Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nie, ale jutro podejde do labo. Przynajmniej bęzie ginka miała jakiś pogląd. Jeśli fT3 i fT4 będzie w normie, to z moja tarczyca jest wszystko ok, tak?Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia24.01.2018
[*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
NiecierpliwaOna wrote:nie, ale jutro podejde do labo. Przynajmniej bęzie ginka miała jakiś pogląd. Jeśli fT3 i fT4 będzie w normie, to z moja tarczyca jest wszystko ok, tak?
Podobno nadczynność nie zagraża ciąży tylko ewentualna niedoczynność także myśle, że ok ale skonsultuj z lekarzem i zrób FT3 i FT4 -
nick nieaktualny
-
Mała ze mną też na prenatalnych nie będzie męża, potem na kolejnej wizycie też nie. Co drugą wizytę będziemy robić wieczorem i wtedy będzie mógł. Niestety mając swoją firmę też czasem ciężko wszystko pogodzić. Do tej pory był ze mną 2 na 3 wizyty, z czego i tak bardzo się cieszę
MałaMała lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak dla przypomnienia:
art. 185 § 2 k.p. mowi, ze pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą
Mój pracodawca spokojnie mnie zwalnia na takie badania -
MonisiaK wrote:Dziewczyny jeśli nie robiłam testu Pappa w dzień USG to jest jeszcze sens je robić? USG miałam w piątek a teraz wyczytałam, że dobrze zrobić to tego samego dnia co USG dziecku...
Ja kolei czytałam ze krew do pappa warto pobrać z tydzień przed USG żeby dr mógł wpisać wartości i poobliczac juz ma USG.
Na stronie mama ginekolog ta Pani tak właśnie radzi. -
Ewelcia85 wrote:W pierwszej ciąży sie smarowa£am a i tak na piersiach i udach mam rozstępy , w drugiej olałam smarowanie i ani jednego rozstępu . Jak dla mnie rozstępy to loteria ja pewnie znowu nie będę się smarować
balsamem zapobiegajacym rozstępom z serii AA. Niedawno także olejkiem macadamia i oczywiście kokosowy. Uwielbiam ten zapach
Ps. Jestem właśnie u fryzjera i robie się z blondyny na brązPapapatka, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Z wygody test jest zazwyczaj pobierany w dniu badania USG- natomiast nie jest to konieczne. Ja swoim pacjentkom zazwyczaj zlecam już tydzień przed USG – żeby w dniu badania mieć dostępny wynik i wydać pacjentce pełny opis.
Cytuje mamę ginekolog -
Ja byłam na pappie 5 dni przed prenatalnymi. Dzięki temu omówiliśmy wszystko z lekarzem na prenatalnych.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
U mnie krew pobierają tego samego dnia i za tydzień na wyniki się przyjeżdża.
-
Ja mialam tego samego dnia i po ok tyg pełen wynik. Dziewczyny bardzo mi sie dluzy do wizyty dopiero 23 zobacze dzidzie i poprostu sie martwie. Ogolnie myślałam ze w drugim trymestrze bole glowy ustapia ale niestety nie, czy wy tez macie? Gdyby nie to to czulabym sie super,mam duzo energii, notoryczne zmeczenie ustapilo.
-
SiSi111 wrote:Ja mialam tego samego dnia i po ok tyg pełen wynik. Dziewczyny bardzo mi sie dluzy do wizyty dopiero 23 zobacze dzidzie i poprostu sie martwie. Ogolnie myślałam ze w drugim trymestrze bole glowy ustapia ale niestety nie, czy wy tez macie? Gdyby nie to to czulabym sie super,mam duzo energii, notoryczne zmeczenie ustapilo.
co do bóli głowy mam sporadycznie ale akurat dzisiaj mnie dopadl
nie dość ze usnąć nie mogę to jeszcze głowa nawala
-
nick nieaktualnySiSi111 wrote:Ja mialam tego samego dnia i po ok tyg pełen wynik. Dziewczyny bardzo mi sie dluzy do wizyty dopiero 23 zobacze dzidzie i poprostu sie martwie. Ogolnie myślałam ze w drugim trymestrze bole glowy ustapia ale niestety nie, czy wy tez macie? Gdyby nie to to czulabym sie super,mam duzo energii, notoryczne zmeczenie ustapilo.
-
Dzień dobry
MałaMała trzymam kciuki, fajnie że tak wcześnie wizyta bo nie będziesz się pół dnia stresować
Mi wczorajszy ból głowy nie przeszedł niestety , a moje najmłodsze dziecię już całkiem aktywnie rozpoczęło dzień o 6w planach dzisiaj mycie okien i zmiana firanek takze pracowicie od rana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 06:55
MałaMała lubi tę wiadomość