Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a jaka pogoda u Was dzisiaj? U nas rano chmurki i już rozpogodziło się i słoneczko swieci 😊 jak mały wstanie pójdziemy na plaże, super bo na okazy tak mało ludzi jest mały biega bawi się przy brzegu, w piasku, normalnie jest w raju

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas czytam ale mało pisze bo brakuje mi czasu i weny :p po pracy szybko po Ale do żłobka jakiś obiad spacer kąpanie spanie i tak dzień za dniem ...Ala je obiad w żłobku ale w domu też musi być :D zazwyczaj o 22 padam ze zmęczenia...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kryzys przedżłobkowy. Mam wyrzuty sumienia, że oddaję tam dziecko. Rozmawiałam ze znajomą, która posłała swojego synka do miejskiego żłobka i mówi, że jak weszła na salę to się przeraziła. 15czy20 dzieci w grupie, większość płaczących, 2 opiekunki, zabawek kilka na krzyż (większość schowana, bo ciężko zdezynfekować, więc maluchy nawet nie mają czym się zająć). No podobno widok mocno nieciekawy. U nas zapewne będzie podobnie 😔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak nie jest. Co prawda Ala chodzi do prywatnego żłobka ale wygląda to tak że owszem nie ma pluszaków lalek itp ale są klocki puzzle jakieś figurki instrumenty i inne zabawki. Pań jest 4 lub 5 na około 20 dzieci. Często jak przychodzę po Ale to jakieś dziecko płacze a czasem to nawet kilka dzieci ale widzę że Ala wychodzi uśmiechnięta i szczęśliwa i to jest dla mnie wyznacznik.

Też mam pewne zastrzeżenia nie jest idealnie no ale chyba idealnie to nawet w domu by nie było 🙈

Malami nie nastawiaj się negatywnie. Będziesz miała okazję wejść na salę j zobaczyć jak to wygląda ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 13:15

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, właśnie chyba w prywatnych to inaczej wygląda. No nic, idziemy 2 pierwsze dni razem, jak zobaczę obraz nędzy i rozpaczy to będę myśleć co dalej.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie sama będziesz mogła zobaczyć jak to wygląda

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami, zyczymu zebys sie milo zaskoczyla :)
    Moja siostra wyslala corke do przedszkola (rok starsza od naszych). Miala zostac do 12 a siedziala do wieczora i nie chcuala wyjsc. U Was tez bedzie dobrze.

Pogoda u nas tez piekna. Bylismy w Gdansku zobaczyc zaglowce bo w weekend zlot. Pospacerowalismy Dlugim Targiem. Ogolnie bardzo przyjemne popoludnie. Teraz chwila odpoczynku i chlopaki ida na hotelowy basen przed kolacja :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami to dobrze ze będziesz mogła sama zobaczyć i ocenić, oby było lepiej niż myślisz i żebyś kilo się zaskoczyła. Od kiedy Jasiu idzie do żłobka?

Nasz wyjazd powoli dobiega końca 😭 w niedziele rano wracamy.

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie myśli o tym... Jutro super dzień przed Wami. A w niedzielę też jeszcze możecie zachaczyc tu i òwdzie ☺️

Monika super atrakcje ☺️ jak się wybierzemy w te rejonyto już wiemy co zwiedzać.

Malami mam nadzieję, że czarne myśli rozgonią się kiedy zobaczysz jak jest na własne oczy. Wysoki jest Jasio i nadal tutaj chyba na prowadzeniu... Jacek.bardzo wysoki mi.się wydaje (87cm), zmierzyć na stojąco się nie dał bo chcial biegać po gabinecie i trzeba było na leżąco znowu...

Lutyska fajnie że znalazłaś czas i się odezwałaś.. twoja còrcia widzę zbuntowana jak mòj syn 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 21:35

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co podajecie dzieciom na gesty katar? Za dnia sie nic nie dzieje a w nocy biedak ma zapchany nos ze oddychac nie moze. Odciagamy ale to wszystko malo. Mozna juz cos co mu udrozni nos na noc?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika krople do nosa, gałganek Aliny też ponoć daje radę, syrop acti-trin tylko musisz dawkę musisz dopasować do wagi, lub ewentualnie ibuprofen.. acti trin w opisie od 7 lat.. ja go w wieku przedszkolnym podawałam przy infekcjach na noc i działał jak syrop na receptę (nazwy nie pamiętam: przeciwwymiotny, przeciwkaszlowy bo wysuszal dobrze katar splywajacy).. acti trin to lek z psudoefedryną.

Jest promo na książki na allegro +7monetza wydane 2 książki na min 79zł. Mój z zestaw i +9 monet: https://static.pepper.pl/live_pl/comments/content/h1SFa/5030784.jpg

Przyjdą po 10.10.2020r. także chwilkę poczekamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 07:56

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika na noc plasterki Aromactiv (u nas ostatnio bardzo pomogly), coś do psikania-jakas sól morska, ihalacje pod wieczór
    Symbolica moja to jest Zosia-samosia i musi być wszystko po jej myśli i wszystko chce sama robić i broń boże jej pomóc... Wczoraj pokazałam jej jak się układa zwykle klocki, coś tam jej zbudowałam i ona też zaczęła próbować, zajęcie na cały dzien 😉

Moniiiikaaaa, symbolica lubią tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny. Jeszcze kolezanka mi napisala o Nasivin baby. Ma xylometazolin ale taka malutka dawke ze jest pow. 3 mies a nie 3 lat. Sprobujemy. Bo za dnia jest ok tylko w nocy sie kreci a odciagnac trudno bo w gardle to siedzi. A nie mamy w hotelu odkurzacza :p
    Sol morska i aspirator stosujemy. Nebulizatora nie mam ze soba. Moze do poniedzialku damy rade.
    Ps. Teraz spi i oddycha normalnie.

U nas tez klocki to ostatnio odkrycie. Sa od pol roku ale teraz umiejetnosci pozwalaja cos zbudowac. Warto o nich przypomniec. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 08:07

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nieee Symbolica. Kusisz. Po powrocie znowu wydam majatek na ksiazki.

Ostatnio nakrecilam sie na naklejki wielorazowe melissa &doug. Na allegro ok 20zl kosztuja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 08:40

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też klocki na tapecie. Duużo budujemy.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ostatnio zaczął budować klocki 😊 a dostał je już pod choinkę

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas budować ma mama/tata Ala rozwala 🙈u nas na katar pomagają inhalację z ectodose to rozrzedza wydzielinę :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schowałam dwa miesiące temu klocki bo tylko rozrzucał co całym domu.. poukładałam w pudełku i za chwilę były wywalone. Skoro Wasze dzieci mają etap budowania z klockòw,to trzeba wyciagnąć je znowu..

Monika Jacek by te naklejki zjadł.. 😝 nie ten etap.

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też stosowaliśmy nasivin na katar i daje rade :)

Symbolica Kuba też ma 87 chociaż pomiary średnio wiarygodne bo to ani nie ulezy ani nie ustoi w miejscu :P a z waga jak zwykle przodujemy 13.3 na liczniku :p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir to idą łeb w łeb. Taka ròznica to już żadna ròznica. Piąteczka 🖐️

My też stosowaliśmy krople dla dzieci i dały radę.. na razie w ciągu tych 18miesięcy raz zakatarzył.

da8300b52b.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ