X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiu 1000 lat :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🙂

U nas 5ki na tapecie. Dziąsła na dole spuchnięte. Co 5min. dobija się do lodówki po żel. Dałabym paracetamol, ale odmawia, na siłę nie wleję, do soku też nie domieszam, bo bym chyba w litrze musiała rozcieńczyć żeby nie było czuć smaku (pedicetamol🤮). Ibuprofen też będzie ok? Mam chyba jakieś zaćmienie ciążowe i nie pamiętam co mu dawałam do tej pory. Długą przerwę mieliśmy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 12:19

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ibuprofen też działa przeciwbólowo i dodatkowo przeciwzapalnie :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się z domu z Zofia do końca tygodnia. Przechodziła do żłobka 2 tyg i 1 dzień i oto mamy katar ☹️

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Tak ibuprofen też działa przeciwbólowo i dodatkowo przeciwzapalnie :)

Tylko się zastanawiam co przy ząbkowaniu lepsze... No ale dałam mu ten ibuprofen i jest ulga 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja wolę dawać ibuprofen - tak jestem przyzwyczajona :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dzisiaj oddali w żłobku Kornelke, napisali że katar, i znowu jest to samo czyli w domu nic nie ma :/ po przyjściu chciałam odciągnąć i nic nie było :/ do teraz ani trochę kataru, nie wiem co mam robić. Rano odciagne i oddamy jeszcze raz :/ prawdopodobnie pod wpływem płaczu z nocy coś z chodzi, ale bez przesady....

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum a ile masz na odbiór dziecka? Ja mam max dwie godziny.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspòlczuję Bumbum, ja tam.obstawiam jakas alergię na coś w żłobku. Albo rzeczywiści coś schodzi po nocy.. czasem sama mam z rana kichawkę straszna i katar jak coś ciepłego wypiję i myślałam o alergii. Sama nie wiem.

Malami Ibuprom dłużej działa więc dobrze zrobiłaś. Pedicetsmol rzeczywiscie jest paskudny w smaku - nie wiem.jsk Jacek to pił, ale pił.. teraz kupuję ten zwykły smakowy. Ale podawałam tylko przy ząbkowaniu i po szczepieniach kiedy gorączkował. Też coś w nocy mi się z płaczem wybudzał ( i zaraz zasypiał) i dziś w dzień też się dużo wcześniej wybudził ( a zawsze to ja go budzę) więc możliwe, że zęby dają czadu.. jednak w dzień nie dokucza ból więc może na noc podam dopiero..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 17:38

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, w sumie nie wiem ile na odbiór, pracuje z domu a żłobek ulica obok, więc ja albo mąż idziemy od razu...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ciekawe czy coś masz o tym w regulaminie. Jestem ciekawa czy mój żłobek taki ąę i zasady. My do żłobka mamy 2,3 km, szybki spacer razem ze światłami to 20 minut. A z prac tez ok 20 min tramwaj+dojście

• bumbum Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam nic o tym w regulaminie, a wy macie?
    Opiekunki twierdzą, że katar jest zielony, więc raczej katar nie alergiczny.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka ja tez nie mam takich zapisów w regulaminie ...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam zapis w regulaminie, regulamin z 8 stron A4...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a jak ta Jaśkowa wysypka? zniknęła? Możesz podawać mleko krowie?

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie chce pić mleka krowiego, z kakaem też nie, ale może dlatego że daje takie zdrowsze kakao, z małą ilością cukru. Je kaszkę na mleku, jogurty ale wydaje mi się że i tak to jest za mało... Muszę poczytać jakie produkty mają wapń i zapytać opiekunek czy jak podają kakao w żłobku to czy pije, ale boje się że tam podają nesquick czy inne świństwo.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, ogólnie to jest poprawa. Dostaliśmy maść cholesterolową i zyrtec. Tego zyrtecu mu nie daję póki co, a maść używamy od 2 dni dopiero, bo wcześniej zauważyłam samoistną poprawę. Mleko jak pił tak pije. Teraz podejrzanym jest dla mnie pasztet od babci, serio. Dostaliśmy ten pasztet przed świętami i Jasio się nim zajadał, ale nie powiązałam tego wtedy. Kilka dni temu znowu zjadł u babci tego pasztetu i ręce zsypane... Tak samo po rosole u niej dostał jakichś wypieków na twarzy i policzki zrobiły mu się szorstkie. Może chodzi o jakąś przyprawę, sama nie wiem. Obserwujemy dalej. Powinniśmy niedługo skontrolować morfologię to zrobimy jakiś panel alergiczny przy okazji.

Bumbum, a spienione mleko próbowałaś? Mój bardzo lubi ta piankę, na początku tylko ją wyjadał a resztę zostawiał a teraz cała szklanka znika w mig. Kakao jak robię to decomoreno z odrobiną miodu, ale rzadko pijemy. Tak to jogurty, twarożki, ser żółty, suszone figi, morele, strączki, ale myślę, że u nas nabiał zaspokaja zapotrzebowanie, bo sporo go je.
    Ja trochę ubolewam nad warzywami. Marchewkę lubi i paprykę, a z resztą bardzo słabo jest. No chyba że gdzieś tam zmielone, przemycone, ale podobno to nie jest dobra droga jak chce się dziecko nauczyć jeść warzywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 22:22

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas owoce kocha i większość zjada ( kiwi jej tylko jakos nie pasuje).

Warzywa to glownie w zupach, sosach, plackach, pizzy itd
    Tak to tez tylko brokuł, marchewka i ogórek kiszony.

Dlatego gotuje codziennie rozne zupy.

Ostatnio bardzo polubila fasole :-D

3 tygodnie jak uczymy sie sikac na nocnik. Jak ja przypilnuje to ok, zrobi siku do nocnika, jak nie to dalej sika w majtki. Przez ten czas zawołała, ze chce siku dosłownie 3 razy. Przy zabawie zapomina o tym i krzyczy jak juz jest mokra.
    Dzis przebieralam ja 6 razy, to rekord i serio zaczelam sie zastanawiać czy to co robie ma sens..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 22:58

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum wiem, że sezam i mak mają b.duuużo wapnia.

Malami to spoko jak znalazłaś winowajcę.. może babcia jakieś kostki rosołowe czy przyprawy typu kucharek/vegeta/magi dorzuca - to baaardzo popularne i to być może zawiniło. Ja bym nie robiła wtedy panelu bo raczej nic tam.nie wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 23:01

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami sto lat dla Jasia 😊
    Może podpytaj co babcia dodawała do pasztetu, jeśli rzeczywiście jest to przyczyna i zlokalizujesz dokładnie to będziesz wiedziała ba przyszłość

Ja tez już wypatruje piątek bo ostatnio miał kilka dni dziś gorzej jadł i tak się zastanawiałam czy to zeby

U nas lubi inkę na mleku krowim, wczoraj próbował zwykle mleko krowie zimne z lodowki i zapoznaje się ze smakiem ale chyba nie jest zle ;) ale on je kaszkę na mleku, tej inki trochę się napije i oczywiście ja jeszcze karmie tylko to mleko inka po to żeby potem jak przestane karmić znał smak mleka i lubial

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ