X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, nie da się zaplanować przecież kiedy dziecko zacznie chodzić 😁.

artemida27 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj chodzi po domu praktycznie caky czas ale na zewnatrz nie za bardzo 😊 raczej za rączkę i często chce na czworak

Tez słyszałam ze najważniejsze buty niewystawnej

Słyszałam żeby w pierwsze buty zainwestować żeby były porządne (oczywiście można tez tansze znaleść porządne) potem już można mniejsza wage przykładać do sprężystości podeszwy itd

My pampersy używamy daddy 4 lub lupilu 4 i na dzień i na noc i nie przeciekają, zdazy się może 1 raz na 2 miesiące ze przecieknie a nie zmieniam pieluchy ok 11-13h 😊

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Artemida, nie da się zaplanować przecież kiedy dziecko zacznie chodzić 😁.

Niby nie ale myslalam ze do wiosny damy rade na rękach i w wózku ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam buciki teraz w zeszłym tygodniu i kupiłam takie krotsze z wełna merynos żeby były na teraz i wiosne

961l20mmezoojidp.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) bardzo się stęskniłam i nadrabiam

Moją malutka 15 skończyła roczek. Miałam sporo wydarzeń ale jestem:)

malami.91, ej_est, Lutyska, Moniiiikaaaa, artemida27 lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Paulina zawsze lepiej być ostrożnym...
    Ja się jeszcze nie rozliczylan nie dostałam pita...
    Mała ostatnio się przesikuje...nad ranem...chyba spróbuję pantsow:)

Znowu mała uderzyła zębami w podłogę...czy to możliwe żeby cofnely się jej jedynki ? Mam wrażenie że były dłuższe ...

Jedynki mogą się cofnąć w dziąsła po porządnym uderzeniu. Mój synek tak miał. Chodził z nimi długo nic to nie bolało ale nie były już ukorzenione. Dentysta wyrwał je w wieku 6 lat bo szły następne i musiał im zrobić miejsce.

Co do butików moja ma 20 geox bardzo fajne i 19 z elefantenu.

Czy macie już spacerówki? Ja kupiłam i sprzedałam szybko swój bebetto bresso. Choć fajny to jednak spacerowka ważyła 14 kg... teraz mam spacerówke 7 kg :)

Wracam do pracy. Ale było fajnie odpocząć od pracy... :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Pepper, kopę lat, fajnie, że wróciłaś :)
    Ja niestety nie czuję się odpoczęta, niestety moja Mała to high need baby i w pracy na pewno będę odpoczywać :)

Pepper lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est jeśli od x lat rozliczam się mężem to można zakładać że i w tym roku.. jak połączyłam to Jacek wyskoczył mi podwójnie i wyszło że posiadamy trójkę dzieci... W tym dwoje o tym samym peselu 😉.. jednak mają to niedopracowane jeszcze..

Barnosia jesli mąz ma zero w picie to tym bardziej warto razem bo dochodxi jego kwota wolna od podatku która dostaniecie jako ulgę z Twojego podatku. Spróbuj razem i osobno i zobaczysz różnicę.. powinna być.

Ruda współczuję wydatku.. macie zaufanego mechanika? Bo może warto skonsultować..?

Pepper witaj 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 19:11

Pepper lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica nie maja wszystkiego dograne ale moze to jeszcze poprawia? Mysle ze i tak fajnie ze cos takiego stworzyli a czujnym trzeba byc wszedzie ;)
    W przypadku Baranosi zrozumialam że u niego po rozliczeniu wychodzi 0,bo z tego co kojarze to pracuje...?
    Ej_est zgadzam sie do tych butow. Ja zwykle na promocje sie czaje i w przypadku butow to glownie stacjonarnie ;)
    Pepper fajnie ze wrocilas ;)

Pepper lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się cieszę, że mogę Was poczytać:D
    Bum bum ja też odpocznę w pracy od małej bo nie śpi w nocy. Napisałam że odpoczelam od pracy a teraz właśnie w pracy od małej;)

Czy Wasze maluszki już chodzą samodzielnie?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, fajnie, że wróciłaś. Posyłasz córeczkę do żłobka czy ktoś się nią zajmie?

Mój już chodzi samodzielnie, chociaż jeszcze trochę jak pingwin 😁.

Pepper lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper Jacek nie chodzi samodzielnie ( miał się urodzić na koniec lutego/początek marca, ale załatwiłam mu wcześniejszy termin CC - z obawy przed cholestazą). Chodzi jedynie przy meblach.. czasem się zapomina i puści i stoi, a czasem poleci do tyłu na tyłek bądź plecy.. wtedy płacz chwilę trwa..

Lutyska no mam nadzieję, że poprawią 😉 Jasne, że lepiej, że jest taka możliwość rozliczenia niż samodzielne "zgadywanie" co gdzie.. chociaż ja od lat korzystałam z Pit Format i musiałam rozliczać się w picie 36 i dodać swoje obliczenia z tytułu umowy dla niań. 🙂 No i rozliczałem się wspólnie tam.. w systemie gov widzę pit 37 jednak (wspólny).. dziwne 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 21:03

Pepper lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj już chodzi samodzielnie ale tez tak śmiesznie jeszcze 😊

Pepper lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Pepper, fajnie, że wróciłaś. Posyłasz córeczkę do żłobka czy ktoś się nią zajmie?

Mój już chodzi samodzielnie, chociaż jeszcze trochę jak pingwin 😁.

U mnie zostaje z małą ciocia, którą zna bardzo dobrze i chętnie z nią siedzi więc tu jest lux

Moją mała trzyma się mebli i czasem stoi sama zrobi dwa kroczki i na pupę. Ehh

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chodzi tylko przy meblach albo np kojec dookoła :) chodzi tez z pchaczem.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Moja chodzi tylko przy meblach albo np kojec dookoła :) chodzi tez z pchaczem.
    Boję się małemu pchacza wyciągnąć bo to Pudzian i on by go podniósł i razem z nim do tyłu poleciał... Kilka razy mi krzesełko z Fischer Price w ten sposób potraktował a teoretycznie to bezpieczna zabawka i coś takiego nie powinno mieć miejsca... Pchacza wyciągnę jak już będzie chodził samodzielnie 😋 dobrze, że panel zabawkowy z tego pchacza jest odpinany i codziennie w użyciu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 22:24

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj właśnie ostatnio zaczął podnosić wszystko 😁 dzisiaj kule hule i podnosi i idzie z nią, nie lubię jak idzie i dwie ręce zajęte jeszcze jak coś cięższego bo jak stanie na książce czy na czymś innym (o to nie trudno bo wszytsko rozwalone jest na ziemi książki ściąga jakie ściereczki itd) to leci i nie ma rak to asekuracji 😉 ale jakoś sobie radzi i jeszcze płaczu nie było ani uderzeni podczas przenoszenia ciężarów. Na urodziny dostał nocnik z wyciąganym wkładem i dzisiaj wziął w ovienrece 2 części i wyniósł nocnik z łazienki 🤷‍♀️ Widać nie tam jego miejsce

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wszystko przyjdzie czas ;) moja biega na czworaka :D poza tym 3-4 kroczki, potrafi sama wstac bez podporki i do tego ciezka zabawke podnosic :D a potem ja rzuca. Pare zabawek mam od znajomych i obawiam sie ze moja corka je dobije :D
    Z jednej strony fajnie jak dziecko chodzi na nozkach a z drugiej bezpieczniej na czterech ;) syn nie potrafił wolno chodzic, on od razu chcial biegac i tym razem moze byc podobnie. Jakies dywany do amortyzacji by sie przydały ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, ja mam pchacz z Lidla, on jest ciężki, dodatkowo można go obciążyć wrzucając rzeczy do środka :)
    Co do dywanów to jestem na etapie wybierania dla córki do pokoju i się zastanawiam czy puścić wodze fantazji czy coś bardziej stonowanego 😆

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum szalej 😀

da8300b52b.png
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ