X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podroz spokojna jak nigdy. o 9.15 wyjazd a przed 15 bylismy juz na miejscu. Jedna przerwa na tankowanie, toalete i prostowanie nog. Pospal troche ponad godzine a reszte czasu ogladalismy co za oknem, potem sorter, puzzle i tablica magnetyczna z flamastrem. A i z godzina minela jak byl pasnik czyli kabanosy. Bylam mega zaskoczona bo nawet chwili nie marudzil.
    Krotki spacer nad morzem tez zaliczony. Franek zachwycony. Pokazywal nam piasek, muszelki. I potem wparowal do wody, zamoczyl spodenki i bluze i biegiem zmykalismy do hotelu :) Hotelowa kolacje tez ladnie zjadl. A jak przynioslam ciasto to zawolal "łooooooo" na cała sale. :D Lakomczuch maly.

symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tych spokojnych podróży. Ja się boję 200km do rodziców wybrać po ostatnim razie 🙄.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ale Wam zazdroszczę tych spokojnych podróży. Ja się boję 200km do rodziców wybrać po ostatnim razie 🙄.
    Ja się boje 2 km do sklepu 😂

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami, może to jednorazowy incydent i teraz Was jeszcze zaskoczy ;) Pozytywnie oczywiscie :D Ja tez sie stresowalam bo Franek juz rozumny, Ma swoje humory itp. Grajaca zabawka juz nie zabawisz.

A na 2km do sklepu zostaje tylko mocno zapiac pas i zatkax uszy :D

malami.91 lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ro super ze podróż spokojnie :) u nas dzisiaj pochmurnie ale od jutra wre w pogoda 👍🏻 Najważniejsze ze nie pada.

Wczoraj płynęliśmy statkiem, miało byś spokojnej bo morze niby spokojne a tak rzucało na falach tak się bałam ze maky zacznie złe się czuć płakać i co ja zrobię jak rejs trwa 40min. Cała droge płynięcia pod fale gdzie kołysało, Ok 5 razy to aż mi się coś robiło tak rzucało na falach, 2 razy woda nas oblała (siedzieliśmy z przodu statyką viking) to mały siedział mi na kolanach i nie ruszał
    Się rswie tylk o100% skupienia, wracając już zaczął sie ruszać usiadł tez obok patrzył na wode mewy. Jestem mega dumna z niego. A do Kołobrzegu pojechaliśmy wypożyczonymi rowerami z Sianozet 😊

Papatka Zosia aż tak nie lubi jeździć samochodem? Ile trwała jej najdłuższa podróż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 11:35

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Paulina odważna jesteś, ja bym się bała z Małą na statek iść. Płynęłam kiedyś vikingiem i nieźle huśtalo!

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Ja się boje 2 km do sklepu 😂

To tylko kilka minut darcia 😁😁😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jak weszliśmy na pokład i było 20min do wypłynięcia to mieliśmy myśli żeby zostawic małego z babcia która bala sie płynąc i została na ladzie 😁 babcia tez proponowała bo bała się jak Maksiu zareaguje 😉

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, wooow. Podziwiam. Maks jaki dzielny <3
    U nas leje od rana. Drugi koniec wybrzerza a taka roznica. Ja wakacje rozpoczelam od zakupow hehe. Kupilam kurtke, czapke i wielki szal. Bo domowe kurtki nie dopinaja sie na brzuchu.

Franek wlasnie wstal i jedziemy do Aquaparku w Redzie. Maja tam parking w budynku wiec licze ze sie nie przeziebimy :) Internet mowi ze duzo tam atrakcji dla dzieci i akwarium z rekinami.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najdłuższa podróż przez wypadek na drodze i korki 1,5 h musiałam ja wyjąc z fotelika bo zaczęła się krztusić od płaczu.

Jesteśmy po lekarzu, to nie 4. To wirusowe zapalenie gardła. Wiec 2 mc w żłobku było spokojnie i właśnie pierwsza choroba...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, kiedyś musiało się chorubsko przyplątać, i tak macie super wynik ;) zdrowia dla Zosi :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, co Wam lekarz zalecił?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Maksiu super dzielny :) ja nie znoszę pływać statkiem odrazu mi nie dobrze...

Papatka jakie objawy ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy: wczoraj koło 18 zaczęła jej temp rosnąć ale kolacje zjadła. Po nurofenie było lepiej ok2 h. Potem temp do 39,3 st w ciągu 10 min lodowate ręce stopy a czoło gorące i dreszcze. Kolejna dawka nurifenu mało co dała. Robiłam jej cała noc zimne okłady nic nie spałam... Dzisiaj rano czopek z paracetamolem i lepiej z temp spadła do 37,8. Żadnego kaszlu ani kataru. Pchała ręce do buzi trochę i nie chciała jeść ryżu w zupce wczoraj - myślałam ze to żeby.
    U pediatry zrobili jej crp i wymaz z gardła. Leczenie objawowe czyli paracetamol na zmianę z nurofenem plus tamtum verde. Dużo pic oczywiście bo inaczej hospitalizacja z kroplówka.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa No i przez cały dzisiejszy dzień zjadła tylko pół parówki. Ani kaszki ani wafelka słodkiego ani wafelka z czekolada ani banana ani obiadku. Nic. Null. Zero. Jest tylko na cycku muszę pilnować pieluszek. Mojego ściągniętego mleka nie chce. Nic nie chce do buzi. Tak ja gardło boli...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka wspòlczuję choroby.. dobrze że wiadomo co małej jest. I miałam pisać, ale napisałaś.. zawsze na zmianę podajemy raz ibuprofen raz paracetamol w kròtkich odstępach jeśli jedno przestaje działać.. nie ma ryzyka przedawkowania i prawie zawsze jest to skuteczne na goraczkę.. jeśli nie to lekarz/ szpital itd.

Wero plynęła statkiem jak miała ròwno dwa lata i tańczyła nam na pokładzie ( na jeziorze spokojnym) 😀 Ja miałam okazję płynąć na Bałtyku że Świnoujścia do Ystad w Szwecji ( i z powrotem) wielkim wycieczkowcem -miło wspominam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 15:30

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkiego powrotu do zdrowia dla Zosi :)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Paula, a Ty jakie mialas objawy? Bolalo Cie to? Bo ja mam 2 bable i tyle. Nie boli. Troche drapie gardlo ale raczej od infekcji bo czuje ze mam zapalenie zatom.
    Kurcze nie bolalo mnie tylko czułam że tam coś mam, że mnie cuś uwiera.Mam czeste infekcje gardła wiec myślałam że mam powiększonego migdałka ale okazało się ze to te kamienie.
    Nie przeszło jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 18:18

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja juz objawow nie mam zadnych. Nic nie boli, nic nie uwiera. Tylko widze w gardle ze jak byly dwa bable tak nadal sa.

Kurcze biedna Zosia. Porzadnie jej wzielo to gardlo. Zdrowka dla niej i duzo sil dla mamy.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas dzisiaj zaczelo padać Ok 12 i pada cały dzień 😉 ale na szczęście od jutro znów ma być ładnie. Udało nam się rano pójść na spacer nad morze potem mały miał długa drzemkę 3 godz i pojechaliśmy do Kołobrzegu krótki spacer w deszczu obiadek i do „Ukrytej krainy„ fajna zabawa 😊
    A jak było w aquaparku?

Papatka dobrze ze wiecie już co jest małej i dużo zdrówka dla Zosi

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1575 1576 1577 1578 1579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ