X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jakoś nie widzę tego usypiania na podwórku w piżamce :D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, w lato czemu nie 😁. A na drzemkę to ja np. w piżamę nie przebieram. Jakoś mi to nie przyszło do głowy nigdy🤔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 22:53

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję dziewczyny :) :*
    Symbolica, Twoje emotki dobrze widoczne :D

Usypianie na zewnątrz tylko na drzemke. To bez pizamko :) Wieczorem to juz w lozku dajemy rade :)

Jaki mam plan na podroz? Do tej pory bylismy raz nad morzem (rok temu) tylko jechalismy z 9h bo cos nam uderzylo w samochod i 50km przed Gdanskiem przebilo chlodnice. Reszta podrozy z polrocznym dzieckiem laweta. A od mechania taksowka. I Trojmiasto zwiedzalismy wozkiem i pociagiem. I bylo super. Dalismy rade.

Zima gory. Wracalismy 2 dni po tej tragedii w Bukowinie. Wielkie sniezyce. Drogi nieprzejezdne. Jedyna przejezdna zablokowana wypadkiem i tez zamiast 4 jechalismy z 9h. I te spoko choc juz troche nerwowo.

Oby teraz bylo juz spokojnie. Zwykle wyjezdzamy rano ok 7. Franek ogolnie spokojnie jezdzi. Na krotkie trasy (20km) moge z nim jechac nawet sama i siedzi z tylu grzecznie (a ma fotelik tylem). Myslalam o jezdzie nocnej ale ciezko to zgrac z tymi dobami hotelowymi. Za dnia nie bylo tragedii z jazda a jak oisalam mamy za soba dlugie przeprawy z przygodami. A i troche bezpieczniej bo maz wyspany (w nocy pewnie by jechal prosto z pracy). Kupie jakies nowe ksiazeczki moze? W ferie pol drogi bylo zabawy komputerkiem dumela.

Kilka z Was ma wakacje przed nami to na pewno sie zainspiruje. A i jeszcze bede z brzuchem. Termin na 21 listopd to bedzie poczatek 3 trymestru heheh Mam nadzieje ze jeszcze nie bede miala giganta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 06:43

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my w zeszłym roku też byliśmy, ale półroczniak nam spał, a ze zbuntowanym 1,5 roczniakiem może być gorzej :-D. W dzień totalnie tego nie widzę, byśmy musieli co godzinę postój robić. No way.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 09:01

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje, zwlaszcza ze poltoraroczniak juz poznal ze mozna biegac po wszystkich siedzeniach (jak zawoze mame na zakupy to czekamy w samochodzie i wtedy go wypinam).

A dokad jedziecie? Kiedys na fb wyskoczyl mi wpis z miejscami polacenamy dzieciom w trojmiescie. Ale za Chiny nie znajde. We wrzesniu to pewnie nie bedzie duzo plazowania. Zaraz odgrzebie zeszloroczne przewodniki. :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od kilku lat jeździmy na przełomie sierpnia i września i wcale ten wrzesień nie jest taki zły 🙂. W zeszłym roku np. były upały akurat. My jedziemy do Pogorzelicy.

Paulina, a Wy jak daleko macie?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny jest fajny, my tez bylismy 5 wrzesnia. Upalow nie bylo ale takie 23-25. Z dzieckiem na spacery w sam raz. Bez kapania na zewnatrz.

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co tam macie przygotowane dla Tatusiów? My z Jasiem zrobiliśmy laurkę z wielkim sercem zrobionym z odcisków rączek Jasia i upieczemy ulubione ciasteczka🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 09:45

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu ja nic jeszcze. Rok temu kupilam kubek z napisem "Tata ma zawsze racje".

Twoj pomysl piekny Malami.

Wlasnie wrocilismy z podworka. Franek w stroju deszczowym i kaloszach. I tak jakos wlal wode pod spod ze cale spodnie mokre. Usiadl w kaluzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 10:05

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Wszystkirgo Najlepszego !! 🎁🎈

My jedziemy do Collins Resort w Sianozetach 😊 początek września mam nadzieje ze będzie spokojnie. Nas czeka podróż Ok 7godz. I nie wiem jak to zrobić bo problemem są doby hotelowe, chciałam jechać w nocy. Maksiu ogolnie polubił jeździć samochodem. Do rodziców jak jedziemy 15-20min patrzy przez okno i na samochodu jadące za nami. Ostatnio jechaliśmy Ok 35min gdzieś to po 30min musiałam wkroczyć z słownikiem interaktywnym dumel czy jakieś książeczki czy inne zabawki. Jak jedziemy ponad godzinę na działkę do domku cioci to Ok 10 i zajmuje mu ostatnio 40mi przy kołysankach żeby zasnąć. A jak jest zmęczony ale tak wieczorem to ogląda bajki i spokojnie godzinę ponad tak jechał. Ale jednak 7godz nie wiem. Jeszcze przemyślimy to. Teraz w piątek jedziemy do teściów i mamy 3 godziny jazdy. Planujemy przed drzemka wyjechać żeby zasnął s samochodzie i po 2 godz przerwa Wrocław Zoo i przed kolejna drzemka godzinka do celu😊

To jest jakiś pomysł żeby kupić coś nowego np książeczki na podróż 👍🏻 Chyba fak zrobię

Zelazo wzrosło nam przez miesiąc z 13,5 na 14,5 a ferrytyna z 9 na 14 wiec tutaj jeszcze trochę brakuje do wskoczenia w normę ale powoli do przodu

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj daliśmy prezent bo Maksiu się z tata dzisiaj nie widzi, mąż wyjechał w delegacje na 3 dni. Maksiu DSL tacie laurkę wydrukowałam taka gotowa króliczek z balonikiem i pisało kocham tatusia i Maksiu sam pokolorowal a ja napisalam życzenia 😊 i takie serduszko lampkę rowerowa, taki prezent z „jajem” bo to serduszko to „jaja” które będą dyndać za siodełkiem w rowerze 😁🤭

Moniiiikaaaa, malami.91 lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a jaka macie na wyniku normę ferrytyny? bo to w każdym labie też inaczej.. Mojemu ostatnio hemoglobina wzrosła a ferrytyna spadła.. Lekarz nie kazał dawac żelaza ale trochę mam wątpliwości, mamy w sierpniu morfologie zrobić

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma na ferrytyna zaczyna się od 30 do Ok 400 a u Was jaki był wynik

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na dzień taty kupiliśmy ulubione piwko czekoladki i zrobiłyśmy laurkę 🥰

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina,a jak tam wizyta u neurologopedy?

Te zakresy ferrytyny są dla dorosłych. U dzieci w wieku naszych 10-12 jest ok. z tego co wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 19:35

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami kurczę nawet nie wiedziałam 🙄 !! Za każdym razem omawiam wyniki z lekarzem, ostatnio oczywiście telefonicznie, nawet dzisiaj rozmawiałam i nikt mi nie powiedział o tym ... mhmm to byłoby super 😊

Neurologopeda w sumie nic konkretnego nie wymyśliła 😉 jakieś drobne rady ale przyczyny nie ma. Np żeby nie pozwalać się karmić przez małego, lepiej jakieś zwierzątka zabawki jadły jak Maksiu chce nas karmić. I tego tylu kilka rad dostaliśmy

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od niedawna zaobserwowałam ze o której mały nie wstałby z drugiej drzemki to idzie spać Ok 21 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam szybkie pytanko działo się coś u waszych dzieci po szczepionkę mmr? My dziś jesteśmy 13 dni po szczepieniu i właśnie podczas wieczornego usypiania zauważyłam, ze mała ma wysypkę na całym ciele. Najwiecej na buzi. Czy to może być jakieś powikłanie? Już jak wracaliśmy ze spaceru wieczorem to wyadawalo mi się, ze ma krostki na buzi, ale zrzuciłam to na mleko bo dostała dziś rano krowie mleko, a już kiedyś tak mieliśmy, ze po kakale dostała wysypki na policzkach. Ale teraz ja karmiłam i nagle patrzę, a buźka cała obsypana. Podnoszę pidzamke i widzę, ze brzuch tez. Nie wiem jak reszta ciała bo już śpi to nie chce jej obudzić 😬 co to może być 🤔

Dodam, ze nie goraczkowala, a trzydniowke mamy już dawno za sobą

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est, przez przypadek polubiłam.
    U nas akurat nie było wysypki, ale to dość częsty objaw niepożądany tej szczepionki i pojawia się po kilkunastu dniach właśnie.

Paulina, w tym artykule jest tabela odnośnie ferrytyny
    http://szpinakrobibleee.pl/niedobor-zelaza-u-dzieci-cz-1/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 21:58

ej_est lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est u niektòrych dzieci gorączka się tutaj pojawiła.. a u was wysypka.

"Bezpieczeństwo szczepienia MMR
    U ok. 10% dzieci po podaniu szczepionki pojawia się gorączka, złe samopoczucie czy wysypka po 5-12 dniach po szczepieniu. U 5% pacjentów może pojawić się ból stawów, który po pewnym czasie ustępuje. Bardzo rzadko pojawia się reakcja anafilaktyczna po zastosowaniu szczepionki.
    https://parenting.pl/szczepienie-mmr

ej_est lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
‹‹ 1534 1535 1536 1537 1538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ