X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Paulina pisze, przy 20st zależy od oprawy czy wieje, czy słońce świeci itd... Jak słońce to krótki, jak pochmurnie to jakaś cienka bluze czy bluzkę a jak wiatr to kurtkę wiatrówke. Ciężko z ta pogoda trafić jak nie można samemu dziecka ubrać 😉 ja mam wrażenie że niania za ciepło mała ubiera, zawsze bluza i najlepiej jeszcze kurtka i czapka pełna... Zwracałam uwagę ale chyba codziennie bym musiała powtarzać 😕
    Ruda Ala ma taką dużą nogę? Moja ma kalosze 21-22 i mam wrażenie że są duże, polbuty i sandały ma 20....

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska tak Ala ma dużą stopę :D wszyscy to mówią na szczepieniach itp
    Półbuty mamy 22

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 11:58

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mòj młody też ma 22 adidaski i chyba na styk juz są i sandałki 23.. ma ogromną nogę moim zdaniem i wysoki jest patrząc na ròeiesnikòw i starsze dzieci ktòrym doròwnuje lub przerasta. Ostatnio był na 75centylu wzrostem i wagą. Jego siostra dość szybko mi ok 2roku wskoczyła na 97centyl wzrostem i wagą, w sumie nadal jest jedną z najwyższych..

Lutyska masz drobinkę, nie da się ukryć 😉

Wczoraj młodego ubrałam chyba troszkę za ciepło- luźny sweter (20* chłodny wiatr) ale nie skarżył się.. zresztą jak słońce zaszło na placu zabaw po godz.18 to ochłodziło się a on dodatkowo mokre od piachu spodnie miał więc nogi zmarzły trochę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 13:33

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wymieniliśmy obuwie na rozmiar 21 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nosi 24 ciągle, kalosze 25/26, ale ma tam sporo luzu, specjalnie wzięłam większe, żeby na dłużej starczyły, tym bardziej że zakłada się je od czasu do czasu i to nie na długo. Ogólnie mi się wydaje, że ma proporcjonalną stopę do wzrostu. Duży jest, takie geny. W poniedziałek mamy szczepienie, ale pewnie znowu nie będą ani ważyć ani mierzyć. Chyba dopiero na 2 lata. W domu ciężko jest go zmierzyć, zamówiłam taką miarkę na ścianę, ale idzie z Chin i coś jej nie widać😋.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 16:20

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj szczepienie, na szczęście krótko płakała :) dzielna była bardzo.
    U nas stopy 20 i to delikatnie za duże są. Waga małej to 10,22kg :)
    Co do temperatury to tak jak dziewczyny piszą, zależy od wiatru itp. ale jestem przeciwniczką przegrzewania i jak się waham to szala przeważa na lżejszy ubiór. Z jednej strony zaufalabym paniom w przedszkolu a z drugiej rozumiem że to Twoje dziecko i znasz najlepiej co lubi, czy lubi cieplej czy chłodniej być ubrana :)

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi było zimno jak wyszłam z pracy na zewnątrz dlatego napisałam :) opiekunki pomyślą że jestem matką wariatka która patrzy na monitoring 24/7

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ruda nie przejmuj się co sobie pomyślą 😁 patrzysz tyle ile potrzebujesz i to Teoje dziecko i jeśli masz ochotę i czas możesz sobie patrzeć cały czas u jak czujesz ze coś potrzebujesz im napisać to znaczy ze tak jest 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po polowkowych. Dziewczyna ma wszystko na swoim miejscu. Mam dzis 21.4 tc. Wszystkie wymiary wskazuja na 21.3 czyli w normie. A nogi na 23tc! Bedzie dlugonoga. Kolejne dziecko ktore sie do mnie nie wrodzilo bo ja mam 165 :D

symbolica, malami.91, Lutyska, baranosia lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super wiadomości :)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratki, niech Wasza modelka dalej rośnie zdrowo 😊

W brzuch Jacek sprawiał wrażenie większego, ale startował z ok 25 centyla waga i wzrostem a teraz wzrostem jest na ponad 90 centylu (86cm) a waga w połowie pomiędzy 75 a 90centylem (12,5kg). ☺️👍Z dziś mam aktualne dane bo zaszczepić się udało małego w końcu (Bexero i Varilrix). Została nam Hexacima we wrześniu i koniec tego kłucia. Ufff ale się bałam.tego ważenia 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2020, 13:55

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżanki 1,5 roczniak waży 15kg, więc nie jest źle Symbolica 😁. W dodatku to jest wcześniak urodziny w 34tc...ale z wagą 3300😁. Mój urodzony w 37tc a ważył 3200😋.

Monika, super wieści 🙂. Już ponad połowa za Tobą, ale ten czas leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2020, 16:04

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie panowie nadrobili wage i wzrost urodzeniowe. Franek tez pow.95 centyla we wzroscie ale on sie duzy urodzil. Chyba nawet najciezszy w naszej grupie.

Oj leci czas szybko. Duuuzo szybciej niz pierwsza ciaza. Ja jeszcze nic po roku nie szczepilam... Dzwonie do przychodni ale nie ma jeszcze harmonogramu na sierpien.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój urodził się mały i raczej idzie swoim torem 😁 urodziny w 38tc 2820 a teraz wazy 10kg wzrostowo Ok 78cm go zmierzyli ostatnio miesiąc temu

Monika super wieści niech rośnie zdrowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2020, 16:45

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś chyba źle termin wyliczył temu wcześniaków Malami 😉 albo.jakas makrosomia płodu była... Niezły kolosik teraz, wow. Mam znajomą w czwartej ciąży i ma mega duży brzuch.. jak ja spotkałam z miesiąc temu to byłam.pewna że jest blisko terminu porodu a to był 23tc 😁 także ten.. ma ponoć jedno, nieduże dziecko w brzuchu chociaz wszyscy wmawiają bliźnięta.. cukrzycy ponoć nie ma ale mòwi, że dla spokoju powtòrzy. Wszyscy twierdzą, że do października tej ciąży raczej nie ponosi, zobaczymy.

Paulina takie wymiary Jacek miał na roczek, drobniutki Maksio jest i super.My musimy się pilnować z wagą.

Czytałyscie o promocji oryginalnych pamperòw pantsòw w Biedronce od jutra.. za 4 104szt/75zł.. rozm.5 96szt ma, a rozm.6-88szt. My jedziemy na Dadach ale może komuś przyda się ta informacja.

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi miło, że o mnie pamiętacie :)

Dr stwierdzil tylko 2 plamki na serduszku. Obnizona echogenicznosc czy cos takiego. Ale od razu powiedzial ze nie jest to wada, tego sie nie kontroluje, nie ingeruje I NIE SZUKA O TYM W INTERNECIE.

A widzisz Lutyska, czyli jest mozliwosc ze te nogi beda dlugie po urodzeniu :) Ale jestem jej ciekawa.

Symbolica, slyszalam ze w kolejnych ciazach brzuch szybciej rosnie ale zeby az tak? A w sumie sama mam dwie kolezanki. Jedna termin na lipiec i brzuch zgrabniutki a druga ma ciaze mlodsza o 2 miesiace i wrzesien i ma duzo wiekszy brzuch niz ta pierwsza.
    A noga mam nadzieje ze sie zrasta. W przyszly piatek dopiero kontrola. Wydaje mi sie ze boli mniej, nawet moge ruszac stopa bez bolu. Ale nadal potrzebuje pomocy z Frankiem wiec codziennie kombinowanie kto ma dyzur albo kto mnie zawiezie do tesciowej :p
    Ale wieczory juz ogarniam sama. Maz kapie Franka i idzie ukladac plytki. A ja z ogarniam usypianie. Schodzi troche zanim sie wykotluje na lozku ale w koncu wlasnie usnal :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w piątek 6w1 i po 4tyg będę chciała wcisnąć ospę.

Młoda dziś ważona pokazała 10kg i 76cm

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala w brzuchu też zawsze miała kość udowa dłuższą w porównaniu do reszty ciała :) i teraz też jest wysoka i szczupła :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drugiej ciąży miałam zdecydowanie mniejszy brzuch. Ale pojawił się wcześniej niż w pierwszej

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli czeka mnie los mojego wujka (do ktorego notabene jestem bardzo bardzo podobna). Bede najnizsza w rodzinie heheheh :D
    Jego zona i wszystkie dorosle dzieci sa wyzsze od niego :)

‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ