X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Jadzia pętelka robi siusiu ;)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, ja nie mam do ubran. Mam tylko mop parowy Vileda i jest ekstra. Nie zostawia smug na plytkach. Bo po moim myciu zwyklym i tak pod slonce bylo widac maziaje.
    Teraz czaje sie na myjke do okien. Ktoras ma? Mam wielgasne lustro w lazience, Prostopadle do okna. Mylam w sobote z 5 razy roznymi szmatkami i tak beznadzieja.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam myjkę do okien Kerchera i polecam :)
    Parownicy nigdy nie używałam :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a Ty masz myjke do okien czy ta parownice wszystko w jednym?
    Jak juz przyszedl mop viledy to mnie olsnilo ze karcher ma mnostwo tego typu gadzetow i moglam kupic ta parownice z roznyki koncowkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 15:53

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja mam myjkę do okien :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super :D Bo te sprzety wszystko w jednyn troche drogie. Jak mam juz mopa to bez sensu to kupowac i wlasnie chcialam sama myjke

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    O to super :D Bo te sprzety wszystko w jednyn troche drogie. Jak mam juz mopa to bez sensu to kupowac i wlasnie chcialam sama myjke

Ostatnie pytanie, ona jest parowa? bo wyskakuja mi takie z pojemnikiem nadetergent i brudna wode. i to zdaje egzamin?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie taką z pojemnikiem na detergent i brudną wodę wg mnie sprawdza się :)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lada moment zabieramy się za odpieluchowanie ;) ogarniamy sie po powrocie z wakacji i próbujemy zobaczymy jak to będzie. Czasami siada na nocnik przed kąpielą i nawet mi karze na ubikacje usiąść i mówi siii ale nie sika

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kiedyś parownice do ubrań philipsa. Niestety nie polecam, słabo prasuje, radzi sobie jedynie z cienkimi sukienkami. Wyprasowanie suchej bawełny to zapomnij. Jedynie używałam do firanek i sukienek jeśli np. nie były brudne a pogniecione. Ostatecznie oddałam siostrze, ale może ten model był taki słaby :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Ja miałam kiedyś parownice do ubrań philipsa. Niestety nie polecam, słabo prasuje, radzi sobie jedynie z cienkimi sukienkami. Wyprasowanie suchej bawełny to zapomnij. Jedynie używałam do firanek i sukienek jeśli np. nie były brudne a pogniecione. Ostatecznie oddałam siostrze, ale może ten model był taki słaby :)
    Bumbum a miałaś model z rękawicą? Mi właśnie chodziło też o Philipsa i o cienkie rzeczy na lato, na wakacje.. Rozważam jeszcze co kupić. Gdzieś nawet znalazłam poròwnanie wszystkich ich parownic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 16:35

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, bez rękawicy, a do czego jest ta rękawica? :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jak pracujesz pionowo wisząca bluzkę to.przykladasz tę głowicę i. drugiej strony Twoja ręka by materiał rozprostować ( zamiast deski).. ta rękawicą chroni rękę i ułatwia "prasowanie". Na 5 parownic trzy mają rękawicę..

Wejdź w zakładkę o produkcie.. i niżej i do końca poczytaj..
    https://m.ceneo.pl/60626344#tab=spec

Edit: podjęłam decyzję i kupuję jednak inną, ma bardzo dobre opinie i jest mocna:
    https://allegro.pl/oferta/parownica-do-ubran-steamer-zeegma-handig-1500w-9609172779

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 23:12

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica daj znać jak się sprawdza :)

Dziewczyny Ala przed wyjściem do żłobka zawsze chce zjeść serek (jogurt) kanapki nie kaszka nie tylko jogurt. Powiem szczerze że niezbyt mi się to podoba ....ale w domu jest tylko mąż który spieszy się do pracy i w rezultacie daje jej serek. Oczywiście wybieram jogurty z dobrym składem no ale jednak....później w żłobku je śniadanie z dziećmi raz zje raz nie zależy czy jej smakuje....

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda còż poradzić, taki egzemplarz. Rzeczywiście trudno rano pertraktować kiedy się spieszycie. Niech je pewniaka. Ja bym od poniedziałku do piątku odpuściła niech je serki a w weekendy proponować nowości. Posmaruj kromkę bułki czy weka serkiem i niech spròbuje.. może to będzie jakiś zaczątek do kanapek z czym innym. Dżem jadła?

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapki z serkiem dżemem itp je na kolację ale rano musi być serek 🙂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda no to pozostaje Ci jej słuchać. Głodnego dziecka raczej bym z domu nie wypuszczała szczegòlnie, że nie masz żadnej pewności, że tam zje.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica dokładnie dlatego je ten serek 150g

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wybierasz dobre składy to czym się martwisz? np.Fruvita pure i pilos pure nie mają w ogóle cukru i ja te kupuje. Przynajmniej dostarczasz jej wapnia :) ja też codziennie daje małej jogurt, bo nie pije codziennie mleka. Zazwyczaj daje jako kolację (z dodatkiem musli albo bez jeśli zjadła drugi obiad w domu).

• amir Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpieluchowanie to tez jakas pomyłka, na dworze ze 3x mi się udało go wysadzić, aż się bawil u sąsiadów tez sie posikał to do tego byla mega awantura ze mu przerywam zabawę i zabieram do domu przebrać, jak pytam czy chce siku zawsze mowie a za minutę robi chlapu chlapu w siuskach :D

‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ