Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też z mową słabo... Bardzo dużo mòwi po swojemu, powtarzać nie bardzo chce, ale wszystko rozumie zapytany. Ma kilka ulubionych książek ( reszta to odpychanie ręką, a jak nalegam to głośny ryk, szczegòlnie tej z puciem nienawidzi 🤷). Dziś sam czytał "na straganie" na głos ( po chinsku) 😂. Zamòwiłam mu dziś całą listę książeczek z wierszami Brzechwy (bo mamy tylko kilka i je uwielbia) i jedna czy dwie Tuwima - na allegro są po ok 2,60 i można ze smartem.
Ja też dawałam pełne dawki na bolesne zabkowanie.
Malami.ja czekam kiedy młody zacznie powtarzać nasze słowa z niecierpliwiścią - zazdroszczę i gratki ☺️
Ruda no to bombowo się Ala rozwija 😃
Bumbum rozpoznawanie literek to już wyższa szkoła - super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 22:39
-
Super puzzle Bumbum.. ja mam gdzieś kostkę drewnianą z małymi klockami z alfabetem i liczbami.. muszę poszukać bo ostatnio coś mam problem z odnalezienim zabawek Wero na strychu.. mamy też puzzle takie: https://b.allegroimg.com/s1024/0c8056/d2611f304356ad11a299b4c499cb
Muszę małemu pokazać choć niby 2+. -
Malami no pozbierał Jaś pierwsze zarazki ( u nas było to samo po 2h pierwszych w przedszkolu w grupie niby zdrowych dzieci). Oby się ten katar trwał tylko przepisowy tydzień albo kròcej - zdròwka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 12:44
-
nick nieaktualnyPapapatka moja jeszcze nosi pajac ale bez stopek z hm rozm 68 😆 tzn nogawki do kolan i krótki rekaw ale się miesci. Co do rozm to ciężko mi to porównać bo z Lidla mam tylko jakieś body i wg tego wydaje mi się że hm ma większe ubranka. Typowych pełnych pajacy nie mamy. Hm lubię za jakość. Nakupowalam ostatnio rajstopek jak było na dziecięcym -20%.
Co do mówienia to u nas też bardziej to chiński przypomina. Kot, kici, mimi i mama to jest najważniejsze a tak to oglosy zwierzat i ostatnio dużo śpiewa "la la la... " I tańczy do tego 😁 artystka mała. Ruda z ta bomba to mnie rozwaliła 😉 ja też tak mówię, mała mówi że ma be i pokazuje na pampersa. Dziś się ze mną kłóciła że mama zrobiła be a nie ona 😆
Jutro jedziemy do zoo. 2 godz drogi w jedną stronę 😉 oby było spokojnie przez drogę. syn już opowiada co zobaczy chociaż tam jeszcze nie był... -
My mamy 86 z lidla piżamki bez stopek i są idealne i z hm tez mamy 86 😊 ale po jakimś czasie kupiłam z lidla z kolejnej serii tez piżamkę bez stopek 86 i jest dużo większa niż tamta i narazie za duża 🤷♀️
Lutyska super ze jedziecie do zoo 😊 my byliśmy w środę i małemu się strasznie podobało, to jego trzecia wizyta ale 2 wcześniejsze były jakoś koniec maja czerwiec 🤔 i teraz już była duża różnica w reakcji na zwierzęta
Edit
Jednak piżamki z hm mam 80Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 17:23