X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas awantury to tez czesta sprawa. Zwlaszcza przy ubieraniu i wyjmowaniu spod prysznica. Ja go ubieram na sile i tlumacze a on mnie nie slucha tylko wrzeszczy i sie wygina. Czesto zaczynam wczesniej zagadywac zeby poszlo lzej ale rownie to bywa.

Ojej Bumbum, obys lekko przeszla. Moja szwagierka tez chora od niedzieli. a w sobote mieli przyjsc na tort Franka. brrr dobrze ze nie byli.

Poruszylyscie temat krwiodastwa. 3 tyg temu chcialam zarejestrowac sie do dkms jako dawca komorek macierzystych. Napisalam do nich maila z opisem sytuacji medycznej. I odpisali ze nie moge byc dawca :( bylam bardzo zawiedziona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 11:33

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum teraz doczytałam, wspòlczuję baaaardzo. ☹️ Od małej się zarazilaś? Jak się czujesz, pisz nam. Prędzej czy pòźniej wszyscy mamy z tym dziadostwem kontakt, a ta odmiana brytyjska to ileś razy bardziej zaraźliwa jest niż wcześniejszą wersja.
    O zmęczeniu pisałaś już wcześniej.. zdrowiej szybko!

Monika jak nie chcesz to nie pisz, ale co jest przeszkodą? Ja się w styczniu zarejestrowałam w DKMS, odesłałam pakiet i czekam a info z ich strony i opaskę. Na razie nie ma przeciwskazań, nawet do mnie dzwonili uzupełnić miejsce urodzenia bo nie wpisałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 12:58

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem wlasnie co konkretnie. Dostalam info ze moja sytuacja medyczna uniemozliwia.
    Ale ja nie zamawialam pakietu. Najpierw chcialam sie upewnic i napisalam do konsultanta medycznego. Wpisalam niedoczynnosc tarczycy (leczona), przebyta ablacje serca (skuteczna, brak napadow), jeden epizod tezyczki (ale to tydzien po wyladowaniu w szpitalu z czestoskurczem 250uderzen na min wiec stres i brawk magnezu). 2 cesarskie ciecia i karmie ie piersia.
    Wydawalo mi sie ze wszystko leczone/unormowane/wyleczone to nie bedzie problemu.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zarejestrowana w DKMS. A krwi oddawać już nie mogę, bo Euthyrox mnie dyskwalifikuje. Z 5l mam na koncie 😉

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a dyskwalifikacja jest powyzej jakiejs dawki czy kazda?
    Ja raz bylam oddac krew, przeszlam badania i na fotelu pielegniarka powiedziala zebym wracala do domu. Zyly tak cienkie ze na probke trudno pobrac. Waga 50kg w kozakach. A jak nie pobiora okreslonej ilosci to i tak do wyrzucenia bo woreczek zawiera konserwant(?).

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam bo to wyczyn tyle krwi upuścić Malami.

Monika widocznie pielęgniarka zna się na rzeczy i nie każdy nadaje się do pobierania- nie chciała narobić Ci problemòw. 😘

Przy/Na Śląskim Uniwersytecie Medycznym jest hodowla owiec specjalnie dla uczelni do badań ponieważ ich krew jest bardzo zbliżona do naszej. Z tydzień temu w Dzień Dobry TVN gościli tam - Jacek był zachwycony owcami ☺️ wygoolujcie: krew owiec dla ludzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 13:58

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas lekarz bada BMI zanim się odda krew i trzeba ważyć minimum 50 kg 🙂
    Na Ale spodnie 92 dobre w pasie ale za krótkie a 98 dobre na długość ale za szerokie 😂 a jakie rozmiary wy nosicie :)?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum zdrówka :)!!!

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek ma podobnie jeśli chodzi o długość spodni bo brzuszek jednak ma i pas jest zawsze ok ( na gumce 😆 ).

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 104/110. Zalezy od sklepu.
    Musze kupic buty i dwie kurtki (jedna na co dzien bo bardzo niszczy,bloto itp).
    Nie lubie tego szukania.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ale zgrabna dziewczyna Ci rosnie :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas Ala też strasznie niszczy ubranka głównie w żłobku...czasem zgubi się jakieś ubranko 🤔 czasem Ala wróci w nie swoim 🤭 głównie giną skarpetki i spinki do włosów 😂 dlatego kupuje w secend hand lub innych tanich sklepach 😃

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum obyś lekko przeszła i szybko wróciła do zdrowia
    Wiadomo skąd się zarazilas?

Mój chyba dość spokojny, potrafi zrobić awanturę jak już jest zmęczony na spacerze przed drzemka i mamy wracać do domu i chce iść w innym kierunku albo jak zdecyduje ze już do wózka go daje bo jest późno ale tak poza tym raczej nie 🤔 zazwyczaj daje się ubierać bez problemu ale czasami zdarzy sie ze nie chce i wyrywa się.

My nosimy ubranka 92 😊 buciki 23/24

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam dwa tropy, albo ze żłobka, albo od mojej mamy która się opiekowała Kornelka jak miała katar (a ona wzięła od taty)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Malami a dyskwalifikacja jest powyzej jakiejs dawki czy kazda?
    Ja raz bylam oddac krew, przeszlam badania i na fotelu pielegniarka powiedziala zebym wracala do domu. Zyly tak cienkie ze na probke trudno pobrac. Waga 50kg w kozakach. A jak nie pobiora okreslonej ilosci to i tak do wyrzucenia bo woreczek zawiera konserwant(?).

Tego niestety nie wiem, ale podejrzewam, że każda dawka dyskwalifikuje, bo jak mnie odrzucili to chyba brałam dość mało...25lub50mcg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 19:46

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko 25 :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepiłyście na ospę ? Jakieś powikłania ? My mamy dziś o 16.30 już mi słabo na samą myśl...😒

• amir Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie było ale mam niedługo egzamin specjalizacyjny wiec kazda wolna chwile niestety spędzam w książkach a i tak.mam wrażenie że jestem w czarnej d.. :p

W kwestiach skórnych Kuba mial ostatnio wysypke taka konkretna przez 5 tygodni, obecnie sie cofa a zdiagnozowana została przez dermatologa jako asymetryczna wysypka u dzieci, i faktycznie sama przyszla sama poszla, charakterystyczne bylo to ze pierwsze 2-3 tygodnie mial ja tylko po prawej stronie ciała, a później przeszła na lewą. Smarowaliśmy to tylko takim pudrem z mentolem na swiad chociaz kiepsko to działało i co ciekawe w dzien sie zbytnio nie drapał za to noce ostatnio z tego tytułu mamy mocno kiepskie

Ruda my po ostatnich komplikacjach po 6w1 poki co niczym ponadprogramowym nie zamierzamy szczepic

A no i u mojego brata urodzil sie Tymek :) poki co na pierwszy rzut oka oprocz ZD nie widać żadnych nieprawidłowości, za to z bratowa lezy na sali dziewczy a ktora o ZD dowiedziala sie dopiero po porodzie plus stan dziecka nie jest do końca dobry, ma na dzien dobry maloplytkowosc jakieś problemy ze skora a cala ciążę wyglądał na zdrowego w usg... ech przewrotne to zycie

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir ta sytuacja z obrzękiem nogi ? O tym mówisz ?

• amir Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o tym

‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ