Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój pije tylko wode, sokami pluje woda z sokiem tez czasami napije się kawy inki i lubi tez napić się mleka krowiego zwykłego
U nas posiłki bardzo monotonne, taki typ 🤷♀️ Na śniadanie kaszka manna z gorzkim kakao i zmieniam dodatki albo cynamon albo owoce liofilizowane gruszka pietruszka albo truskawka (akurat obecnie mam te 2 smaki), na kolacje głównie kanapki z szynka... ser żółty je ale taki w pałeczkach sam, nie na kanapce. -
Ja zaczelam dawac tak miesiac temu. Strasznie mu smakuja. Mam jajka od tesciowej wiec po cichu licze ze ryzyko salmonelli jest mniejsze.
A w temacie kaszlu. Franek kaszlal w trakcie smu jak mial katar. Splywalo po gardle i odkaslywal. To wtedy go kladlam na wysokiej poduszce i dalo sie przesoac noc bez kaszlu. Katar soe skonczyl to i kaszel tez. -
mozna spokojnie, nawet jak cos jest na skorupkach jajek to bakterie zabijane są od razu po wlożeniu do wrzątku
symbolica lubi tę wiadomość
-
Mój jajka na miękko nie lubi, ja też 😉. Takie jajko saute to tylko w postaci jajecznicy, na twardo też nie lubi.
Co do picia to u nas głównie woda, trochę mleka krowiego, czasami herbata z miodem i cytryną, sok pomarańczowy, ale daję max 1x raz dziennie tak ze 100ml (no czasem się zdarzy, że uda mu się dostać i od mamy i od taty). Jak sama piję miętę, melisę, czy jakąś herbatę zieloną to zawsze parę łyków ode mnie weźmie. O dziwo mu to smakuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 15:42
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami a jaka herbatę dajesz? Jeśli czarną to zaburza ona przyswajanie wapnia i magnezu. Polecam baaardzo dla dzieci, ciężarnych i wszystkich herbaty Rooibos - samo zdrowie i bez dodatkòw jest miodowa w smaku 😋 i można pić w nieograniczonych ilościach. I oczywiście śliwkowy grzaniec Ramsey z Biedronki. Te dwie herbaty u nas rządzą, są słodkie w smaku i pyszne. Chyba już ktòrys raz o nich piszę, sorki. 🙂
Ruda u nas kiedyś przy takim kaszlu przedłużającym się po infekcji pomogła klemastyna. To chyba coś alergicznego było, taki epizod u còry. W wieku przedszkolnym radził sobie z takim kaszlem actitrin w syropie mpodany na ok godzinę przed spaniem. Bardzo wysusza takie kataralne sprawy doraźnie, ja podawałam tylko na noc..
Jacek uwielbia jajka na miękko ( czasem są na pòltwardo i też zje) i jajecznicę, ale tylko tę ktòra ja robię bo mężowi coś ostatnio nie wychodzą 🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 16:05
-
U nas kaszel właśnie występuje w nocy tylko ...chciałam dostać receptę na Clemastinum ale zamiast recepty dostałam wykład że to lek starej generacji szkodzi na serce itp...
Stosowaliśmy go w szczególnych przypadkach a nie tak sobie ale recepty i tak nie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 16:18
-
Bumbum to super 🙂
Ruda kurczę no, trzeba uderzyć do innego żeby receptę wypisał.
Malami aaa biała? Nie wpadlabym na to by z miodem.i cytryną pić. Biała to taka lepsza zielona, ale delikatniejsza i też pobudza. Ale jak mało pije to nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 16:27
-
Symbolica, no właśnie, żeby nie dawać czarnej to dodałam kiedyś miód i cytrynę do białej i posmakowało 😉. Chociaż teraz myślę sobie, że od czasu do czasu to i czarnej mógłby się napić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 16:32
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Taka mocno rozcieńczoną Malami myślę, że od wielkiego dzwonu tak. Malami jak miòd i cytryna to w sumie ta herbata niepotrzebna bo powstanie lemoniada, a tą nikt nie pogardzi. 🙂 I dobra na podrażnione suche gardło też.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:15
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Symbolica, jasne, tylko u nas to jest na zasadzie, że mały woła herbatę jak ja piję i muszę mu wlać z zaparzacza, nie da się oszukać 😉. Ale to nawet nie jest codziennie, więc mam pełen luz 😉.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:53
symbolica lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021