X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ma jakiś kryzys w żłobku :( wiesza się na szyi nie chce iść do Pani wola "mama mama" jak ja odbieram to jest zadowolona uśmiechnięta ehhh

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi brzuchami to mam nadzieję, że jest różnie tak jak piszecie, bo ja miałam prawdziwy kolos, więc jak doczekam się drugiej to życzyła bym sobie co najwyżej taki sam 😁.

Ruda, grunt, że potem jest ok. Chyba lepiej było przy oddawaniu jak tata ją zaprowadzał?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a zaprowadzalas już Ale wcześniej do żłobka czy zawsze tata?

A ja miałam dość maly. brzuch ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:52

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dość mały brzuch :)

Cały czas ja tata zaprowadzą :) wola "mama" i nie chce iść...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, myślałam, że Ty ją teraz zaprowadzasz.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci umieją jeść same mus z tubki tak żeby nie wyciskać za mocno ? Ala wyciska za mocno i zawsze jest cała brudna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:18

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja tez właśnie myślałam ze teraz Ty, mhmm może po prostu ma gorsze dni 🤔 to jednak nadal początki jej przygody ze żłobkiem i pewnie różne dni będą się nadal przytrafiać, może coś ja zasmuciło w żłobku i mniej chętnie szła

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też wyciska za mocno, trzeba kontrolować :)
    A jak u Was z samodzielnym jedzeniem, same już jedzą? Mojej trzeba wszystko podawać ...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek ogolnie tubke ogarnia. Czasem mu sie zdarzy za mocno scisnac.

A z jedzeniem roznie. Widelcem zje. Lyzka teoretycznie tez ale jest caly brudny.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tubką się upaprze zawsze jak je sam, ale on je dostaje baardzo rzadko, więc nie miał się kiedy nauczyć.
    Generalnie je sam to, co może wziąć w rękę lub nabić na widelec. Łyżkę na razie średnio ogarnia, tzn. bardzo ładnie umie nabrać np. zupę, ale nie kieruje jej do buzi, tylko bawi się wylewając na stół. Ewidentnie woli być łyżką nakarmiony. Chyba że ma zupę z makaronem to wybiera ręką te kluski, a część płynną wypija prosto z miski. No ale nie zawsze jest tak super, że sam zje, czasami trzeba ze wszystkim pomóc - jak jest zmęczony, śpiący itp.

Dzisiaj na spacerze przyszedł do mnie cały dumny pochwalić się co znalazł (zwykle to jest jakiś kamyk, patyk, pet 🙄), ja patrzę a on ma w rączce żywego robala. No myślałam, że zejdę, bo ja to się takich stworzeń boję. Ślimaka też żadnego w spokoju nie zostawi jak zauważy. Dziękuję Bogu, że nie próbuje zjadać tego co znajdzie 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:11

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te skarby naszych dzieci. Miala. to samo z wielka gruba dzdzownica po deszczu bleee

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedzenie wygląda tak że Ala trzyma widelec/łyżkę w lewej dłoni a prawą ręka je :D da się karmić jest bardzo wygodna :) w żłobku je rękami :( to jej wychodzi najlepiej :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też jest tyle komarów?😒

Zamówiłam dziś jakiś Moskito Guard, podobno super działa, bo żyć się nie da z nimi 😣.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami niestety komary dają w kość... Upodobały sobie mnie, Jacka rzadziej gryzą... Mieliśmy w tamtym tygodniu jakiś odkomarzanie w gminie a dodatkowo mòj mąż zrobił odkomarzanie ( i nie tylko na konary to działa, ale też kleszcze i meszki itp.) w ogrodzie.. taki oprysk na tuje, krzaczki o nagle ( na drugi dzień) zrobilo się przyjemniej wogrodzie bo komaròw mocno ubyło i tylko pojedyncze sztuki przylatują ,( dobrze jest spryskać też tuje sasiadòw bo od nich niestety też przylecą). Kupił specyfik w Castoramie chyba, ma działać do 8 tygodni. Może powtòrzy za jakiś czas. Kolega mu to polecił..

Jacek niestety jest często karmiony bo jak sam je to dużo się bawi, rozciera, rozrzuca a najbardziej to smakuje podniesione z dywanu... No i pluc jedzeniem i wodą na dywan uwielbia 🤦🏽‍♀️ aaa wiem że to nie jest dobre to karmienie, ale to jego plucie mnie dobija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 21:24

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sporo komarów chodź małego narazie ugryzł chyba tylko 1 w główe, mnie niestety więcej. My narazie używamy ziaji przeciw komarom chyba skuteczny 🤷‍♀️

Maksiu tubkę trochę zje ładnie ale za chwile za mocno wyciśnie sobie wiec mało ma wyczucia. Ostatnio zaczął ładnie widelcem nabijać i kierować do buzi, w rączkę tez trzyna cis gryzie, łyżeczka np kaszkę mannę ja go karmie

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajecie jeszcze maluchom kaszkę ? Ala je codziennie na śniadanko :D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy krem z cukinii :)

Eh znowu były żale w sztani w żłobku ...później się ładnie bawi sama nie wiem co o tym myśleć pogadam dziś z opiekunkami

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek rano i wieczorem je kaszki ( mix manna, jaglana i owsiana) bo najlepiej mu wchodzą. Rano z owocami, a wieczorem z jogurtem. Jada też inne rzeczy, ale to jakby dodatkowo kiedy ja jem i on chce.. zazwyczaj sucha bułkę, trochę jajecznicy, kawałki kiełbaski/paròwka, ogòrek itp.
    Nie chcę zapeszać ale ostatnio mi przesypiac zaczął całe noce, a do niedawna tak był raz w tygodniu żeby nie dojadał w nocy chociaż raz.. ☺️
    Daję mu chlorellę do kaszek po tych szczepieniach żeby się pozbyć metali ciężkich - tak mi pediatra kazała.. jak ma pomòc to czemu nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 11:17

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu milion pobudek w nocy ale to chyba przez zęby...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu teraz trójki idą, jedna już się praktycznie przebiła, czwórki wszystkie przebite ale w całości tylko 1 wyszła.

Mój na śniadanie zawsze je kasze mannę błyskawiczna na krowim mleko 3,8% i z masełkiem i gorzkim kakao.

Innych kaszek tez nie lubi i nigdy nie jadł, jak był malutki może kilka łyżeczek jakiś z owocami ze słoiczka ale dosłownie 1-2 łyżeczki :) a potem nie chciał już w ogóle a ta manna zjada sporo porcje i bardzo mu smakuje

Na kolacje najczęściej kanapkami szynka, jajecznica, wczoraj dałam mu taka pałkę dla dzieci z sera żółtego, taki miękki przypominający topiony i smakowało mu 😊

Jutro mamy chrzciny mojej siostrzenicy, już się denerwuje bo mamy być na 12 a mały Ok 10-11 idzie na drzemkę któreś trwa Ok 2 godz. Dzisiaj planuje nie położyć o na 2 drzemkę żeby wcześniej poszedł spać bo muszę go obudzić Ok 6 rano żeby poszedł wcześniej na drzemkę chodzisz godzinkę się przespał ;)

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ