X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też katar był raz - jak miał 4 miesiące.

Paulina, pojutrze zaczynamy.

Lutyska, u nas też jest etap na robienie wszystkiego samemu. Ubieranie ostatnio trwa i trwa, ciekawe czy się nie będziemy do żłobka spóźniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 20:18

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś maluszek też nie daje się przykryć w nocy? Widzę że marznie, ale za chwilę wychodzi spod kołdry. Szukam jakiejs ciepłej piżamki właśnie...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, taaak. Franka da sie przykryc jak juz jest calkiem nieswiadomy. A potem i tak spi odkryty. Chyba taki urok dzieci. Spi w dlugiej pizamce w hm a jak zimno to zakladam skarpetki.

Po poludniu zapodalam wode morska hipertoniczna z miedzia Sterimar. I na noc jedna dawka nasivin kids (juz spray, nie kropelki). I spal cala noc. Nos byl drozny. Polecam ten zestaw. Oczywiscie leje sie woda z nosa ale w ciagu dnia to niech wyplywa.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Ala ciągle odkryta śpi 🙈 koleżanka poleciła mi śpiworek ale wątpię żeby Ala dała się w to wpakować 😀

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas zapalenie gardła okazało się opryszczowym zapaleniem jamy ustnej, dziąseł gardła i migdałków. W nocy budzi się co 20 min z płaczem. Byliśmy w szpitalu wczoraj bo nagle jej dziąsła zaczęły puchnąć ze zębów nie było widać i po 3 h w izolatce i czekania mamy nowa diagnozę. Chcieli jej krew pobrać ale okazała się za gęsta- cechy odwodnienia. Dostała lek co 4 h na przyjmować i walczymy żeby coś Piła , podajemy elektrolity skrzywaka. Chcemy uniknąć hospitalizacji ale nie wiem czy nam się uda. Jestem na skraju wytrzymałości od środy nie śpię dłużej niż pare serii po 15 min.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymaj się tam ciepło :*

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku papatka trzymajcie się i dawaj wieści co nowego 😱 ktoś miał opryszczkę z bliskich w ostatnim czasie?

Mój tez nie daje się przykryć, dopiero jak mocno śpi ale i tak w nocy rozkopuje się.

My właśnie wracamy do domu 🤷‍♀️ Było naprawdę super, pogoda extra (poza 1 dniem ale tez zorganizowaliśmy czas), Maksiu bardzo grzeczny i jeszcze mocniej zżył się z babcia z która i tak byli blisko. Babcia spała na dole w domku my na gorze mały wstawał i zaraz wolał „mami” bo na babcie wola najczęściej „mami” tak jak na mnie ( na mnie wola mama, mame,mami) ;) chyba przez to ze czasem mówię przy nim „mama” do swojej mamy zamiast „babcia”

Jak podróż pozwoli wstąpimy na chwilkę do drugiej babci.
    Wyjechaliśmy 10.15 i mały dopiero zasnął na drzemkę a wstal przed 7 😱 już był padnięty ciekawe ile pospi

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, dobrze, że wiadomo co to za cholerstwo. Trzymajcie się.

Dziewczyny kp, które wróciły do pracy, korzystacie z przerwy na karmienie?

Ruda, dla starszaków są takie śpiworki z nogawkami. Coś jak gruby pajac. Mój też śpi odkryty, a ja pod kołdrą po same uszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 20:20

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja korzystam. Wróciłam na 3/4 etatu i przysługuje mi 30 min przerwy więc wychodzę wcześniej poprostu :) a czemu pytasz ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy 8 h idę do pokoju relaksu i ściągam mleko. ZazwycZaj z 1h mi przysługującej wykorzystuje 40 min. A w sumie to tez jem w czasie ściągania to tak naprawdę 10 min ale tak mi wygodniej, mam nowa prace i ja lubię :).

Paulina nikt ostatnio nie miał opryszczki u nas. Mogła zarazić się wcześniej i teraz przy osłabieniu (zmiana pogody, żłobek, wychodzące 4) się uaktywniła. W swoim życiu miała „kontakt” z dwa osobami z opryszczka (No ale bez całusów itp). Wiec nie wiem skąd ale cóż, dajemy jej strzykawkami elektrolity, lek co 4 h i tyle. Już mi wszystko obojętne działam na autopilocie.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka biedactwo, wspòlczuję i zdrowia. Przeciwbòlowe środki nie działają czy nie dajesz, że tak kròtko śpi?

Malami mam jak Ty, ja pod kołdrą po szyję (śpię w koszulce nocnej z kròtki rękawem) a Jacek wiecznie odkryty i wędruje po całym łòzeczku.. młodego w zimniejsze noce ubieram w body z długim rękawem (gruba bawełna) i pòłśpiochy bawelniane lub spodnie flanelowe/bawelniane z piżamy i skarpety, ktòre czasami w nocy gubi. Dzisiaj nad ranem musiałam go doubierać bo zimny był.strasznie - miał body w kròtkim rękawem + pòłśpiochy.. jak nie jest mu zimno to dłużej pośpi rano - wtedy ja my robię pobudkę max 7.30.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 22:00

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka będzie dobrze 😉 wiem ze choroby dzieci nie są łatwe ale my rodzice mamy te moc i dajemy radę 😉 nie myśl teraz o niczym innym tylko o małej, dopajaj ja.ja kiedyś nawet wodę podawałam synowi przez strzykawke jak już groziło odwodnieniem. Biedna Zosia. Oby szybko się poprawiło. Trzymam kciuki i przesylam mocne wirtualne przytulasy 😘
    Moja miała pare razy katar do tej pory i pomagały ihalacje. Ostatnio coś się pojawiało to tylko plasterek na noc przyklejalam i maść majerankowa pod noskiem i minęło. Syn za to dużo mi chorował, tzn jego kuzynowie go zarażali bo przyjeżdżali z "tylko katarem" A wiadomo ze dziecko do dzieci lgnie.pozniej izolowalam się od nich i choroby minęły 😉
    Malami moja ubierać mi się da ale sama wybiera ubrania albo chce wybierac🤷‍♀️ ale wszystko inne sama i nie próbuj pomagać bo wtedy jest szal. A ostatnio ma fazę siedzenia albo stania na krzesłach przy stole. A najlepiej to siedziałaby albo nawet tańczyła na stole. Masakra
    Co do przykrywania to uważam że to już nie są małe dzieci i nie przykrywam. Syn też spi i spał odkryty a jak mu było zimno to się przykrywal. W sypialni mamy cały czas okno uchylone ale nie jest zimno. Śpiworek kiedyś mialam od szwagierki ale uznałam to za bezsensowne ograniczać ruchy dziecku i oddalam.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka dawaj znać jak się czuje Zosia :)
    Paulina jak minęła podróż do domu ?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, tez czekamy na wiesci.

My tez juz w domu. Franek w podrozy bardzo grzeczny. Tylko jak przysnal to mu katar splywal do gardla i bardzo kaslal i zdarzylo mu sie zwrocic.

Juz zrobilismy inhalacje i dwie sesje odkurzaczem. Sam sobie odciagnal baaaardzo duzo. Nie dziwie sie ze sie dlawil.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zdrówka dla Franka i obyś Ty nie załapała. Zaczęły się jesienne przeziębienia. Siostrzeniec dziś też mówił że go gardło boli czyli przedszkole daje się we znaki. Tylko czekać aż syn coś przyniesie 😕
    Papapatka ja też weszlam spr co tam u Was. Mam nadzieję że lepiej i odsypiasz 😉 jak znajdziesz chwile to napisz coś 😉
    A jak mali podroznicy zareagowali na powrót do domów?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reakcja standardowa :) Ucieszyl sie i wyjal ulubione zabawki :D

Tak, przeziebienia ruszyly wielka fala. Do kogo dzis dzwonilismy tam dzieci w domu chore.

Lutyska lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Papatka trzymajcie się i zdrówka DLA Zosi, oby obyło się bez szpitala

Małami jak tam w żłobku, dobrze kojarzę ze dziś początki?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, tak jesteśmy po pierwszym dniu. Byliśmy razem na sali, więc było spoko, bawił się ładnie, no ale mama była obok. Zobaczymy jak będzie dalej.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka jak tam Zosia?

Malami jutro tez z Tobą i od środy sam?

Nasza podróż dłuższa lacznie Ok 12 godzin bo postój u teściów jakoś godzinke, i jakoś tankowanie z sikaniem o karmieniem się nie połączyły 😉 ogólnie maky bardzo grzeczny był, płakał chwilkę prsed zaśnięciem na drzemkę i spał 2 godzinki potem zasnął na noc przed 21 a dojechaliśmy po 22 i przenieśliśmy do łóżka zmiana szybka pampersa. Rano wstał i wolał babcie jak to robił na wyjeździe 😊 wstał w do rum humorku bawił się swoimi zabawkami z większym zainteresowaniem.

Nad morzem miał 1 drzemkę bo zal było tracić dnia na 2 i był ostatnie 2 godzinki bardziej drażliwy chodził spać jakoś Ok 19-20 i wstawał zazwyczaj 7-8 pod koniec jakoś przed 7 bo poszedł spać w nosidle na spacerze wzdłuż morza o 19 i w domku był przenoszony do łóżka i już do rana spał 😊 wspaniałe usypianie na noc szum morza ahh
    Dlatego zaczynamy powoli przestawić małego na 1 drzemkę, idzie jesień wiec wieczory długie akurat będzie tak lepiej 😊

Czy któryś maluch ma jeszcze 2 drzemki?

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Reakcja standardowa :) Ucieszyl sie i wyjal ulubione zabawki :D

Tak, przeziebienia ruszyly wielka fala. Do kogo dzis dzwonilismy tam dzieci w domu chore.

Polubiłam że względu na reakcje na zabawki, nie za druga część 😉
    Fajna jest reakcja dzieci jak wracają do domu i jak się cieszą na swoje zabawki bo np 2 dni ich nie widzieli...

‹‹ 1578 1579 1580 1581 1582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ