Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU syna mi nigdy nic nie wyskoczylo po szczepieniach, mala ma 1 szczepienie do tylu w porownaniu do waszych
Ja sie rozgladam i zdecydować sie nie moge jaki wozek/spacerowke kupic. Poki co czekam na fotelik samochodowy. Mial byc do 14 dni.
Chcialam zaczekać na zwrot podatku i zainwestowac w jakas porządna spacerowke, tylko nie wiem czy teraz jeszcze warto bo pewnie niedlugo rowerek pojdzie w ruch itd. W sumie potrzebuje spacerowki ktora zajmuje malo miejsca po złożeniu, na jakies wyjazdy.
No wlasnie co do podatku,jakby ktoras byla zainteresowana, to od dzis jest gotowy pit-37 na stronie ministerstwa finansow... Wlasnie weszlam,sprawdzilam, poprawili sie w stosunku do zeszlego roku i nie mialam poprawek takze licze na szybki zwrotw zeszlym roku nie dopisywali dzieci urodzonych w trakcie roku, rozliczalam kolege dlatego wiem, a w tym mialam juz dwojke dzieci wpisane
-
nick nieaktualny
-
Lutyska ja też wczoraj tozliczałam i każde z nas było indywidualnie zamiast razem a po połączeniu wyszła na trójka dzieci - Jacek dwa razy.. 😆 niestety dziś muszę złożyć korektę bo go za pełny rok rozliczyłam.. ech tak to jest jak z młodym rozliczałam zamiast poczekać aż spać pójdzie..
Ja mam mocny wózek starego typu więc do 20kg minimum... Ma pompowane koła, dobra amortyzację, jest obszerny ale szybko.się składa i mieści się w bagazniku. Nie potrzebna mi "lekka spacerówka"....zaraziłam się raz i dziękuję. Zawsze mają jakieś deficyty które potem drażnią mnie... Typu brak regulacji rączki, niska nośność, brak amortyzacji, małe kółeczka itd.
Bardzo podoba mi się budka w tym wózku który Paulinka kupiła 🙂 Wózek fajnie się prezrntuje,jak już kupować to na żywo trzeba obadać i dopasować pod siebie.
Wiatr znowu d,oddaje czadu w porywach..pogoda super ale ten wiatr zniechęca. Moja córa od wieczora chora, wczoraj tylko brzuch bolał a dzis wymioty rano i ból głowy - dałam paracetamol i śpi... Ciekawe czy się pozbiera czy będzie to trwać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 09:37
-
nick nieaktualnySymbolica a widzisz ja sie rozliczam indywidualnie i nie wiedzialam że takie fajne rzeczy mozna znalezc rozliczając sie wspolnie:D a moze myśleli ze macie blizniaki?
A co do tego wozka to jak czytam to jakbym w myslach czytala, bo kolka za male,itdnie znalazlam jeszcze idealu.chyba zostanę przy swojej z zestawu
tylko sporo miejsca w aucie zajmuje a jak do innego to sie nie miesci...
Bumbum trzymam kciuki zeby nic nie wyskoczylo i zeby sesja sie udalana pewno beda cudne zdjecia
Ja mialam dla dzieci na ur balony z cyferkami i starszakowi fajne zdjecia porobilam a mala nie miala czasu na zdj. Moze jeszcze nadrobie bo balony jeszcze cale
Amir ja mam buty na dwor ale bylam z mala stacjonarnie zeby poprzymierzac jaki rozmiar i jaki typ bo maluszkom ciezko buty sie wklada wiec wolalam to sprawdzicWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 10:02
-
Amir kupować tylko stacjonarnie, u dzieci trzeba bucika dopasować do jego stopy. Niskie podbicie czy wysokie - to ma znaczenie. Najlepiej wiazane lub na rzepy. Jak już będziesz miała sprawdzone buciki to potem wymieniasz/kupujesz większe np. przez internet.
Lutyska jak jesteście przynajmniej pełny rok 2019 małżeństwem to jako małżeństwo macie dodatkowa zwrot podatku dlatego jeśli możesz to rozliczaj się z mężem. Możesz też też korektę za 2018r złożyć jeśli dobrze pamiętam ( i wtedy też dodatkowe pieniądze wpadną. Ja składałam tak kiedyś.. W poczatkach małżeństwa jak nie miałam pracy i byłam z Wero w domu to tylko męża rozliczałem indywidualnie i to był mój duży błąd bo trochę kaski straciliśmy. Jeśli Ty lub Twój mąż prowadziliscie działalność gospodarczą w danym roku to już nie można rozliczać się wspólnie.. tylko indywidualnie wtedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 11:10