X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas awantury to tez czesta sprawa. Zwlaszcza przy ubieraniu i wyjmowaniu spod prysznica. Ja go ubieram na sile i tlumacze a on mnie nie slucha tylko wrzeszczy i sie wygina. Czesto zaczynam wczesniej zagadywac zeby poszlo lzej ale rownie to bywa.

Ojej Bumbum, obys lekko przeszla. Moja szwagierka tez chora od niedzieli. a w sobote mieli przyjsc na tort Franka. brrr dobrze ze nie byli.

Poruszylyscie temat krwiodastwa. 3 tyg temu chcialam zarejestrowac sie do dkms jako dawca komorek macierzystych. Napisalam do nich maila z opisem sytuacji medycznej. I odpisali ze nie moge byc dawca :( bylam bardzo zawiedziona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 11:33

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum teraz doczytałam, wspòlczuję baaaardzo. ☹️ Od małej się zarazilaś? Jak się czujesz, pisz nam. Prędzej czy pòźniej wszyscy mamy z tym dziadostwem kontakt, a ta odmiana brytyjska to ileś razy bardziej zaraźliwa jest niż wcześniejszą wersja.
    O zmęczeniu pisałaś już wcześniej.. zdrowiej szybko!

Monika jak nie chcesz to nie pisz, ale co jest przeszkodą? Ja się w styczniu zarejestrowałam w DKMS, odesłałam pakiet i czekam a info z ich strony i opaskę. Na razie nie ma przeciwskazań, nawet do mnie dzwonili uzupełnić miejsce urodzenia bo nie wpisałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 12:58

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem wlasnie co konkretnie. Dostalam info ze moja sytuacja medyczna uniemozliwia.
    Ale ja nie zamawialam pakietu. Najpierw chcialam sie upewnic i napisalam do konsultanta medycznego. Wpisalam niedoczynnosc tarczycy (leczona), przebyta ablacje serca (skuteczna, brak napadow), jeden epizod tezyczki (ale to tydzien po wyladowaniu w szpitalu z czestoskurczem 250uderzen na min wiec stres i brawk magnezu). 2 cesarskie ciecia i karmie ie piersia.
    Wydawalo mi sie ze wszystko leczone/unormowane/wyleczone to nie bedzie problemu.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zarejestrowana w DKMS. A krwi oddawać już nie mogę, bo Euthyrox mnie dyskwalifikuje. Z 5l mam na koncie 😉

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a dyskwalifikacja jest powyzej jakiejs dawki czy kazda?
    Ja raz bylam oddac krew, przeszlam badania i na fotelu pielegniarka powiedziala zebym wracala do domu. Zyly tak cienkie ze na probke trudno pobrac. Waga 50kg w kozakach. A jak nie pobiora okreslonej ilosci to i tak do wyrzucenia bo woreczek zawiera konserwant(?).

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam bo to wyczyn tyle krwi upuścić Malami.

Monika widocznie pielęgniarka zna się na rzeczy i nie każdy nadaje się do pobierania- nie chciała narobić Ci problemòw. 😘

Przy/Na Śląskim Uniwersytecie Medycznym jest hodowla owiec specjalnie dla uczelni do badań ponieważ ich krew jest bardzo zbliżona do naszej. Z tydzień temu w Dzień Dobry TVN gościli tam - Jacek był zachwycony owcami ☺️ wygoolujcie: krew owiec dla ludzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 13:58

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas lekarz bada BMI zanim się odda krew i trzeba ważyć minimum 50 kg 🙂
    Na Ale spodnie 92 dobre w pasie ale za krótkie a 98 dobre na długość ale za szerokie 😂 a jakie rozmiary wy nosicie :)?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum zdrówka :)!!!

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek ma podobnie jeśli chodzi o długość spodni bo brzuszek jednak ma i pas jest zawsze ok ( na gumce 😆 ).

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 104/110. Zalezy od sklepu.
    Musze kupic buty i dwie kurtki (jedna na co dzien bo bardzo niszczy,bloto itp).
    Nie lubie tego szukania.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ale zgrabna dziewczyna Ci rosnie :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas Ala też strasznie niszczy ubranka głównie w żłobku...czasem zgubi się jakieś ubranko 🤔 czasem Ala wróci w nie swoim 🤭 głównie giną skarpetki i spinki do włosów 😂 dlatego kupuje w secend hand lub innych tanich sklepach 😃

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum obyś lekko przeszła i szybko wróciła do zdrowia
    Wiadomo skąd się zarazilas?

Mój chyba dość spokojny, potrafi zrobić awanturę jak już jest zmęczony na spacerze przed drzemka i mamy wracać do domu i chce iść w innym kierunku albo jak zdecyduje ze już do wózka go daje bo jest późno ale tak poza tym raczej nie 🤔 zazwyczaj daje się ubierać bez problemu ale czasami zdarzy sie ze nie chce i wyrywa się.

My nosimy ubranka 92 😊 buciki 23/24

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam dwa tropy, albo ze żłobka, albo od mojej mamy która się opiekowała Kornelka jak miała katar (a ona wzięła od taty)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Malami a dyskwalifikacja jest powyzej jakiejs dawki czy kazda?
    Ja raz bylam oddac krew, przeszlam badania i na fotelu pielegniarka powiedziala zebym wracala do domu. Zyly tak cienkie ze na probke trudno pobrac. Waga 50kg w kozakach. A jak nie pobiora okreslonej ilosci to i tak do wyrzucenia bo woreczek zawiera konserwant(?).

Tego niestety nie wiem, ale podejrzewam, że każda dawka dyskwalifikuje, bo jak mnie odrzucili to chyba brałam dość mało...25lub50mcg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 19:46

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko 25 :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepiłyście na ospę ? Jakieś powikłania ? My mamy dziś o 16.30 już mi słabo na samą myśl...😒

• amir Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie było ale mam niedługo egzamin specjalizacyjny wiec kazda wolna chwile niestety spędzam w książkach a i tak.mam wrażenie że jestem w czarnej d.. :p

W kwestiach skórnych Kuba mial ostatnio wysypke taka konkretna przez 5 tygodni, obecnie sie cofa a zdiagnozowana została przez dermatologa jako asymetryczna wysypka u dzieci, i faktycznie sama przyszla sama poszla, charakterystyczne bylo to ze pierwsze 2-3 tygodnie mial ja tylko po prawej stronie ciała, a później przeszła na lewą. Smarowaliśmy to tylko takim pudrem z mentolem na swiad chociaz kiepsko to działało i co ciekawe w dzien sie zbytnio nie drapał za to noce ostatnio z tego tytułu mamy mocno kiepskie

Ruda my po ostatnich komplikacjach po 6w1 poki co niczym ponadprogramowym nie zamierzamy szczepic

A no i u mojego brata urodzil sie Tymek :) poki co na pierwszy rzut oka oprocz ZD nie widać żadnych nieprawidłowości, za to z bratowa lezy na sali dziewczy a ktora o ZD dowiedziala sie dopiero po porodzie plus stan dziecka nie jest do końca dobry, ma na dzien dobry maloplytkowosc jakieś problemy ze skora a cala ciążę wyglądał na zdrowego w usg... ech przewrotne to zycie

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir ta sytuacja z obrzękiem nogi ? O tym mówisz ?

• amir Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o tym

‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ