Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Papapatka, super, że jest poprawa.
Mój raczej bawi się wśród starszych, więc nawet jak coś chce to mu dają, chwilę się pobawi i oddaje. W żłobku jakiś chłopiec mu zabrał samochodzik to chciał mnie zmusić, żebym interweniowała 😁.
Symbolica, 40🙂. Malutko na razie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 07:10
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami 40 to rzeczywiscie bardzo wczesna ciąża jeszcze.. za dwa dni będzie pewnie ok100 🙂 jedziecie dziś do żłobka?
Papapatka dobrze, że mała dochodzi do siebie. Dziaselka rzeczywiście bardzo opuchnięte, pewnie samo musi zejść.. może przedłużą jej podawanie hascoviru?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 09:31
-
nick nieaktualnyJa ostatnio tylko plasterek aromactiv na noc do pizamki przyklejalam i pod nosem maść majerankowa z rana i wieczorem. W ciągu dnia sol morska do psikania i wycierałam nos. Synowi długo odciagalam odkurzaczem i dłuugo nie chciał dmuchać nosem dlatego teraz nie używam już odciągaczy... Inhalacje super działają. Nasivin to jest ten wysuszajacy? Go można chyba tylko 5 dni stosować?
-
Nasivim na xylometazolin. Wiem ze pseudoefedryna niszczy sluzowke. Xylometazolin mniej bo na zatoki bralam kiedys dlugotrwale. Ale nadal ma wplyw na sluzowke i dluzej niz 5 dni tez bym nie dawala. I ja dawalam max. raz dziennie. Tylko jak w nocy nie mogl spac przez zatkany nos. W pozostalych przypadkach sol hipertoniczna nam wystarczala (ja sama tez tylko to stosuje).
Franek umie dmuchac ale mial spory katar ze by sie zadmuchal i w zyciu nie wysmarkal. Jak ze wszystkim Wszystko jest dla ludzi byle nie przesadzac. -
Monika ale jak psudoefedryną podawana doustnie ( syrop) może niszczyć sluzòwkę..? Mòwisz o jakichś kroplach konkretnych? Dla dzieci są krople na katar tylko na xylometazolin, o innych nie słyszałam. Jeśli chodzi o podawanie do 5 dni 1 raz dziennie lub dwa to podpisuję się ( np. przed drzemką w dzień ( jeśli mocno dokucza) i na noc).
Inhalacje są dobre kiedy katar jest gęsty.. na taki lejący się w początkowych dniach to tylko odciąganie i krople ( nos usilnie pròbuje wyrzucić wirusa) , potem zgęstnieje i wtedy inhalacje.. szczegòlnie gdy kaszel się dołącza.
Jak dzieci będą miały 3 lata i więcej to fajny jest pneumolan lub sinupret w kropelkach ( doustny) - rozrzedzają katar w zatokach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 14:44
-
nick nieaktualnyRuda ja nie raz dawałam ale zwykle też niepełna dawkę. Ważne że dzialalo i dziecko nie czuło bólu no i spało 😉 po szczepieniach też daje jak jest mocny płacz. Po to chyba są te przeciwbólowe żeby ulżyć w bólu 😉 ogólnie staram się nie nadużywac ale jak jest potrzeba...
-
U nas też mowa bardzo się rozwija powtarza prawie wszystko 😀
Aaa i ostatnio jak zrobi kupę to wola bomba 😀chyba zacznę ja sądząc na nocnik powoliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:10
symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość
-
Ja dałam też kilka razy przy ząbkowaniu. Głównie jak szły czwórki. Dawałam pełne dawki.
U nas z mówieniem słabo, głównie powtarzanie dźwięków typu tut tuut, pi piii, brum brum, miau miau. Za to umie już niektóre literki rozpoznać, umie M, N, H, czasem A i B oraz 2 i 3 (cy)symbolica lubi tę wiadomość