X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska a kiedy zamawialas ze była dostępna? Ja słyszałam ze one tylko na święta są. Ja wybrałam te starsza, funkcje te same oprócz kostkarki do lodu, której u nad nie ma za to jest dodatkowa szafeczka 😊 Moze ja ustawiałam na to najwyższa opcje 🤔 mój ma jakoś 80cm chodź ostatnio zmierzony na 78 ale w płaczu w przychodni 😉 i sięga do kranu ale na palcach. Do okapu mu brakuje. Ja miałam do wyboru obie wersje ale w sumie ta nowsza była droższa o 50zl a praktycznie nie ma różnic 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie przed chwila mały padł bo wstał dzisiaj dopiero przed 9 😱 ale w sumie wczoraj wstał z drzemki po 18, usnął Ok 22 ale obudził się nie wiem czemu po 5-10min i otworzył oczy i musiałam go znów uśpić i poszło gładko ale wychodząc z pokoju walnęłam noga o bramkę i niestety obudził się wiec znów uspilam już trochę było ciężej i znowu matka ciamajda kopnęła o barierkę zabezpieczająca łóżko i znów wstał i już było ciezko żeby go uśpić i usnął o 23 🤷‍♀️ Teraz mamy dziwnie rozbity dzień i chyba nie będzie po prostu drugiej drzemki

Jutro idziemy w południe do moich rodziców wiec mały poszaleje z kuzynem a na wieczór dziadki przychodzą do nad zajść się Maksiem na 2-3 godzinki a my z okazji zbliżającej się rocznicy ślubu idziemy z mężem na kolacje 🥰 nasze drugie wspólne wyjście bez małego, pierwsze było rok temu ten kolacja z okazji rocznicy. Wiec oby jutro mi mały nie wstał w środku dnia bo są ambitne plany 😄

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie pamiętam dokładnie kiedy ale jakoś luty-marzec bo mała miała pieniądze z urodzin więc stwierdziłam że to dobra okazja ;) ale coś kojarzę że pare razy do zamówienia podchodziłam bo właśnie był problem z dostępnością. Hmm może my mamy niżej ustawione? Nie wiem nawet bo to mąż montowal. Jak znajdę miarę to zmierzę wysokość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zmierzyć ale miarkę tak ukryłam przed małym ze teraz nie mogę znaleźć 😊

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną pierwsza noc córki w osobnym pokoju a ja wróciłam do męża :D
    Pobudka 4:30, po 5:00 jeszcze jedna pobudka i wstała jak zwykle 6:30. Także jak na pierwsza noc to super :)

symbolica, Moniiiikaaaa, malami.91 lubią tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum to super ze tak ładnie przespała w osobnym pokoju, my nie mamy osobnego pokoju dla małego wiec u nas przeprowadzki nie będzie 😄 ale mamy łóżeczko małego które jedynie jako wystrój ladnie wyglada a ostatnio zamieszkały w nim pluszaki

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina 😆 mi mąż miarę schowal. Muszę chyba z jego auta jakaś zabrać to odda mi moja 😉
    Bumbum brawo dla małej 🙂 u nas skończyło się na tym że mąż nie ma czasu odmalować pokoju dla małej zanim tam na dobre zamieszka i odlożyliśmy to na jesień 😄 może i lepiej bo trzeba będzie jeszcze jakieś meble kupić 😉

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo apropos mebli. Musze piszukac lozka dla Franka. Przeciez nie bede kupowac drugiego lozeczka. Ktoras z Was juz korzysta z lozka z taka mala "balustrada"?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja miałam łòżko (na 160cm) od firmy z allegro kupiony bo potrzebowałam.w kolorze wiśniowa jabłoń - mąż chciał żeby pasowało do innych mebli. Młoda miała 2,5roku jak tam zaczęła spać i z młodym zrobię podobnie, a z nim jest generalnie gorzej bo on się rzuca po całym łòżku i nawet z takiego z balustradą by wyleciał..
    Fajnie są łòżeczka w Ikei ktòre dosłownie rosną z dziećmi (można zaoszczędzić miejsce). Jeśli masz miejsce w domu to kupuj od razu na 2metry. Mnòstwo firm robi takie łòżka. Do wyboru do koloru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 18:26

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miejsce jest bo docelowo ma juz swoj pokoj. Chociaz na poczatku pewnie wrzuci sie do nas do sypialni zanim sie zaklimatyzuje w nowym domu. Franek w listopadzie nie bedzie mial dwoch lat jeszcze. Mam nadzieje ze to wypali :) Dzieki za ta rade z lozkiem. Rzeczywiscie wysoki chlopak to raz dwa bedzie mial 1.60 wzrostu :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, zgadzam się żeby kupić od razu takie pełnowymiarowe. Też mam takie w planach 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteśmy w szpitalu :( ale na placu zabaw się przewróciła najpierw na ręce później na głowę...straciła przytomność na klika sekund...jesteśmy na obserwacji :(

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda o kurczę, oby nic poważnego Ali nie było. Trzymajcie się tam i szybko wychodźcie. Przepraszam kliknęłam przypadkowo że "lubię ".

Monika zaczęłam sama szukać takich lòżeczek z barierką i większość firm robi do 180cm a te co robią na dwa metry to cenią je też bardzo ( ponad tysiakavtezeba liczyć).. te jest boskie i super szuflady:
    https://bedlayn.pl/lozka-dla-dzieci/52-89-lozko-dla-dzzieci-maxi-.html
    😍 Ciekawe czy ta barierkę można potem zdemontować?

Ikea ma o połowę tańsze, prostsze ale bez szuflad i chyba barierkę trzeba dokupić. Można też kupić taniej na allegro takie zwykłe łòzko 2m i dokupić barierkę osobno. Ja ma po Wero na 160 i spała tam do 9roku życia, ale to już tak ledwo się mieściła śpiąc.. dostała wyremontowany pokòj na dole u babci i odzyskaliśmy pokòj tylko dla nas, ale nie na długo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 22:13

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coś ma pecha Ala ostatnio, oby wszystko było dobrze. Trzymajcie się!

Symbolica, fajne to łóżko. Tylko jak nam porosną chłopy po 2m to ta barierka w nogach będzie przeszkadzać. Boczną raczej da się zdemontować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 22:16

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jeju ale macie wywrotowy czas... Mam nadzieję że nic poważnego się nie stało, ściskamy mocno

Bumbum a jak wasza prowokacja z jajkiem, wszystko ok? Podajecie już normalnie jajeczne produkty?

Kuba póki co też nie ma swojego pokoju, ciągle się wahamy z mężem czy remontować stary dom czy szukac czegoś innego. Tu gdzie mieszkamy jest nam dobrze ale z różnych przyczyn administracyjno papierkowych nie możemy tego domu przerobić tak jak byśmy chcieli, trzeba by mocno kombinować żeby wygospodarować nową przestrzen z wieloma ustępstwami no ale pewnie byłoby taniej niż kupić coś innego plus z pewnością dużo dalej od miasta. Teraz lokalizację mamy bardzo dobra względem miasta i niestety ceny dziełek-domów w okolicy powalają a dojeżdżać godzinę do pracy też mi się nie uśmiecha także takie mamy dylematy :) fakty są jednak takie że trzeba podjąć jakaś decyzję bo młodsi nie będziemy, z czasem będzie o kredyt coraz trudniej a i młody nie będzie z nami do 18nastki w pokoju mieszkał :d

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jejku co za pechowy czas macie, obyście szybciutko wyszły ze szpitala i oby małej nic nie było, dawaj znać na bieżąco co u Was słychać. Kiedy to się stało? Robili jakieś badania czy tylko obserwują? Trzymajcie się tam 😘

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, wyszło, że czasami reagowała a czasami nie i alergolog powiedziała, że to wygląda na nietolerancję, a nie na alergię. Teraz prowokujemy mleko, więc jajka nie podaje. Będę robić test saft, żeby utwierdzić się w przekonaniu czy to nietolerancja tylko.

• amir Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na czym ten test polega?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiednio przygotowany alergen przykleja się do skóry. Jeśli jest reakcją to alergia.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja czytałam, że ma być alergen nieprzetworzony, więc może w warunkach domowych by się dało zrobić?

da8300b52b.png
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ