Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam termin na 22 lutego, ostatnio lekarz zmienił na 18 lutego, ale bez znaczenia, bo córka sobie nic nie zrobiła z tych terminów
Ja miałam 13h koszmarną próbę sn, a potem cc. Mąż powiedział, że on nie przyłoży reki żadnym słowem do kolejnej próby sn, bo to były tortury dla mnie. Ale w końcu to mój poród i ja decyduję i zadecydowałam.
1. Wykupuję położną
2. Chodzę na wizyty do lekarza który pracuje w szpitalu
3.Jeśli nic się nie wydarzy do 25 lutego (czyli 4 dni po terminie z miesiączki) to idę ze skierowaniem na CC
4. Jeśli zacznie się wcześniej naturalnie to próbujemy. Ale na moich zasadach, czyli bez żadnych wspomagaczy, jeśli nie ma być w stu procentach naturalnie to wybieram CC. Żadnego oxy, żadneg balonika, niczego dosłownie.
5. Jeśli po 6h od pierwszych skurczy i zgłoszeniu się na IP nie będzie 3-4 cm to proszę o CC
Mąż przystał na planWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 11:08
empiq lubi tę wiadomość
-
amir wrote:plan niezly,pytanie tylko czy w szpitalu przystaną na te prośby o cc..
moja koleżanka po 10 godzinach boli też prosiła o cc zlitowali się po kolejnych 10h
Przystaną, bo będe miała skierowanie na CC. Przy pierwszym porodzie pewnie trudniej o cc na życzenie, ale ze skierowaniem nie mogą odmówić
To ja, Grzechotka, ale zalogowało mnie na konto z pierwszej ciążyMisia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Dzień dobry w sobotę
Ja mój pierwszy poród wspominam dobrze, ale każdy poród jest inny i nie nastawiam się na drugi super poród.
O 3:20 przyjechałam do szpitala, a o 5:30 Haneczka była już na świecie. Bez znieczulenia, wspomagaczy, nacięcia itd.
Zobaczymy jak będzie tym razemBalladyna, malami91, -Mamunia- lubią tę wiadomość
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Kropeczka85 wrote:Ja od początku ciąży wychodziłam z założenia co ma być to bedzie. A ciąża od początku była "nie ok". Do wczoraj świetnie się trzymałam, a dziś coś pękło. Nie dość, że jestem bardzo niecierpliwa to od lat walczę z nerwicą lękową i to teraz mnie dobija.
Jeśli będę miała 100% pewności po kolejnych badaniach, że dziecko będzie bardzo chore to na pewno rozwiążemy ciążę. Mamy dwoje zdrowych dzieci i nie będziemy chcieli obciążać nas wszystkich chorym dzieckiem. Co innego jeśli to nie byłaby jakaś ciężka choroba. Zresztą nie ma co gdybać. Ja sądzę, że wyniki będą ok. Tylko to czekanie jest okropne.Kropeczka85 lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:Gdzie go ukryłaś ! Śliczny brzusio12/02/2019
SZYMEK
-
MałaMała wrote:Hihi, gdzies sie tam gniezdzi, bo 15tydzien a nudnosci caaaalymi dniami sa i co nie zrobie do jedzenia to podlubie podlubie i okazuje sie ze juz nie mam checi masakra... a dzis takie dobre spagetti zrobilam... wybredny jest
-
MalaMala ostatnio chyba essentiel miala podobnie a potem poczuła wyraźne ruchy dzidzi Poleż , odpocznij weź magnez , no spe i powinno przejść , macica rośnie rozciąga się i stąd pewnie te dziwne uczucie . JJezelici nie przejdzie i nadal będziesz sie denerwowac jedź na ip . Daj znac później czy wszystko ok .
MałaMała, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyessentiel wrote:Patrzcie jakie dzisiaj moje dziecko robi wygibasy
https://zapodaj.net/images/1f484e71bdd2d.jpg
Teraz to tylko takie delikatne puknięcia. -
Dobra dałam radę
Papapatka śliczny brzuszek i jeszcze nie jest tak odstający jak mój Zazdroszcze wam dziewczyny tych małych brzuszków ja w tej ciąży przezywam jakis wizerunkowy kryzyz ( moze dlatego ze dopiero co mialam ciążowy brzuch )i chciałabym nieciążowo wyglądac jak najdłuzej ale nie pisane miPapapatka lubi tę wiadomość
-
Juz wszystko ok Dziewczyny! Dzieki za wsparcie
Polezalam polezalam wlaczylam wiatrak sobie i juz lepiej nic nie boli i nie ciagnie
essentiel ale wygibasy tam robi malenstwo szok jak to cudnie wyglada !!! ))
Papapatka mi zdjecie Twoje nie wchodzi szkoda ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 20:38
Papapatka lubi tę wiadomość
12/02/2019
SZYMEK