X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Boziu na styczniowkach jednej mamie odeszły wody:( czytam i jestem przerażona:(
    Mam ciarki, :( tez sie przerazilam :(

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Boziu na styczniowkach jednej mamie odeszły wody:( czytam i jestem przerażona:(
    Aż się popłakałam :(

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Cześć dziewczyny, ja wizyta dopiero za 15 dni ... mi czas szybko też leci ale im bliżej wizyty tym wolniej hehe :) . U mnie na 95% chłopak, a wcinam słodkie, a słodkie na dziewczynkę tak ? :D

No nie wiem. W pierwszej ciąży nie mogłam patrzeć na slodkie i co? I wyszły dwie dziołchy :D. Teraz slodkie mi smakuje to moze chłopak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Jestem Dziewczyny !!
    Juz po ;) czekam na autobus ;)
    Ale jestem szczesliwa, b.sie ciesze!
    Wszystko ok!
    Maluszek zdrowy, wyniki ok :) ryzyko malusienkie. Pani doktor powiedziala ze choc nie daja tam na nfz zdjec malca to chociaz moge tel sobie zrobic jego,zdjecie dla Meza :) (bo mialam gotowy tel :P )
    Wiec juz teraz czekam na wizyte u mojego gina ktora mam 22sier. :)
    Aaaa!!! I najwazniejsze!!!
    Prawdopodobnie bedxie MALY SZYMONEK :)))))) !!!

Gratuluje świetnych wieści z wizyty :) super!

Ja tez juz po. Wszystko ok. Krawiaka juz praktycznie nie ma jakie bardzo niewielkie resztki pozostały. Dzidziol rośnie, ma sie dobrze, ruszał sie słodko na USG :D
    Dostałam jakieś globulki na ta moja infekcje i o dziwo nie dostałam zakazu chodzenia na basen (wręcz doktor zachęcał) ale następnym razem mam sie zabezpieczyć ;) wszystkie wyniki dobre tylko mocz troche słaby, ale to chyba wina zle pobranej próbki tak myśle...dostałam żurawit i urosept i powinno być dobrze.

MałaMała, Ewelcia85, essentiel, bumbum, Papapatka, Nadzieja22, Jonesey, Pepper, kjt91 lubią tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est super wiesci !!! :)
    Oby tak dalej :))) !!

ej_est lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropieństwo. Biedna Kobieta. I to jeszcze drugi raz. To niesprawiedliwe.

Mała gratuluję!!!

Ja mam na 13:40 i już się cała telepie. Jak wiecie od początku tej ciąży wszystko było nie halo, żaden lekarz szans na powodzenie nie dawał, więc mam obawy czy teraz nie wyjdzie co... :/ Proszę o kciuki.

MałaMała lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dziewczyny, aż miło czytać. Byle do końca takie wieści.
    Kropeczka powodzenia trzymam kciuki :-)

Kropeczka85, MałaMała lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści dziewczyny. Oby ta dobra passa nie opuszczała lutówek :)

MałaMała lubi tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    No nie wiem. W pierwszej ciąży nie mogłam patrzeć na slodkie i co? I wyszły dwie dziołchy :D. Teraz slodkie mi smakuje to moze chłopak?

no właśnie ja w pierwszej ciąży wcinałam słodkie i wyszła córka :D !. Teraz znowu wcinam, więc może takie uroki ciąży mojej :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie chwalilam się, ja od dzisiaj szczęśliwa na l4 :-) a tak w.sumie to troszkę dłużej ale chodziłam jeszcze pomagać ;-P chyba zlapaly mnie zatoki odnchlodni i musiałam zrezygnować.

MonisiaK lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham dobre wieści <3

A mnie dzisiaj naparza lewy jajnik. Albo coś tam koło jajnika. Miałam sprzątać a leże bo kurde co zacznę to boli. Chyba maluszek chce poleżeć:)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    no właśnie ja w pierwszej ciąży wcinałam słodkie i wyszła córka :D !. Teraz znowu wcinam, więc może takie uroki ciąży mojej :D

To ciekawe co będziemy miały :D bo z ja teraz tez wcinam slodkie.
    A ogólnie chciałabyś druga córę czy chłopca? Czy jest ci caaaaalkowicie obojętne? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:

Mała gratuluję!!!

Ja mam na 13:40 i już się cała telepie. Jak wiecie od początku tej ciąży wszystko było nie halo, żaden lekarz szans na powodzenie nie dawał, więc mam obawy czy teraz nie wyjdzie co... :/ Proszę o kciuki.

Kciuki &&
    Bedzie super!

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Gratuluje świetnych wieści z wizyty :) super!

Ja tez juz po. Wszystko ok. Krawiaka juz praktycznie nie ma jakie bardzo niewielkie resztki pozostały. Dzidziol rośnie, ma sie dobrze, ruszał sie słodko na USG :D
    Dostałam jakieś globulki na ta moja infekcje i o dziwo nie dostałam zakazu chodzenia na basen (wręcz doktor zachęcał) ale następnym razem mam sie zabezpieczyć ;) wszystkie wyniki dobre tylko mocz troche słaby, ale to chyba wina zle pobranej próbki tak myśle...dostałam żurawit i urosept i powinno być dobrze.

Co to znaczy zabezpieczyć się na basenie? Sama marzę o wizycie na basenie, ale miałam ostatnio infekcję bakteryjną i to mnie hamuje...

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Co to znaczy zabezpieczyć się na basenie? Sama marzę o wizycie na basenie, ale miałam ostatnio infekcję bakteryjną i to mnie hamuje...
    Mi mój gin polecił żel ochronny provag żel i on działa ochronnie na drogi rodne a przy infekcji też pomaga. Dostalam infekcje i posmarowalam sie nim 3razy i po problemie. Basen w ciąży ponoć bardzo dobry, niestety ja nie pływająca ale w ogrodowym basenie mogłabym się relaksowac codziennie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 13:14

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:

Mała gratuluję!!!

Kropeczko to tylko świadczy o tym że pod sercem nosisz małego wojownika( lub wojowniczke ;-) ) !
    Zobaczysz wszystko będzie dobrze , trzymam kciuki !:-)

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też odliczam... tydzień do urlopu, a po urlopie jeszcze 6 tyg pracy i wolność. Ale może lepiej, że jeszcze pracuję, przynajmniej nie muszę na tym upale za moim synem biegać ;)

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moje drogie jestem z siebie dumna , mam czyściutkie okna i pachnące, wyprasowane firanki :)
    Ja jestem z tych dziwnych bo uwielbiam sprzątać i dzisiaj to normalnie w swoim żywiole byłam :-D gdyby nie to ze brzuch zaczął mnie trochę ciągnąć to jeszcze łazienkę bym doprowadziła do kultury a tak musi czekać do jutra .

malami91, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    A ja moje drogie jestem z siebie dumna , mam czyściutkie okna i pachnące, wyprasowane firanki :)
    Ja jestem z tych dziwnych bo uwielbiam sprzątać i dzisiaj to normalnie w swoim żywiole byłam :-D gdyby nie to ze brzuch zaczął mnie trochę ciągnąć to jeszcze łazienkę bym doprowadziła do kultury a tak musi czekać do jutra .

U mnie okna też lśnią :). Zaraz biorę się za resztę mieszkania. W końcu czuję przypływ energii :).

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    U mnie okna też lśnią :). Zaraz biorę się za resztę mieszkania. W końcu czuję przypływ energii :).
    No ja też :-) wreszcie czuje się jak normalny człowiek ;-) a tak w ogóle to coś bym zmieniła w mieszkaniu tylko jeszcze nie wiem co ...

Lady_E lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ