X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska a kiedy zamawialas ze była dostępna? Ja słyszałam ze one tylko na święta są. Ja wybrałam te starsza, funkcje te same oprócz kostkarki do lodu, której u nad nie ma za to jest dodatkowa szafeczka 😊 Moze ja ustawiałam na to najwyższa opcje 🤔 mój ma jakoś 80cm chodź ostatnio zmierzony na 78 ale w płaczu w przychodni 😉 i sięga do kranu ale na palcach. Do okapu mu brakuje. Ja miałam do wyboru obie wersje ale w sumie ta nowsza była droższa o 50zl a praktycznie nie ma różnic 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie przed chwila mały padł bo wstał dzisiaj dopiero przed 9 😱 ale w sumie wczoraj wstał z drzemki po 18, usnął Ok 22 ale obudził się nie wiem czemu po 5-10min i otworzył oczy i musiałam go znów uśpić i poszło gładko ale wychodząc z pokoju walnęłam noga o bramkę i niestety obudził się wiec znów uspilam już trochę było ciężej i znowu matka ciamajda kopnęła o barierkę zabezpieczająca łóżko i znów wstał i już było ciezko żeby go uśpić i usnął o 23 🤷‍♀️ Teraz mamy dziwnie rozbity dzień i chyba nie będzie po prostu drugiej drzemki

Jutro idziemy w południe do moich rodziców wiec mały poszaleje z kuzynem a na wieczór dziadki przychodzą do nad zajść się Maksiem na 2-3 godzinki a my z okazji zbliżającej się rocznicy ślubu idziemy z mężem na kolacje 🥰 nasze drugie wspólne wyjście bez małego, pierwsze było rok temu ten kolacja z okazji rocznicy. Wiec oby jutro mi mały nie wstał w środku dnia bo są ambitne plany 😄

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie pamiętam dokładnie kiedy ale jakoś luty-marzec bo mała miała pieniądze z urodzin więc stwierdziłam że to dobra okazja ;) ale coś kojarzę że pare razy do zamówienia podchodziłam bo właśnie był problem z dostępnością. Hmm może my mamy niżej ustawione? Nie wiem nawet bo to mąż montowal. Jak znajdę miarę to zmierzę wysokość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zmierzyć ale miarkę tak ukryłam przed małym ze teraz nie mogę znaleźć 😊

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną pierwsza noc córki w osobnym pokoju a ja wróciłam do męża :D
    Pobudka 4:30, po 5:00 jeszcze jedna pobudka i wstała jak zwykle 6:30. Także jak na pierwsza noc to super :)

symbolica, Moniiiikaaaa, malami.91 lubią tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum to super ze tak ładnie przespała w osobnym pokoju, my nie mamy osobnego pokoju dla małego wiec u nas przeprowadzki nie będzie 😄 ale mamy łóżeczko małego które jedynie jako wystrój ladnie wyglada a ostatnio zamieszkały w nim pluszaki

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina 😆 mi mąż miarę schowal. Muszę chyba z jego auta jakaś zabrać to odda mi moja 😉
    Bumbum brawo dla małej 🙂 u nas skończyło się na tym że mąż nie ma czasu odmalować pokoju dla małej zanim tam na dobre zamieszka i odlożyliśmy to na jesień 😄 może i lepiej bo trzeba będzie jeszcze jakieś meble kupić 😉

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo apropos mebli. Musze piszukac lozka dla Franka. Przeciez nie bede kupowac drugiego lozeczka. Ktoras z Was juz korzysta z lozka z taka mala "balustrada"?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja miałam łòżko (na 160cm) od firmy z allegro kupiony bo potrzebowałam.w kolorze wiśniowa jabłoń - mąż chciał żeby pasowało do innych mebli. Młoda miała 2,5roku jak tam zaczęła spać i z młodym zrobię podobnie, a z nim jest generalnie gorzej bo on się rzuca po całym łòżku i nawet z takiego z balustradą by wyleciał..
    Fajnie są łòżeczka w Ikei ktòre dosłownie rosną z dziećmi (można zaoszczędzić miejsce). Jeśli masz miejsce w domu to kupuj od razu na 2metry. Mnòstwo firm robi takie łòżka. Do wyboru do koloru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 18:26

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miejsce jest bo docelowo ma juz swoj pokoj. Chociaz na poczatku pewnie wrzuci sie do nas do sypialni zanim sie zaklimatyzuje w nowym domu. Franek w listopadzie nie bedzie mial dwoch lat jeszcze. Mam nadzieje ze to wypali :) Dzieki za ta rade z lozkiem. Rzeczywiscie wysoki chlopak to raz dwa bedzie mial 1.60 wzrostu :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, zgadzam się żeby kupić od razu takie pełnowymiarowe. Też mam takie w planach 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteśmy w szpitalu :( ale na placu zabaw się przewróciła najpierw na ręce później na głowę...straciła przytomność na klika sekund...jesteśmy na obserwacji :(

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda o kurczę, oby nic poważnego Ali nie było. Trzymajcie się tam i szybko wychodźcie. Przepraszam kliknęłam przypadkowo że "lubię ".

Monika zaczęłam sama szukać takich lòżeczek z barierką i większość firm robi do 180cm a te co robią na dwa metry to cenią je też bardzo ( ponad tysiakavtezeba liczyć).. te jest boskie i super szuflady:
    https://bedlayn.pl/lozka-dla-dzieci/52-89-lozko-dla-dzzieci-maxi-.html
    😍 Ciekawe czy ta barierkę można potem zdemontować?

Ikea ma o połowę tańsze, prostsze ale bez szuflad i chyba barierkę trzeba dokupić. Można też kupić taniej na allegro takie zwykłe łòzko 2m i dokupić barierkę osobno. Ja ma po Wero na 160 i spała tam do 9roku życia, ale to już tak ledwo się mieściła śpiąc.. dostała wyremontowany pokòj na dole u babci i odzyskaliśmy pokòj tylko dla nas, ale nie na długo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 22:13

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coś ma pecha Ala ostatnio, oby wszystko było dobrze. Trzymajcie się!

Symbolica, fajne to łóżko. Tylko jak nam porosną chłopy po 2m to ta barierka w nogach będzie przeszkadzać. Boczną raczej da się zdemontować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 22:16

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jeju ale macie wywrotowy czas... Mam nadzieję że nic poważnego się nie stało, ściskamy mocno

Bumbum a jak wasza prowokacja z jajkiem, wszystko ok? Podajecie już normalnie jajeczne produkty?

Kuba póki co też nie ma swojego pokoju, ciągle się wahamy z mężem czy remontować stary dom czy szukac czegoś innego. Tu gdzie mieszkamy jest nam dobrze ale z różnych przyczyn administracyjno papierkowych nie możemy tego domu przerobić tak jak byśmy chcieli, trzeba by mocno kombinować żeby wygospodarować nową przestrzen z wieloma ustępstwami no ale pewnie byłoby taniej niż kupić coś innego plus z pewnością dużo dalej od miasta. Teraz lokalizację mamy bardzo dobra względem miasta i niestety ceny dziełek-domów w okolicy powalają a dojeżdżać godzinę do pracy też mi się nie uśmiecha także takie mamy dylematy :) fakty są jednak takie że trzeba podjąć jakaś decyzję bo młodsi nie będziemy, z czasem będzie o kredyt coraz trudniej a i młody nie będzie z nami do 18nastki w pokoju mieszkał :d

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jejku co za pechowy czas macie, obyście szybciutko wyszły ze szpitala i oby małej nic nie było, dawaj znać na bieżąco co u Was słychać. Kiedy to się stało? Robili jakieś badania czy tylko obserwują? Trzymajcie się tam 😘

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, wyszło, że czasami reagowała a czasami nie i alergolog powiedziała, że to wygląda na nietolerancję, a nie na alergię. Teraz prowokujemy mleko, więc jajka nie podaje. Będę robić test saft, żeby utwierdzić się w przekonaniu czy to nietolerancja tylko.

• amir Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na czym ten test polega?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiednio przygotowany alergen przykleja się do skóry. Jeśli jest reakcją to alergia.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja czytałam, że ma być alergen nieprzetworzony, więc może w warunkach domowych by się dało zrobić?

da8300b52b.png
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ