X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pobieraliśmy krew w diagnostyce, jak byliśmy w przychodni jakoś w grudniu na szczepieniu go nie dał się dotykać lekarzowi płakał o wszystko ;) na samym szczepieniu najmniej a najbardziej ważenie mierzenie badanie gardła itd. Ale zobaczymy skoro mu się zmieniło na pobieraniu krwi zachowanie to może i wizyty w przychodni tez się zmienia ;)

W porównaniu z miesiąc temu żelaza na granicy normy ale praktycznie nie drgnęło spadło o 0,4. Morfologia Ok, hemoglobina hematoryt itd bez zmian, jedynie ferrytyna spadła ale decyzja ze za kolejny miesiąc kontrola i narazie pozostajemy bez żelaza 👍🏻

My mamy buty 24, ze spokojnym luzem ;) ale na wiosnę będę się rozglądała raczej 25 chodź pewnie zależy jaka numeracja.

Ubranka nosimy 86/92 ale 86 już powoli robią się małe i zaczynamy bardziej 92

Mały wazy jakoś prawie 12kg

Aaa i ja tez mam kopyto bo mam rozmiar stopy 41 😁 a wzrost 171

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 14:24

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! 🥰
    Nieśmiało się chwale ze po 5 miesiącach udręki z zasypianiem Zosi od 4 dni z rzędu nie mamy problemu!!! 5 miesięcy trawiły wieczorne wycieczki (łóżko-wózek-fotel-duży pokój)x pierdyliard, czasowo od 40 min do 2 h i nagle... tak samo jak się zaczęło ustąpiło! Kąpiel pidzama cycus w łóżku i do wózka. Bujam ja i opowiadam książeczkę „Pucio mówi dobranoc” (pomijam pana z lodami bo na słowo „lody” dostaje szału moje dziecko). Kończę bajkę „Zosiu, Ty tez mialas dzisiaj ciężki dzień, czas spać, kocham Cię, dobranoc”. I Zosia idzie spać 🥰😍🥰... zasypia koło 20.20 i śpi do ok 7.00-7.30. W dzień bez drzemki. W nocy budzi się na pierś ze 2-3 razy. Boże to i tak dla mnie taki postęp, żyć się zachciewa, może nawet wróżka do mnie przyjdzie 😂😂😂

malami.91, artemida27, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka super 😊 !!

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka 😆👍 😂 gratki 🧚✨😘❤️🤰

Malami ale kopytka ma Jaś, chyba a większych nikt tutaj nie ma - rośnie koszykarz ⛹️❤️

Artemida no to masz drobniutką dziewczynkę - takiej modelce to dobrze jeśli ma super przemianę materii i może jeść ile chce ☺️. Moja còrka na roczek tyle dokładnie ważyła (10,5kg) a ja dopytywałam czy nie za mało 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 22:55

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka super wiadomości :)

Dziewczyny ile macie zamiar siedzieć z dziećmi w domu ? Moja koleżanka ma propozycje powrotu do pracy po urlopie macierzyńskim (umowa się jej kończy podczas trwania urlopu macierzyńskiego) i ma dylemat. Ja nie żałuję powrotu do pracy. Potrzebowałam tego. Ala świetnie sobie radzi w żłobku wiadomo choruje ale tego nie uniknę. Ile ludzi tyle opinii. Jakie wy macie zdanie na ten temat :) kiedy wracacie do pracy ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh właśnie się dowiedziałam że bilanse dwulatków odwołane u nas... Szkoda, ale mamy niedługo Boxsero, poproszę może żeby dokładniej zbadał.

Ja wróciłam jak mała miała rok i 2 miesiące ale pod opiekę niani, do żłobka poszła jak miała 1.5 roku. Na pewno nie żałuję, innej opcji nie brałam pod uwagę. Wszystko zależy od tego jakie jest dziecko, czy otwarte czy bojaźliwe oraz czy praca home office czy będzie wychodzić, mama musi sama zadecydować.

EDIT
    Na szczęście w Medicover się odbywają bilanse,już się zapisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 09:28

• amir Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janwrocilam do pracy 2 tygodnie przed roczkiem Kuby i absolutnie nie zaluje, potrzebowałam baaardzo powrotu do normalnego życia, maly w domu z babcia wiec tez łagodnie to przeszedł Także zmiana wszystkim wyszła na dobre ale oczywiście ile ludzi tyle opinii

A i zapisaliśmy wczoraj Kube do przedszkola, w sierpniu zaczynamy adaptacje :) nie sądziłam ze to taki wyscig.. w przedszkolu na którym najbardziej nam zależało juz nie było miejsc ale znaleźliśmy jeszcze jedno fajne miejsce moze nawet w lepszej dla nas lokalizacji

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir już do przedszkola ? Pójdzie jako 2.5 latek ?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała puścić Jasia do przedszkola od września. Zobaczymy. U nas w rekrutacji do miejskich można startować od 2,5roku chyba, ale szanse na miejsce małe. Blisko mamy prywatne, więc chyba tam będziemy próbować. Jak nie to rok później, ciśnienia nie ma, i tak będę w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 20:05

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Maksia chce puścić dopiero do przedszkola i wtedy wrócić do pracy a dokładniej znaleść nowa bo niestety kończy mi się umowa i mi nie przedłużyli 🤷‍♀️ Właśnie się zastanawiałam czy dziecko 2,5 roku przyjmują do przedszkola ale chyba zależy od placówki bo albo od tego września albo od kolejnego Maksia do przedszkola chce posłać 😊 muszę się zorientować w takim razie powoli nad miejscami i właśnie w jakim wieku przyjmują

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sytuację jak Paulina. Nie ma do czego wracać i będę szukać czegoś nowego. Raczej od września młody jeszcze nie pòjdzie do przedszkola..

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkole przy moim żłobku przyjmuje dzieci od 2,5. Kornelka już się załapuje od września, ale raczej zostawię ją w żłobku. Grupa w przedszkolu jest 2x większa, byłyby nowe dzieci, nowe opiekunki. Widzę że chodzi chętnie do żłobka, odbieram w dobrym humorze, ale ostatnio odebrałam ją płaczącą, bo do grupy wyjątkowo przyszły inne dzieci z innej grupy, więc myślę że nie jest gotowa na takie zmiany.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowa wam się kończy i nie przedłużyli ?
    Ala tez nie jest gotowa na przedszkole przynajmniej Teraz. Dobrze się czuje w swojej grupie i ze swoimi paniami jak przychodzi ktoś "nowy" to też nie jest zachwycona 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 16:35

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tez nie jest na chwile obecna gotowa do przedszkola. Włączyła jej się znowu mamoza, wyjść śmieci wyrzucić nie mogę bo już bierze swoje buty i musi iść ze mną.
    Jutro rano jadę na pobranie krwi zobaczymy jaka szopkę odstawi Mężowi...
    ja żałuje ze poszłam do pracy na cały etat. Miałam w planach wrócić do starej pracy na 3/5 etatu ale nie miałam do czego wracać. Utajniona likwidacja stanowiska (najpierw zatrudnili dziewczynę na zastępstwo potem otworzyli nowe stanowisko i ja przyjęli. Tyle ze obowiązki te same tylko pod inna nazwa. A mi zaproponowali stanowisko gdzie w ciągu 4 lat 3 osoby same się zwolniły bądź je wywalili 🤷‍♀️).... jednak „dzięki” chorobom Córki trochę czasu z nią nadrabiam. Ogólnie ok pójść do pracy ale dla mnie cały etat to za dużo, czuje ze tracę pewne momenty.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmują 2.5 latki, znajomi tez zapisali syna do tej grupy wiec bedzie mial kolegę którego zna, no i z tego co rozmawialiśmy z dyrektorem jest już zapisane dziecko z kwietnia wiec nie będzie najmlodszy. Ja tez na początek planuje zeby byl w pkolu np do 13 i moja mama go odbierze wczesniej ale chce żeby mial jakis kontakt z dziećmi Bo jednak dookoła nie ma rówieśników a jak to faktycznie wyjdzie to się okaże we wrześniu :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, trudno ocenić co będzie we wrześniu, ale zdecydować muszę się teraz więc odpuszczam i zostawiam Małą w żłobku.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie zabezpieczone klamki w oknach? Szukam jakiegoś łatwego do zamontowania sposobu.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dole nie mam zwykłych okien tylko balkonowe, na gorze mam okno ale za oknem jest zabezpieczenie ;) ale myśle ze zabezpieczenie klamek w przypadku zwykłych okien to super rozwiązanie, tyle się słyszy ze dziecko wypadło z okna ...

Tak Ruda dokładnie nie przedłużyli mi umowy 🤷‍♀️ Krótko tam pracowałam kilka miesięcy przed ciąża

Ja chciałabym puścić małego do żłobka raczej w przyszłym roku

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum są klamki z kluczykiem za kilkanaście złotych i się je montuje w oknach. Nie ma opcji by dziecko otworzyło okno samodzielnie,nie mając kluczyka. Klamki mam kupione na pròbę dwie i czekają na zamontowanie i się doczekać nie mogą, muszę przypomnieć.

Zmierzyłam młodemu stopę odrysowywując ja na kartce ( ostatnio mierzyłam.w powietrzu kiedy siedział) i wyszła mu długość 16,7cm! (a nie wczesniejsze 15,5cm).. rozm.26 tak czy siak. Jestem w szoku 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 17:20

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zmierzyłam Ali stopę i 15 cm 🤭 znalazłam fajna promocje na eobuwie i zamówiłam geoxy na wiosnę w super cenie :)

malami.91 lubi tę wiadomość

‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ