X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze świeżymi warzywami kiepsko. Praktycznie nie je nic. Owoce jabłka gruszki banany i każda tubka.
    U nas problem z myciem zębów...strasznie nie chce. Kupuję szczoteczkę soniczna może będzie lepiej ? Mam nadzieję :)
    Też mam kilkanaście stron regulaminu ale szczerze nie pamiętam już co tam jest napisane 😂

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas owoce wchodzą jak złoto, ale to jednak sporo cukru jest. Nie żebym mu żałowała, ale fajnie jakby polubił też bardziej warzywa. Surówkę akceptuje jedną - marchewka + jabłko. Zawsze są ze 2 dokładki.

Ruda, u nas też kiepsko z myciem zębów. Od dłuższego czasu już tak jest. Szczoteczka soniczna z pół roku leży nieużywana, nie chce nią myć mimo że widzi jak ja myję swoją i wygląda jakby mu się to podobało. Zwykłą szczoteczką sam sobie myje, ale wiadomo że nie wyszoruje dokładnie. Potem ja poprawiam, ale bardzo mu się to nie podoba, więc za dużego pola do popisu nie mam.

Jaś na nocnik siada w spodniach 😏. Podobno jak dziecko gotowe to załapie w 2-3 dni. Artemida, ale skoro już tyle czasu próbujecie to może nie warto rezygnować. Próbowałaś ją puścić z gołą pupą? Podobno to często pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 08:56

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez warzywa roznie. Ze 2-3 plasterki ogorka do sniadania. Czasem kawalek paprykki, oliwka zielone. A do obiadu ladnie idzie mrozony groszek, fasolka szparagowa albo marcheweczki baby. Po prostu z wody.
    No i kukurydza z puszki w kazdej ilosci ale to srednio zdrowe.
    kakao tez deco moreno. pyszne jest :) A samego mleka nie podawalam.

Ruda daj znac jak po kupnie szczoteczki. Franek cos tam myje ale mam wrazenie ze to dalekie od idealu. A mi nie daje umyc.

Ja tez mam elektryczna i strasznie mu sie podoba. Mysle ze moze zaczne myc zwykla przy nim zeby nasladowal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 08:36

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mój te marchewki wcina na surowo, ugotowanej nie tknie, ale mąż ma to samo, czyli chyba dziedziczna przypadłość 😁.

Wracając do pasztetu to muszę zrobić rozeznanie co teściowa tam dodaje (mam nadzieję, że się nie obrazi 🤭, chociaż w sumie...😁).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 09:03

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci posługują się słowem 'TAK' u nas wszystko nie czasami jak coś bardzo chce to łaskawie pojawia się aha

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka czesto mowi "dobrze" ale "tak" tez sie pojawia.

No nic, dam jej więcej czasu, mam tylko nadzieje, ze ogarniemy ten temat przed porodem.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, u nas kukurydza też w każdej ilości. Ja kupuję Bio w szklanym słoiku w Biedronce, liczę że bardziej zdrowa :)

Marchewka gotowana, na razie surowej nie daje, ale gotuje krótko i jest taka półtwarda. Buraki też mega lubi. Ostatnio wciągnęła pół pietruszki gotowanej.
    Staram się jako podwieczorek dawać same warzywa.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak pojawia się jak pytam chcesz np banana mówi tak bardzo 😀 jak u Was ze słodyczami dajecie coś ?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankowi juz mija moda na "nie". Juz odpowiada zgodnie z tym co chce. Zamiast tak mowi "yhymm". Jak poprawie to mowi "tak".
    Pyszna jest pietruszka, seler i marchewka z piekarnika. Kroje w slupki, smaruje miodem wymieszanym z olejem i do piekarnika. Jak jest obiad z piekarnika to czesto jemy.

No u nast niestety prawie codziennie jest cos slodkiego. Jakis mis lubis, ciasteczko , nalesniki, placki z jablkiem. A jak pojedzie do babci to paśnik na maksa.

symbolica lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy co traktować jako słodkie :) kupnego raczej nie daje, tylko wyjątkowo.
    Są gofry, naleśniki, ale nie dodaje cukru do ciasta, więc chyba się nie liczy :) jak przyjdą goście i dają coś słodkiego to nie blokuje. Czasami daje biszkopty bio, ale staram się mało.

A ostatnio drąże temat wody - jaką dajecie? Bo od roczku można już mineralną, ale niby niskozmineralizowaną, czyli właściwie z rynkowych tylko Kropla Beskidu...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na stałe żywiec czyli zrodlana. Czasem łyknie nasza Muszyne/Muszynianke czyli duzo mineralow.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mam na myśli kupne :) u nas codziennie Petit Beurer ...jak wracamy że żłobka to muszą być czasem jakiś baton owocowy i paluszki mogłaby jeść cały czas 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mòj pije ostatnio tylko Rooibos herbatę na zmiany zmianę ze śliwkowym grzańcem. Po prostu zima przyjemniej wypić herbatę, latem wròcimy do wody, zwykłej przegotowanej, ewentualnie przefiltrowanej Dafi.

Jacek zawsze używa słòw Tak lub Nie. "Dobrze" nie używa wcale. Ale ostatnio łapie dużo nowych słòw i buduje nie długie zdania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 15:00

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kupnych słodyczy to kostka gorzkiej czekolady od czasu do czasu, sporadycznie można powiedzieć. Robimy w domu różne słodkości. Jak robię typowo dla Jasia to nie słodzę cukrem, ale "nasze" zwykle ciasto też je jak akurat jest.
    Słodkie naleśniki czy placki to dla mnie nie są słodycze 🙂.

Woda ciągle Żywiec Zdrój u nas.

Mój nie mówi "tak". Czasem rzuca naprawdę zaskakującymi słowami a z "tak" mu jakoś nie po drodze. Zamiast tak mówi coś w rodzaju "yhym".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 15:19

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat ma najprawdopodobniej Covid 19...ma gorączkę wszystko go boli i kaszle. Jego koledzy z pracy są pozytywni...A w niedzielę się z nim widziałam...na dzień babci i Dziadka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 16:48

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Ruda wspòlczuję Wam 😔😔😔 obyście to dobrze przeszli.. Czeka Was kwarantanna teraz co?

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie brat nie miał testu jeszcze. Póki co czujemy się dobrze ale jeszcze bardzo mało czasu minęło od kontaktu...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, będzie dobrze. Ja się cieszę, że mamy to za sobą.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, moze bez objawow jeszcze nie zarazal az tak bardzo i jest szansa ze nie zlapiecie? Dawaj znac jak sie czujecie.

U nas w sobote byla siostrzenica. I z soboty na niedziele zaczela goraczkowac. W poniedzialek dr stwierdzil ostre zapalenie gardla, migdalkow i lekko juz ucha. Ja caly czas licze ze Franek nie zachoruje. Nie wspominam juz o Alicji.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czuł się tragicznie bolało go wszystko od włosów po paznokcie dziś już czuję się dobrze. Mam nadzieję że jednak nie złapaliśmy.

Monika oby Franek i Alicja byli zdrowi :)

‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ