X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kaszek nie je raczej. Od czasu do czasu zrobię mu mannę z bananem i masłem orzechowym. Częściej je owsiankę czy jaglankę, ale jakoś super nie przepada za tym. Na śniadanie najlepiej wchodzą mu kanapki, tosty, placki.
    Coraz więcej rzeczy muszę przed nim chować dosłownie. Ostatnio jest faza na rodzynki, będzie przychodził po dokładkę dopóki nie zobaczy pustego opakowania.

My jutro jedziemy na urodziny mojego chrześniaka🙂. Długi dzień nas czeka, bo droga w jedną stronę to jakieś 2h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 12:02

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na weekend jedziemy do Zakopanego :) do moich rodziców :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ogólnie weekend pełen wrażeń dla naszych maluchów 😜 ja jestem ciekawa ile wytrzyma w restauracji, ciekawe czy będzie jakiś kącik zabaw ale z tego co się siostra dowiadywała to nie

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka głowię się jak.moze smakować manna na gorzko z kakao 😁

Malami rodzynki, żurawina, migdały i orzechy włoskie/laskowe to też u nas jest hit. Orzechy dość miękkie miałam i poradził sobie, ale stałam i pilnowałam w razie czego. Kurczę trochę tej trasy macie - powodzenia.

Ruda zazdroszczę Zakopanego. Miłego weekendu.

Fajnych imprezek życzę Wam jutro dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 12:53

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nigdy nie jadła kaszy. Po prostu nie lubi. Dziś było 6w1 za 5tyg jedziemy z ospą. Pierwszą udało załatwić się za darmo :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam nad tą manną z kakao 😁. Super, że Maksiu nie potrzebuje słodkich dodatków. Ja bym musiała dodać jakiegoś banana, daktyle albo miodu żeby przeszła.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba kaszki też nie je, na początku jeszcze wchodziła jaglana z holle ale teraz nie chce i tego jeść, śniadanie i kolacja to u nas kanapki tosty omlety itp na drugie śniadanie czasami płatki owsiane z owocami je. A co do podjadania.. Babcia pokazała dziecku maliny na krzaku.. Aby na dwór idzie od razu tam. Biegnie i krzyczy mniam. Nie da się go odciągnąć od tych krzaków :D

symbolica lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10.6 kg wielkolud? U nas na wadze już wybiło 13.. Ale od zawsze przodujemy z waga wśród lutowych dzieci :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie to zastanawia ze z kakao gorzkim lubi 😁 ja taka uwielbiam tez ale oczywiście cukier niezbędny i jest mniam 🤪

Dzisiaj byliśmy na rynku i Maksiu karmił gołębie pierwszy raz 😊 ale był szczęśliwy

Udało się, nie poszedł na druga drzemkę chodź Ok 17 już oczy mu się zamykały ale po drzemce po obiedzie ok 14 wyszliśmy z domu i tak wróciliśmy dopiero po 18, byliśmy na rynku, w kawiarni, w 2 sklepach w fotelikami rowerowymi i na chwile u dziadków.
    Teraz mały właśnie zasnął i pobudka czeka go o 6 ;)

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci zawsze reagują na swoje imię? Kuba jak. Mi na dworze gdzieś ucieka to mogę wołać i wołać a on się nawet nie odwróci na sekundę..

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir, czasami nie reaguje jak coś ją ciekawi a ja np. chcę zrobić zdjęcie i wołam żeby popatrzyła w aparat :p

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak zauważy ze robię zdjęcie to mi czasem robi na złość i odwraca się 😁

Mój chyba raczej reaguje 🤔 chodź ostatnio był na balkonie a nie zostawiam go tam ani na chwile samego i coś chciałam wsiąść z łazienki i wolałam go i wolałam a ze dopiero wyszedł to bal się ze jednak go wezmę z balkonu i nie przyszedł do mnie ale stał w drzwiach i patrzył ;)

Ostatnio bawił się czymś u mocno skupił i wolałam go to nawet nie zareagował, ogólnie reaguje ale czy przyjdzie to zależy po co go wołam 🤪

Na polu raczej nie oddała się ode mnie, pilnuje mnie, oddali sie troche i jakie idę w jego kierunku to stoi i czeka albo wola „mama” wola albo raczej krzyczy 😬

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek rzadko kiedy przybiega jak go wołam... musi mieć powòd dla ktòrego go wołam ( czyli np. jedzenie, jakiś przedmiot ktòry go ciekawi), a tak jak pochłonięty jest czymś to nie przyjdzie.. dziś pròbowałam.na dworze z nim przy wòzku iść i nie da się - nie chce być prowadzony za rękę tylko ucieka na boki i usiąść żeby pogrzebać w trawie/kamykach/urwać liscie/potrzymać się płotu itd. więc ładuje ponownie w wòzku bo tak się spacerować nie da pòki co. 🤪

Barnosia ta szczepionkę masz darmową w związku ze żłobkiem,prawda? Fajnie,ponad 200zł w kieszeni ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 23:15

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica tak. Kiedyś sanepid dawał ich dużo. Teraz już od dłuższego czasu nie było i jakoś niedawno rzucili dwie na przychodnię 🤦‍♀️ na szczęście mamy tam znajomą to jedna trafi do nas

Moja dalej namiętnie je piasek i błoto z kałuży 🙈 czy ktoś jeszcze gustuje w takich smaczkach? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 07:19

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barnosia to super, że się udało, tym bardziej przed żłobkiem ☺️ Jacek na szczęście od jakiegoś czasu piasku nie je więc się cieszę (odpukać!).

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój często łapie mnie za rękę sam żeby iść za raczke 😊 na takich krótkich dystansach bo na dłuższe w sumie zawsze biorę samochodzik do pchania lub wózek

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które też są na fb - co myślicie, żeby trochę "odchudzić" grupę? Chodzi mi o osoby, które nie udzielają się ani na fb ani tutaj - szczerze, nawet ich nie kojarzę kto to.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jak najbardziej popieram, te osoby, ktòre wogòle się nie odzywają to bez sensu żeby nadal tworzyły naszą grupę na FB.

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za :)

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem za :) kto się tym zajmie ?

‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ