Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój kaszek nie je raczej. Od czasu do czasu zrobię mu mannę z bananem i masłem orzechowym. Częściej je owsiankę czy jaglankę, ale jakoś super nie przepada za tym. Na śniadanie najlepiej wchodzą mu kanapki, tosty, placki.
Coraz więcej rzeczy muszę przed nim chować dosłownie. Ostatnio jest faza na rodzynki, będzie przychodził po dokładkę dopóki nie zobaczy pustego opakowania.
My jutro jedziemy na urodziny mojego chrześniaka🙂. Długi dzień nas czeka, bo droga w jedną stronę to jakieś 2h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 12:02
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Paulinka głowię się jak.moze smakować manna na gorzko z kakao 😁
Malami rodzynki, żurawina, migdały i orzechy włoskie/laskowe to też u nas jest hit. Orzechy dość miękkie miałam i poradził sobie, ale stałam i pilnowałam w razie czego. Kurczę trochę tej trasy macie - powodzenia.
Ruda zazdroszczę Zakopanego. Miłego weekendu.
Fajnych imprezek życzę Wam jutro dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 12:53
-
Kuba kaszki też nie je, na początku jeszcze wchodziła jaglana z holle ale teraz nie chce i tego jeść, śniadanie i kolacja to u nas kanapki tosty omlety itp na drugie śniadanie czasami płatki owsiane z owocami je. A co do podjadania.. Babcia pokazała dziecku maliny na krzaku.. Aby na dwór idzie od razu tam. Biegnie i krzyczy mniam. Nie da się go odciągnąć od tych krzaków
symbolica lubi tę wiadomość
-
Tez mnie to zastanawia ze z kakao gorzkim lubi 😁 ja taka uwielbiam tez ale oczywiście cukier niezbędny i jest mniam 🤪
Dzisiaj byliśmy na rynku i Maksiu karmił gołębie pierwszy raz 😊 ale był szczęśliwy
Udało się, nie poszedł na druga drzemkę chodź Ok 17 już oczy mu się zamykały ale po drzemce po obiedzie ok 14 wyszliśmy z domu i tak wróciliśmy dopiero po 18, byliśmy na rynku, w kawiarni, w 2 sklepach w fotelikami rowerowymi i na chwile u dziadków.
Teraz mały właśnie zasnął i pobudka czeka go o 6 -
Mój jak zauważy ze robię zdjęcie to mi czasem robi na złość i odwraca się 😁
Mój chyba raczej reaguje 🤔 chodź ostatnio był na balkonie a nie zostawiam go tam ani na chwile samego i coś chciałam wsiąść z łazienki i wolałam go i wolałam a ze dopiero wyszedł to bal się ze jednak go wezmę z balkonu i nie przyszedł do mnie ale stał w drzwiach i patrzył
Ostatnio bawił się czymś u mocno skupił i wolałam go to nawet nie zareagował, ogólnie reaguje ale czy przyjdzie to zależy po co go wołam 🤪
Na polu raczej nie oddała się ode mnie, pilnuje mnie, oddali sie troche i jakie idę w jego kierunku to stoi i czeka albo wola „mama” wola albo raczej krzyczy 😬 -
Jacek rzadko kiedy przybiega jak go wołam... musi mieć powòd dla ktòrego go wołam ( czyli np. jedzenie, jakiś przedmiot ktòry go ciekawi), a tak jak pochłonięty jest czymś to nie przyjdzie.. dziś pròbowałam.na dworze z nim przy wòzku iść i nie da się - nie chce być prowadzony za rękę tylko ucieka na boki i usiąść żeby pogrzebać w trawie/kamykach/urwać liscie/potrzymać się płotu itd. więc ładuje ponownie w wòzku bo tak się spacerować nie da pòki co. 🤪
Barnosia ta szczepionkę masz darmową w związku ze żłobkiem,prawda? Fajnie,ponad 200zł w kieszeni ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 23:15
-
Symbolica tak. Kiedyś sanepid dawał ich dużo. Teraz już od dłuższego czasu nie było i jakoś niedawno rzucili dwie na przychodnię 🤦♀️ na szczęście mamy tam znajomą to jedna trafi do nas
Moja dalej namiętnie je piasek i błoto z kałuży 🙈 czy ktoś jeszcze gustuje w takich smaczkach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 07:19