Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda zdrowia dla Ali! a co z tymi uszkami? Alergiczne to? Szefem się nie przejmuj -zdrowie dziecka jest ważniejsze i niestety taki urok małych dzieci, że chorują.
Czytałyscie to? Strach się bać jak niektòrzy lekarze poważnie podchodzą do obowiązkòw... Chłopczyk był w wieku naszych pociech 😭
https://dziennikbaltycki.pl/lekarka-ze-szpitala-w-pucku-zdiagnozowala-u-17miesiecznego-maksa-katar-chlopiec-zmarl-wskutek-rozleglej-rozedmy-pluc/ar/c14-15132226Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 22:40
-
Malami no właśnie.. jak nie znamy lekarza, czujemy że ignoruje problem to konsultowaćjak najszybciej z innym lekarzem.. była też historia dziewczynki trzyletniej niedawno ktòra połknęła dwa magnesy (zabawka znad morza, ludzik z magnesami) z zabawki ok 3mm.. szpital, usg, miały wyjść same wg lekarzy, nie wyszły.. dopiero ktòrys tam z kolei doświadczony lekarz z przychodni pokierwal dziecko dobrze bo miał już doświadczenie ktòrego tamci nie mieli na cito wysłał do konkretnego szpitala.. magnesy się szczepiły ( jeden był.w żołądku a drugi w jelicie), były nieruchome.. dziecku groziła perforacja i śmierć. Zrobiono operację, wycięto kawałek jelita i wszystko się dobrze skończyło. Trzeba trafić na lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 23:30
-
No właśnie ta lekarka u której byliśmy teraz zrobiła porządny wywiad o Ali osłuchała ja zajrzała do ucha gardła itp. byliśmy prywatnie. Nasza pediatra to ciągle mówiła że Ala ma infekcje żłobkowe i żeby się tym jakoś szczególnie nie przejmować bo to tylko katar...a o uszach mówiła że to mogła być alergia kontaktowa...
symbolica lubi tę wiadomość
-
Ja tez czytałam o tym chłopcu
Jak miałam 2 latka rozchorowałam się, płakałam bardzo, łapałam się za główkę, ogólnie słaba itd. już nie pamietam co jeszcze mi rodzice opowiadali. Rodzice pojechali ze mną do lekarza on stwierdził ze zwykle zatrucie żeby wracali ze mną rodzice do domu, ale rodzice czuli ze coś jest nie tak ze lecę z rak łapie sie za główkę i okropnie płacze i poszli do innego lekarza który od razu kazał jechać do szpitala i dobrze ze poszli do drugiego lekarza bo okazało się ze miałam zapalenie opon mózgowych I gdyby wrócili do domu to mogłoby mnie już nie być .... -
Paulina9191 wrote:Ja tez czytałam o tym chłopcu
Jak miałam 2 latka rozchorowałam się, płakałam bardzo, łapałam się za główkę, ogólnie słaba itd. już nie pamietam co jeszcze mi rodzice opowiadali. Rodzice pojechali ze mną do lekarza on stwierdził ze zwykle zatrucie żeby wracali ze mną rodzice do domu, ale rodzice czuli ze coś jest nie tak ze lecę z rak łapie sie za główkę i okropnie płacze i poszli do innego lekarza który od razu kazał jechać do szpitala i dobrze ze poszli do drugiego lekarza bo okazało się ze miałam zapalenie opon mózgowych I gdyby wrócili do domu to mogłoby mnie już nie być ....
Ufff całe szczęście, że masz Takich rodzicòw!!! 😘😘😘
-
Drążyć temat, konsultować z innymi lekarzami, nie odpuszczać. Tyle możemy zrobić.
Dziewczyny, ja wysiadam. Ostatnio prawie nie ma dnia bez ataku furii. Wrzeszczy, cały się trzęsie, nie da się dotknąć, żadne słowa nie docierają do niego. Potrafi to trwać z pół godziny. Nie mam już siły, ale przecież nie mogę mu na wszystko pozwalać. Ehh♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda, to łącze się w bólu. Obyśmy to przetrwały bez psychotropów.
Bumbum, chyba tak. Najgorsze, że w zasadzie nie można wtedy zrobić nic poza pilnowaniem żeby sobie ten mały człowiek krzywdy nie zrobił. Serce się kroi jak się na to patrzy.
https://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79404,4651374,17-miesiac-zycia-zlosc-moje-drugie-imie.html
Przeczytałam sobie ten artykuł i trochę mi lepiej. Trzeba się wziąć w garść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 12:44
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami mądry artykuł ☺️ my mamy to samo -mlody krzyczy, wymusza itd. Ja nie reaguję jeśli uważam że nie trzeba i szybko mi przechodzi.. aż do.nadtępnej furii.
U nas od dawna jedna drzemka od ponad 4miesięcy i mu styka bo jest dłuższa ok 2,5h więc zamienił dawne dwie (1,5h+1h) na jedną i ok 21 zasypia, a ok 7 wstaje. A jak nie wstanie to ja go budzę, chyba że też śpię.. to pòl godziny pòźniej.. a czasem mamy pobudkę po 6 rano więc nie zawsze jest ròżowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 13:51