Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nie, ale jutro podejde do labo. Przynajmniej bęzie ginka miała jakiś pogląd. Jeśli fT3 i fT4 będzie w normie, to z moja tarczyca jest wszystko ok, tak?Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
NiecierpliwaOna wrote:nie, ale jutro podejde do labo. Przynajmniej bęzie ginka miała jakiś pogląd. Jeśli fT3 i fT4 będzie w normie, to z moja tarczyca jest wszystko ok, tak?
Podobno nadczynność nie zagraża ciąży tylko ewentualna niedoczynność także myśle, że ok ale skonsultuj z lekarzem i zrób FT3 i FT4 -
nick nieaktualny
-
Mała ze mną też na prenatalnych nie będzie męża, potem na kolejnej wizycie też nie. Co drugą wizytę będziemy robić wieczorem i wtedy będzie mógł. Niestety mając swoją firmę też czasem ciężko wszystko pogodzić. Do tej pory był ze mną 2 na 3 wizyty, z czego i tak bardzo się cieszę
MałaMała lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak dla przypomnienia:
art. 185 § 2 k.p. mowi, ze pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą
Mój pracodawca spokojnie mnie zwalnia na takie badania -
MonisiaK wrote:Dziewczyny jeśli nie robiłam testu Pappa w dzień USG to jest jeszcze sens je robić? USG miałam w piątek a teraz wyczytałam, że dobrze zrobić to tego samego dnia co USG dziecku...
Ja kolei czytałam ze krew do pappa warto pobrać z tydzień przed USG żeby dr mógł wpisać wartości i poobliczac juz ma USG.
Na stronie mama ginekolog ta Pani tak właśnie radzi. -
Ewelcia85 wrote:W pierwszej ciąży sie smarowa£am a i tak na piersiach i udach mam rozstępy , w drugiej olałam smarowanie i ani jednego rozstępu . Jak dla mnie rozstępy to loteria ja pewnie znowu nie będę się smarować
Ps. Jestem właśnie u fryzjera i robie się z blondyny na brązPapapatka, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Z wygody test jest zazwyczaj pobierany w dniu badania USG- natomiast nie jest to konieczne. Ja swoim pacjentkom zazwyczaj zlecam już tydzień przed USG – żeby w dniu badania mieć dostępny wynik i wydać pacjentce pełny opis.
Cytuje mamę ginekolog -
Ja byłam na pappie 5 dni przed prenatalnymi. Dzięki temu omówiliśmy wszystko z lekarzem na prenatalnych.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
U mnie krew pobierają tego samego dnia i za tydzień na wyniki się przyjeżdża.
-
Ja mialam tego samego dnia i po ok tyg pełen wynik. Dziewczyny bardzo mi sie dluzy do wizyty dopiero 23 zobacze dzidzie i poprostu sie martwie. Ogolnie myślałam ze w drugim trymestrze bole glowy ustapia ale niestety nie, czy wy tez macie? Gdyby nie to to czulabym sie super,mam duzo energii, notoryczne zmeczenie ustapilo.
-
SiSi111 wrote:Ja mialam tego samego dnia i po ok tyg pełen wynik. Dziewczyny bardzo mi sie dluzy do wizyty dopiero 23 zobacze dzidzie i poprostu sie martwie. Ogolnie myślałam ze w drugim trymestrze bole glowy ustapia ale niestety nie, czy wy tez macie? Gdyby nie to to czulabym sie super,mam duzo energii, notoryczne zmeczenie ustapilo.
-
nick nieaktualnySiSi111 wrote:Ja mialam tego samego dnia i po ok tyg pełen wynik. Dziewczyny bardzo mi sie dluzy do wizyty dopiero 23 zobacze dzidzie i poprostu sie martwie. Ogolnie myślałam ze w drugim trymestrze bole glowy ustapia ale niestety nie, czy wy tez macie? Gdyby nie to to czulabym sie super,mam duzo energii, notoryczne zmeczenie ustapilo.
-
Dzień dobry
MałaMała trzymam kciuki, fajnie że tak wcześnie wizyta bo nie będziesz się pół dnia stresować
Mi wczorajszy ból głowy nie przeszedł niestety , a moje najmłodsze dziecię już całkiem aktywnie rozpoczęło dzień o 6 w planach dzisiaj mycie okien i zmiana firanek takze pracowicie od rana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 06:55
MałaMała lubi tę wiadomość