X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek na noc zasypia lezac z nami w lozku. Potem eksport to lozeczka. I mad ranem wraca.
    W ciagu dnia wozek. Sama sobie bat ukrecilam ale szybciej schodzi :p. Jak juz bedzie jedna drzemka to przerzuce na usypianie w lozku. Teraz raz jedna raz dwie.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej Małej też kilka sekund, czasami się uda więcej jeśli "myjemy" swoimi szczoteczkami swoje zęby. Albo pozwalamy, że ona myje nam a my jej.

Co do drzemki to zawsze cyc, ale czasami skończy jeść i jeszcze się pokręci i trzeba zaśpiewać i pogłaskać. Z opiekunką zasypia sama.
    My 6 w 1 mamy we wtorek, jest szansa, że katar przejdzie, bo już jest dużo mniejszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pogoda nie sprzyja dlugiemu widzeniu na telefonie 😉 wchodzę spr czy coś ciekawego piszecie ale mało czasu odpisać...
    Żeby u nas też na szybko. Pare razy z pasta przejadę u góry i na dole a później ponownie sama woda żeby pastę wymyc. A dziś mnie mała zaskoczyla. Wzięła kubek z wodą popiła i wyplula 😁 uczy się od brata jak myc zęby, wogole coraz więcej sytuacji jest że go naśladuje... Aż się czasem dziwie jak mądre jest takie dziecko
    Symbolica jak ty myjesz mu te zeby na leżąco?
    Co do spania to u nas bez problemów. Butla wszystko załatwia. Na drzemkę i noc dostaje butle z mlekiem do łóżeczka. Czasem po wypiciu sobie pogada ale zasypia sama.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dostaje cyca a potem muszę go nosić w nosidle a do tego jeszcze tańczyć i śpiewać żeby zasnął. Za cholerę nie wiem jak go tego oduczyć. Jak po prostu leżymy razem na łóżku to on się wygłupia zamiast spać i trwa to wszystko wieki. W nosidle zasypia po paru minutach, no ale nie jest to zbyt wygodne dla mnie.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh moja też bardzo często szaleje na łóżku przed cycem, ale cycek uspokaja i zasypia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2020, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak kiedyś robila. Jak się z nią kładłam to się najadla i skakała po łóżku, po mnie. Stwierdziłam że to za bardzo męczące więc po jedzeniu odkładalam do lozeczka, jak płakała to szlam uspokoić. trochę zajelo zanim się przyzwyczaiła ale teraz tylko odkładam do lozeczka i mam wieczór wolny 😉

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czasem Ala szaleje przed spaniem ale nie reaguje na to udaje że śpię i się jej to nudzi :D pokręci się pokręci i śpi :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej firmy kalosze polecacie ? Był już ten temat ale nie mogę znaleźć :(

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Ja mam te. Spoko są. Z pianki Eva wiec lekkie. Dosc dlugie ale Franek w nich biega bez problemu.

https://allegro.pl/oferta/demar-mammut-ocieplane-kalosze-dla-dzieci-22-23-9090281673?snapshot=MjAyMC0wNS0yMVQyMDoyNjozMS41MjVaO2J1eWVyOzdmZTJiN2EwNzdkYWM5MzgzNmM0NGIxYTU2NDllM2ZmZDZlNGNiN2Y3ZjI3NDkzZTE5ZjA0ZjYyZDg2MDBkNWU%3D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/lekkie-kalosze-dzieciece-piankowe-eva-zielone-r-27-9303553600?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

My mamy takie. Są super leciutkie i nie za wysokie.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas też czasem Ala szaleje przed spaniem ale nie reaguje na to udaje że śpię i się jej to nudzi :D pokręci się pokręci i śpi :)

U nas udawanie nic nie pomagało i tak skakała a szybciej ja bym zasnęła niż ona 😁

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska ja wczoraj też zasnęłam szybciej niż mała 😀

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska zazdroszczę tego samodzielnego zasypiania w łòzeczku... Był czas, że młody też tak zasypiał jak jeszcze nie potrafił wstawać. Kiedyś to minie i znowu będzie sam zasypiał.. planuję jeszcze rok karmić. A myję zębę młodemu na leżąco, przechylamy głowę w lewą stronę żeby mu nic do gardła nie leciała i myję.. zazwyczaj jest protest po. kilkunastu sekundach (a czasem wogòle) więc staram się zmieścić w czasie. Potem wycieram buzię i już. Co połknie to jego.. daję tylko pastę w ilości ziarenko ryżu między włosie, taka ilość my nie zaszkodzi.

Tez Mamy kaloszki demar.. strasznie wąskie są i żałuję że nie wzięłam.większych niż 24/25. Ciężko mu nòzkę włożyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 14:58

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mi to zaśniecie zdarzalo się często. Miałam wyrzuty sumienia ze mała może spaść wtedy itd więc trzeba było podjąć inne kroki.
    My też mamy kalosze demar. Co dziennie by w nich chodzili niezależnie od pogody. Muszę chować 😁
    Symbolica pytalam jak Ty myjesz te zeby bo moja by chyba chwili tak nie ulezala. W sumie to ona nawet daje sobie umyć zęby na siedzaco więc nie mogę narzekać. Wręcz jakbym zapomniała to się upomina. Też daje tylko troszkę pasty i co zje to zje. Od razu nic nie będzie...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ma jakiś kryzys w żłobku :( płacze jak ja oddajemy :( co prawda szybko się uspokaja i bawi ale zastanawia mnie to...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam kaloszki demar :) 24/25 myślę że będą dobre bo będzie około 1 cm luzu

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubieracie dzieci przy 20 stopniach ? Napisałam do żłobka żeby założyli Ali bluzę (cienką) bo widziałam że wychodzili a Ala była w krótkim rękawku 😏

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, jak siedzimy w cieniu to zakładam mu coś cienkiego na długi rękaw, a na słońcu to w krótkim.

Co do tego "kryzysu" (chyba nie jest aż tak źle z tego co piszesz 😉) to podobno często normalny etap. Minęła pierwsza fascynacja. Pewnie niebawem i to minie 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 11:17

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhmm kurczę zależy bo czasem przy 20st potrafi być ciepło a czasem chłodno. Wczoraj było chyba Ok 20st może mniej i założyłam bluzkę na koszulkę z krótkim, kiedyś znowu założyłam koszulkę z długim jedynie a zdarza się ze ma tylko krótki rękawek mimo ze troszkę chłodno ale jak sprawdzam ze jemu zimno nie jest to zostawiam

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1545 1546 1547 1548 1549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ