X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, super, że jest poprawa.

Mój raczej bawi się wśród starszych, więc nawet jak coś chce to mu dają, chwilę się pobawi i oddaje. W żłobku jakiś chłopiec mu zabrał samochodzik to chciał mnie zmusić, żebym interweniowała 😁.

Symbolica, 40🙂. Malutko na razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 07:10

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami 40 to rzeczywiscie bardzo wczesna ciąża jeszcze.. za dwa dni będzie pewnie ok100 🙂 jedziecie dziś do żłobka?

Papapatka dobrze, że mała dochodzi do siebie. Dziaselka rzeczywiście bardzo opuchnięte, pewnie samo musi zejść.. może przedłużą jej podawanie hascoviru?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 09:31

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jedziemy. Miałam wątpliwości co robić, ale pojawił się katar...

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a kiedy miałaś wracać do pracy :)? Fajnie Ci sie wszystko ułożyło :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, do końca września jestem na wychowawczym, od października miałam wrócić.
    Niby fajnie, cieszę się, ale jednocześnie jestem pełna obaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 09:48

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ooo no to zdròwka dla Jasia. Młodego właśnie zaczęłam od wczoraj zaczęłam izolować od siostry żeby nie złapał, na razie zdrowy..

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co na taki przezroczysty lejący się z nosa katar? Jestem zielona w tym temacie 😐

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami na razie odciąganie i jak mocno dokucza to krople do nosa nasivin kids/otrivin dla dzieci..itp. maść majerankowa pod nos żeby wdychał i żeby natłuścić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 11:11

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowalam inhalacje sola fizj. W ciagu dnia sterimar hipertoniczny z miedzia (woda morska tylko majaca wlasciwosci obkurczajace). Na noc jak nie mogl oddychac to nasivin kids.
    I katarek do odkurzacza.
    Nasz katar juz na wykonczeniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tylko plasterek aromactiv na noc do pizamki przyklejalam i pod nosem maść majerankowa z rana i wieczorem. W ciągu dnia sol morska do psikania i wycierałam nos. Synowi długo odciagalam odkurzaczem i dłuugo nie chciał dmuchać nosem dlatego teraz nie używam już odciągaczy... Inhalacje super działają. Nasivin to jest ten wysuszajacy? Go można chyba tylko 5 dni stosować?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasivim na xylometazolin. Wiem ze pseudoefedryna niszczy sluzowke. Xylometazolin mniej bo na zatoki bralam kiedys dlugotrwale. Ale nadal ma wplyw na sluzowke i dluzej niz 5 dni tez bym nie dawala. I ja dawalam max. raz dziennie. Tylko jak w nocy nie mogl spac przez zatkany nos. W pozostalych przypadkach sol hipertoniczna nam wystarczala (ja sama tez tylko to stosuje).
    Franek umie dmuchac ale mial spory katar ze by sie zadmuchal i w zyciu nie wysmarkal. Jak ze wszystkim :) Wszystko jest dla ludzi byle nie przesadzac. :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale jak psudoefedryną podawana doustnie ( syrop) może niszczyć sluzòwkę..? Mòwisz o jakichś kroplach konkretnych? Dla dzieci są krople na katar tylko na xylometazolin, o innych nie słyszałam. Jeśli chodzi o podawanie do 5 dni 1 raz dziennie lub dwa to podpisuję się ( np. przed drzemką w dzień ( jeśli mocno dokucza) i na noc).

Inhalacje są dobre kiedy katar jest gęsty.. na taki lejący się w początkowych dniach to tylko odciąganie i krople ( nos usilnie pròbuje wyrzucić wirusa) , potem zgęstnieje i wtedy inhalacje.. szczegòlnie gdy kaszel się dołącza.
    Jak dzieci będą miały 3 lata i więcej to fajny jest pneumolan lub sinupret w kropelkach ( doustny) - rozrzedzają katar w zatokach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 14:44

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, nieee w sprayu. Tabletka chyba nie powinna niszczyc sluzowki :) Dla dzieci rzeczywiscie nie widzialam z pseudoefedryna. Rzucilam tak ogolnie i rzeczywiscie moglam wprowadzuc w blad :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajcie przeciwbólowe na zęby ? Nam wychodzą 3 i dałam na noc Nurofen ale nie cała dawkę 🤔

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ja dałam kilka razy jak widziałam, że mu bardzo dokuczają te zęby. Normalnie całą dawkę adekwatnie do masy ciała.

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja nie raz dawałam ale zwykle też niepełna dawkę. Ważne że dzialalo i dziecko nie czuło bólu no i spało 😉 po szczepieniach też daje jak jest mocny płacz. Po to chyba są te przeciwbólowe żeby ulżyć w bólu 😉 ogólnie staram się nie nadużywac ale jak jest potrzeba...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez daje jak sie obudzi w nocy i po uspieniu budzi sie co 5 min i placze. Zwykle po paracetamolu spal juz spokojnie. Lacznie dalam kilka razy.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam z mówieniem u Was? Mój się rozkręca, sporo powtarza, taka mała papuga się z niego robi 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mowa bardzo się rozwija :) powtarza prawie wszystko 😀
    Aaa i ostatnio jak zrobi kupę to wola bomba 😀chyba zacznę ja sądząc na nocnik powoli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:10

symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam też kilka razy przy ząbkowaniu. Głównie jak szły czwórki. Dawałam pełne dawki.
    U nas z mówieniem słabo, głównie powtarzanie dźwięków typu tut tuut, pi piii, brum brum, miau miau. Za to umie już niektóre literki rozpoznać, umie M, N, H, czasem A i B oraz 2 i 3 (cy) :)

symbolica lubi tę wiadomość

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ