X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy spacerówkę 😊 Espiro art jutro go przetestujemy

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, sto lat dla Kuby!

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina też go oglądaliśmy:) musztardowy kolor super !

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiliśmy musztardowy 😊 zastanawiałam się jeszcze nad tym czarnym

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z espiro art ale ja mam espiro next 2w1 i polecam :)

Czy któraś z Waszych maluchów jest już po mmr i wyszła wysypka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 20:01

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy spacer w nowym wózku za nami ale krótki bo dziadek przyjechał do nas na chwile ale jestem zadowolona 😊 małemu narazie tez się podobało, wywalił jedna nogę poza wózek i jechał 😁

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Ala zadowolona z nowej fury :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a jaki kupiliście? Kurczę nie pamietam czy pisałaś 😞

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, my 10ty dzień po i póki co nic. U was coś się pojawiło? To chyba za wcześnie jak na po MMR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 23:31

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina my kupiliśmy anex air x :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U syna mi nigdy nic nie wyskoczylo po szczepieniach, mala ma 1 szczepienie do tylu w porownaniu do waszych ;)
    Ja sie rozgladam i zdecydować sie nie moge jaki wozek/spacerowke kupic. Poki co czekam na fotelik samochodowy. Mial byc do 14 dni.
    Chcialam zaczekać na zwrot podatku i zainwestowac w jakas porządna spacerowke, tylko nie wiem czy teraz jeszcze warto bo pewnie niedlugo rowerek pojdzie w ruch itd. W sumie potrzebuje spacerowki ktora zajmuje malo miejsca po złożeniu, na jakies wyjazdy.

No wlasnie co do podatku,jakby ktoras byla zainteresowana, to od dzis jest gotowy pit-37 na stronie ministerstwa finansow... Wlasnie weszlam,sprawdzilam, poprawili sie w stosunku do zeszlego roku i nie mialam poprawek takze licze na szybki zwrot :D w zeszlym roku nie dopisywali dzieci urodzonych w trakcie roku, rozliczalam kolege dlatego wiem, a w tym mialam juz dwojke dzieci wpisane :D

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super bardzo podobny do tego Espiro 😊 tez kupiliście musztardowy?

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jakiej wagi dziecka sa wasze wozki?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerówka która kupiliśmy właśnie do 15kg

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :) my wybraliśmy zielony :) nasz jest do 22

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska ja też wczoraj tozliczałam i każde z nas było indywidualnie zamiast razem a po połączeniu wyszła na trójka dzieci - Jacek dwa razy.. 😆 niestety dziś muszę złożyć korektę bo go za pełny rok rozliczyłam.. ech tak to jest jak z młodym rozliczałam zamiast poczekać aż spać pójdzie..

Ja mam mocny wózek starego typu więc do 20kg minimum... Ma pompowane koła, dobra amortyzację, jest obszerny ale szybko.się składa i mieści się w bagazniku. Nie potrzebna mi "lekka spacerówka"....zaraziłam się raz i dziękuję. Zawsze mają jakieś deficyty które potem drażnią mnie... Typu brak regulacji rączki, niska nośność, brak amortyzacji, małe kółeczka itd.

Bardzo podoba mi się budka w tym wózku który Paulinka kupiła 🙂 Wózek fajnie się prezrntuje,jak już kupować to na żywo trzeba obadać i dopasować pod siebie.

Wiatr znowu d,oddaje czadu w porywach..pogoda super ale ten wiatr zniechęca. Moja córa od wieczora chora, wczoraj tylko brzuch bolał a dzis wymioty rano i ból głowy - dałam paracetamol i śpi... Ciekawe czy się pozbiera czy będzie to trwać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 09:37

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się rozliczyłam wczoraj :)
    Co do MMR to nie ma żadnych objawów, ale we wtorek idziemy na roczkową sesję i mam nadzieję, że nie będzie nic do wtorku :)

• amir Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktoras kupowała już pierwsze buty? Nie wiem czy próbować zamawiać przez internet czy szukać jakiegos sklepu stacjonarnie ale mały już sobie coraz lepiej radzi i pewnie buty będą za chwilę potrzebne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica a widzisz ja sie rozliczam indywidualnie i nie wiedzialam że takie fajne rzeczy mozna znalezc rozliczając sie wspolnie:D a moze myśleli ze macie blizniaki? ;)
    A co do tego wozka to jak czytam to jakbym w myslach czytala, bo kolka za male,itd ;) nie znalazlam jeszcze idealu.chyba zostanę przy swojej z zestawu ;) tylko sporo miejsca w aucie zajmuje a jak do innego to sie nie miesci...
    Bumbum trzymam kciuki zeby nic nie wyskoczylo i zeby sesja sie udala ;) na pewno beda cudne zdjecia :)
    Ja mialam dla dzieci na ur balony z cyferkami i starszakowi fajne zdjecia porobilam a mala nie miala czasu na zdj. Moze jeszcze nadrobie bo balony jeszcze cale :D

Amir ja mam buty na dwor ale bylam z mala stacjonarnie zeby poprzymierzac jaki rozmiar i jaki typ bo maluszkom ciezko buty sie wklada wiec wolalam to sprawdzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 10:02

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir kupować tylko stacjonarnie, u dzieci trzeba bucika dopasować do jego stopy. Niskie podbicie czy wysokie - to ma znaczenie. Najlepiej wiazane lub na rzepy. Jak już będziesz miała sprawdzone buciki to potem wymieniasz/kupujesz większe np. przez internet.

Lutyska jak jesteście przynajmniej pełny rok 2019 małżeństwem to jako małżeństwo macie dodatkowa zwrot podatku dlatego jeśli możesz to rozliczaj się z mężem. Możesz też też korektę za 2018r złożyć jeśli dobrze pamiętam ( i wtedy też dodatkowe pieniądze wpadną. Ja składałam tak kiedyś.. W poczatkach małżeństwa jak nie miałam pracy i byłam z Wero w domu to tylko męża rozliczałem indywidualnie i to był mój duży błąd bo trochę kaski straciliśmy. Jeśli Ty lub Twój mąż prowadziliscie działalność gospodarczą w danym roku to już nie można rozliczać się wspólnie.. tylko indywidualnie wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 11:10

da8300b52b.png
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ