Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Niektórzy sprzedawcy na koronawirusie majątku się dorobią, no normalnie żniwa mają.. ludzie w Polsce na grypę umierają, ale koronawirus brzmi groźniej.. ja w sumie też kupiłam, ale od zawsze kupowałam teraz tylko opakowanie uzupełniające.. 😉
Pewnie będzie to słowo roku 2020 odmieniane przez wszystkie przypadki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 15:03
-
Cześć Kochane! Baaardzo długo mnie tu nie było. Nie mam szans nadrobić wszystkich postów, przeczytałam tylko ze 3 ostatnie strony
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku i wszelkie wirusy omijają Was szerokim łukiem
Ja już nawet nie czytam i nie słucham mediów. Przez przypadek mam ze 40 maseczek bo kiedyś ktoś miał opryszczkę...
Dziewczyny, czy któraś z Was szczepiła już mmr? Jak Dzieciaczki to zniosły? Mamy w tym tygodniu, a po przejściach z Bexsero zaczynam się lekko stresować. Nie pamiętam czy pisałam, ale 2 tygodnie były wyjęte z życiorysu ponieważ Mała coś zlapała w przychodni i nałożyło się 40st gorączki z infekcją. A gorączka taka nie do zbicia. Paracetamol nie działał wogóle. Dopiero naprzemiennie paracetamol i ibuprofen obniżały na trochę o jakiś 1 lub 1,5st...Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Migotka, my po MMR i było ok. Żadnej temperatury, wysypki, nic. No ale każde dziecko inaczej znosi szczepienia...
Jak u Was z jedzeniem? Ruszyło coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 08:34
Migotka83 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami, no to super że u Was nic się nie działo
Jedzenie to dalej dramat. Będziemy robić usg brzuszka wiosną i dalszą diagnostykę. Stałych nie je praktycznie wcale, a mleko pije z wielką łaską.
A jam u Was?Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Migotka my po mmr w czwartek mieliśmy i na razie ok. Ale jeszcze muszę poczekać i obserwować bo czytałam ze gorączka czy wysypka 5-14 dni po szczepieniu.
Boże za 2 tyg idę do pracy a nadal jestem kpi.
A i na szczepieniu czyli równo 13 mc Zofia ma 11 kg i 79 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 12:34
-
My dalej przed szczepieniem, lekarka chciała nam je przenieść na maj bo niby im pòźniej tym lepiej dzieci znoszą.. 😕wolałabym jak najszybciej.. w czwartek będę chyba się upierać żeby z ospą podać lub z nimenrixem..
Fajny makaron w Biedrze odkryłam.. VegeBio 100proc. groszek (rurki) i 100proc. Soczewica czerwona spiralki. Za 4,99.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 13:53
-
Symbolica, jedliście go już? Smaczny?
Migotka, u nas ok. Jeśli chodzi o moje dziecko to w sumie narzekać mogę tylko na spanie. Wczoraj np. przez cały dzień była jedna drzemka 30min. W nocy sporo pobudek, nad ranem wiszenie na cycku. Czekam i czekam, ale nic się nie zmienia w tym temacie.
Jaram się tym jak dużo taki roczniak już rozumie, jak bacznie obserwuje, słucha i powtarza. Też tak macie? 🙂
Mój jak składam pranie to zanosi skarpetki do szuflady, jak rozerwie jakieś tekturowe pudełko to idzie z nim do kosza, bierze szczotkę i próbuje sobie czesać włosy, wyjmuje mokre chusteczki z opakowania i wyciera sobie krzesełko do karmienia albo podłogę itp.itd. Nie mówi, ale bardzo dużo rozumie, a mnie to mega rozczula 😍.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 15:07
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami nie wiem, jeszcze go nie gotowałam.. dopiero dziś kupiłam ten z soczewicy. Super że młody tak dużo pomaga Ci i taki madry.. mój to mistrz destrukcji na razie 😜. dużo pokazuje rzeczy zapytany, ale nie jest to to samo co córa miałam.. ona była umysłowo "ponad" od 8-9 miesiąca.. tak trzy miesiące wcześniej była na tym etapie na którym teraz Jacek jest, a znowu ruchowo była do tyłu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 15:45
malami.91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySymbolica bo kazde dziecko jest inne
u nas syn byl i jest i fizycznie i intelektualnie do przodu. Mala mowic nie mowi ale rozumie chyba wszystko. Ostatnio klocki ze mna sprzatala, co prawda pozniej od razu wysypala i znowu pomagala sprzatac
Malami zawsze bedziemy sie tak rozczulacbynajmniej ja tak mam. Co chwile sie zastanawiam kiedy moje dzieci tak urosly
symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość