Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też katar był raz - jak miał 4 miesiące.
Paulina, pojutrze zaczynamy.
Lutyska, u nas też jest etap na robienie wszystkiego samemu. Ubieranie ostatnio trwa i trwa, ciekawe czy się nie będziemy do żłobka spóźniać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 20:18
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Bumbum, taaak. Franka da sie przykryc jak juz jest calkiem nieswiadomy. A potem i tak spi odkryty. Chyba taki urok dzieci. Spi w dlugiej pizamce w hm a jak zimno to zakladam skarpetki.
Po poludniu zapodalam wode morska hipertoniczna z miedzia Sterimar. I na noc jedna dawka nasivin kids (juz spray, nie kropelki). I spal cala noc. Nos byl drozny. Polecam ten zestaw. Oczywiscie leje sie woda z nosa ale w ciagu dnia to niech wyplywa. -
Hej u nas zapalenie gardła okazało się opryszczowym zapaleniem jamy ustnej, dziąseł gardła i migdałków. W nocy budzi się co 20 min z płaczem. Byliśmy w szpitalu wczoraj bo nagle jej dziąsła zaczęły puchnąć ze zębów nie było widać i po 3 h w izolatce i czekania mamy nowa diagnozę. Chcieli jej krew pobrać ale okazała się za gęsta- cechy odwodnienia. Dostała lek co 4 h na przyjmować i walczymy żeby coś Piła , podajemy elektrolity skrzywaka. Chcemy uniknąć hospitalizacji ale nie wiem czy nam się uda. Jestem na skraju wytrzymałości od środy nie śpię dłużej niż pare serii po 15 min.
-
Ojejku papatka trzymajcie się i dawaj wieści co nowego 😱 ktoś miał opryszczkę z bliskich w ostatnim czasie?
Mój tez nie daje się przykryć, dopiero jak mocno śpi ale i tak w nocy rozkopuje się.
My właśnie wracamy do domu 🤷♀️ Było naprawdę super, pogoda extra (poza 1 dniem ale tez zorganizowaliśmy czas), Maksiu bardzo grzeczny i jeszcze mocniej zżył się z babcia z która i tak byli blisko. Babcia spała na dole w domku my na gorze mały wstawał i zaraz wolał „mami” bo na babcie wola najczęściej „mami” tak jak na mnie ( na mnie wola mama, mame,mami) chyba przez to ze czasem mówię przy nim „mama” do swojej mamy zamiast „babcia”
Jak podróż pozwoli wstąpimy na chwilkę do drugiej babci.
Wyjechaliśmy 10.15 i mały dopiero zasnął na drzemkę a wstal przed 7 😱 już był padnięty ciekawe ile pospi -
Papapatka, dobrze, że wiadomo co to za cholerstwo. Trzymajcie się.
Dziewczyny kp, które wróciły do pracy, korzystacie z przerwy na karmienie?
Ruda, dla starszaków są takie śpiworki z nogawkami. Coś jak gruby pajac. Mój też śpi odkryty, a ja pod kołdrą po same uszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 20:20
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja w pracy 8 h idę do pokoju relaksu i ściągam mleko. ZazwycZaj z 1h mi przysługującej wykorzystuje 40 min. A w sumie to tez jem w czasie ściągania to tak naprawdę 10 min ale tak mi wygodniej, mam nowa prace i ja lubię .
Paulina nikt ostatnio nie miał opryszczki u nas. Mogła zarazić się wcześniej i teraz przy osłabieniu (zmiana pogody, żłobek, wychodzące 4) się uaktywniła. W swoim życiu miała „kontakt” z dwa osobami z opryszczka (No ale bez całusów itp). Wiec nie wiem skąd ale cóż, dajemy jej strzykawkami elektrolity, lek co 4 h i tyle. Już mi wszystko obojętne działam na autopilocie. -
Papatka biedactwo, wspòlczuję i zdrowia. Przeciwbòlowe środki nie działają czy nie dajesz, że tak kròtko śpi?
Malami mam jak Ty, ja pod kołdrą po szyję (śpię w koszulce nocnej z kròtki rękawem) a Jacek wiecznie odkryty i wędruje po całym łòzeczku.. młodego w zimniejsze noce ubieram w body z długim rękawem (gruba bawełna) i pòłśpiochy bawelniane lub spodnie flanelowe/bawelniane z piżamy i skarpety, ktòre czasami w nocy gubi. Dzisiaj nad ranem musiałam go doubierać bo zimny był.strasznie - miał body w kròtkim rękawem + pòłśpiochy.. jak nie jest mu zimno to dłużej pośpi rano - wtedy ja my robię pobudkę max 7.30.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 22:00
-
nick nieaktualnyPapapatka będzie dobrze 😉 wiem ze choroby dzieci nie są łatwe ale my rodzice mamy te moc i dajemy radę 😉 nie myśl teraz o niczym innym tylko o małej, dopajaj ja.ja kiedyś nawet wodę podawałam synowi przez strzykawke jak już groziło odwodnieniem. Biedna Zosia. Oby szybko się poprawiło. Trzymam kciuki i przesylam mocne wirtualne przytulasy 😘
Moja miała pare razy katar do tej pory i pomagały ihalacje. Ostatnio coś się pojawiało to tylko plasterek na noc przyklejalam i maść majerankowa pod noskiem i minęło. Syn za to dużo mi chorował, tzn jego kuzynowie go zarażali bo przyjeżdżali z "tylko katarem" A wiadomo ze dziecko do dzieci lgnie.pozniej izolowalam się od nich i choroby minęły 😉
Malami moja ubierać mi się da ale sama wybiera ubrania albo chce wybierac🤷♀️ ale wszystko inne sama i nie próbuj pomagać bo wtedy jest szal. A ostatnio ma fazę siedzenia albo stania na krzesłach przy stole. A najlepiej to siedziałaby albo nawet tańczyła na stole. Masakra
Co do przykrywania to uważam że to już nie są małe dzieci i nie przykrywam. Syn też spi i spał odkryty a jak mu było zimno to się przykrywal. W sypialni mamy cały czas okno uchylone ale nie jest zimno. Śpiworek kiedyś mialam od szwagierki ale uznałam to za bezsensowne ograniczać ruchy dziecku i oddalam. -
Papatka, tez czekamy na wiesci.
My tez juz w domu. Franek w podrozy bardzo grzeczny. Tylko jak przysnal to mu katar splywal do gardla i bardzo kaslal i zdarzylo mu sie zwrocic.
Juz zrobilismy inhalacje i dwie sesje odkurzaczem. Sam sobie odciagnal baaaardzo duzo. Nie dziwie sie ze sie dlawil. -
nick nieaktualnyMonika zdrówka dla Franka i obyś Ty nie załapała. Zaczęły się jesienne przeziębienia. Siostrzeniec dziś też mówił że go gardło boli czyli przedszkole daje się we znaki. Tylko czekać aż syn coś przyniesie 😕
Papapatka ja też weszlam spr co tam u Was. Mam nadzieję że lepiej i odsypiasz 😉 jak znajdziesz chwile to napisz coś 😉
A jak mali podroznicy zareagowali na powrót do domów? -
Papatka jak tam Zosia?
Malami jutro tez z Tobą i od środy sam?
Nasza podróż dłuższa lacznie Ok 12 godzin bo postój u teściów jakoś godzinke, i jakoś tankowanie z sikaniem o karmieniem się nie połączyły 😉 ogólnie maky bardzo grzeczny był, płakał chwilkę prsed zaśnięciem na drzemkę i spał 2 godzinki potem zasnął na noc przed 21 a dojechaliśmy po 22 i przenieśliśmy do łóżka zmiana szybka pampersa. Rano wstał i wolał babcie jak to robił na wyjeździe 😊 wstał w do rum humorku bawił się swoimi zabawkami z większym zainteresowaniem.
Nad morzem miał 1 drzemkę bo zal było tracić dnia na 2 i był ostatnie 2 godzinki bardziej drażliwy chodził spać jakoś Ok 19-20 i wstawał zazwyczaj 7-8 pod koniec jakoś przed 7 bo poszedł spać w nosidle na spacerze wzdłuż morza o 19 i w domku był przenoszony do łóżka i już do rana spał 😊 wspaniałe usypianie na noc szum morza ahh
Dlatego zaczynamy powoli przestawić małego na 1 drzemkę, idzie jesień wiec wieczory długie akurat będzie tak lepiej 😊
Czy któryś maluch ma jeszcze 2 drzemki? -
nick nieaktualnyMoniiiikaaaa wrote:Reakcja standardowa Ucieszyl sie i wyjal ulubione zabawki
Tak, przeziebienia ruszyly wielka fala. Do kogo dzis dzwonilismy tam dzieci w domu chore.
Polubiłam że względu na reakcje na zabawki, nie za druga część 😉
Fajna jest reakcja dzieci jak wracają do domu i jak się cieszą na swoje zabawki bo np 2 dni ich nie widzieli...