X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam jakiejś pracy dodatkowej online macie jakieś doświadczenie ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakieś ankiety online, grupy focusowe? Nie jest to dobry zarobek, ale pytania są łatwe i można jedną ręką trzaskać a drugą zupę mieszać :p

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum dorabiałaś tak ? Polecasz coś konkretnego ?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Słyszałyście o jakiś promocjach na pampersy w Biedronce ?:)
    Dada soft są przy zakupie dwòch małych paczek po 19,99/opakowanie (26% taniej).
    5-tki 39szt wychodzą za 51gr/szt a 4-ki za 48gr. Bywa taniej.

U mnie jeszcze dostępne są te jumbopacki w reklamòwkach za 29,99 - chyba atrakcyjnej cenowo wyjdą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 15:47

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, swego czasu na norstatpanel.pl byłam zapisana, nie wiem jak to teraz wygląda, wiem że są inne platformy też.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym, że Zuzia musi zwolnić łóżeczko. Remontujemy jej pokój. Zastanawiam się jak pójdzie przeniesienie do nowego łóżka i osobnego pokoju. Jakieś rady od doświadczonych mam?

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa jeśli mała ma jakieś przytulanki z ktòrymi śpi to powinno pòjść znacznie łatwiej. Może pozwòl jej pościel wybrać do nowego łòzka i/lub naklejki na ścianę (jeśli chcecie),lampkę do pokoju itp. tak żeby czuła że ma swòj udział w dekorowaniu nowego pokoju ☺️ Będzie jeszcze bardziej jej. I podkreślające, że jest już taka duża i zasługuje na nowy pokòj i łòżko, że będzie starszą siostrą i jesteście tacy dumni z niej itd.

Jest też literatura w temacie przeprowadzki:
    https://allegro.pl/kategoria/ksiazki-dla-dzieci-66781?string=przeprowadzki&bmatch=dict210105-ctx-cul-1-2-0112

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 16:18

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrobiliśmy tak że mówiliśmy dużo wcześniej że Alusia będzie miała swój pokoik :) a później że przyszła wróżka dała Ali swój pokoik a w zamian zabrała poduszkę do karmienia i mleczko i zadziałało ;)
    Co prawda daje jej jeszcze mleko w nocy jak się obudzi i chce ale nie daje na noc i po powrocie ze żłobka :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa mi się obraziła.
    Boże dziewczyny czy ja i Mąż jesteśmy jacyś dziwni?
    Wczoraj miał teść przyjechać i dać nam dwa krzesła na sobotnia imprezę. Miał być koło 19.00 a 18.45 wyparowuje teściowa z teściem i... rowerkiem dla Zosi, takim z pedałami na moje oko dla 4-5 łatki (porównuje kiedy moja chrześnica na taki wsiadła). I ze ten rowerek to bez okazji bo na urodziny ma inny prezent. Nie było sanek wiec kupili rowerek. Dla Zosi za duży, a co więcej jest godzina blisko 19!!! Czas na wyciszenie a nie na rowerki!!! Mąż w końcu powiedział ze to jest czwartek ze wyciszanie ze żłobek jutro ze i tak mamy problemy z usypianiem ze jest śnieg a rowerek to na lato ze nie mamy gdzie tego trzymać itp. Ja milczalam chociaż we mnie się gotowało. Zosia była na sile sadzana na ten rowerek wiec mówię żeby tak nie robić. W końcu mnie wzięła za rękę żeby ja posadzić i chciała być wozona po domu. Mówię ze „nie Zosiu Mama nie będzie się tak schylać i Cię wozić nie ma miejsca w mieszkaniu”. I zeszła. Po czym Babcia ja wsadziła i woziła. Ja nic nie powiedziałam a szkoda. Tak czy inaczej po tym jak Mąż zwrócił uwagę to odwróciła się ba pięcie i wyszli.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pałatka trzeba było powiedzieć teściowej żeby teraz ina uśpiła mała skoro ma takie pomysły, jak i tak macie pewne problemy z usypianiem 😩

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że ten rowerek Zosia dostała nie "bez okazji" a z okazji dnia babci i dziadka i stąd wizyta. U nas też teściowa daje dzieciakom kieszonkowe ( gdy składają życzenia mają też upominki dla niej) z tej okazji, a ja narzekam, że niepotrzebnie. 😉 Mnie uczono, że jak coś dają to dziękujemy, a nie narzekamy, myślę, że chęci mieli dobre, gorzej z wykonaniem. Szkoda, że się nie umòwili wcześniej że wpadną, proście żeby się umawiali i przychodzili wcześniej
    ze względu na usypianie i na przyszłość nie powinno być problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 09:42

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktores z Waszych dzieci ma biale plamy na ciele? Jak odbarwienie. Wlasnie zobaczylam u Alicji spora plame na brzuchu. Musze zapytac meza czy widzial to wczesniej.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie, nie ma żadne, raczej na odwròt - ciemniejszą plamę mam ją i młody w okolicach brzucha, takie znamię.. może bielactwo? Wrzuć zdjęcie na FB.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 12:31

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie pomogę w tymi plamami my nic takiego nie mieliśmy

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, moja siostra ma taką zmianę od urodzenia. Spora jaśniejsza plama na brzuchu. Musiałabym podpytać mamę co lekarze mówili na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 14:48

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak wyglada ja te plamy od bielactwa ale nie jest az taka jasna. 2 tony jasniejsza od reszty. Moj wujek i ciocia po stronie mamy maja bielactwo. W ogole sporo z nas ma lekkie choroby autoimmunologiczne... tarczyca itp.
    Wizyte mamy po 1 marca dopiero. Zaczekam jak to sie bedzie zmienialo. Maalmi, bylo by super gdybys zaoytala przy okazji.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika łupież pstry też podobnie wygląda ale raczej nie miałby gdzie to złapać. Cos z tarczycą też to może być powiązane. Oby to tylko taka uroda, zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 18:30

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-latka za nami❤️. Cieszę się, że mamy te imprezy już za sobą, zmęczona jestem.

Monika, udało mi się ustalić tyle, że to podobno jest po prostu coś w rodzaju znamienia. Z wiekiem jakby trochę zrównało się z kolorem skóry.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Malami. Licze ze i u nas tak bedzie. ta plama jest ledwo widoczna.

Paulina, Symbolica Wam tez dziekuje za odzew.

Mozna na Was liczyc ;)

Fajnie, ze juz po imprezach :) Jest przy tym roboty.

Kurde wczoraj byla u nas siostrzenica. A dzis dostala goraczke. Mam nadzieje ze Franek nie zlapie. Nie bawili sie razem bo na poczatku bylo spiecie i sie unikali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 20:10

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami wszystkiego naj dla Jasia! Zdrowia, spełniania marzeń, mnòstwo powodòw do radości każdego dnia. Nie dziwię się że jesteś zmęczona, takie imprezy ( i przede wszystkim przygotowania do nich) i w dodatku w ciąży potrafią wymęczyć. Odpoczywaj i zdrowia.

Gadałam że szwagierka i nasza pediatra już od wakacji albo wcześniej (kiedy nie przyjmuje maluchòw) jest w przychodni bez maseczki i wg niej szczepionka to zabòjstwo.. takie podejście. 🤐

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
‹‹ 1664 1665 1666 1667 1668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ