Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj przyszły wyniki Pappy i wolnej bHCG:
trisomia 21 - 1 : 11 086
trisomia 18 - <1: 20 000
trisomia 13 - <1: 20 000
ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem 1:130.
Trochę mnie niepokoi to ryzyko przedwczesnego porodu Jak myślicie?
W uwagach mam też napisane: Kolejnym rekomendowanym badaniem jest II badanie prenatalne, które należy wykonać między 18 a 22 tc.
Skąd taka uwaga skoro wyniki są dobre? Wynik dostałam pocztą, na żywo lekarz nic nie rekomendował. Zastanawiam się czy to standardowy zapis... -
Ale Wy macie małe te brzuszki ja jestem szczupła i mam mega brzuch. Ale w pierwszej ciąży miałam mega ogromny od samego początku. Pamiętam jak na połówkowym usg Pani dr zawzięcie szukała drugiego dziecka bo mówiła że to nie możliwe że tak tylko jedno mieszka
Niestety po ciąży okazało się że mam rozejscie mięśni prostych brzucha. Dużo jeździłam do fizjoterapeuty i jak prawie zamknęłam rozejście to zaszłam w drugą ciążę pewnie dlatego mam teraz szybko duży brzuch bo mięśnie nie trzymają
-
nick nieaktualnyEwelcia85 wrote:Dobra dałam radę
Papapatka śliczny brzuszek i jeszcze nie jest tak odstający jak mój Zazdroszcze wam dziewczyny tych małych brzuszków ja w tej ciąży przezywam jakis wizerunkowy kryzyz ( moze dlatego ze dopiero co mialam ciążowy brzuch )i chciałabym nieciążowo wyglądac jak najdłuzej ale nie pisane mi
Kurczę ja chyba przechodzę podobny kryzys. W pierwszej ciąży tylko wyczekiwałem kiedy sie brzuszek pojawi i nie mogłam sie doczekać od początku podkreślałam go jak sie dało a teraz chciałam tak bardzo zeby jak najdłużej dało sie go ukryć...dopiero co pozbyłam sie brzuszka po pierwszej ciąży naprawdę sie przy tym napracowalam i chyba jeszcze nigdy nie miałam tak „płaskiego” brzucha jak przed ciąża, a tu niespodzianka, ale liczyłam, ze moze tym razem nie wyjdzie za szybko, ale sie przeliczyłam 13 tydzień, a brzuch juz duży co to bedzie dalejEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybumbum wrote:Dzisiaj przyszły wyniki Pappy i wolnej bHCG:
W uwagach mam też napisane: Kolejnym rekomendowanym badaniem jest II badanie prenatalne, które należy wykonać między 18 a 22 tc.
Skąd taka uwaga skoro wyniki są dobre? Wynik dostałam pocztą, na żywo lekarz nic nie rekomendował. Zastanawiam się czy to standardowy zapis...
Myśle ze to standardowa informacja odnośnie tych badań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 21:48
-
bumbum wrote:Dzisiaj przyszły wyniki Pappy i wolnej bHCG:
Skąd taka uwaga skoro wyniki są dobre? Wynik dostałam pocztą, na żywo lekarz nic nie rekomendował. Zastanawiam się czy to standardowy zapis...
Normalny zapis. Nic się nie dzieje to rekomendują kolejne prenatalne czyli połówkowe -
ej_est wrote:Kurczę ja chyba przechodzę podobny kryzys. W pierwszej ciąży tylko wyczekiwałem kiedy sie brzuszek pojawi i nie mogłam sie doczekać od początku podkreślałam go jak sie dało a teraz chciałam tak bardzo zeby jak najdłużej dało sie go ukryć...dopiero co pozbyłam sie brzuszka po pierwszej ciąży naprawdę sie przy tym napracowalam i chyba jeszcze nigdy nie miałam tak „płaskiego” brzucha jak przed ciąża, a tu niespodzianka, ale liczyłam, ze moze tym razem nie wyjdzie za szybko, ale sie przeliczyłam 13 tydzień, a brzuch juz duży co to bedzie dalej
Ze mna poprzednio lezała dziewczyna która w 40 tyg wyglądała jakby w 25 była a po porodze brzuch płaski miala fuksiara -
Bum bum super wyniki! O takich ja mogłam tylko pomarzyć!
Reni co u Ciebie? Widziałam, że na stycznioweczki nam wybylas, źle Ci tutaj z nami? Trzymam kciuki za USG! Daj znać koniecznie zaraz po! Btw termin porodu masz dokładnie w dzień urodzin mojej corci. Jak wtedy urodzisz to obiecuję Maleństwu prezent od Cioci i Martusi
Patka brzuszek super! Ja mam podobny. Większość Dziewczyn to takie chudziny z piłeczką nie brzuszkiem, że nijak mogę się porównać. A Twój taki kształtem podobny do mego
Mała ja w tym tygodniu miałam dwie takie sytuacje. Niemiłe to , ale co zrobić. Ważne, że przechodzi.
Wyników w systemie nie było. Także poniedziałek lub wtorek dopiero powinny być. Czekania ciąg dalszy...
Słodkich snów Lutóweczki :*
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Aneczka86 wrote:Mało się udzielam Ale mam takie pytanie..czy są tu może mamy, które nie planują kp?
Karola94c lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kropeczka ciąża przebiega prawidłowo ja niestety mam wstręt do jedzenia i zmęczenie, które mnie już bardzo męczy. Zastanawiam się czy jednak glukoza 92 nie jest za duża, lekarz mówi, że ok ale może to ma na to wpływ. Będę przed wizytą robić badania to chyba powtórzę.
-
Mnie coś brzuch pobolewa i dziś cały dzień mnie mdli i mi się odbija.. normalnie aż szok .. oby mdłości znowu nie przyszły ! .. ja w poniedziałek wizyta.. tak się stresuję już ^^ , że spać nie mogę . Co do kp, to chciałabym karmić ale zobaczymy jak to będzie
-
Aneczka86 wrote:Mało się udzielam Ale mam takie pytanie..czy są tu może mamy, które nie planują kp?
Oczywiście nie oceniam bo pierwszą córkę tez karmiłam mm ( długa historia ) i najwazniejsze aby maleństwo najedzone byłoKarola94c lubi tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Nie planuje kp ( osobisty powod) i zastanawiam się jak to będzie w szpitalu po porodzie.
-
Aneczka86 wrote:Nie planuje kp ( osobisty powod) i zastanawiam się jak to będzie w szpitalu po porodzie.
poprosisz o mleko modyfikowane u nich .. i najlepiej porozmawiaj z lekarzem, żebyś dostała tabletki odrazu na zanik pokarmu -
Wydaje mi się, że w szpitalu zmusić do karmienia absolutnie Cię nie mogą. Nie matwilabym się tym.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Karola94c wrote:Mnie coś brzuch pobolewa i dziś cały dzień mnie mdli i mi się odbija.. normalnie aż szok .. oby mdłości znowu nie przyszły ! .. ja w poniedziałek wizyta.. tak się stresuję już ^^ , że spać nie mogę . Co do kp, to chciałabym karmić ale zobaczymy jak to będzie