X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a jaka pogoda u Was dzisiaj? U nas rano chmurki i już rozpogodziło się i słoneczko swieci 😊 jak mały wstanie pójdziemy na plaże, super bo na okazy tak mało ludzi jest mały biega bawi się przy brzegu, w piasku, normalnie jest w raju

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas czytam ale mało pisze bo brakuje mi czasu i weny :p po pracy szybko po Ale do żłobka jakiś obiad spacer kąpanie spanie i tak dzień za dniem ...Ala je obiad w żłobku ale w domu też musi być :D zazwyczaj o 22 padam ze zmęczenia...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kryzys przedżłobkowy. Mam wyrzuty sumienia, że oddaję tam dziecko. Rozmawiałam ze znajomą, która posłała swojego synka do miejskiego żłobka i mówi, że jak weszła na salę to się przeraziła. 15czy20 dzieci w grupie, większość płaczących, 2 opiekunki, zabawek kilka na krzyż (większość schowana, bo ciężko zdezynfekować, więc maluchy nawet nie mają czym się zająć). No podobno widok mocno nieciekawy. U nas zapewne będzie podobnie 😔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak nie jest. Co prawda Ala chodzi do prywatnego żłobka ale wygląda to tak że owszem nie ma pluszaków lalek itp ale są klocki puzzle jakieś figurki instrumenty i inne zabawki. Pań jest 4 lub 5 na około 20 dzieci. Często jak przychodzę po Ale to jakieś dziecko płacze a czasem to nawet kilka dzieci ale widzę że Ala wychodzi uśmiechnięta i szczęśliwa i to jest dla mnie wyznacznik.

Też mam pewne zastrzeżenia nie jest idealnie no ale chyba idealnie to nawet w domu by nie było 🙈

Malami nie nastawiaj się negatywnie. Będziesz miała okazję wejść na salę j zobaczyć jak to wygląda ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 13:15

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, właśnie chyba w prywatnych to inaczej wygląda. No nic, idziemy 2 pierwsze dni razem, jak zobaczę obraz nędzy i rozpaczy to będę myśleć co dalej.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie sama będziesz mogła zobaczyć jak to wygląda

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami, zyczymu zebys sie milo zaskoczyla :)
    Moja siostra wyslala corke do przedszkola (rok starsza od naszych). Miala zostac do 12 a siedziala do wieczora i nie chcuala wyjsc. U Was tez bedzie dobrze.

Pogoda u nas tez piekna. Bylismy w Gdansku zobaczyc zaglowce bo w weekend zlot. Pospacerowalismy Dlugim Targiem. Ogolnie bardzo przyjemne popoludnie. Teraz chwila odpoczynku i chlopaki ida na hotelowy basen przed kolacja :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami to dobrze ze będziesz mogła sama zobaczyć i ocenić, oby było lepiej niż myślisz i żebyś kilo się zaskoczyła. Od kiedy Jasiu idzie do żłobka?

Nasz wyjazd powoli dobiega końca 😭 w niedziele rano wracamy.

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie myśli o tym... Jutro super dzień przed Wami. A w niedzielę też jeszcze możecie zachaczyc tu i òwdzie ☺️

Monika super atrakcje ☺️ jak się wybierzemy w te rejonyto już wiemy co zwiedzać.

Malami mam nadzieję, że czarne myśli rozgonią się kiedy zobaczysz jak jest na własne oczy. Wysoki jest Jasio i nadal tutaj chyba na prowadzeniu... Jacek.bardzo wysoki mi.się wydaje (87cm), zmierzyć na stojąco się nie dał bo chcial biegać po gabinecie i trzeba było na leżąco znowu...

Lutyska fajnie że znalazłaś czas i się odezwałaś.. twoja còrcia widzę zbuntowana jak mòj syn 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 21:35

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co podajecie dzieciom na gesty katar? Za dnia sie nic nie dzieje a w nocy biedak ma zapchany nos ze oddychac nie moze. Odciagamy ale to wszystko malo. Mozna juz cos co mu udrozni nos na noc?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika krople do nosa, gałganek Aliny też ponoć daje radę, syrop acti-trin tylko musisz dawkę musisz dopasować do wagi, lub ewentualnie ibuprofen.. acti trin w opisie od 7 lat.. ja go w wieku przedszkolnym podawałam przy infekcjach na noc i działał jak syrop na receptę (nazwy nie pamiętam: przeciwwymiotny, przeciwkaszlowy bo wysuszal dobrze katar splywajacy).. acti trin to lek z psudoefedryną.

Jest promo na książki na allegro +7monetza wydane 2 książki na min 79zł. Mój z zestaw i +9 monet: https://static.pepper.pl/live_pl/comments/content/h1SFa/5030784.jpg

Przyjdą po 10.10.2020r. także chwilkę poczekamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 07:56

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika na noc plasterki Aromactiv (u nas ostatnio bardzo pomogly), coś do psikania-jakas sól morska, ihalacje pod wieczór
    Symbolica moja to jest Zosia-samosia i musi być wszystko po jej myśli i wszystko chce sama robić i broń boże jej pomóc... Wczoraj pokazałam jej jak się układa zwykle klocki, coś tam jej zbudowałam i ona też zaczęła próbować, zajęcie na cały dzien 😉

Moniiiikaaaa, symbolica lubią tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny. Jeszcze kolezanka mi napisala o Nasivin baby. Ma xylometazolin ale taka malutka dawke ze jest pow. 3 mies a nie 3 lat. Sprobujemy. Bo za dnia jest ok tylko w nocy sie kreci a odciagnac trudno bo w gardle to siedzi. A nie mamy w hotelu odkurzacza :p
    Sol morska i aspirator stosujemy. Nebulizatora nie mam ze soba. Moze do poniedzialku damy rade.
    Ps. Teraz spi i oddycha normalnie.

U nas tez klocki to ostatnio odkrycie. Sa od pol roku ale teraz umiejetnosci pozwalaja cos zbudowac. Warto o nich przypomniec. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 08:07

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nieee Symbolica. Kusisz. Po powrocie znowu wydam majatek na ksiazki.

Ostatnio nakrecilam sie na naklejki wielorazowe melissa &doug. Na allegro ok 20zl kosztuja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 08:40

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też klocki na tapecie. Duużo budujemy.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ostatnio zaczął budować klocki 😊 a dostał je już pod choinkę

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas budować ma mama/tata Ala rozwala 🙈u nas na katar pomagają inhalację z ectodose to rozrzedza wydzielinę :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schowałam dwa miesiące temu klocki bo tylko rozrzucał co całym domu.. poukładałam w pudełku i za chwilę były wywalone. Skoro Wasze dzieci mają etap budowania z klockòw,to trzeba wyciagnąć je znowu..

Monika Jacek by te naklejki zjadł.. 😝 nie ten etap.

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też stosowaliśmy nasivin na katar i daje rade :)

Symbolica Kuba też ma 87 chociaż pomiary średnio wiarygodne bo to ani nie ulezy ani nie ustoi w miejscu :P a z waga jak zwykle przodujemy 13.3 na liczniku :p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir to idą łeb w łeb. Taka ròznica to już żadna ròznica. Piąteczka 🖐️

My też stosowaliśmy krople dla dzieci i dały radę.. na razie w ciągu tych 18miesięcy raz zakatarzył.

da8300b52b.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ