Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lutyska a kiedy zamawialas ze była dostępna? Ja słyszałam ze one tylko na święta są. Ja wybrałam te starsza, funkcje te same oprócz kostkarki do lodu, której u nad nie ma za to jest dodatkowa szafeczka 😊 Moze ja ustawiałam na to najwyższa opcje 🤔 mój ma jakoś 80cm chodź ostatnio zmierzony na 78 ale w płaczu w przychodni 😉 i sięga do kranu ale na palcach. Do okapu mu brakuje. Ja miałam do wyboru obie wersje ale w sumie ta nowsza była droższa o 50zl a praktycznie nie ma różnic 😊
-
U mnie właśnie przed chwila mały padł bo wstał dzisiaj dopiero przed 9 😱 ale w sumie wczoraj wstał z drzemki po 18, usnął Ok 22 ale obudził się nie wiem czemu po 5-10min i otworzył oczy i musiałam go znów uśpić i poszło gładko ale wychodząc z pokoju walnęłam noga o bramkę i niestety obudził się wiec znów uspilam już trochę było ciężej i znowu matka ciamajda kopnęła o barierkę zabezpieczająca łóżko i znów wstał i już było ciezko żeby go uśpić i usnął o 23 🤷♀️ Teraz mamy dziwnie rozbity dzień i chyba nie będzie po prostu drugiej drzemki
Jutro idziemy w południe do moich rodziców wiec mały poszaleje z kuzynem a na wieczór dziadki przychodzą do nad zajść się Maksiem na 2-3 godzinki a my z okazji zbliżającej się rocznicy ślubu idziemy z mężem na kolacje 🥰 nasze drugie wspólne wyjście bez małego, pierwsze było rok temu ten kolacja z okazji rocznicy. Wiec oby jutro mi mały nie wstał w środku dnia bo są ambitne plany 😄 -
nick nieaktualnyPaulina nie pamiętam dokładnie kiedy ale jakoś luty-marzec bo mała miała pieniądze z urodzin więc stwierdziłam że to dobra okazja ale coś kojarzę że pare razy do zamówienia podchodziłam bo właśnie był problem z dostępnością. Hmm może my mamy niżej ustawione? Nie wiem nawet bo to mąż montowal. Jak znajdę miarę to zmierzę wysokość
-
nick nieaktualnyPaulina 😆 mi mąż miarę schowal. Muszę chyba z jego auta jakaś zabrać to odda mi moja 😉
Bumbum brawo dla małej 🙂 u nas skończyło się na tym że mąż nie ma czasu odmalować pokoju dla małej zanim tam na dobre zamieszka i odlożyliśmy to na jesień 😄 może i lepiej bo trzeba będzie jeszcze jakieś meble kupić 😉 -
Monika ja miałam łòżko (na 160cm) od firmy z allegro kupiony bo potrzebowałam.w kolorze wiśniowa jabłoń - mąż chciał żeby pasowało do innych mebli. Młoda miała 2,5roku jak tam zaczęła spać i z młodym zrobię podobnie, a z nim jest generalnie gorzej bo on się rzuca po całym łòżku i nawet z takiego z balustradą by wyleciał..
Fajnie są łòżeczka w Ikei ktòre dosłownie rosną z dziećmi (można zaoszczędzić miejsce). Jeśli masz miejsce w domu to kupuj od razu na 2metry. Mnòstwo firm robi takie łòżka. Do wyboru do koloru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 18:26
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
No miejsce jest bo docelowo ma juz swoj pokoj. Chociaz na poczatku pewnie wrzuci sie do nas do sypialni zanim sie zaklimatyzuje w nowym domu. Franek w listopadzie nie bedzie mial dwoch lat jeszcze. Mam nadzieje ze to wypali Dzieki za ta rade z lozkiem. Rzeczywiscie wysoki chlopak to raz dwa bedzie mial 1.60 wzrostu
-
Ruda o kurczę, oby nic poważnego Ali nie było. Trzymajcie się tam i szybko wychodźcie. Przepraszam kliknęłam przypadkowo że "lubię ".
Monika zaczęłam sama szukać takich lòżeczek z barierką i większość firm robi do 180cm a te co robią na dwa metry to cenią je też bardzo ( ponad tysiakavtezeba liczyć).. te jest boskie i super szuflady:
https://bedlayn.pl/lozka-dla-dzieci/52-89-lozko-dla-dzzieci-maxi-.html
😍 Ciekawe czy ta barierkę można potem zdemontować?
Ikea ma o połowę tańsze, prostsze ale bez szuflad i chyba barierkę trzeba dokupić. Można też kupić taniej na allegro takie zwykłe łòzko 2m i dokupić barierkę osobno. Ja ma po Wero na 160 i spała tam do 9roku życia, ale to już tak ledwo się mieściła śpiąc.. dostała wyremontowany pokòj na dole u babci i odzyskaliśmy pokòj tylko dla nas, ale nie na długo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 22:13
-
Oj coś ma pecha Ala ostatnio, oby wszystko było dobrze. Trzymajcie się!
Symbolica, fajne to łóżko. Tylko jak nam porosną chłopy po 2m to ta barierka w nogach będzie przeszkadzać. Boczną raczej da się zdemontować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 22:16
symbolica lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda jeju ale macie wywrotowy czas... Mam nadzieję że nic poważnego się nie stało, ściskamy mocno
Bumbum a jak wasza prowokacja z jajkiem, wszystko ok? Podajecie już normalnie jajeczne produkty?
Kuba póki co też nie ma swojego pokoju, ciągle się wahamy z mężem czy remontować stary dom czy szukac czegoś innego. Tu gdzie mieszkamy jest nam dobrze ale z różnych przyczyn administracyjno papierkowych nie możemy tego domu przerobić tak jak byśmy chcieli, trzeba by mocno kombinować żeby wygospodarować nową przestrzen z wieloma ustępstwami no ale pewnie byłoby taniej niż kupić coś innego plus z pewnością dużo dalej od miasta. Teraz lokalizację mamy bardzo dobra względem miasta i niestety ceny dziełek-domów w okolicy powalają a dojeżdżać godzinę do pracy też mi się nie uśmiecha także takie mamy dylematy fakty są jednak takie że trzeba podjąć jakaś decyzję bo młodsi nie będziemy, z czasem będzie o kredyt coraz trudniej a i młody nie będzie z nami do 18nastki w pokoju mieszkał :d -
Amir, wyszło, że czasami reagowała a czasami nie i alergolog powiedziała, że to wygląda na nietolerancję, a nie na alergię. Teraz prowokujemy mleko, więc jajka nie podaje. Będę robić test saft, żeby utwierdzić się w przekonaniu czy to nietolerancja tylko.