X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, super, że jest poprawa.

Mój raczej bawi się wśród starszych, więc nawet jak coś chce to mu dają, chwilę się pobawi i oddaje. W żłobku jakiś chłopiec mu zabrał samochodzik to chciał mnie zmusić, żebym interweniowała 😁.

Symbolica, 40🙂. Malutko na razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 07:10

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami 40 to rzeczywiscie bardzo wczesna ciąża jeszcze.. za dwa dni będzie pewnie ok100 🙂 jedziecie dziś do żłobka?

Papapatka dobrze, że mała dochodzi do siebie. Dziaselka rzeczywiście bardzo opuchnięte, pewnie samo musi zejść.. może przedłużą jej podawanie hascoviru?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 09:31

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jedziemy. Miałam wątpliwości co robić, ale pojawił się katar...

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a kiedy miałaś wracać do pracy :)? Fajnie Ci sie wszystko ułożyło :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, do końca września jestem na wychowawczym, od października miałam wrócić.
    Niby fajnie, cieszę się, ale jednocześnie jestem pełna obaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 09:48

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ooo no to zdròwka dla Jasia. Młodego właśnie zaczęłam od wczoraj zaczęłam izolować od siostry żeby nie złapał, na razie zdrowy..

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co na taki przezroczysty lejący się z nosa katar? Jestem zielona w tym temacie 😐

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami na razie odciąganie i jak mocno dokucza to krople do nosa nasivin kids/otrivin dla dzieci..itp. maść majerankowa pod nos żeby wdychał i żeby natłuścić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 11:11

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowalam inhalacje sola fizj. W ciagu dnia sterimar hipertoniczny z miedzia (woda morska tylko majaca wlasciwosci obkurczajace). Na noc jak nie mogl oddychac to nasivin kids.
    I katarek do odkurzacza.
    Nasz katar juz na wykonczeniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tylko plasterek aromactiv na noc do pizamki przyklejalam i pod nosem maść majerankowa z rana i wieczorem. W ciągu dnia sol morska do psikania i wycierałam nos. Synowi długo odciagalam odkurzaczem i dłuugo nie chciał dmuchać nosem dlatego teraz nie używam już odciągaczy... Inhalacje super działają. Nasivin to jest ten wysuszajacy? Go można chyba tylko 5 dni stosować?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasivim na xylometazolin. Wiem ze pseudoefedryna niszczy sluzowke. Xylometazolin mniej bo na zatoki bralam kiedys dlugotrwale. Ale nadal ma wplyw na sluzowke i dluzej niz 5 dni tez bym nie dawala. I ja dawalam max. raz dziennie. Tylko jak w nocy nie mogl spac przez zatkany nos. W pozostalych przypadkach sol hipertoniczna nam wystarczala (ja sama tez tylko to stosuje).
    Franek umie dmuchac ale mial spory katar ze by sie zadmuchal i w zyciu nie wysmarkal. Jak ze wszystkim :) Wszystko jest dla ludzi byle nie przesadzac. :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale jak psudoefedryną podawana doustnie ( syrop) może niszczyć sluzòwkę..? Mòwisz o jakichś kroplach konkretnych? Dla dzieci są krople na katar tylko na xylometazolin, o innych nie słyszałam. Jeśli chodzi o podawanie do 5 dni 1 raz dziennie lub dwa to podpisuję się ( np. przed drzemką w dzień ( jeśli mocno dokucza) i na noc).

Inhalacje są dobre kiedy katar jest gęsty.. na taki lejący się w początkowych dniach to tylko odciąganie i krople ( nos usilnie pròbuje wyrzucić wirusa) , potem zgęstnieje i wtedy inhalacje.. szczegòlnie gdy kaszel się dołącza.
    Jak dzieci będą miały 3 lata i więcej to fajny jest pneumolan lub sinupret w kropelkach ( doustny) - rozrzedzają katar w zatokach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 14:44

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, nieee w sprayu. Tabletka chyba nie powinna niszczyc sluzowki :) Dla dzieci rzeczywiscie nie widzialam z pseudoefedryna. Rzucilam tak ogolnie i rzeczywiscie moglam wprowadzuc w blad :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajcie przeciwbólowe na zęby ? Nam wychodzą 3 i dałam na noc Nurofen ale nie cała dawkę 🤔

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ja dałam kilka razy jak widziałam, że mu bardzo dokuczają te zęby. Normalnie całą dawkę adekwatnie do masy ciała.

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja nie raz dawałam ale zwykle też niepełna dawkę. Ważne że dzialalo i dziecko nie czuło bólu no i spało 😉 po szczepieniach też daje jak jest mocny płacz. Po to chyba są te przeciwbólowe żeby ulżyć w bólu 😉 ogólnie staram się nie nadużywac ale jak jest potrzeba...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez daje jak sie obudzi w nocy i po uspieniu budzi sie co 5 min i placze. Zwykle po paracetamolu spal juz spokojnie. Lacznie dalam kilka razy.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam z mówieniem u Was? Mój się rozkręca, sporo powtarza, taka mała papuga się z niego robi 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mowa bardzo się rozwija :) powtarza prawie wszystko 😀
    Aaa i ostatnio jak zrobi kupę to wola bomba 😀chyba zacznę ja sądząc na nocnik powoli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:10

symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam też kilka razy przy ząbkowaniu. Głównie jak szły czwórki. Dawałam pełne dawki.
    U nas z mówieniem słabo, głównie powtarzanie dźwięków typu tut tuut, pi piii, brum brum, miau miau. Za to umie już niektóre literki rozpoznać, umie M, N, H, czasem A i B oraz 2 i 3 (cy) :)

symbolica lubi tę wiadomość

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ