Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj chodzi po domu praktycznie caky czas ale na zewnatrz nie za bardzo 😊 raczej za rączkę i często chce na czworak
Tez słyszałam ze najważniejsze buty niewystawnej
Słyszałam żeby w pierwsze buty zainwestować żeby były porządne (oczywiście można tez tansze znaleść porządne) potem już można mniejsza wage przykładać do sprężystości podeszwy itd
My pampersy używamy daddy 4 lub lupilu 4 i na dzień i na noc i nie przeciekają, zdazy się może 1 raz na 2 miesiące ze przecieknie a nie zmieniam pieluchy ok 11-13h 😊 -
ruda90 wrote:Paulina zawsze lepiej być ostrożnym...
Ja się jeszcze nie rozliczylan nie dostałam pita...
Mała ostatnio się przesikuje...nad ranem...chyba spróbuję pantsow:)
Znowu mała uderzyła zębami w podłogę...czy to możliwe żeby cofnely się jej jedynki ? Mam wrażenie że były dłuższe ...
Jedynki mogą się cofnąć w dziąsła po porządnym uderzeniu. Mój synek tak miał. Chodził z nimi długo nic to nie bolało ale nie były już ukorzenione. Dentysta wyrwał je w wieku 6 lat bo szły następne i musiał im zrobić miejsce.
Co do butików moja ma 20 geox bardzo fajne i 19 z elefantenu.
Czy macie już spacerówki? Ja kupiłam i sprzedałam szybko swój bebetto bresso. Choć fajny to jednak spacerowka ważyła 14 kg... teraz mam spacerówke 7 kg
Wracam do pracy. Ale było fajnie odpocząć od pracy...
-
Ej_est jeśli od x lat rozliczam się mężem to można zakładać że i w tym roku.. jak połączyłam to Jacek wyskoczył mi podwójnie i wyszło że posiadamy trójkę dzieci... W tym dwoje o tym samym peselu 😉.. jednak mają to niedopracowane jeszcze..
Barnosia jesli mąz ma zero w picie to tym bardziej warto razem bo dochodxi jego kwota wolna od podatku która dostaniecie jako ulgę z Twojego podatku. Spróbuj razem i osobno i zobaczysz różnicę.. powinna być.
Ruda współczuję wydatku.. macie zaufanego mechanika? Bo może warto skonsultować..?
Pepper witaj 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 19:11
Pepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySymbolica nie maja wszystkiego dograne ale moze to jeszcze poprawia? Mysle ze i tak fajnie ze cos takiego stworzyli a czujnym trzeba byc wszedzie
W przypadku Baranosi zrozumialam że u niego po rozliczeniu wychodzi 0,bo z tego co kojarze to pracuje...?
Ej_est zgadzam sie do tych butow. Ja zwykle na promocje sie czaje i w przypadku butow to glownie stacjonarnie
Pepper fajnie ze wrocilasPepper lubi tę wiadomość
-
Pepper Jacek nie chodzi samodzielnie ( miał się urodzić na koniec lutego/początek marca, ale załatwiłam mu wcześniejszy termin CC - z obawy przed cholestazą). Chodzi jedynie przy meblach.. czasem się zapomina i puści i stoi, a czasem poleci do tyłu na tyłek bądź plecy.. wtedy płacz chwilę trwa..
Lutyska no mam nadzieję, że poprawią 😉 Jasne, że lepiej, że jest taka możliwość rozliczenia niż samodzielne "zgadywanie" co gdzie.. chociaż ja od lat korzystałam z Pit Format i musiałam rozliczać się w picie 36 i dodać swoje obliczenia z tytułu umowy dla niań. 🙂 No i rozliczałem się wspólnie tam.. w systemie gov widzę pit 37 jednak (wspólny).. dziwne 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 21:03
Pepper lubi tę wiadomość
-
malami.91 wrote:Pepper, fajnie, że wróciłaś. Posyłasz córeczkę do żłobka czy ktoś się nią zajmie?
Mój już chodzi samodzielnie, chociaż jeszcze trochę jak pingwin 😁.
U mnie zostaje z małą ciocia, którą zna bardzo dobrze i chętnie z nią siedzi więc tu jest lux
Moją mała trzyma się mebli i czasem stoi sama zrobi dwa kroczki i na pupę. Ehh -
bumbum wrote:Moja chodzi tylko przy meblach albo np kojec dookoła
chodzi tez z pchaczem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 22:24
-
Moj właśnie ostatnio zaczął podnosić wszystko 😁 dzisiaj kule hule i podnosi i idzie z nią, nie lubię jak idzie i dwie ręce zajęte jeszcze jak coś cięższego bo jak stanie na książce czy na czymś innym (o to nie trudno bo wszytsko rozwalone jest na ziemi książki ściąga jakie ściereczki itd) to leci i nie ma rak to asekuracji 😉 ale jakoś sobie radzi i jeszcze płaczu nie było ani uderzeni podczas przenoszenia ciężarów. Na urodziny dostał nocnik z wyciąganym wkładem i dzisiaj wziął w ovienrece 2 części i wyniósł nocnik z łazienki 🤷♀️ Widać nie tam jego miejsce
-
nick nieaktualnyNa wszystko przyjdzie czas
moja biega na czworaka
poza tym 3-4 kroczki, potrafi sama wstac bez podporki i do tego ciezka zabawke podnosic
a potem ja rzuca. Pare zabawek mam od znajomych i obawiam sie ze moja corka je dobije
Z jednej strony fajnie jak dziecko chodzi na nozkach a z drugiej bezpieczniej na czterechsyn nie potrafił wolno chodzic, on od razu chcial biegac i tym razem moze byc podobnie. Jakies dywany do amortyzacji by sie przydały