X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami myśle ze to cecha wrodzona większości matek jak nie wszystkich 😁

Ruda Ala na pewno z czasem będzie ostrożniejsza 😊 mój tez nie usiedzi długo lata wszędzie, zdarza mu się poślizgnąć potknąć o coś przewrócić się ale jakoś tak ma ze wie jak upaść i pierwsze ci wystawia ręce do przodu, jak ma coś w rączce to zdąży to wypuścić żeby ręce mogły go ochronić😊 za to jak już upadnie na polu to wystawia rękę do gory i czeka aż mu pomogę wstać mimo ze sam by sobie poradził. Ostatni pchał tak pociąg pchacz i nogi nie nadążały za prędkości i upadł na kolanka i biedny wstał podniósł jedna nóżkę pokazując na kolanko coś tam syczał 😁

My już po pobraniu krwi 🙄 kolejka aż na zewnątrz ale przepuścili nas z małym dzieckiem 👍🏻 Poprosiłam i nie było problemu.
    Ale Maksiu zaczął płakać jeszcze zanim jeszcze usiadł z tata na fotelu, najpierw mama dała przykład jak być dzielnym ale nie pomogło. Rozpłakał się przed i już brakowało mu sił jak doszło do samego wkłucia, na szczęście Pani wbiła dobrze za 1 razem i jakoś poleciało, chociaż trzymały go 4 osobny a i tak mieliśmy problem tak się wyrywał I płakał okropnie 🤭 Dostał po wszystkim 2 naklejki i takie serduszko gniotke . Szybko zapomiał o tym co zle jak dojechaliśmy po 10min do domu to zaparkował z tata samochód w garażu i już była radość kręcił kierowica mówiąc brum brum włączył wycieraczki światełka 🥰 Teraz czekam na wyniki

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    No właśnie u nas jest ten problem ze Ala w ogóle się nie asekuruje :(

U Was też taka paskudna pogoda ?

Tak u nas też paskudna pogoda. Jacek też często zapomina o asekuracji i uderza glową.. czasem wyciągnie ręce a czasem leci jak długi.
    Linkuję Wam świetne promki w Biedrze od owocòw dziś (50% maks. 20zł w voucherze dziś.. jutro kosmetyki (4szt) i pieluchy Dada maks. 2szt/karte też 50%w voucherze i w środę ponoć zabawki ponoć 100%)
    https://www.pepper.pl/promocje/biedronka-voucher-50-na-dada-i-kosmetyki-274736

Malami normalne, ale nie martw się, zawoła jak będzie mamy potrzebował. Ja miałam gorzej bo dziecko wyprowadzało się na inne piętro.. a tak nie miałabym skrupòłòw z maluchem do pokoju obok. Koniec koncòw panna sama zdecydowała że idzie do swojego nowego/odnowionego pokoju piętro niżej.

Paulina dzielny Maksiu ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 11:53

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica dzięki za informacje o promocjach :) szkoda ze mąż jutro jedzie w delegacje 🙄

U nas tez paskudnie, oby udało się wyjść na spacer chodź na chwile... wieczorem na 18 mamy neurologpede zobaczymy czy mój mlekolubny synek tak po prostu ma ze mleko najlepsze ;)

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jak działa ten voucher na pampersy ? Mąż dziś był w biedronce na zakupach i na paragonie jest info o tej promocji ? Jak z niej skorzystać ?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki morfologii i od miesiąca na niższej o polowe dawcę żelaza hemoglobina zwiększyła się z 11,6 na 12,4 😊

symbolica, malami.91, Lutyska, bumbum lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zapłacisz 100% na pieluchy a 50% dostaniesz w voucherze i prawdopodobnie będzie do wykorzystania tylko w tę niedzielę ( tak mam z vouchera za owoce) bo będzie handlowa (przy zakupach min. 1zł większych niż wartość vouchera i z tą samą karta mb). Voucheròw nie wolno łączyć w ramach jednej transakcji. Więc przy dwóch trzeba voucherach trzeba będzie rozbić na dwa paragony zakupy - kasjerki robią to bez problemu.

Paulina gratulacje, super hemoglobiną.. też młodemu muszę zbadać. Ostatnio miał 11,5 w marcu (z tego co pamiętam 🤔 ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 15:17

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super !

Symbolica to będzie zbyt skomplikowane dla mojego męża 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda cha cha 😆 ech faceci...

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, super wynik 🙂. Trzymamy kciuki za pomyślny dla Was przebieg dzisiejszej wizyty 👍.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wyników żelaza i ferrytyny nadal nie ma.

Ruda faceci nie lubią jak im się utrudnia zakupy 😆

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, super wynik :)

Ja musze zapisac na szczepienie 5w1. Nic jeszcze po roku nie zaszczepilam. Ale sie zbieram...

Tez dzis bylam w diagnostyce ale ze soba. Strasznie tam ciasno i nie ma gdzie parkowac i samochod zawisl mi na krawezniku a kolo wpadlo w bloto z kaluza i boksowalo w powietrzu. 3 facetow mnie wypychalo i nie mogli. Ale w koncu na linke wyciagneli :D Laboratorium od 7 a o 6.55 juz 10 osob bylo. Dobrze ze bylam jeszcze wczesniej :)

Jestem dzis podekscytowana bo wymienilam swoj bon z walentynkowych czekoladek (pamietacie? :)) i 1 wrzesnia jedziemy do trojmiasta. Ale do Jelitkowa. Tam duzo parkow i mam nadzieje ze we wrzesniu bedzie juz spokojniej. A jeszcze hotel wyglada fajnie i bardzo przyjazny dzieciom. Uwielbiam ten moment jak juz zaklepie nocleg :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zazdroszczę :) ile macie kilometrów nad morze ?

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super 😊 my nad morze jedziemy 31.08

Oj tak dużo ludzi dziś w diagnostyce ... pewnie tez mało na to wpływ ze dziś poniedziałek

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Gdanska 480km. 5 godzin jazdy.

Ja dzis bylam sie zalapac na znizke 50proc :D Za witamine d place pomad 60zl to sie oplaca :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiikaaa wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, zdrowia, spokojnej i
    nudnej ciazy, 100lat 😘
    🎂🎉💐

Paulina świetny wynik. Oby reszta też była super 😉
    Fajne te promo w biedrze ale mam za daleko i nie opłacało by się tyle jeździć 😆

• bumbum Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj właśnie zamontowali mi stelaż pod hustawke, zamówiłam też na allegro bocianie gniazdo :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie dziękuję kochana :*

Paulina, a Wy gdzie jedziecie?

Bumbum pochwal sie jak bocianie gniazdo sie spisuje. Kusi mnie. Do usypiania dzieci genialne :D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 😘😘😘 Udanych wakacji we wrześniu - dużo☀️🏖️ 👩‍❤️‍👨 (widać emotki?)

Plus bocianiego gniazda jeszcze jedny że można bujać we wszystkich kierunkach a to bardzo stymulujące na mòzg ☺️ zazdroszczę. My mamy te krzesło brazylijskie, ale po remoncie będziemy instalować czy pewnie w sierpniu, bo będzie na czym wieszać.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 100 lat :)!

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, wszystkiego najlepszego!

Jaki masz plan na podróż? Dzień? Noc? Franek lubi jeździć? My jedziemy w sierpniu i już przeżywam jak to będzie, bo Jaś za jazdą samochodem nie przepada. My mamy 7-8h drogi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 20:30

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1533 1534 1535 1536 1537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ