Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Malami mój tez od niedawna zacząć kapać piłkę 😊 wcześniej podbiegał i brał do rak i rzucał a teraz kopie i to w biegu 💪 chodz kilka dni temu pieknie pojechał na piłce bo nóżkę dał na nią ale wybronił się i spadł elegancko na pupkę na trawę 😁
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Ala też lubi kopać piłkę
nawet nieźle jej to wychodzi
Dziewczyny katar zaczął zalegać głęboko w noskusam nie wypływa po psiknieciu odciagamy coś tam wyleci ale nie wszystko co co robić ? Jakieś rady ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 08:57
-
Ruda inhalacje z soli, nawilżanie powietrza, sòl.morska/fizjologiczna częściej do noska... rano i wieczorem możesz krople do nosa, ale to kròtko można stosować. Ruch odtyka na nosek więc pobiegaj z nią trochę i następnie odciągaj..
Mukosolvan w kroplach do inhalacji też można zakropic do noska - patent jednej dr.. Możesz jakiś syrop na odkrztuszanie podawać typu ambrosol czy musckosolvan - powinien też rozrzedzić zawartość zatok. Flegamina nie wiem od jakiego wieku jest.. niektòrzy dają sinupret ale nie wiem czy takie maluchy mogą, przedszkolaki dostają często.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 09:21
-
Szczepil ktoś hexacimą? Umòwiłam wczoraj małego na jej kolejne szczepienia - ost. dawka Bexero, ospy i właśnie hexacimą. Ponoć ta ostatnią podaje się rok od ostatniego szczepienia trzecia jej dawką. Pielęgniarka kazała mi tego przypilnować i same tego pilnują.. na pocz. lipca szczepię na ospę i meningokoki i na koniec sierpnia dopiero hexacimą bo trzecia dawkę miał właśnie rok wcześniej o tej porze.
-
nick nieaktualnyRuda spacer jak najbardziej jak nie ma gorączki 😉 a poza tym zrobiłabym inhalacje albo właśnie soł morska do pryskania.
Paulina a nasivin to nie wysusza sluzowki? Nie wiem czy dobrze kojarze....
U nas się jeszcze nie odzywają w sprawie szczepień ale w piątek idę z synem na bilans. Czterolatek nie musi mieć maseczki bo o to się dopytalam bo nawet bym dla niego nie miała...
U nas drzemka zwykle 2-3 godz. Czasem krócej... Dziś już dobre 3godz śpi... A posiłki to u nas takie ilości że każdy posiłek musiałabym nazwać przekąska. Przeważnie je często i małe ilościWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 15:30
-
Jaś też był szczepiony Hexacimą. My jutro idziemy na Bexsero. Miał dostać właśnie 6w1, bo to 16-18miesiąc, ale w przychodni stwierdzili, żeby najpierw Bexsero, bo już w marcu powinna być kolejna dawka.
Żeby tak mój pospał 2 czy 3h, marzenie. No ale on ma dwie drzemki ciągle, jakoś nie możemy się przestawić na jedną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 16:29
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021