Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Malami ale super 😍
Ciekawe jak Agatka zareaguje.. Niby czeka na Alę i opowiada co będą razem robiły..
Z mężem ostatnio stwierdziliśmy, ze dzieki Agatce wreszcie widzimy jakich słów/zwrotów naduzywamy.
- co Ty na to?
- na szczęście ( w kazdym kontekście ostatnio sie u niej pojawia)
- a potem, a może, w tym czasie
WSZYSTKO powtarza, trzeba uważać co sie przy niej mowi..
-
Tak, jestem mega dumna, boję się tylko, że jak mąż wróci do pracy to mały poczuje się zaniedbany i stosunek do siostry też się zmieni. No ale może niepotrzebnie przeżywam.
Artemida, u nas to samo, pilnujemy się co mówimy bo wszystko powtarza, wszystko dosłyszy. Ostatnio podłapał ode mnie "kurde", zaczęłam gryźć się w język 😉.
Ruda, u nas też nadal pieluchy w użyciu. Nie naciskam. Czekam cierpliwie. Niestety nasz pojemnik na odpady zmieszane 120l ledwo się domyka po tygodniu 🙄.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 14:29
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Jasiu ❤️😘
U nas hasełka Jacka: siema chłopie (do taty, ale zdarza się też do babci 😄). A tak poza tym to ma tak duży zasòb słòw że trudno powiedzieć czy coś częściej występuje.. papugować nas w czasie rzeczywistym też lubi.
Ruda a pròbowałaś z tym nocnikiem i lalką? Bo u nas to zapoczątkowało wogòle chęć żeby usiadł i od tej pory regularnie 2razy dziennie siada i robi co ma zrobić. A tak w międzyczasie niestety prawie nie woła, rzadko zawoła. Dziś mi powiedział że nie chce pieluchy, ale majtek że też nie chce ( jeszcze mu nie ubierałam)... Ma drzemkę w moim łòżku więc jednak założyłam pieluchę choć raczej podczas spania nigdy nie sika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 16:26
-
U nas odpieluchowanie ciężko szło, miesiąc biegała bez pieluchy i sikala gdzie popadnie. Majtki bez problemu pozwalala sobie zakladac zamiast pieluchy.
Jak zaczęła wołać tak juz super poszło.
Sprawdziła sie nakładka na sedes, sama spuszczala wode itd. Teraz sika głównie na nocnik, nawet nie wiem kiedy, potem tylko woła zebym jej spodenki założyła Nawet papierem sama sie wyciera
Pielucha na noc musi byc. Sika w nocy, czesto jak sie budzi chce pić. To tylko jedna pielucha, nie ma opcji zebym ja w nocy budziła i namawiała do sikania na nocnik.malami.91 lubi tę wiadomość
-
Bumbum tak Maksiu ogólnie bardzo dużo się odzywa, dużo po swojemu, buźka prawie mu się nie zamyka, mówi sporo pojedynczych słówek, łączy 2-3 wyrazy ale jakieś proste zdania.
Ruda ciekawy prezent 😊 szkoda ze nie do końca jesteś zadowolona z efektu
Co Wasze maluchy dostaną na dzień dziecka? Do nas jutro przychodzą dziadki i siostra z dziećmi z okazji dnia dziecka -
Ruda gdzieś na fejsie czytałam że bajka Psi Patrol jest największym pobudzaczem u dzieci.. tzn jak są jakieś problemy typu wybudzanie się z krzykiem w nocy itp. to na 99% jest to wina Psiego Patrolu ( jeśli oczywiście dziecko ogląda).. także trzymaj rękę na pulsie czy za bardzo nie przeżywa pòźniej tej bajki.
Monia ale fajne zabawki. Rozważam grilla. 😉 Mamy fotel-hamak bujany, ktòry Jacek uwielbia i drewnianą hustawkę. Na razie zrezygnowałam z zakupu gniazda. Zresztą jak kupię to takie mniejsze do maks.60cm bo zawieszamy na grubej gałęzi drzewa ale dość blisko pnia.
Jacka ulubiona zabawką od długiego czasu to Lokomotywa Wader (super jakosciowo) - do rozkręcania śrubki.i wkręty.
https://m.ceneo.pl/95291828
Codziennie kilka rozkłada a my pomagamy złożyć.. Polecam!! kupiłam z innej firmy (niestety, bo Wader też ma) motor - ale taki niesolidny chiński, na słowo honoru to się trzyma na tych srubach.. od biedy może być.. i straże pożarne komplet 4szt niedużych też do rozkręcania i dostanie na wyjazd wakacyjny.. podobnie jak książkę z pojazdam i.magnesami ( od mojej mamy) i jeszcze inne nowe książki.. pòki Co jest fanem Maszy, Strażaka Sama i "Księżyc i ja" na tvpabc ok 12:30 - bardzo uspokajająca "teatrzykowa" (a nie animowana) bajka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 23:10
-
U nas jeszcze nie wiemy co dostanie, raczej nic nie przewidujemy od nas bo ma mnóstwo zabawek...
Jesteśmy po dziwnej infekcji- z czw na pt dostała 39 st nie do zbicia przestała jeść. Byliśmy u lekarza i osluchowo o wszędzie czysto, oddaliśmy mocz w sobotę do analizy tez czysto. W sobotę wstała już bez gorączki zdrowe dziecko, zęby nie ida. W żłobku podobno coś panuje ale każde chore dziecko ma co innego- zapalenie oskrzeli, płuc, krtani... eh
U nas jest etap awanturnictwa. Ręce mi opadają, już nawet nie mam siły się denerwować. Po prostu tłumacze ona płacze rzuca się na chodnik. Nie da się jej wziąć na ręce bo się wyrywa. Nie chce wracać z placu zabaw, nie chce iść do domu. Jak coś jest nie po jej myśli to od razu jak krzyczy ze szok, zaczyna płakać rzucać się. Zagadywanie, przekupstwo (!!!) już nic nie dają. ☹️ -
Papatka Jacek tezma takie momenty awantur o coś lub często o nic.. wszystko wtedy jest na nie. Wyryczy się i przechodzi. Jak nie chce iść czy wracać skądś to ląduje w wòzku (lubi wòzek) i też widzi, że nic nie wskòra więc kròtko to trwa..
Zdrowia dla Zosi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 23:30