X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Czy ktoś jeszcze karmi piersią?
    Tak ☺️ 3xdobę: rano, w południe do spania i na noc do spania. Zamierzam do 2,5roku a wyjdzie zobaczymy.

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze karmie. Nad ranem po pracy ok 17 (ale nie zawsze) i do spania. W nocy tez czasem 2x, czasem raz. Co chwila mam zamiar ja odstawić ale wtedy zazwyczaj dostaje katarku i nie mam serca...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze karmię w nocy jak się obudzi. Czasem się obudzi czasem nie...pokarmu coraz mniej...

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Czy ktoś jeszcze karmi piersią?
    Ja skończyłam tydzień temu 😁 Wojtek cały czas o nim pamięta bo mówi " mamusiu kocham cycusia" ale mu tłumaczę że to tylko dla malutkich dzidziusiów a onjuz przecież jest duży 🥰😉

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do AZS to jesteśmy pod opieką alergologa i na stałe stosujemy zyrtek . Testy z krwi nic nie wykazały i teraz pod koniec marca mamy testy skórne płatkowe i zobaczymy czy coś wyjdzie 🤷 Z moich obserwacji to uczula go jajko, gotowana marchew i chyba konserwanty bo po gotowych potrawach czy ciastach jest pogorszenie. Aktualnie łagodzi nam trochę skórę bioderma , miejscowo maść że sterydami jak już nie daje rady 😞

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• symbolica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina kurczę to ciekawe, że z krwi nic nie wyszło.. biedny Wojtuś jeśli jest tak źle jak piszesz ( możesz wkleić foty na fejsie?). U nas takie drobne wysypki na udach, przedramionach i policzkach i z testòw tez nic nie wyszło. Nie swędzi go ani nic. Myślę to mieszkowe rogowacenie naskòrka a pediatra kilka miesięcy temu obstawiała bmk, a teraz na bilansie, że jednak gluten i mam się tym nie przejmować wogòle.. 🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 18:16

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ewelina kurczę to ciekawe, że z krwi nic nie wyszło.. biedny Wojtuś jeśli jest tak źle jak piszesz ( możesz wkleić foty na fejsie?). U nas takie drobne wysypki na udach, przedramionach i policzkach i z testòw tez nic nie wyszło. Nie swędzi go ani nic. Myślę to mieszkowe rogowacenie naskòrka a pediatra kilka miesięcy temu obstawiała bmk, a teraz na bilansie, że jednak gluten i mam się tym nie przejmować wogòle.. 🤨
    Kurcze nie mam zdjęć ale ogólnie od miesiąca jest dużo gorzej zgięcia łokci, kolan , kark plecy, nogi są podrapane bo to go bardzo swędzi.Mi ręcę opadają bo nie mam jak mu pomóc . Sprawy nie ułatwia to że ciężko wyeliminować potencjalne alergeny bo są dziewczyny i jedzą wszystko. No i co mnie najbardziej przeraża to że przed testami skórnymi będzie musiał mieć to Est na Covid z nosa 😞

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Mojemu mężowi wyszło IgM 1.5 a IgG 6
    Małymi znasz się na tym możesz skomentować ?

Ruda, musiałabym zerknąć na ten wynik, bo nie wiem co to za metoda, jakie jednostki itd.

Mój mały mówi, że lubi mleko od krowy😉. A bobo będzie pić mleko z cycusia. Także liczę na to, że zazdrości pod tym kątem nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 19:30

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia biedny 😥 A-derma Dermalibour+ pròbowaś? Albo zasuszac mu chociaż na fragmencie to pudrem fioletowym hasco? Pasożyty miał badane? Podajesz probiotyk np. latopic?
    Trzeba dobrego lekarza, wszyscy tę Olechowską tak zachwalają z Warszawy, ponoć online też działa.. może warto tam uderzyć.. jesteś w grupie na fejsie z AZS?
    Może tam Ci ktoś doradzi dobrego lekarza w okolicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 20:00

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O grupa na Fejsie to dobry pomysł . Na razie czekam do testów i u nas w okolicy podobno dr.Małecki z Radziejowa jest godny polecenia. Dzięki za polecenie z Warszawy od nas to jakieś 170 km więc wcale nie tak daleko .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawdziwą robotę zrobiło avene xeracalm balsam. Ale to na zdrową, już zaleczoną skórę.
    Dziewczyny, mam takie pytanie techniczne czy po myciu zębów jakoś wycieracie jeszcze buzię z pasty? I jakiej pasty używacie? Nakładam tyle co ziarnko ryżu na szczoteczkę, ale mimo wszystko czy to ok, że ona to zjada? Hmm

• symbolica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wysłałam Ci zaproszenie na fejsie i link na masengera do tej grupy.

Bumbum bardzo ok że zjada bo tam jest fluor i on wzmacnia od srodka zęby te ktòre się jeszcze nie wyrżnęły.. tak kiedyś jedna dentystka pisała. Taka ilość zjedzonej pasty i tak nie pokrywa zapotrzebowania 🙂 My myjemy zazwyczaj Elmexem raz dziennie dokładnie (wieczorem) bo jakoś nie mam serca go męczyć bo ciągle coś tam podrażnione albo się wyrzyna.
    Od czasu do czasu używam mojej pasty (gładką, bez drobinek itp) bo Elmex ma slabe właściwości ścierające.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 22:10

da8300b52b.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia przypomniało mi.się że jeszcze i opròcz balsamu o ktòrym pisze Bumbum, zachwalają też Dermaveel. Też bez recepty krem na atopowe zapalenie skòry.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a wyeliminowałaś z diety to co przypuszczasz że uczula ? U nas skóra opanowana ale Ala w ogóle nie je jajek w żadnej postaci...też polecam Avene drogi ale warto :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez karmie rano, do drzemki, na noc i w nocy jak się przebudzi ;) pewnie jeszcze kilka miesięcy pokarmów, mam nadzieje ze sam się odstawi ;)

Ewelcia biedny wojtus ale ja nie pomogę bo nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia ale przede wsyztskin trafić na dobrego lekarza który poprowadzi właściwie

My myjemy żeby x1 dziennie wieczór pasta colgate dla dzieci z fluorem i tez zjada ;) ciekawe kiedy będzie potrafił wypluwać 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście niesamowite 🥰 dziękuje za wszystkie rady . Jajka i marchew wyeliminowaliśmy , mleko krowie ograniczyliśmy niestety najgorzej jest z chrupkami bo Wojtuś uwielbia np kolorowe kukurydziane i ogólnie wszystkie chrupki, herbatniki i ciastka. Staram się nie kupować i ograniczać ale nie zawsze się da 🤷. Teraz jak odstawiłam go od piersi zmienił się bardzo tzn chyba przeżywa odstawienie i nie umie poradzić sobie z emocjami. Jest często rozdrażniony, krzyczy i wyrywa się i ciężko się przyznać czasami nie mam już sił np. w sklepie czekać aż minie mu histeria i ulegam.
    Aktualnie planujemy z mężem ograniczać wychodzenie z nim na zakupy 🤦
    Niby trzecie dziecko i powinnam być już " mądra" ale Wojtek jest zupełnie inny niż dziewczyny i czasami wymiękam 😉

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Ja tez karmie rano, do drzemki, na noc i w nocy jak się przebudzi ;) pewnie jeszcze kilka miesięcy pokarmów, mam nadzieje ze sam się odstawi ;)

Ewelcia biedny wojtus ale ja nie pomogę bo nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia ale przede wsyztskin trafić na dobrego lekarza który poprowadzi właściwie

My myjemy żeby x1 dziennie wieczór pasta colgate dla dzieci z fluorem i tez zjada ;) ciekawe kiedy będzie potrafił wypluwać 🤷‍♀️
    U nas od jakiegoś tygodnia Wojtek zaczął wypluwać pastę i wodę po płukaniu zębów . Wcześniej wszystko zjadał i wypijał 😁

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• symbolica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia skąd ja to znam tzn że kolejne dziecko zupełnie inne 🤪 (aczkolwiek jest spokojny i nie wymusza w sklepie nic). Napady złości natomiast miewa np. dziś pierwszy raz na spacerze: obrałam inną trasę i przez dobre 10minut wrzeszczał i czułam na dzień nie wzrok ludzi zza okien.. a tak to w domu jak coś nie po jego myśli. Trzymaj się, nie jesteś sama, jest nas więcej, musimy dać radę.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że nie powinno się płukać jamy ustnej po myciu zębów tylko po prostu wypluć pozostałość pasty? Ja się dowiedziałam stosunkowo niedawno, ale jakoś nie mogę się powstrzymać żeby nie wypłukać. Jaś połyka pastę, wodą nie płuczemy. Myjemy 2x dziennie. Rano myje sobie sam, więc to takie średnio efektywne mycie, a wieczorem z pomocą moją albo taty. Wcześniej używaliśmy Elmexa, teraz mamy Colgate.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:37

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć Malami. Mòj news odnosnie mycia zębòw to to że szczoteczki elektryczne powinno się przykładać na 3s do każdego zęba i to jest dopiero prawidłowe mycie, ale mało kto to wie. I gdybyśmy myli zęby naprawdę dokładnie to wystarczyłoby raz dziennie myć je według ekspertòw.

Fajny artykuł - jakie błędy popełniamy wychowując dziewczynki: https://magazyn.wp.pl/informacje/artykul/grzecznym-dziewczynkom-smakuje-slona-lemoniada

Albo ten artykuł: dzieci kłamią tzn że są inteligentne: https://tygodnik.interia.pl/news-mali-wielcy-klamcy,nId,5082208#iwa_source=weeklies

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 11:41

da8300b52b.png
‹‹ 1685 1686 1687 1688 1689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ