X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Czekam właśnie na męża. Ma przynieść cieplutkoie pączki z piekarni :)

Stał się cud. Moją mała jeszcze śpi. Nie obudziła się nawet na karmienie. Przespała całą noc! Hura :D

Matko zazdroszczę. U nas noce to ostatnio jakiś koszmar. Nie wiem o co chodzi, ale płacze, jęczy, wierci się prawie cała noc. Piersi, to co godzinę się domaga czasem nawet co pół godziny. Żeby jeszcze wypiła, co chciała i szła spać dalej to by było super, ale ona cała noc jęczy. Ja tylko wciskam jej na okrągło smoczka i robię „ciiiiii”, próbuje kołysać, cała noc śpimy przy szumach (choć to wcale takie dobre nie jest, ale ratujemy się jak możemy), daje jej paracetamol przed snem i to wszystko nic nie daje. Jestem tak zmęczona, ze zaczynam myśleć o odstawieniu. Naprawdę 😩 ale czy to coś da?

• Pepper Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mała była dwie godziny na spacerze i o dziwo zasnęła. Po 17 pojechałam z nią do mamy i nie miała drugiej drzemki. Wróciliśmy ok 20 ale nie chciała spać nadal. Zasnęła 23:30 wstała 7:00 :D
    Nigdy tak długo nie spala

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23.30?! O matko. To się nie dziwie ze padla ;) o tej porze to ja juz nie mam sil. z drugiej strony bynajmniej noc przespana :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peper super ze noc cała przespana !!

Właśnie męża posłałam po paczki do cukierni ☺️

Ja słodkiego tez jeszcze nie daje ale kiedyś za jakiś czas będę co jakiś czas dawała, pewnie będę się starają tez dama coś mu robić.

Narazie uwielbia mango z tubki 😍 i to jest słodkość. Czasem dostanie ciasteczko z babydream ale skład dobry bez cukru 👍🏻 Dostał od cioci na Mikołaja i dostaje co kilka dni

Oj moj tez jak chce cis konkretnego i mu nie dam denerwuje się i nie chce czegoś w zamian ale jeżeli chce cis czego naprawdę nie mogę mu dać to biorę na ręce przytulam i tłumacze 😊 czasami śmiesznie to wyglada jak tak fuczy jsk mu się cis zabierze

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię czasem jakieś domowe ciasteczka, ale bez cukru. Dodaję np. jabłko, banana, daktyle.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syna bardzo pilnowałam ze słodyczami. Chyba do 1.5roku nie zjadł nic. Teraz ma 3lata i aż mu się oczy świecą na widok słodyczy. Mógłby nimi żyć :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, czyli nie jestem z tym sama ;)

Agatka krzyczy dato dato dato ;) ( czyli daj to ;)
    I tez jak chce dac jej cos innego to potrafi rzucić o ziemie i dalej krzyczeć.

Tez robie domowe slodycze, na blogu alaantkowe jest bardzo duzo fajnych przepisów.

Tesciowa raz dawala jej ciasto ktore upiekła (jakis biszkopt) ale mala od razu wyciągnęła z buzi i nie chciala jesc. Od tej pory mam spokój, tesciowa stwierdzila ze nie bedzie jej nic robić skoro woli moje "slodycze" ( tego samego dnia mala zajadala sie moimi babeczkami dyniowymi)).

Wróciliśmy ze szczepienia bez szczepienia. Malej w nocy za uchem wyskoczyla duza czerwona krosta, pediatra kazala obserwowac bo podejrzewa ospe :( oby nie...

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja soli nie daje, cukru też nie. Mała się już tak przyzwyczaiła, że je kaszki niesłodzone. Sąsiadka przyszła wczoraj i dałam jej córce w tym samym wieku kaszkę mojej Małej i nie chciała... No ale nie dziwne, bo ona od początku na dosładzanych bobovitach.
    Z resztą ja też nie używam soli, więc nie muszę nic kombinować. Jedyny wyjątek to parówki głodniaki z biedronki, ale je raz na tydzień :)
    Co do miodu to słyszałam, że nie poleca się do 3 rż, więc nie daje :) kaszki dosladzam mlekiem kokosowym, rodzynkami, karobem itp.

Pepper, gratulacje! Super zazdro ;) daj znać czy tendencja będzie się utrzymywać. Moja ani myśli o przespaniu nocki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:27

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ja robię czasem jakieś domowe ciasteczka, ale bez cukru. Dodaję np. jabłko, banana, daktyle.

Ja tez robiłam kilka razy czy pierniczki na święta, mufinki bananowe

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida a miala kontakt z kims chorym? Obserwuj te glowke. U syna najpierw na glowie zie pojawialy a ze ma geste wlosy to ciezko bylo wypatrzec..
    Tak ja tez bez cukru robie dla dzieci i tez głównie inspiruje sie alaantkowymi przepisami ;) role slodzaca odgrywaja slodycze ;)
    Baranosia moj do roku nic slodkiego a pozniej tak delikatnie co jakis czas. Teraz przewaznie musi cos slodkiego dostać ale cos malego. Jak jest najedzony to nie rzuca się na slodkie. Za to jego kuzynowie to odwrotnie rzucaja się i jedzą tak dlugo az ich brzuchy rozbola.no i tesciowa probuje moim dzieciom tez slodkie wciskac.jak wyjezdzamy od nich to syn ma kieszenie cukierkami napchane a ja je zbieram w domu bo on ich i tak nie je....

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kaszkę na sniadanie robię zwykła manna na wodzie dodanej banana i jabłka (wcześniej miałam zamrożony mus ktory robiłam ale się skończył i kupiłam fajne z hippa jabłko brzoskwinia w kubeczkach plastikowych) i mały wcina cała porcje 😊 a jak czasem zrobię na mleku krowim popołudniu to dodaje kakao gorzkie cynamon i tez lubi ale to robię mniejsze porcje żeby dużo tego mleka nie zjadł

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kaszki na wodzie bez cukru dosladzane musem owocowym :)

Ja już daje Ali nasze zupy pojawia się tam sól czy wegeta ale w małych ilościach :)

Zjadłam już 2 pączki a Wy:)?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak gotuje osobno to bez soli a czasem podaje nasza zupe. Tylko mniej osolona.
    Czoraj kupilam wedline z indyka. Ale swieza z dobrego zrodla to na pewno ma sol.

Cukru tez raczej nie podaje. Kaszki je z owocem. Raz na jakis czas cos tam mu skapnie. 2 tygodnie twmu babcia zrobila gofry to calego ofutrowal. To chyba byl pierwszy prawdziwy cukier w jego zyciu. Pije tylko wode i moje mleko.

U nas tez juz sie zaczelo kladzenie na podlodze i wrzaski jak cos nie po kego mysli.

Pepper, zeby w naturze byla rownowaga to my zaliczyoismy pobudke o 4.20 :)

Ja juz po 3 paczkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 13:44

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4.20? 😮😮😮😮

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, tak. to nie literowka. Oczywiscie o 9 poszedl spac. A mama musi ratowac sie odpowiednia dawka cukru. :D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, szacun za nieużywanie soli, ja bym nie dała rady 😁.

U nas jak kaszka to na słodko - z owocami świeżymi, suszonymi. Takich kaszek typowo dla dzieci nie kupuję, jemy kaszę jaglaną, komosę ryżową, amarantus, płatki owsiane, jaglane, orkiszowe. Zawsze gotuję większą porcję i zajadamy we dwoje 🙂.

Ktoś pisał o parówkach. Ja kupiłam kiedyś Pikok pure, Jaś zjadł pół i więcej nie chciał, następnym razem nawet nie spróbował, czyli nie przyjęły się u nas. Teraz tutaj u babci ma super apetyt, wcina wszystko, jakiś cięższy się zrobił 😁.

Paulina, u Maksia apetyt się poprawił odkąd bierze żelazo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 15:18

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apetyt lepszy ale jeszcze nie idealny 😉 chyba najsłabiej wchodzą obiady, chodź ziemniaki puree z masełkiem i koperkiem zajada aż się uszy trzęsą 😊 ale powoli do przodu, waga rośnie, poza żelazem wszystkie wyniki dobre wiec nie pozostaje mi nic innego jak proponować i czekać aż będzie jadł coraz więcej innych rzeczy bo narazie najlepsze pozostałe mleko i apetyt na nie ogromny 🤷‍♀️

malami.91 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 3 paczki ajerkoniak malina czekolada 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ziemniaki też są pyszne :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musze sie pochwalic bo ekploduje. Dostalam od meza czekoladki na walentynki. Wieczorem buszowalam po lodowce i lezalo opakowanie a tam jakas loteria bla bla bla. Trzeba bylo podac numer paragonu i nr telefonu.

Wlasnie dostalam sms ze wygralam 3 tys do wykorzystania w biurze podrozy. Juz potwierdzone w agencji reklamowej ktora organizowala. Wysle paragon i odesla mi bony. Banan mi noe schodzi z ust. Yo dopiero walentynka :D

baranosia, symbolica, malami.91, artemida27, Papapatka, Pepper lubią tę wiadomość

‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ