X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Malami, oby najgorsze za mamą - jak się dziś czuje? .. to tak trochę z tym szczepieniem Astra Zeneca.. jedno lajtowo.przechodzą i nie mają nopòw a inni bardzo ciężko, o powikłaniach i zgonach nie mòwiąc. Obiecująco wygląda ta szczepionka J&J jednodawkowa. Ciekawe czym nas będą szczepić?

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami, daj znac jak teraz z mama. Oby najgorsze juz za nia.

Siostra mi dzis sprzedala teorie ze osoby z grupa krwi 0 rzadziej choruja.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika też o tym słyszałam.. mam grupę zero i dość lekko przechodziłam covid w poròwnaniu z mężem. Ale tylko ja znam grupę krwi z mojej rodziny. Teściowa nie wiem czy zna swoją.. znacie grupę swoich dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 17:41

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam A, przeszłam lekko, ale podobno ciężarne przechodzą lekko ze względu na wysoki poziom hormonów płciowych. Tak samo mężczyźni z wysokim poziomem testosteronu. Taką teorię mi ktoś przekazał, nie wiem ile w tym prawdy. Mąż ma grupę 0 i przeszedł bez objawów w zasadzie.
    Mama ma A... czuje się w miarę dobrze, nie gorączkuje już tak wysoko jak wcześniej. Dostaje tlen, antybiotyk. Psychicznie jest bardzo zmęczona tym wszystkim. Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie. No a tata ma grupę 0 i twierdzi, że już przeszedł - stan podgorączkowy dzień czy dwa, więc może coś w tym jest.

Jasia grupy krwi nie znam. Nie było jeszcze potrzeby badać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 18:38

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata ma 0 i raczej przeszedł niełatwo, no ale ma nadciśnienie , więc inaczej

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie znam grupy dzieci. Obstawiam AB bo oboje z mezem ja mamy.
    z tym testosteronem tez ciekawa teoria. To moj maz tez by lekko przeszedl. Oby.

Nie dziwie sie Twojej mamie. Pobyt w szpitalu moze dolowac. Czlowiek zaczyna myslec jakby mial juz tam spedzic cale
    zycie.

Bumbum, to na razie jestes pierwsza ktora wymienia osobe z 0 ktora nie miala lekkiego przebiegu. Z mojej grupy badawczej zgromadzonej w dniu dzisiejszym hehe :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wygooglowalam ze z AbxAb dzieci moga miec a, b lub ab. Kiedy byla ta biologia w szkole :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika pobyt w szpitalu to dla większości ostateczność, szczegòlnie człowiek się dołuje kiedy słyszy co się dzieje dookoła. Teraz to szczęście (w nieszczęściu) dostać się do szpitala. ☹️ Dodatkowo ratownicy często ( nie zawsze) nie chcą zabierać do szpitala, odradzają jak mogą i karzą czekać aż do duszności i potem ròznie to się kończy... nie podpisywać im naszej odmowy zabrania do szpitala bo tego żądają, choć tak naprawdę jest na odwròt..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 18:53

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamie powiedzieli, że tak naprawdę powinna przyjechać kilka dni wcześniej... O miejsce faktycznie trudno, z pierwszego szpitala ją odesłali, na szczęście w drugim się udało.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do covida to my z Mężem mamy grupę krwi 0, wiec Zośka tez ma 0. Mąż przeszedł najgorzej ja średnio a Zośka praktycznie w ogóle 🤷‍♀️. Co gorsza po covidzie Zośka przynosi wszystko ze żłobka a Mąż się zaraza 😱... ostatnio miał 4 teleporady aż dostał antybiotyk. Ma obecnie kaszel od 1,5 tygodnia. Jutro kolejna teleporada i będzie się domagał wizyty stacjonarnej...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, mam madzieje ze go przyjma. Jak osluchac przez telefon...

Umeczycie sie teraz z tymi chorobami.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciekawe te teorie kto przechodzi łagodniej kto ciężej. Ja nic nie słyszałam z takich informacji 😊

Papatka oby w końcu męża przyjęli normalnie, niestety czasami wizyta w realu jest niezbędna ...

961l20mmezoojidp.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż ma grupę A i w sumie przeszedł lekko bo tylko brak węchu przez tydzień i słabsze samopoczucie 🤷 chociaż on jakieś dwa msc po chorobie miał niesamowity spadek formy tzn był ciągle zmęczony przez jakieś 2 tygodnie . My z dzieciakami albo się nie zaraziliśmy albo przechodziliśmy skąpoobjawowo bo Ala z Wojtkiem co chwilę mięli jakąś infekcje na szczęście bez gorączki. Co do grup krwi ja, Ala i Wojtek mamy A- a Oliwka O -.

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma grupę 0 i przechodził łagodnie ja mam A i trochę gorzej chociaż ja nie mam potwierdzenia że miałam Covid. Ali grupy krwi nie znam.

Ala jest przeziębiona...ma lekki katar i suchy kaszel 😥😥😥 mam nadzieję że uda się jutro dostać do pediatry.

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś stosował ?

https://www.aptekagemini.pl/zablocka-mgielka-solankowa-jodowo-bromowa-950-ml-0026119

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czy ktoś stosował ?

https://www.aptekagemini.pl/zablocka-mgielka-solankowa-jodowo-bromowa-950-ml-0026119
    Ta solanka jest wydobywana niedaleko mojego miejsca zamieszkania w Zabłociu 🙂 tak używałam i używam czasem. Trzeba ją rozcieńczać do inhalacji. Na b.dlugo starcza taka butla. W każdej aptece to dostaniesz a u mnie też w Intermarche jest.
    Zdròwka dla Ali!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 15:30

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jak oceniasz działanie ? Piszą że inhalację z soli fizjologicznej mają taki sam efekt 🤔

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda no wielkiej ròżnicy nie widzę ale coś jednak więcej zawiera i też do nawilżacza powietrza się nadaje. Pediatra nam kazała to stosować i już tym inhaluję kiedy potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 18:12

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będziemy teraz tym inhalowac :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a teraz zwolnienie na dziecko tylko po wizycie u pediatry czy nadal można dostać na telefon? Orientujecie się?

A mąż dzisiaj był w Medicoverze. Jeszcze lepiej, bo okazało się ze internistka podejrzewa ze przeszedł teraz covid odmianę brytyjska (bo zaatakowało mu zatoki najbardziej). I mimo ze jest ozdowiencem to nic nie oznacza bo można się po raz kolejny zarazić, ona zna ludzi co po 4-5 testów już mieli pozytywnych w odstępach czasu przez ten rok 😱... czy to się kiedyś skonczy?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 1693 1694 1695 1696 1697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ