X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy spacerówkę 😊 Espiro art jutro go przetestujemy

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, sto lat dla Kuby!

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina też go oglądaliśmy:) musztardowy kolor super !

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiliśmy musztardowy 😊 zastanawiałam się jeszcze nad tym czarnym

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z espiro art ale ja mam espiro next 2w1 i polecam :)

Czy któraś z Waszych maluchów jest już po mmr i wyszła wysypka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 20:01

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy spacer w nowym wózku za nami ale krótki bo dziadek przyjechał do nas na chwile ale jestem zadowolona 😊 małemu narazie tez się podobało, wywalił jedna nogę poza wózek i jechał 😁

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Ala zadowolona z nowej fury :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a jaki kupiliście? Kurczę nie pamietam czy pisałaś 😞

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, my 10ty dzień po i póki co nic. U was coś się pojawiło? To chyba za wcześnie jak na po MMR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 23:31

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina my kupiliśmy anex air x :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U syna mi nigdy nic nie wyskoczylo po szczepieniach, mala ma 1 szczepienie do tylu w porownaniu do waszych ;)
    Ja sie rozgladam i zdecydować sie nie moge jaki wozek/spacerowke kupic. Poki co czekam na fotelik samochodowy. Mial byc do 14 dni.
    Chcialam zaczekać na zwrot podatku i zainwestowac w jakas porządna spacerowke, tylko nie wiem czy teraz jeszcze warto bo pewnie niedlugo rowerek pojdzie w ruch itd. W sumie potrzebuje spacerowki ktora zajmuje malo miejsca po złożeniu, na jakies wyjazdy.

No wlasnie co do podatku,jakby ktoras byla zainteresowana, to od dzis jest gotowy pit-37 na stronie ministerstwa finansow... Wlasnie weszlam,sprawdzilam, poprawili sie w stosunku do zeszlego roku i nie mialam poprawek takze licze na szybki zwrot :D w zeszlym roku nie dopisywali dzieci urodzonych w trakcie roku, rozliczalam kolege dlatego wiem, a w tym mialam juz dwojke dzieci wpisane :D

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super bardzo podobny do tego Espiro 😊 tez kupiliście musztardowy?

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jakiej wagi dziecka sa wasze wozki?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerówka która kupiliśmy właśnie do 15kg

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :) my wybraliśmy zielony :) nasz jest do 22

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska ja też wczoraj tozliczałam i każde z nas było indywidualnie zamiast razem a po połączeniu wyszła na trójka dzieci - Jacek dwa razy.. 😆 niestety dziś muszę złożyć korektę bo go za pełny rok rozliczyłam.. ech tak to jest jak z młodym rozliczałam zamiast poczekać aż spać pójdzie..

Ja mam mocny wózek starego typu więc do 20kg minimum... Ma pompowane koła, dobra amortyzację, jest obszerny ale szybko.się składa i mieści się w bagazniku. Nie potrzebna mi "lekka spacerówka"....zaraziłam się raz i dziękuję. Zawsze mają jakieś deficyty które potem drażnią mnie... Typu brak regulacji rączki, niska nośność, brak amortyzacji, małe kółeczka itd.

Bardzo podoba mi się budka w tym wózku który Paulinka kupiła 🙂 Wózek fajnie się prezrntuje,jak już kupować to na żywo trzeba obadać i dopasować pod siebie.

Wiatr znowu d,oddaje czadu w porywach..pogoda super ale ten wiatr zniechęca. Moja córa od wieczora chora, wczoraj tylko brzuch bolał a dzis wymioty rano i ból głowy - dałam paracetamol i śpi... Ciekawe czy się pozbiera czy będzie to trwać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 09:37

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się rozliczyłam wczoraj :)
    Co do MMR to nie ma żadnych objawów, ale we wtorek idziemy na roczkową sesję i mam nadzieję, że nie będzie nic do wtorku :)

• amir Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktoras kupowała już pierwsze buty? Nie wiem czy próbować zamawiać przez internet czy szukać jakiegos sklepu stacjonarnie ale mały już sobie coraz lepiej radzi i pewnie buty będą za chwilę potrzebne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica a widzisz ja sie rozliczam indywidualnie i nie wiedzialam że takie fajne rzeczy mozna znalezc rozliczając sie wspolnie:D a moze myśleli ze macie blizniaki? ;)
    A co do tego wozka to jak czytam to jakbym w myslach czytala, bo kolka za male,itd ;) nie znalazlam jeszcze idealu.chyba zostanę przy swojej z zestawu ;) tylko sporo miejsca w aucie zajmuje a jak do innego to sie nie miesci...
    Bumbum trzymam kciuki zeby nic nie wyskoczylo i zeby sesja sie udala ;) na pewno beda cudne zdjecia :)
    Ja mialam dla dzieci na ur balony z cyferkami i starszakowi fajne zdjecia porobilam a mala nie miala czasu na zdj. Moze jeszcze nadrobie bo balony jeszcze cale :D

Amir ja mam buty na dwor ale bylam z mala stacjonarnie zeby poprzymierzac jaki rozmiar i jaki typ bo maluszkom ciezko buty sie wklada wiec wolalam to sprawdzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 10:02

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir kupować tylko stacjonarnie, u dzieci trzeba bucika dopasować do jego stopy. Niskie podbicie czy wysokie - to ma znaczenie. Najlepiej wiazane lub na rzepy. Jak już będziesz miała sprawdzone buciki to potem wymieniasz/kupujesz większe np. przez internet.

Lutyska jak jesteście przynajmniej pełny rok 2019 małżeństwem to jako małżeństwo macie dodatkowa zwrot podatku dlatego jeśli możesz to rozliczaj się z mężem. Możesz też też korektę za 2018r złożyć jeśli dobrze pamiętam ( i wtedy też dodatkowe pieniądze wpadną. Ja składałam tak kiedyś.. W poczatkach małżeństwa jak nie miałam pracy i byłam z Wero w domu to tylko męża rozliczałem indywidualnie i to był mój duży błąd bo trochę kaski straciliśmy. Jeśli Ty lub Twój mąż prowadziliscie działalność gospodarczą w danym roku to już nie można rozliczać się wspólnie.. tylko indywidualnie wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 11:10

da8300b52b.png
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ