Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
My już nad morzem podróż 4.5h bez większych problemów. Obyło się bez postojów
Pierwsza wizyta na plaży za nami. Mała chce się pluskać i wrzucać foremki do wody. Oczywiście nie pozwalamy i jest awantura. Dwa razy zjadła piasek mimo że w domowej piaskownicy tego nie robi 🤔 mam nadzieję że nie zatruje się niczym. -
Ruda to super to najważniejsze chwila relaksu 😊
Bumbum super ze podróż spokojnie 😊 miłego pobytu a na ile pojechaliście?
Mhmm mi się wydaje ze nie pozwalają wrzucać foremek do wody 🤔 ale nie wiem 😁
Ja właśnie odebrałam stolik do samochodu na nasza podróż nad morze -
Ruda jeżeli chodzi o katar u Ali to może Ci podpowie coś moja sytuacja z Zosia. Dostała mokrego kaszlu z pt na sob tydzień temu. Rano wstała inhalacja- nic nie dociągnęliśmy w sumie... w dzień wszystko ok, żadnego kaszlu. W nocy z sob na ndz to samo. Zero gorączki przy tym czy marudzenia. Zadzwoniłam do medicoveru i umówili nas do pediatry na poniedziałek (oczywiście wcześniej mówiąc żeby wykonała testy na covid, niech się w głowę pukna...). Pojechaliśmy, i trafiliśmy na dobra pediatrę. Zbadała Zofię od góry do dołu. Oskrzela, płuca, uszy czyste. Dostała lek na receptę przeciwalergiczny (teraz pylą grzyby). Dostała o 18.00 2,5 ml i.... kaszel zniknął jak za przyłożeniem czarodziejskiej różdżki. Wniosek jeden- ma uczulenie na grzyby. A ostatnie dni dużo spędzamy na działce. I o...
symbolica lubi tę wiadomość
-
Papatka na świetnego lekarza trafiłaś !
U nas dziś tragedia...katar i kaszel w domu.... kaszel aż do wymiotów na polu nic bawi się szaleje a w domu maruda...
Widać już zagubiona 2 może to od tego ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 19:40
-
My po konsultacji telefonicznej dostaliśmy nebbud do inhalacji. Jest duża poprawa już po 2 wziewach. Ala dziś ładnie spała w nocy tylko troszkę kaszlała. Dziś została z tatą w domu ...ciekawe jak sobie poradzą 🙊
W środę pulmonolog zobaczymy co powie.... -
My podpisaliśmy wczoraj umowę ze żłobkiem. Zaczynamy 7 września. Będą dwa dni na adaptację (na 2h będziemy mogli pójść razem). Ciekawa jestem bardzo jak Jaś się odnajdzie wśród rówieśników. Ze starszymi dziećmi z sąsiedztwa bawi się super. Sam np. bierze dziecko za rękę i prowadzi do zabawy, ale takimi w swoim wieku czy młodszymi to nie jest zbytnio zainteresowany. Ogólnie maluchy w żłobku to chyba się bawią każde na własną rękę. Ruda, jak to tam u Was wygląda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 13:15
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda, dziekuje ze pytasz
Ja sie czuje dobrze chociaz przez ten miesiac siedzenia przez noge strasznie zjechala mi kondycja. Przejde 30m i mam zadyszke. A jeszcze 3 miesiace do terminu a mi juz tak ciezko.
A z wyprawka to hehe bylam dzis w Ikei po wyprawke ale do nowego domu bo nie wiadomo ile jeszcze bede mobilna. Wydalam ponad tys. i caly bagaznik rupieci. Normalnie Sw. Mikolaj u mnie byl
Dla cory nie mam nic. Znaczy mam wszystko to co po Franku. Musze kupic jakies kocyki, pieluchy i kilka dziewczecych ciuchow. Moze po powrocie znad morza cos ogarne :p Dzis kupilam te miseczki wieszane na lozku. Bo z Frankiem to sobie nie odloze na lozko 😁 Licze ze powiesze je od strony sciany i nie siegnie. -
Malami codziennie ? Nieee raz na tydzień dają do prania tzn w piątek dają żeby wyprać nie wyobrażam sobie jak codziennie ?
Monika 3 miesiące szybko zleca nie masz nic a masz wszystko tak to jest przy drugim dziecku Ala ostatnio tak daje popalić że pracuje na to żeby zostać jedynaczką 🙊
Dziś maz do mnie dzwonił że nie pójdą do żłobka bo Ala urządza histerię przy ubieraniu...coś co zajmowało 10 min teraz zajmuje 3x tyle ..i tym sposobem spóźnili się na śniadanko. Panie w żłobku mówią że Ala jest bardzo grzeczna 🙈