Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda oby Was ominęło
Monika już kilka dni minęło może uda się ze dzieci nie złapią 😊
My byliśmy rano na kontroli żelaza na pobraniu krwi
Weszliśmy na pobranie odkładam Maksia kurteczkę na wieszak a ten cwaniak poszedł zadowolony i wdrapuje się na krzesełko do pobrania 😂 Mąż wziął go na kolana Pani wkula się a maly zrobił tylko smutna minkę nie wyrywał się i myślałam ze się rozpłacze ale za moment minka przeszła i siedział grzecznie patrzył jak krew sobie wycieka do probówek 🤷♀️
Mój takich kupnych słodyczy nie dostaje ale jak widzi coś w kuchni czy jak ja jem to dam mu spróbować ale staram się jeść jak on śpi albo nie widzi 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 14:14
-
Paulina w dzielny ten Twòj Maksiu, no Zuch 😃😘 niesamowity ❤️ A jeśli chodzi o słodycze to też jem jak młody nie widzi, ale czasem dostanie domowego ciasta - bardzo lubi.
Ruda czyli.podejscie jak naszego lekarza, "długa ścieżka" blablabla i nie robiliśmy testu. Rada Malami jest b.dobra. Dobrze że z bratem już lepiej. Mnie i męża bolał kręgosłup przez dwa-trzy dni.. i to też był na objaw koronawirusa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 17:17
-
Jaś teraz nosi śniegowce z Lidla 26. Właśnie się ostatnio zastanawiałam czy na wiosnę już 27 trzeba będzie kupić. Takie trochę kajaki, no ale co zrobić... Pewnie nam wysokie chłopaki urosną 🙂.
Ostatnio na USG połówkowym lekarz do mnie mówi "ale panienka ma długie nogi...i stopy duże", ja do niego, że to po mamie bo mam numer buta 41, a on "to tak jak ja"😁. Kiedyś wystawiłam szpilki na olx to jakiś transwestyta chciał je ode mnie odkupić 🤭.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 22:17
symbolica lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami ja też mam rozmiar 41 haha no kajaki, mąż 43 a brat 46 albo więcej 🤭😅 z tym transwestytą dobre, docenił Twòj gust 😆 Jacek.ma śniegowce z 5.10.15 też 26 ( cieszę się, że trafiłam.z rozmiarem w listopadzie, wtedy jeszcze miał trochę za duże..) i kapcie-sandaly zetpol też 26- zakłada tylko jak kogoś odwiedzamy, w domu w skarpetach biega). Mam nadzieję, że trochę zwolnią teraz te kopyta 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 23:20
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Moj ma buty zimowe 25 Także tez wiele nie odstaje, ubranka r 98 w większości
Paulina daj znać jak Maksia wyniki, my tez za 2 tygodnie pobieramy krew ale sytuacja podobnonjak z Jasiem, Kubanjuz rozpoznaje przychodnie i ryk jest od drzwi.. aa za tydzień mamy wizyte u chirurga z tymi wodniakami..
Malami jak u was ze spaniem? Dalej Jasio spo cale noce? My musimy coś zrobić bo jest katastrofa dzisnsie znowu po 1 wybudził i gadał do 5..rozważam zakup łóżka normalnego chociaz nie wiem czy to coś zmieni -
A jak macie normalne łóżko to gdzie przewijak? Czy na łóżku przewijanie?
Zosia ma 25 stopę i już na wiosnę jak nic 26 buciki trzeba będzie jej kupić.
My z morfologii na 2 latka zrezygnowaliśmy z tego powodu ze we wrześniu miała morfologię przy tej chorobie i poza tym ze widać było stan zapalny to reszta wyszła ok wiec nie powtarzam, zwłaszcza ze tez cyrk odstawia i wszystko na sile trzeba -
Amir, Jaś budzi się ok. 1, kładę się obok niego na chwilę, zaraz zasypia, wracam do sypialni i potem koło 5 pobudka, znowu idę i już śpimy razem do jakiejś 6-7. Miał czas, że przesypiał całe noce. Teraz męczą go 5ki, dolne już prawie wyszły, może stąd te pobudki. Dla mnie to jego łóżko to bardzo dobre rozwiązanie, bo właśnie wystarczy, że przyjdę i się położę obok, przytuli się i już śpi. Nie ma żadnego noszenia, spania u nas w łóżku (raz póki co przyszedł cichaczem).
Papapatka, my przewijaka nie używamy już od bardzo dawna. Grubo przed rokiem nie chciał wcale leżeć na nim. Pieluchę zmieniamy w łazience. Zdejmuję mu na stojąco, myję tyłek pod prysznicem a potem siada mi na kolanach i zakładamy. U nas tylko pantsy, więc idzie sprawnie.
Ubranka nosi 98. Wzrostu ma tak z 95, ciężko dokładnie go zmierzyć, bo robi wygibasy przy miarce. Z wagą to nawet nie wiem, bo nasza tak trochę w cały świat pokazuje, ale coś koło 15kg. Ja mam +7kg😉. Podobnie jak w ciąży z Jasiem na tym etapie, a liczyłam na mniej, bo to zupełnie inna bajka 😁. Nie ma kiedy poleżeć. Wczoraj kupiłam w Lidlu spodenki 50/56, jakie to słodkie i malutkie 😍.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 10:24
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dzis byliśmy na bilansie, mala byla bardzo grzeczna, wszystkie badania bez placzu. Troche sie krzywila, jak zmierzyła jej ciśnienie ale zagadalam ja i jakos poszlo.
My mamy 10,5 kg i 85 cm. Ubranka 86/92. Buty 23 ale juz sie robia ciasne więc na wiosne beda 24.
Bylam ciekawa jak sie zachowa ale dobrze poszlo, duzo gadala, opowiadala o nowych kredkach, zepsutym piórniku
Ma troche niedobór masy ciała w stosunku do wzrostu. Je sporo, nie mamy z tym problemu.
Z tym, ze ja cale zycie mialam niedobor masy ciala i jeszcze wzrostu wiec sie tym nie przejmujemy.
Ja mam niby +4 kg ale 3 mi zostaly po Agatce wiec.. ogolnie to taki brzuch i wage jak teraz mialam w 7 miesiacu... boje sie az co bedzie dalej bo juz jestem ogromna. A to dopiero polowa ciąży. -
Artemida, przybij piątkę. Moja sąsiadka ma termin na połowę lutego a ja mam większy brzuch od niej... Dzielna Agatka 🙂. Ciekawa jestem kiedy mój Jaś da się dotknąć lekarzowi bez krzyku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 13:57
artemida27 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Agatka ostatnio na szczepieniu byla jakos jesienią. Od tamtej pory nie chorowala wiec nie bylo potrzeby zeby tam jechać.
Ogladala nowe miejsce z ciekawością
Pobrania krwi tez mieliśmy w tym okresie.
Kolejne zrobie na wiosne ale wtedy to juz wiem, ze bedzie awantura.
Czy Wasze dzieci maja jakies pluszaki/ lalki bez których nie moga zyc?
U nas lalka Zuzia- do spania, na wszystkie spacery, posiłki, wszedzie z nia chodzi, ciagle przytula, mowi "moja Zuzia", Zuzia tocham cie codziennie jej to mowi, my to usłyszeliśmy raptem kilka razy a lalka non stop
Zuzia sie sypie, wyglada strasznie, nawet pranie juz niewiele pomaga. Odpadly juz jej obie rece i nogi- wiadomo, doszylam ale to tez wpłynęło na jej "urode". Szukam w necie podobnych, ciekawe czy da sobie podmienić..