Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny 🙂
U nas 5ki na tapecie. Dziąsła na dole spuchnięte. Co 5min. dobija się do lodówki po żel. Dałabym paracetamol, ale odmawia, na siłę nie wleję, do soku też nie domieszam, bo bym chyba w litrze musiała rozcieńczyć żeby nie było czuć smaku (pedicetamol🤮). Ibuprofen też będzie ok? Mam chyba jakieś zaćmienie ciążowe i nie pamiętam co mu dawałam do tej pory. Długą przerwę mieliśmy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 12:19
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Nam dzisiaj oddali w żłobku Kornelke, napisali że katar, i znowu jest to samo czyli w domu nic nie ma
po przyjściu chciałam odciągnąć i nic nie było
do teraz ani trochę kataru, nie wiem co mam robić. Rano odciagne i oddamy jeszcze raz
prawdopodobnie pod wpływem płaczu z nocy coś z chodzi, ale bez przesady....
-
Wspòlczuję Bumbum, ja tam.obstawiam jakas alergię na coś w żłobku. Albo rzeczywiści coś schodzi po nocy.. czasem sama mam z rana kichawkę straszna i katar jak coś ciepłego wypiję i myślałam o alergii. Sama nie wiem.
Malami Ibuprom dłużej działa więc dobrze zrobiłaś. Pedicetsmol rzeczywiscie jest paskudny w smaku - nie wiem.jsk Jacek to pił, ale pił.. teraz kupuję ten zwykły smakowy. Ale podawałam tylko przy ząbkowaniu i po szczepieniach kiedy gorączkował. Też coś w nocy mi się z płaczem wybudzał ( i zaraz zasypiał) i dziś w dzień też się dużo wcześniej wybudził ( a zawsze to ja go budzę) więc możliwe, że zęby dają czadu.. jednak w dzień nie dokucza ból więc może na noc podam dopiero..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 17:38
-
Moja nie chce pić mleka krowiego, z kakaem też nie, ale może dlatego że daje takie zdrowsze kakao, z małą ilością cukru. Je kaszkę na mleku, jogurty ale wydaje mi się że i tak to jest za mało... Muszę poczytać jakie produkty mają wapń i zapytać opiekunek czy jak podają kakao w żłobku to czy pije, ale boje się że tam podają nesquick czy inne świństwo.
-
Symbolica, ogólnie to jest poprawa. Dostaliśmy maść cholesterolową i zyrtec. Tego zyrtecu mu nie daję póki co, a maść używamy od 2 dni dopiero, bo wcześniej zauważyłam samoistną poprawę. Mleko jak pił tak pije. Teraz podejrzanym jest dla mnie pasztet od babci, serio. Dostaliśmy ten pasztet przed świętami i Jasio się nim zajadał, ale nie powiązałam tego wtedy. Kilka dni temu znowu zjadł u babci tego pasztetu i ręce zsypane... Tak samo po rosole u niej dostał jakichś wypieków na twarzy i policzki zrobiły mu się szorstkie. Może chodzi o jakąś przyprawę, sama nie wiem. Obserwujemy dalej. Powinniśmy niedługo skontrolować morfologię to zrobimy jakiś panel alergiczny przy okazji.
Bumbum, a spienione mleko próbowałaś? Mój bardzo lubi ta piankę, na początku tylko ją wyjadał a resztę zostawiał a teraz cała szklanka znika w mig. Kakao jak robię to decomoreno z odrobiną miodu, ale rzadko pijemy. Tak to jogurty, twarożki, ser żółty, suszone figi, morele, strączki, ale myślę, że u nas nabiał zaspokaja zapotrzebowanie, bo sporo go je.
Ja trochę ubolewam nad warzywami. Marchewkę lubi i paprykę, a z resztą bardzo słabo jest. No chyba że gdzieś tam zmielone, przemycone, ale podobno to nie jest dobra droga jak chce się dziecko nauczyć jeść warzywa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 22:22
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
To u nas owoce kocha i większość zjada ( kiwi jej tylko jakos nie pasuje).
Warzywa to glownie w zupach, sosach, plackach, pizzy itd
Tak to tez tylko brokuł, marchewka i ogórek kiszony.
Dlatego gotuje codziennie rozne zupy.
Ostatnio bardzo polubila fasole
3 tygodnie jak uczymy sie sikac na nocnik. Jak ja przypilnuje to ok, zrobi siku do nocnika, jak nie to dalej sika w majtki. Przez ten czas zawołała, ze chce siku dosłownie 3 razy. Przy zabawie zapomina o tym i krzyczy jak juz jest mokra.
Dzis przebieralam ja 6 razy, to rekord i serio zaczelam sie zastanawiać czy to co robie ma sens..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 22:58
-
Bumbum wiem, że sezam i mak mają b.duuużo wapnia.
Malami to spoko jak znalazłaś winowajcę.. może babcia jakieś kostki rosołowe czy przyprawy typu kucharek/vegeta/magi dorzuca - to baaardzo popularne i to być może zawiniło. Ja bym nie robiła wtedy panelu bo raczej nic tam.nie wyjdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 23:01
-
Malami sto lat dla Jasia 😊
Może podpytaj co babcia dodawała do pasztetu, jeśli rzeczywiście jest to przyczyna i zlokalizujesz dokładnie to będziesz wiedziała ba przyszłość
Ja tez już wypatruje piątek bo ostatnio miał kilka dni dziś gorzej jadł i tak się zastanawiałam czy to zeby
U nas lubi inkę na mleku krowim, wczoraj próbował zwykle mleko krowie zimne z lodowki i zapoznaje się ze smakiem ale chyba nie jest zleale on je kaszkę na mleku, tej inki trochę się napije i oczywiście ja jeszcze karmie tylko to mleko inka po to żeby potem jak przestane karmić znał smak mleka i lubial
malami.91 lubi tę wiadomość