Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda oby to nie było nic poważnego.
My dzisiaj przyjechaliśmy do moich rodzicow na cały dzień, mąż odpocznie od nas i spokojnie popracuje 😉
Te drzemki 3gofzinne zdarzyły się chyba 2 razy w ostatnim czasie i właśnie już mu się nudziło 🤷♀️ Raczej drzemka trwa półtorej godzinki
Super pogoda dzisiaj jak mały wstanie pójdziemy z babcia na spacer -
U nas też pięknie dziś i chyba nie ma tak silnego wiatru jak w ostatnich dniach. Pije kawkę, mały ma drzemkę, po drugim śniadaniu ruszamy na spacer 🙂. Jutro czeka nas wyjazd 200km i na samą myśl o tych kilku godzinach w samochodzie mi się odechciewa. Mam nadzieję, że jak ruszymy wieczorem to droga będzie przespana, ale różnie to bywa. Może zostaniemy na wsi u moich rodziców cały tydzień, zobaczymy jak Jaś będzie się odnajdywał przez weekend w domu pełnym hałasujących dzieci i wtedy podejmiemy decyzję.
Minął nam wczoraj tydzień od szczepienia MMR i nic się nie zadziało, żadnej gorączki itd. Mam nadzieję, że już nic się nie pojawi.
Amir, jak u Was sytuacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 10:40
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyZdaje sie ze szlak z mala roznica Ewelcia przecierala a kjt faktycznie niedługo bedzie tez wiedziala co to znaczy. Malami jak masz ochote to powodzenia. Ja szczerze powiem że na poczatku ciezko mi bylo z 3 latkiem i niemowlakiem, zupelnie inaczej niz z jednym ze spacerami i ze wszystkim mimo ze syn jest raczej grzecznym dzieckiem i od razu zapowiedzialam ze następne tak zeby roznica min 3 lata byla
jestem praktycznie caly dzien sama z dziecmi, moze inaczej bym mowila gdyby maz mniej pracowal
Paulina u nas wieje od niedzieli,do sklepu autem jezdzilismy. Dzis siedzimy w domu.
Syn wczoraj jelitowke dostal, dzis jest lepiej ale maz auto nam zabral wiec od rana bulki upieklam i kisimy sie
Ruda mojemu mezowi w aucie sie hamulce skonczylymam nadzieje ze u was to jakas drobnostka
Co do spania to u nas 1 drzemka i mi to pasuje bo spi dluzej niz jak miala 2 drzemki. Teraz przewaznie ok 2 godz a wczesniej po pol godz spalawczoraj spala ok 1,5 godz to o 19 juz szla na noc spac i do 7 spala
-
Paulina, pneumokoki 6 miesięcy po poprzedniej dawce, najlepiej 12-15 miesiąc życia wg ulotki (Synflorix). My się szczepiliśmy Prevenarem13 i podobnie to wygląda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 15:18
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ospa są 2 dawki? O rany już sie gubię w tym co kiedy 😫😫
My teraz brexero, marzec ospa i odkleszczowe zapalenie mózgu, kwiecień pneumokoki i maj mmr i czerwiec Nimenrix 🤔 może wyrobimy się przed morzem aaa i ta ospa druga dawka jeżeli jest muszę wcisnąć -
Paulina nie wciskaj - ta pierwsza dawka już w dużym stopniu chroni.. kiedyś była rekomendowana jedną dawka tej szczepionki o ja potem chyba po dwóch latach jak to się zmieniło to doszczepiłam..
MMR i pneumokoki w kalendarzu są razem do zaszczepienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 15:56
-
No właśnie Paulina, tak jak symbolica pisze - możesz połączyć MMR i Prevenar13 jeśli mieliście wszystko o czasie podane. My mamy rozbite, bo mieliśmy opóźnienie z pnemokokami i teraz było jeszcze za wcześnie na kolejną dawkę.
Ktoś podaje DHA dziecku? Czy to się przełożyło na lepszy sen nocny? Gdzieś taką teorię przeczytałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 16:18
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021