Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas awantury to tez czesta sprawa. Zwlaszcza przy ubieraniu i wyjmowaniu spod prysznica. Ja go ubieram na sile i tlumacze a on mnie nie slucha tylko wrzeszczy i sie wygina. Czesto zaczynam wczesniej zagadywac zeby poszlo lzej ale rownie to bywa.
Ojej Bumbum, obys lekko przeszla. Moja szwagierka tez chora od niedzieli. a w sobote mieli przyjsc na tort Franka. brrr dobrze ze nie byli.
Poruszylyscie temat krwiodastwa. 3 tyg temu chcialam zarejestrowac sie do dkms jako dawca komorek macierzystych. Napisalam do nich maila z opisem sytuacji medycznej. I odpisali ze nie moge byc dawca bylam bardzo zawiedziona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 11:33
-
Bumbum teraz doczytałam, wspòlczuję baaaardzo. ☹️ Od małej się zarazilaś? Jak się czujesz, pisz nam. Prędzej czy pòźniej wszyscy mamy z tym dziadostwem kontakt, a ta odmiana brytyjska to ileś razy bardziej zaraźliwa jest niż wcześniejszą wersja.
O zmęczeniu pisałaś już wcześniej.. zdrowiej szybko!
Monika jak nie chcesz to nie pisz, ale co jest przeszkodą? Ja się w styczniu zarejestrowałam w DKMS, odesłałam pakiet i czekam a info z ich strony i opaskę. Na razie nie ma przeciwskazań, nawet do mnie dzwonili uzupełnić miejsce urodzenia bo nie wpisałam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 12:58
-
Nie wiem wlasnie co konkretnie. Dostalam info ze moja sytuacja medyczna uniemozliwia.
Ale ja nie zamawialam pakietu. Najpierw chcialam sie upewnic i napisalam do konsultanta medycznego. Wpisalam niedoczynnosc tarczycy (leczona), przebyta ablacje serca (skuteczna, brak napadow), jeden epizod tezyczki (ale to tydzien po wyladowaniu w szpitalu z czestoskurczem 250uderzen na min wiec stres i brawk magnezu). 2 cesarskie ciecia i karmie ie piersia.
Wydawalo mi sie ze wszystko leczone/unormowane/wyleczone to nie bedzie problemu.
-
Malami a dyskwalifikacja jest powyzej jakiejs dawki czy kazda?
Ja raz bylam oddac krew, przeszlam badania i na fotelu pielegniarka powiedziala zebym wracala do domu. Zyly tak cienkie ze na probke trudno pobrac. Waga 50kg w kozakach. A jak nie pobiora okreslonej ilosci to i tak do wyrzucenia bo woreczek zawiera konserwant(?). -
Polubiłam bo to wyczyn tyle krwi upuścić Malami.
Monika widocznie pielęgniarka zna się na rzeczy i nie każdy nadaje się do pobierania- nie chciała narobić Ci problemòw. 😘
Przy/Na Śląskim Uniwersytecie Medycznym jest hodowla owiec specjalnie dla uczelni do badań ponieważ ich krew jest bardzo zbliżona do naszej. Z tydzień temu w Dzień Dobry TVN gościli tam - Jacek był zachwycony owcami ☺️ wygoolujcie: krew owiec dla ludziWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 13:58
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Bumbum obyś lekko przeszła i szybko wróciła do zdrowia
Wiadomo skąd się zarazilas?
Mój chyba dość spokojny, potrafi zrobić awanturę jak już jest zmęczony na spacerze przed drzemka i mamy wracać do domu i chce iść w innym kierunku albo jak zdecyduje ze już do wózka go daje bo jest późno ale tak poza tym raczej nie 🤔 zazwyczaj daje się ubierać bez problemu ale czasami zdarzy sie ze nie chce i wyrywa się.
My nosimy ubranka 92 😊 buciki 23/24 -
Moniiiikaaaa wrote:Malami a dyskwalifikacja jest powyzej jakiejs dawki czy kazda?
Ja raz bylam oddac krew, przeszlam badania i na fotelu pielegniarka powiedziala zebym wracala do domu. Zyly tak cienkie ze na probke trudno pobrac. Waga 50kg w kozakach. A jak nie pobiora okreslonej ilosci to i tak do wyrzucenia bo woreczek zawiera konserwant(?).
Tego niestety nie wiem, ale podejrzewam, że każda dawka dyskwalifikuje, bo jak mnie odrzucili to chyba brałam dość mało...25lub50mcg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 19:46
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Hej dziewczyny, dawno mnie nie było ale mam niedługo egzamin specjalizacyjny wiec kazda wolna chwile niestety spędzam w książkach a i tak.mam wrażenie że jestem w czarnej d.. :p
W kwestiach skórnych Kuba mial ostatnio wysypke taka konkretna przez 5 tygodni, obecnie sie cofa a zdiagnozowana została przez dermatologa jako asymetryczna wysypka u dzieci, i faktycznie sama przyszla sama poszla, charakterystyczne bylo to ze pierwsze 2-3 tygodnie mial ja tylko po prawej stronie ciała, a później przeszła na lewą. Smarowaliśmy to tylko takim pudrem z mentolem na swiad chociaz kiepsko to działało i co ciekawe w dzien sie zbytnio nie drapał za to noce ostatnio z tego tytułu mamy mocno kiepskie
Ruda my po ostatnich komplikacjach po 6w1 poki co niczym ponadprogramowym nie zamierzamy szczepic
A no i u mojego brata urodzil sie Tymek poki co na pierwszy rzut oka oprocz ZD nie widać żadnych nieprawidłowości, za to z bratowa lezy na sali dziewczy a ktora o ZD dowiedziala sie dopiero po porodzie plus stan dziecka nie jest do końca dobry, ma na dzien dobry maloplytkowosc jakieś problemy ze skora a cala ciążę wyglądał na zdrowego w usg... ech przewrotne to zycie