Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas ze świeżymi warzywami kiepsko. Praktycznie nie je nic. Owoce jabłka gruszki banany i każda tubka.
U nas problem z myciem zębów...strasznie nie chce. Kupuję szczoteczkę soniczna może będzie lepiej ? Mam nadzieję
Też mam kilkanaście stron regulaminu ale szczerze nie pamiętam już co tam jest napisane 😂 -
No u nas owoce wchodzą jak złoto, ale to jednak sporo cukru jest. Nie żebym mu żałowała, ale fajnie jakby polubił też bardziej warzywa. Surówkę akceptuje jedną - marchewka + jabłko. Zawsze są ze 2 dokładki.
Ruda, u nas też kiepsko z myciem zębów. Od dłuższego czasu już tak jest. Szczoteczka soniczna z pół roku leży nieużywana, nie chce nią myć mimo że widzi jak ja myję swoją i wygląda jakby mu się to podobało. Zwykłą szczoteczką sam sobie myje, ale wiadomo że nie wyszoruje dokładnie. Potem ja poprawiam, ale bardzo mu się to nie podoba, więc za dużego pola do popisu nie mam.
Jaś na nocnik siada w spodniach 😏. Podobno jak dziecko gotowe to załapie w 2-3 dni. Artemida, ale skoro już tyle czasu próbujecie to może nie warto rezygnować. Próbowałaś ją puścić z gołą pupą? Podobno to często pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 08:56
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas tez warzywa roznie. Ze 2-3 plasterki ogorka do sniadania. Czasem kawalek paprykki, oliwka zielone. A do obiadu ladnie idzie mrozony groszek, fasolka szparagowa albo marcheweczki baby. Po prostu z wody.
No i kukurydza z puszki w kazdej ilosci ale to srednio zdrowe.
kakao tez deco moreno. pyszne jest A samego mleka nie podawalam.
Ruda daj znac jak po kupnie szczoteczki. Franek cos tam myje ale mam wrazenie ze to dalekie od idealu. A mi nie daje umyc.
Ja tez mam elektryczna i strasznie mu sie podoba. Mysle ze moze zaczne myc zwykla przy nim zeby nasladowal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 08:36
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Monika, mój te marchewki wcina na surowo, ugotowanej nie tknie, ale mąż ma to samo, czyli chyba dziedziczna przypadłość 😁.
Wracając do pasztetu to muszę zrobić rozeznanie co teściowa tam dodaje (mam nadzieję, że się nie obrazi 🤭, chociaż w sumie...😁).Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 09:03
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Monika, u nas kukurydza też w każdej ilości. Ja kupuję Bio w szklanym słoiku w Biedronce, liczę że bardziej zdrowa
Marchewka gotowana, na razie surowej nie daje, ale gotuje krótko i jest taka półtwarda. Buraki też mega lubi. Ostatnio wciągnęła pół pietruszki gotowanej.
Staram się jako podwieczorek dawać same warzywa. -
Frankowi juz mija moda na "nie". Juz odpowiada zgodnie z tym co chce. Zamiast tak mowi "yhymm". Jak poprawie to mowi "tak".
Pyszna jest pietruszka, seler i marchewka z piekarnika. Kroje w slupki, smaruje miodem wymieszanym z olejem i do piekarnika. Jak jest obiad z piekarnika to czesto jemy.
No u nast niestety prawie codziennie jest cos slodkiego. Jakis mis lubis, ciasteczko , nalesniki, placki z jablkiem. A jak pojedzie do babci to paśnik na maksa.symbolica lubi tę wiadomość
-
Zależy co traktować jako słodkie kupnego raczej nie daje, tylko wyjątkowo.
Są gofry, naleśniki, ale nie dodaje cukru do ciasta, więc chyba się nie liczy jak przyjdą goście i dają coś słodkiego to nie blokuje. Czasami daje biszkopty bio, ale staram się mało.
A ostatnio drąże temat wody - jaką dajecie? Bo od roczku można już mineralną, ale niby niskozmineralizowaną, czyli właściwie z rynkowych tylko Kropla Beskidu... -
Mòj pije ostatnio tylko Rooibos herbatę na zmiany zmianę ze śliwkowym grzańcem. Po prostu zima przyjemniej wypić herbatę, latem wròcimy do wody, zwykłej przegotowanej, ewentualnie przefiltrowanej Dafi.
Jacek zawsze używa słòw Tak lub Nie. "Dobrze" nie używa wcale. Ale ostatnio łapie dużo nowych słòw i buduje nie długie zdania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 15:00
-
U nas z kupnych słodyczy to kostka gorzkiej czekolady od czasu do czasu, sporadycznie można powiedzieć. Robimy w domu różne słodkości. Jak robię typowo dla Jasia to nie słodzę cukrem, ale "nasze" zwykle ciasto też je jak akurat jest.
Słodkie naleśniki czy placki to dla mnie nie są słodycze 🙂.
Woda ciągle Żywiec Zdrój u nas.
Mój nie mówi "tak". Czasem rzuca naprawdę zaskakującymi słowami a z "tak" mu jakoś nie po drodze. Zamiast tak mówi coś w rodzaju "yhym".Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 15:19
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda, moze bez objawow jeszcze nie zarazal az tak bardzo i jest szansa ze nie zlapiecie? Dawaj znac jak sie czujecie.
U nas w sobote byla siostrzenica. I z soboty na niedziele zaczela goraczkowac. W poniedzialek dr stwierdzil ostre zapalenie gardla, migdalkow i lekko juz ucha. Ja caly czas licze ze Franek nie zachoruje. Nie wspominam juz o Alicji.