Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam tak silny ból głowy w okolicy potylicy ze mnie wykreca... ciśnienie to raczej nie jest bo mam raczej niskie ale nie wiem czy dam radę kolejną godzinę wytrzymać bez tabletki. Jeszcze żadnych leków w ciąży nie brałam. Co można wziąć na ból głowy?
-
Pepper wrote:Dziewczyny mam tak silny ból głowy w okolicy potylicy ze mnie wykreca... ciśnienie to raczej nie jest bo mam raczej niskie ale nie wiem czy dam radę kolejną godzinę wytrzymać bez tabletki. Jeszcze żadnych leków w ciąży nie brałam. Co można wziąć na ból głowy?
Pepper lubi tę wiadomość
-
Pepper wrote:Dziewczyny mam tak silny ból głowy w okolicy potylicy ze mnie wykreca... ciśnienie to raczej nie jest bo mam raczej niskie ale nie wiem czy dam radę kolejną godzinę wytrzymać bez tabletki. Jeszcze żadnych leków w ciąży nie brałam. Co można wziąć na ból głowy?
U mnie też działa Amol wsmarowany w skronie.Pepper lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:Karola idz do innego lekarza i wykłuć sie o usg . No kurde to niepoważne że nawet nikt tego porządnie nie sprawdził !
Byłam dziś ! U innego lekarza, zrobił usg, powiedział, że to czarny guzek z płynem i dał antybiotyk Duomox. Powiedział, że to raczej jakiś stan zapalny. -
baranosia wrote:Młody wylądował u mnie w łóżku po 1. To co on robi przez sen, jakie przyjmuje pozycje i ile razy dostałam kopa lub z główki to po prostu można książkę napisać
dobrze że nie było męża to mieliśmy więcej miejsca
ale i tak wstałam połamana i niewyspana
U mnie to samo wczoraj córka około 23 się obudziła. I wlazła do łóżka i przyznaję nie wyspałam się
.
-
Karola ale od razu antybiotyk doustnie? Nie chciał najpierw spróbować miejscowo? Dziwne... Co prawda duomox jest stosowany w ciąży i podczas karmienia, ale po co wyjaławiać organizm z powodu małego guzka na który można działać miejscowo. Ach Ci lekarze. Rozumiem , że chcą aby szybko pomogło, ale...
Te suwaczki z fajnamama nie odliczają!
Black Tobie liczy jak należy czy też stoi w miejscu?
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Karola94c wrote:Byłam dziś ! U innego lekarza, zrobił usg, powiedział, że to czarny guzek z płynem i dał antybiotyk Duomox. Powiedział, że to raczej jakiś stan zapalny.
-
Kropeczka85 wrote:Karola ale od razu antybiotyk doustnie? Nie chciał najpierw spróbować miejscowo? Dziwne... Co prawda duomox jest stosowany w ciąży i podczas karmienia, ale po co wyjaławiać organizm z powodu małego guzka na który można działać miejscowo. Ach Ci lekarze. Rozumiem , że chcą aby szybko pomogło, ale...
Dostałam również maść z antybiotykiem miejscowo Kropeczka.. więc to i to. Detromecyne jeśli dobrze czytam na tej recepcie.
-
Apap i efferalgan tu i tu jest paracetamol. Ale ja wolę ten drugi, bo to są tabletki rozpuszczalne. Szybciej działają.
Karola to dobrze, że znalazłaś lekarza, który zadziałał.
A ja dziś przeglądam internety. Te wszystkie otulacze, koce, rożki takie cudne... Mam już kilka rzeczy upatrzonych. -
Czysty (tzn bez dodatków) paracetamol (i raczej unikaj tabletek typu "max").
Miałam problemy z bólem głowy pod koniec I trymestru. Próbowałam nic nie brać, ale było tylko gorzej. Ginekolog kazał mi nie zgrywać bohatera, tylko brać 1 tabletkę paracetamolu jak się ból zaczyna i jeśli nie przejdzie poprawić drugą. Mówił, że bóle głowy w ciąży cieżko "wyhamować", więc powinnam do tego dążyć by mu nie pozwolić się nasilić.
Niskie ciśnienie może być również przyczyną bólu głowy.
ps. Dzień dobry Dziewczyny, stara czytelniczka z tej stronyEwelcia85, Pepper lubią tę wiadomość
-
Kropeczka85 wrote:Karola ale od razu antybiotyk doustnie? Nie chciał najpierw spróbować miejscowo? Dziwne... Co prawda duomox jest stosowany w ciąży i podczas karmienia, ale po co wyjaławiać organizm z powodu małego guzka na który można działać miejscowo. Ach Ci lekarze. Rozumiem , że chcą aby szybko pomogło, ale...
Te suwaczki z fajnamama nie odliczają!
Black Tobie liczy jak należy czy też stoi w miejscu?
Dziś liczy dobrze, ale zdarza się, że staje, już dwa razy tak było. Ja nie zmieniam, już się do nich przywiązałam -
Co do otulaczy i kocyków to polecam TK Maxx. Wiem, że fajne są też na aliexpress, nawet zdarzają się firmowe.
Ostatnio widziałam piękne zestawy muślinowych otulaczy w TK Maxx, takich 120 cm X 120 cm za 49 zł - trzypaki. Kocyki też mają piękne, w bardzo dobrych cenach. -
Cześć dziewczyny. Nie było mnie ostatnio a raczej nie pisałam bo mamy nowego pieska, mielismy brać yorka w grudniu ale natrafila sie okazja na cavaliera. W sumie dobrze że teraz bo nie wiem jak to by było w 8 miesiacu. A dziewczynki mega szczęśliwe. Nawet przez te kilka dni zapomniałam że jestem w ciąży, dokucza mi tylko troszkę zapach psa ale mam nadzieję że się szybko przyzwyczaje a piesek szybko nauczy się załatwiać potrzeby w odpowiednich miejscach25.01.2019 cc
-
nick nieaktualny
-
Nie_mam_cierpliwości_do_nicków wrote:Czysty (tzn bez dodatków) paracetamol (i raczej unikaj tabletek typu "max").
Miałam problemy z bólem głowy pod koniec I trymestru. Próbowałam nic nie brać, ale było tylko gorzej. Ginekolog kazał mi nie zgrywać bohatera, tylko brać 1 tabletkę paracetamolu jak się ból zaczyna i jeśli nie przejdzie poprawić drugą. Mówił, że bóle głowy w ciąży cieżko "wyhamować", więc powinnam do tego dążyć by mu nie pozwolić się nasilić.
Niskie ciśnienie może być również przyczyną bólu głowy.
ps. Dzień dobry Dziewczyny, stara czytelniczka z tej strony
Jak na brak cierpliwości to całkiem pokaźnych rozmiarów nick
Opowiedz nam coś o sobie , który tydzień itd -
empiq wrote:Tez mi dokuczala suchosc, raz przegielam z mezem i teraz musze leczyc infekcje globulkami clotrimazoloum, przez co sie martwie znowu o dziecko. Ale widzialam poprawe w nawilzeniu po wprowadzeniu do diety slonecznika, orzechow i wiekszej ilosci plynow.
to tez zaczne jesc slonecznik
i orzechy... pic to ja duuuuzo pije wody az juz mi bokiem wychodzi i duuuzo kefirow naturalnych...
12/02/2019
SZYMEK