Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda bardzo fajny ten kolor zielony 😊 ja mam spacerówkę z 2w1 wiec mam dwie solidna i taka lekka 😊
Amir ja kupiłam już buciki. Stopę zmierzyłam miarka dla dzieci w deichmannie ale można tez odbić stopę na kartce i zmierzyć, nam wyszedł rozmiar 19.
Takie zamówiłam i jestem zadowolona 😊 fajnie się wkłada czego się obawiałam
https://bobuxpolska.pl/?skelMod=ModShopCatalog&pcid=696&pid=24900
W razie czego można oddsc wymienić buciki gdyby coś było nie tak, w opisie tez pisze czy nadają się np jak dziecko ma wysokie podbicie, mi się wydaje ze moj takie ma 😉
U nas powietrze okropne ponad 300% 😞 upiekłam wczoraj brownie z czerwonej fasoli może podjedziemy na kawkę do rodzicow popołudniuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 10:07
-
U nas powietrze super (30%) i ma być ciepło - 13 stopni. Także jak mała wstanie to uderzamy na spacer rodzinny
W tygodniu jeżdżę do mojej mamy. Mała już się przyzwyczaiła. Wychodze na razie po pół h na szybkie zakupy. Mała nie płacze tylko ładnie się bawi. W tym tygodniu pójdę na masaż, który dostałam od męża na Święta. Czuję, że powoli wracam do świata
Wczoraj byliśmy u znajomych, Małą daliśmy w zabawki (wszystko dla niej nowe) i się ładnie bawiła a my graliśmy w planszówki. Poczułam się jak kiedyśsymbolica lubi tę wiadomość
-
Mój z babcia został na godzinkę i bardzo ładnie się bawił, mały co kilka dni widzi się z dziadkami czasem nawet 2 dni z rzędu, czasem mama do nas przyjeżdża czasem my do rodzicow, jest bardzo przyzwyczajony do dziadkow ale zazwyczaj jestem tez, ale jak wyjdę na chwilkę to nie robi z tego problemu 😊 bardzo lubi dziadkow i jsk maja wyjść od nas macha na papa i jeszcze pokazuje rączkami nie nie żeby nie wychodzili 😊 czasami nawet zapłacze jak wychodzą
-
nick nieaktualnySymbolica wiem ze mozna ale maz na ryczalcie wiec nie moge sie z nim rozliczać. On nie moze od podatku sobie odliczać wiec dzieci musza byc przy mnie i tym samym mam taki dodatek dla siebie
hehe zabrzmiało fajnie ale to i tak ja glownie na dzieci wydaje
Moje dzieci z checia zostaja z moimi rodzicami, z tesciami gorzej.syn od biedy zostalby ale mala do tesciowej tylko przez stoldo niani sie przyzwyczaja i juz zostawiam je same na chwile
takze bumbum czuje sie podobnie bo moge w koncu sama chociaz na zakupy skoczyc
w tygodniu zamierzam skorzystać i sie do fryzjera umowic. Jak bedzie pogoda to okna bede myc.
-
Lutyska a no to wiadomo, tylko osobno możecie. Udanych zakupów 😀
Ja na zakupy od początku jeżdżę sama, ale w porze kiedy mały śpi a teściowa się kręci na dole, więc tak całkiem sam nie zostaje.. 😉 Jak jest pogoda to oczywiście w porze spaceru idziemy robić zakupy. Fryzjera planuję jak mąż będzie w domu - być może jutro rano się wybiorę bo umówiona nie jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 12:23
-
Ja wszystko z małym załatwiam albo w trójkę, ewentualnie mąż sam, s takie duze zakupy zamawiamy do domu 😊 a po pieczywo, po wędlinę albo jakiś kilka rzeczy których zabraknie albo akurat potrzebuje z biedronki to chodzimy z małym w czasie spaceru a jsk paskudne powietrze czy ulewa to samochodem podjeżdżamy.
Właśnie zrobiłam chleb orkiszowy 😊 oczywiście moj mały pomocnik bardzo lubi mamie pomagać w kuchni szkoda tylko ze z moich rak i jako obserwator 🤷♀️ Wiec zrobiliśmy w sumie „razem” chleb 😀
Powietrze pokruszyły się do 30% wiec poszliśmy na spacer, wózek nadal się sprawdza mały zadowolony.
Teraz drzemka i jak wstanie jedziemy do dziadkow z ciachem -
Mojemu kupiłam mini kuchnie i wstawiłam do kuchni i na taśmie mocniej przymiciwalam do jednej szafki ale chwilkę się tam pobawi i jak widzi ze cis robię to chce na ręce 😊
Ooo super ten kitchen helper 😀 ale rzeczywiście trzeba troszkę poczekać. Moj od ok 2-3 dni praktycznie tylko chodzi po domu, jak np otworzy się łazienka albo lodówka i chce szybko być u celu to zaczyna przyspieszać ale szybko kończy się nieumyślna zmiana na pozycje niższa i na czworaka pędziWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 16:22
-
nick nieaktualnyBumbum nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest
moj syn sobie podstawke z toalety przynosi albo krzeslo przysuwa. Mala tez lubi patrzeć ale tez jak widzi ze cos jest w garnku to od razu chce to jesc wiec staram sie ja zajac czyms innym, zabawkami, przyborami kuchennymi
U nas wieje paskudnie wiec spacer juz rano przekreslilam. Myslalam ze do tesciow pojedziemy ale wyglada na to ze mamy leniwa niedzieletzn kto ma leniwa ten ma.mama pilnuje dzieci, wymysla zabawy a tata mocno zmęczony...
-
Lutyska mój był cały weekend na szkoleniu i dopiero o 17 zjechał do domu i też zmęczony.. dopiero dziś robiłam walentynkową pizzę i na kolację była. Jutro mąż bierze wolne to go wykorzystam do opieki trochę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 19:00
-
Amir my mamy 2 pary butów i obie kupione stacjonarnie.
I co najlepsze jedna para rozmiar 19 a druga 21
19 to lekkie trzewiki do domu a 21 zimowe na zewnatrz.
Tez mam podobne odczucia, ostatnio mala polubila jazde samochodem, lubi wychodzić wiec zabieramy ja wszedzie. Wreszcie czuje ze zyjeNo i tata tez juz wraca do lask, wczoraj wyszlam do kina z przyjaciółką, 3 godziny byla z tatą i fajnie spedzili czas
tylko jak wrocilam od razu domagala sie karmienia.
Mam nadzieje ze okres gdzie nie odstepowala mnie na krok juz minął -
Paulina zawsze lepiej być ostrożnym...
Ja się jeszcze nie rozliczylan nie dostałam pita...
Mała ostatnio się przesikuje...nad ranem...chyba spróbuję pantsow:)
Znowu mała uderzyła zębami w podłogę...czy to możliwe żeby cofnely się jej jedynki ? Mam wrażenie że były dłuższe ... -
nick nieaktualnyRuda a moze od uderzenia dziasla jej napuchly
ja dostalam w zeszlym tygodniu pit z zusu.gdzies czytalam ze do 15.02 powinnas dostać. Moze sprawdź skrzynke na listy
Paulina będzie dobrzedobrze ze jestes osrtrozna i fajnie ze masz chociaz jakas pomoc w rodzicach
Artemida a duzo roznia sie te buty jak je przykladasz do siebie podeszwami? Bo czasem rozmiar rozmiarowi nie rowny. Kupilam dla syna kapcie do przedszkola ktore we wrzesniu byly duzo za duze i musialam mniejsze zamowic,tzn mam ten sam nr ale z innej firmy-sprawdzonej.
A zapomnialam sie pochwalic:D moje dziecko jeszcze spiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 08:23
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
Ruda, u nas np. pantsy tylko w dzień używamy, w nocy przeciekały 🤷.
Mój już coraz lepiej chodzi. Butów jeszcze nie mamy, kupimy wiosenne. Nie uśmiecha mi się teraz wydawać pieniądze na zimowe, w których pochodzi chwilę. No i stacjonarnie będziemy kupować na pewno.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda, u nas tez ostatnio prseciekaly non stop. Kupilam paczke pampersow premium care w wiekszym rozmiarze -5 i jest spokoj.
Moj maz tez w sobote zabral Franka na 5 godzin do dziadkow. Akurat tam byly dzieci to do domu nie chcial wracac. A ja ogarnelam sobie w domuI tez od jakiegos czasu tata jest na topie. Z wiekiem coraz bardziej. I dobrze
Lutyska, ale zazdro. u nas to zaraz juz drzemka bedzie.
W sobote imprezka. Miala byc dla dziadkow i chrzestnych.l bo malo kiejsca w dimu. Ale urosla i bedzie ze 20 osob. Siostrzenice tak kochaja Franka ze chyba by sie zaplakaly jak by nie przyszly na tort. Tak wiec zaczynam brac sie do roboty. Zakupy itp. Pamietam, se temat byl ale przypimnicie jakie robiliscie przekaski dla dzieci?
My buty (zimowe trzewiczki w gory) tez kupilismy stacjonarnie. Stosowalam zasady mamy fizjo i chcialam pomacac. Te byly wybierane na szybko w smyku ale biega w nich swobodnie. Teraz chce jakies emelki albo Bartki. Chyba pierwsze tez stacjonarnoe wezme.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 08:51
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Paulina zawsze lepiej być ostrożnym...
Ja się jeszcze nie rozliczylan nie dostałam pita...
Mała ostatnio się przesikuje...nad ranem...chyba spróbuję pantsow:)
Znowu mała uderzyła zębami w podłogę...czy to możliwe żeby cofnely się jej jedynki ? Mam wrażenie że były dłuższe ...
Ruda pracodwaca ma czas na wysłanie PITu do końca lutego, ALE zaloguj sie do swojego konta na stronie Ministerstwa, tam wszystko masz juz gotowe wystraczy zatwierdzić i wysłać. Ja męża już rozliczyłam mimo, że PITu jeszcze też nie dostał.
Podrzucam link
https://www.podatki.gov.pl/pit/twoj-e-pit/Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 09:31
ruda90 lubi tę wiadomość