracać do domu... a u dziadków nuda i wszyscy pewnie szaleli za Alą, a starsze dzieci nie przepadają za mlodszymi (na odwròt jest przeciwnie)... Też bym wolała być w domu. Postaw się trochę w jego sytuacji.
Malami wspòlczuję i wiem.o czym.mòwisz bo mi podobną akcję Jacek zrobił z 3noce temu.. w końcu dałammu się wypłakać bo NIC nie działało i 40minut histeryzował (był na ibumie więc boleć go nic nie powinno) po czym położył się w łòżeczku i zasnął... Dobrze, że sasiadöw nie mam za ścianą..
Papatka wypoczywaj 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 09:04
-
My wyjechaliśmy a on przyjechał więc nie widział się z Ala...masz rację trochę na przymus - rodzice mu kazali bo nie chcieliby dac na świetlice a wolnego mieć nie mogą...dziadkowie stają na głowie żeby zapewnić mu atrakcję ale wszystko jest na nie...
-
Dzieki dziewczyny. Niestety wcale nie lepiej. Twarz mam cala czerwona jakby popazona. na reszcie ciala swedzaca wusypka. To chyba nie po kebabie ... ide do lekarza wieczorem. Cholera wie co to teraz moze byc. Nie wiem czy po takim czasie moze wyjsc uczulenie na penicyline? czy jakas szkarlatyna czy inne g... masakra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 09:09
-
malami.91 wrote:A my mieliśmy ciężki wieczór wczoraj. Mały poszedł spać koło 20:30 i obudził się po mniej więcej godzinie z przeraźliwym płaczem. Nie dało się go uspokoić, dopiero kundel bury na śpiewanki tv dał radę. Jak już znowu zasnął to chciałam go przenieść do łóżeczka, obudził się i znowu podobny ryk. Daliśmy przeciwbólowe i po 2h walki w końcu zasnął. Nie wiem co to było...
Monika, mam nadzieję, że u Ciebie juz lepiej.
U nas byly juz 2 takie akcje.
Jakos w polowie grudnia i tydzień temu. Identyczna sytuacja, mimo lekow przeciwbolowych dalej placz i marudzenie, wszystko trwało kolo 2 godzin.
Z tym ze ja mala nosilam przez ten czas na rekach i troche na mnie spala, a jak chcialam ja odlozyc to od nowa placz. Podczas tego placzu nie chce ssać.
Monika trzymaj sie :* -
Minikaa kurczę nie brzmi fajnie dawaj znać co lekarz powiedział ...
Ruda super ze fajnie spędziliście tydzień, może chłopiec jeszcze zmieni nastawienie i spodoba mu się u dziadkow którzy jeszcze próbują wymyslec rozrywki 😊
U nas kiedyś zdarzało się ze wstał z płaczem aż cały się trząsł zanim podeszłam ale u mnie wystarczyło podnieś przytulić i po chwili było dobrze i zasypiał albo cyc wiec to co innego 😞
My wczoraj byliśmy w takiej kawiarni z bawialnia 😊 super sprawa. Mam jeszcze kilka na liście do odwiedzenia. Wczoraj byliśmy w takiej z drewnianymi zabawkami była kuchnia pralka sklep wózki sklepowe rowerki biegowe koń na biegunach ślizgawki ksiazeczki puzzle kolejki grzechotki układanki naprawdę dużo tego było 😊
Bumbum współczuje tych problemów 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 10:47
-
Małami my w grudniu mieliśmy taka akcje z płaczem a nawet bym powiedziała rykiem przez 2h nie wiemy do tej pory dlaczego, chodziłam wtedy z Kubą w nosidle ze 2h bo nic innego nie pomagalo
Monika wszystko możliwe z tą penicylina, u nas w szpitalu ze 2 lata temu była akcja- lekarka z ginekologii 3 tygodnie po porodzie złapała anginę, mąż też lekarz żeby szybciej przeszło w domu podawał antybiotyk dozylnie no i po 4 dawce kobieta dostała wstrząsu anafilaktycznego, niestety karetka nie zdążyła dojechać.. Ja sama mam na penicyliny uczulenie i też objawiło się wysypka u mnie była głównie na dłoniach i stopach -
Dostalam lek przeciwalergiczny i masc ze sterydem.
Do tej pory nie mialam na nic. Stwoerdzila ze to raczej nie penicylina bo za dlugi czas. w czwartek skonczylam a w niedziele wysypalo. W sobote jadlam ten kebab. Obstawia ze to od tego. Ze jakas ostra chemia tam byla. Dzis wygladam juz duzo lepiej.
Pierwszy kebab od porodu... Z jakiegos innego miejsca niz zwykle. Za lakomstwo sie placi. Ale i tak sie ciesze ze tylko to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 05:58
-
U nas dziś poranek niespotykany ja się obudziłam a Kuba jeszcze śpi
też czasami pośpimy do 7 w weekend raz się 8 trafiła ale marne to pocieszenie bo od poniedziałku pobudka 5.40 i mama do pracy..
A tak w ogóle to mały ukruszył kawałek jedynki nie wiem czy na jakiejś zabawce czy od tego że zaczął coś ostatnio zębami zgrzytać.. Myślicie ze powinniśmy pójść do stomatologa? Pewnie to miejsce będzie bardziej podatne na próchnice ehh -
Amir, mały zostaje z babcią, tak?
Z tym zębem chyba bym poszła, może to się da jakoś hmm zabezpieczyć? 🤔
Ja od jutra mam kurs, 10h mnie w domu nie będzie 😔. Ciekawa jestem jak my to przetrwamy i co z moimi piersiami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 08:40
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Tak mały zostaje z babcią, odstawianie mleka po 1 drzemce słabo nam idzie ostatnio zresztą w ogóle częściej się domaga piersi w dzień.. Aczkolwiek w sobotę jak z babcią został do 13 to jadł co mu dała i był spokój
Małami z czego robisz specjalizację? Mi został jeden staż który miałam robić 6go lutego ale chcą oddelegowania ode mnie ze szpitala więc oczywiście kadry nie wyrazily zgody że 3 dni po powrocie do pracy mam staż dwutygodniowy