X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny 😘
    Ps. Jednak to jest kombo, bo teraz widzę jak Zośka płacze ze jej wychodzi dolna czwórka, aż ma nabrzmiałe krwiste dziąsło. Czyli i ząb i zapalenie gardła.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie dziwota ze Zosia nie w nastroju. Wszystko na raz boli w buzce.

A ten aquapark w Redzie czadowy. Duzo atrakcji dla maluchow. Duzo takich malych zjezdzalni, armatek, sikawek. Franek normalnie z rury zjezdzal. I plywal z tata "rzeka" w pontonie. 3 godziny bylismy i do konca byla radocha. Myslalam ze zaraz pojdzie spac a jeszcze sie kreci :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, trzymajcie się tam.

Lutyska, zaglądasz tu jeszcze? Co u Was?

Baranosia, jak Wasze żłobkowe sprawy?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatko u nas też ze spaniem średnio.W dzień śpi 1.5h -2h.Na noc we wtorek zasneła dopiero o 23 niby przysneła o 21.30 ale po odłozeniu do łóżeczka oczy jak 5 zł.Wczoraj natomiast usneła ładnie po 21 ale od 1 w nocy u nas w łóżku i takie wiercenie,kręcenie , wstawanie i lekkie marudzenie przez prawie 2h.Zębów mamy 16 sztuk i tak sie zastanawiam moze 5 tki bedą szły?Trochę się ślini i pcha rączki do buzi.
    Czy to możliwe?Nie pamiętam kiedy przespała cała noc....Teraz jeszcze śpi, wierciła się kolo 8 i przysnela jeszcze.

U nas podróze też średnio nudzi jej się szybko i zaczyna marudzić po 1-1.5 to już jest zabawianie z różnym skutkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 08:35

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w żłobku tak sobie, opiekunki się starają, ale nic nie je i co gorsza nic nie pije... Śpi po około pół h. Zaczynam jak najwcześniej prace żeby ją móc jak najwcześniej odbierać.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum no to kiepsko na razie.. 😒 oby szybko się przyzwyczaiła.

My dziś po szczepieniu 6w1.. młody ma 87cm i 13kg. Pediatra bez maseczki, ale o tym slyszałam wcześniej.. zdenerwowała mnie troszkę bo stwierdziła, że teraz karmić już nie muszę młodego, bo to nic nie daje..i robię to bardziej dla siebie - nie komentowałam z grzeczności. Ona ma swoje zdanie, ja mam inne i już.

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, niestety nieaktualna wiedza wśród pediatrów to standard...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co za tekst...młoda ta lekarka czy starsze pokolenie ?
    Bumbum będzie lepiej :) to dopiero początki...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny starsze pokolenie.. ok 60-tki m ta lekarka.. ona ma takie ròżne swoje teorie, że nie wchodzę z nią w polemikę bo to nie ma sensu. 😐

da8300b52b.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wazymy 10 z groszem.U mnie w przychodni nigdy nie mierzą.U nas poubierane sa tak ze mała na wejsciu juz placze.Fartuch foliowy plus maseczka.
    Dziewczyny czy wasze maluchy też chodzą na paluszkach, mojej zdarza się to ostatnio dośc czesto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 14:25

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już lepiej, spala 1:35 i zjadła pół obiadku i była kupka 😅 ;)

symbolica, malami.91, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum pięknie 👍 i uff jaka ulga ☺️

Paula mały też czasami chodzi na palcach chwilę a potem już normalnie... nie powie mi dlaczego. 😉 Co do przychodni to Jacek to jest diabeł tasmański i niczego i nikogo się nie boi i.biega po całej przychodni głośno komentujac po swojemu i dotykając wszystkiego, wchodząc gdzie się da a jak go łapię bo się zagalopowywuje to jest ryk wielki.przez chwilę i bunt.. masakra. Podczas szczepienia tylko chwilkę płakał no i się buntował kiedy miał siedziec na moich kolanach i nie mògl biegać...już się boję jak za pòl roku przyjdzie mi tam wracać z nim na bilans 🤷 będzie pewnie cięższy i jeszcze silniejszy, już teraz ledwo daję z nim radę..

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, jak kupa była to może zaakceptowała otoczenie 😁. Przynajmniej mój tak ma, że w obcym miejscu kupy nie robi 😁

Mój teraz ma w pokoju przyklejoną miarkę na ścianie i kilka razy dziennie się mierzy 😁. Ma 90cm, waga coś pod 13kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 20:14

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum dobrze ze już coś ruszyło w dobra stronę 😊

Paula mój od jakiegoś czasu tez czasami chodzi ja palcach przez chwilkę, wyglada to jakby dla zabawy , nowa umiejetność,

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym chodzeniem na placach to też mieliśmy taki etap, ale to było ewidentnie dla zabawy.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ogolnie uważam ze to dla zabawy i nowa umiejętność tylko ostatnio spotkałam się ze znajomą której mały ma koślawe nózki i ona wlasnie mówiła ze to od siadania w literę "W" i chodzenia na paluszkach...

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Papapatka, trzymajcie się tam.
    Lutyska, zaglądasz tu jeszcze? Co u Was?

Miło, że pamiętasz 😉
    Obecnie mam urlop i nadrabiam zaległości domowe, w miarę możliwości myje okna, sprzatam w szafach itp. Masakra. Przy małej niewiele da się zrobić. Nawet nie mam kiedy zajrzeć na forum. Teraz dopiero was doczytałam po 2 tygodniach chyba. Aż wstyd się przyznawać...
    Dodatkowo starszak wrócił do przedszkola i ogarniałam jeszcze wyprawke.teraz już czekam aż wszystko dotrze. Mała chce z nim do sali iść i bunt że ja jej nie chce wpuścić tam...
    Mieliśmy zamiar jechać nad morze ale że pogoda niefajna więc nie chce tam siedzieć w hotelu, więc zrezygnowalismy. w niedzielę byliśmy w zoo a teraz w weekend planujemy do oceanarium. Monika ty jesteś w Trójmieście to polecam oceanarium w Gdyni. Co roku tam jeździmy z synem i co chwile chce tam wracać 😉 o Redzie też słyszałam fajne opinie ale jeszcze tam nie dotarlismy, ale muszę męża nakręcić. Trochę ten koronawirus nas powstrzymuje, albo bardziej mojego męża. Dzieci chętne na wszystko.
    Co do chodzenia na palcach moja tez tak miała jakiś czas temu, teraz czasem jak tańczy to tez na palcach. Ogólnie ma etap nasladowania. Wszystko co brat robi ona też tak musi. Tylko mówić nie chce. Najważniejsze slowo to "mama" We wszystkich odmianach i "mimi" Albo "kici" Czasem powie coś więcej ale ogólnie mało mówi. Po swojemu tłumaczy duuużo....
    Zbuntowana też jest i tez jak jej czegoś nie pozwolę to wrzeszczy ile się da, albo ryczy, próbuje placzem wymuszać i najgorsze że jak jest u babci to babcia pozwala na wszystko a mama nie...
    Tych przeżyć w żłobkach współczuję, chorób też. Mnie też gardło drapalo ale pomogła herbata z miodem 😁

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, dziekuje za polecenie :) Bylismy w oceanarium rok temu. Troche tam chodzenia po schodach (brzuch mi juz daje sie we znaki) i mala przestrzen wiec chyba w tym roku odpuscimy. Dzis bylo zoo. Skasowalismy bilety i tak lunelo deszczem ze pol godz. spedzilismy pod jakims daszkiem. Ale potem bylo pieknie i praktycznie kilkoro zwiedzajacych. Raz na jakis czas kogos tylko minelismy z daleka.

Wyskoczylo mi na fb ze w weekend maja byc loty balonowe i parada zaglowcow.

W Redzie bylismy po 15 i juz tlumow nie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 01:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a jest jakieś ograniczenie czasowe w zoo? Bo rozumiem że w oliwskim zoo byliście?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w oliwskim. Bardzo mi sie podobalo. Mniej zwierzat ale maja duzo wiecej przestrzeni. Zoo otwarte do 19. Innych ograniczen czasowych nie bylo.
    Wspomnialam o biletach w tym sensie, ze szkoda bylo wracac do samochodu jak kupilismy bilety a nie zobaczylismy zadnego zwierzaka bo lalo. Wiec czekalismy az minie. Pawilony poazmykane wiec mozna bylo ogladac zwierzeta na powietrzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 09:30

Lutyska lubi tę wiadomość

‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ