X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Boziu na styczniowkach jednej mamie odeszły wody:( czytam i jestem przerażona:(
    Mam ciarki, :( tez sie przerazilam :(

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Boziu na styczniowkach jednej mamie odeszły wody:( czytam i jestem przerażona:(
    Aż się popłakałam :(

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Cześć dziewczyny, ja wizyta dopiero za 15 dni ... mi czas szybko też leci ale im bliżej wizyty tym wolniej hehe :) . U mnie na 95% chłopak, a wcinam słodkie, a słodkie na dziewczynkę tak ? :D

No nie wiem. W pierwszej ciąży nie mogłam patrzeć na slodkie i co? I wyszły dwie dziołchy :D. Teraz slodkie mi smakuje to moze chłopak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Jestem Dziewczyny !!
    Juz po ;) czekam na autobus ;)
    Ale jestem szczesliwa, b.sie ciesze!
    Wszystko ok!
    Maluszek zdrowy, wyniki ok :) ryzyko malusienkie. Pani doktor powiedziala ze choc nie daja tam na nfz zdjec malca to chociaz moge tel sobie zrobic jego,zdjecie dla Meza :) (bo mialam gotowy tel :P )
    Wiec juz teraz czekam na wizyte u mojego gina ktora mam 22sier. :)
    Aaaa!!! I najwazniejsze!!!
    Prawdopodobnie bedxie MALY SZYMONEK :)))))) !!!

Gratuluje świetnych wieści z wizyty :) super!

Ja tez juz po. Wszystko ok. Krawiaka juz praktycznie nie ma jakie bardzo niewielkie resztki pozostały. Dzidziol rośnie, ma sie dobrze, ruszał sie słodko na USG :D
    Dostałam jakieś globulki na ta moja infekcje i o dziwo nie dostałam zakazu chodzenia na basen (wręcz doktor zachęcał) ale następnym razem mam sie zabezpieczyć ;) wszystkie wyniki dobre tylko mocz troche słaby, ale to chyba wina zle pobranej próbki tak myśle...dostałam żurawit i urosept i powinno być dobrze.

MałaMała, Ewelcia85, essentiel, bumbum, Papapatka, Nadzieja22, Jonesey, Pepper, kjt91 lubią tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est super wiesci !!! :)
    Oby tak dalej :))) !!

ej_est lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropieństwo. Biedna Kobieta. I to jeszcze drugi raz. To niesprawiedliwe.

Mała gratuluję!!!

Ja mam na 13:40 i już się cała telepie. Jak wiecie od początku tej ciąży wszystko było nie halo, żaden lekarz szans na powodzenie nie dawał, więc mam obawy czy teraz nie wyjdzie co... :/ Proszę o kciuki.

MałaMała lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dziewczyny, aż miło czytać. Byle do końca takie wieści.
    Kropeczka powodzenia trzymam kciuki :-)

Kropeczka85, MałaMała lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści dziewczyny. Oby ta dobra passa nie opuszczała lutówek :)

MałaMała lubi tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    No nie wiem. W pierwszej ciąży nie mogłam patrzeć na slodkie i co? I wyszły dwie dziołchy :D. Teraz slodkie mi smakuje to moze chłopak?

no właśnie ja w pierwszej ciąży wcinałam słodkie i wyszła córka :D !. Teraz znowu wcinam, więc może takie uroki ciąży mojej :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie chwalilam się, ja od dzisiaj szczęśliwa na l4 :-) a tak w.sumie to troszkę dłużej ale chodziłam jeszcze pomagać ;-P chyba zlapaly mnie zatoki odnchlodni i musiałam zrezygnować.

MonisiaK lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham dobre wieści <3

A mnie dzisiaj naparza lewy jajnik. Albo coś tam koło jajnika. Miałam sprzątać a leże bo kurde co zacznę to boli. Chyba maluszek chce poleżeć:)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    no właśnie ja w pierwszej ciąży wcinałam słodkie i wyszła córka :D !. Teraz znowu wcinam, więc może takie uroki ciąży mojej :D

To ciekawe co będziemy miały :D bo z ja teraz tez wcinam slodkie.
    A ogólnie chciałabyś druga córę czy chłopca? Czy jest ci caaaaalkowicie obojętne? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:

Mała gratuluję!!!

Ja mam na 13:40 i już się cała telepie. Jak wiecie od początku tej ciąży wszystko było nie halo, żaden lekarz szans na powodzenie nie dawał, więc mam obawy czy teraz nie wyjdzie co... :/ Proszę o kciuki.

Kciuki &&
    Bedzie super!

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Gratuluje świetnych wieści z wizyty :) super!

Ja tez juz po. Wszystko ok. Krawiaka juz praktycznie nie ma jakie bardzo niewielkie resztki pozostały. Dzidziol rośnie, ma sie dobrze, ruszał sie słodko na USG :D
    Dostałam jakieś globulki na ta moja infekcje i o dziwo nie dostałam zakazu chodzenia na basen (wręcz doktor zachęcał) ale następnym razem mam sie zabezpieczyć ;) wszystkie wyniki dobre tylko mocz troche słaby, ale to chyba wina zle pobranej próbki tak myśle...dostałam żurawit i urosept i powinno być dobrze.

Co to znaczy zabezpieczyć się na basenie? Sama marzę o wizycie na basenie, ale miałam ostatnio infekcję bakteryjną i to mnie hamuje...

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Co to znaczy zabezpieczyć się na basenie? Sama marzę o wizycie na basenie, ale miałam ostatnio infekcję bakteryjną i to mnie hamuje...
    Mi mój gin polecił żel ochronny provag żel i on działa ochronnie na drogi rodne a przy infekcji też pomaga. Dostalam infekcje i posmarowalam sie nim 3razy i po problemie. Basen w ciąży ponoć bardzo dobry, niestety ja nie pływająca ale w ogrodowym basenie mogłabym się relaksowac codziennie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 13:14

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:

Mała gratuluję!!!

Kropeczko to tylko świadczy o tym że pod sercem nosisz małego wojownika( lub wojowniczke ;-) ) !
    Zobaczysz wszystko będzie dobrze , trzymam kciuki !:-)

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też odliczam... tydzień do urlopu, a po urlopie jeszcze 6 tyg pracy i wolność. Ale może lepiej, że jeszcze pracuję, przynajmniej nie muszę na tym upale za moim synem biegać ;)

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moje drogie jestem z siebie dumna , mam czyściutkie okna i pachnące, wyprasowane firanki :)
    Ja jestem z tych dziwnych bo uwielbiam sprzątać i dzisiaj to normalnie w swoim żywiole byłam :-D gdyby nie to ze brzuch zaczął mnie trochę ciągnąć to jeszcze łazienkę bym doprowadziła do kultury a tak musi czekać do jutra .

malami91, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    A ja moje drogie jestem z siebie dumna , mam czyściutkie okna i pachnące, wyprasowane firanki :)
    Ja jestem z tych dziwnych bo uwielbiam sprzątać i dzisiaj to normalnie w swoim żywiole byłam :-D gdyby nie to ze brzuch zaczął mnie trochę ciągnąć to jeszcze łazienkę bym doprowadziła do kultury a tak musi czekać do jutra .

U mnie okna też lśnią :). Zaraz biorę się za resztę mieszkania. W końcu czuję przypływ energii :).

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    U mnie okna też lśnią :). Zaraz biorę się za resztę mieszkania. W końcu czuję przypływ energii :).
    No ja też :-) wreszcie czuje się jak normalny człowiek ;-) a tak w ogóle to coś bym zmieniła w mieszkaniu tylko jeszcze nie wiem co ...

Lady_E lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ