X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już straciłam nadzieję, że będzie dobrze :( jest 8:15 A ja wymiotowalam już 3 razy... :( zwymiotowalam euthyrox, później lek przeflciwwymiotny, później wodę... jestem załamana :( w dodatku strasznie boli mnie gardło :( I sikam co 10 minut :( jest gorzej niż było :(

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D Moja córka obudziła mnie o 6:15 twierdząc, że chce oglądać bajkę o lewkach. Tak więc siedzimy i oglądamy "Króla lwa" :D
    A ja buszuję po sklepach online i przymierzam się do zakupu pierwszego ubranka dla synka, ale powiem Wam, że mimo, że mój ginekolog wczoraj sprawdzał też te parametry, które sprawdza się na połówkowych i mówi, że ciąża książkowa to nadal mam jakiś wewnętrzny lęk przed kupieniem czegokolwiek.

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Hej dziewczyny, ja już straciłam nadzieję, że będzie dobrze :( jest 8:15 A ja wymiotowalam już 3 razy... :( zwymiotowalam euthyrox, później lek przeflciwwymiotny, później wodę... jestem załamana :( w dodatku strasznie boli mnie gardło :( I sikam co 10 minut :( jest gorzej niż było :(
    Matko... Biedna :( Kochana, a jak z Twoimi wynikami przy tych wymiotach?

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em biedna jestes strasznie z tymi wymiotami :( współczuje bardzo

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nie_mam_cierpliwości_do_nicków Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Witaj :)
    Jak na brak cierpliwości to całkiem pokaźnych rozmiarów nick :-D
    Opowiedz nam coś o sobie , który tydzień itd :)

Wiem, teraz cholera mi głupio z tak idiotycznym nickiem.

U nas właście 16+0, termin z OM na 15.02 (z usg trochę szybciej), lekarze zgodnie twierdzą, że chłopak.
    Mamy za sobą dwa miesiące zwolnienia i leżenia w I trymestrze (krwiak), teraz już wyszliśmy na prostą, a ja wróciłam do roboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 08:37

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko. Jak zasypiam na lewym boku czuje dziwne mrowienie na brzuchu i drętwieje mi to miejsce. Tak jakby maluch się tam ruszał i skóra na brzuchu drętwieje... Dziwne. Mam się niepokoić?

A ja miałam wczoraj spadek formy. Chciało mi sie ryczeć cały dzień. Na szczęście mój małż zawsze wie jak mnie rozśmieszyć :) Dobrze że go mam <3

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em co Twój ginekolog na to? Mój przy mocnych wymiarach kazał przyjechać od razu na ip. Powiem Ci że na Twoim miejscu chyba bym poszła na kilka dni do szpitala :( wiem że to ciężko no ale ile możesz się tak męczyć :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Matko... Biedna :( Kochana, a jak z Twoimi wynikami przy tych wymiotach?
    Tsh spadło do 1.8, o dziwo morfologia super. Mocz trochę gorzej. Ale na granicy jeszcze.

Chciałabym się dobrze czuć:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Pau.em co Twój ginekolog na to? Mój przy mocnych wymiarach kazał przyjechać od razu na ip. Powiem Ci że na Twoim miejscu chyba bym poszła na kilka dni do szpitala :( wiem że to ciężko no ale ile możesz się tak męczyć :(
    Nie odwadniam się, wyniki w normie... nie ma sensu iść do szpitala. Szczególnie, że tam nic poza czopkami torecan i kroplowka nie dostanę. Czopki strach brać... poza tym mam dziecko pod opieką, nie ma szans:/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie_mam_cierpliwości_do_nicków wrote:
    Wiem, teraz cholera mi głupio z tak idiotycznym nickiem.

U nas właście 16+0, termin z OM na 15.02 (z usg trochę szybciej), lekarze zgodnie twierdzą, że chłopak.
    Mamy za sobą dwa miesiące zwolnienia i leżenia w I trymestrze (krwiak), teraz już wyszliśmy na prostą, a ja wróciłam do roboty.

jak dużego miałaś krwiaka ? ja też miałam (całkowicie się jeszcze nie wchłonął) ale wróciłam do pracy z oszczędnym trybem - dodatkowo luteina 2x1 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Pau.Em dlatego mój gin zapisał mi czopki dowdupne przeciwwymiotne, nie żadne dropsy do łykania. Mało komfortowe, ale grunt że działa
    Mam też ten torecan ale czytałaś ulotkę? Strach brać:( ja w dużym kryzysie brałam to miałam po nim silne biegunki:(

• Nie_mam_cierpliwości_do_nicków Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    jak dużego miałaś krwiaka ? ja też miałam (całkowicie się jeszcze nie wchłonął) ale wróciłam do pracy z oszczędnym trybem - dodatkowo luteina 2x1 :)

Wydaje mi się, że ok. 3 cm x 0,5 cm. Ale strzelam z pamięci - mogę sprawdzić jak wrócę do domu. Wiem, że wtedy, gdy go lekarz oglądał w usg był większy od Fasola (to był chyba 7tc, może 8). U mnie najpierw było plamienie na czerwono (3 dni leżenia plackiem + leki), usg miała dopiero ok. tydzień poźniej, więc podejrzewam, że pierwotnie krwiak był nawet większy. Po miesiącu oszczędnego życia a la emeryt krwiak się wchłoną.

A jak się Twój krwiak ma? Długo Was męczy? Jak duży był ostatnio?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    początkowo 4cm x 1,7 cm na ostatniej wizycie 2cm x 4mm,odstawiłam duphaston została luteina :) dalej oszczędny tryb życia ale z możliwością powrotu do pracy :)

krwiak powstał w 13 tyg w 16 już jest go o połowę mniej a teraz mamy 17 tydzień :) kolejna wizyta w 20 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 09:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Niestety po czopach biegunki to standard bo podrażniają. Nie czytam ulotek bo jestem hipochondryczką. Mojej gin ufam ;)
    Pau.Em współczuję. Mi non stop niedobrze, ale wymiotuje teraz z raz dziennie. Czasami w ogóle.
    No właśnie strasznie podrazniaja. No ja też ufam, kazała je stosować w dużym kryzysie tylko i tak robię. Ja też mam dni bez wymiotow, że tylko mi niedobrze. Ostatni tydzień nie wymiotowalam. Ale wczoraj się zaczęło i od wczoraj wymiotuje:( jeszcze coś mnie łapie i gardło boli. Dałam radę wypić letnią herbatę z miodem i cytryną - nie zwymiotowalam jej więc liczę że już się ta sytuacja opanuje jakoś.
    Kochana mam nadzieję że nam szybko to przejdzie ;*

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny.. ja chyba już schizuje.. na temat tego guzka, tyle się naczytałam.. Wogole to głowa mi z tylu drentwieje..

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Boże dziewczyny.. ja chyba już schizuje.. na temat tego guzka, tyle się naczytałam.. Wogole to głowa mi z tylu drentwieje..
    Spokojnie Karola byłas u lekarza a nawet dwóch więc stosuj leki i pamiętaj ze potrzeba czasu zeby zaczęły działać :) a drętwienie bo może źle się ułożyłas do snu ? Obserwuj siebie i ten guzek a jak będziesz nadal się denerwować to znowu lekarz :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Spokojnie Karola byłas u lekarza a nawet dwóch więc stosuj leki i pamiętaj ze potrzeba czasu zeby zaczęły działać :) a drętwienie bo może źle się ułożyłas do snu ? Obserwuj siebie i ten guzek a jak będziesz nadal się denerwować to znowu lekarz :)

Jeju... Przecież ja wyjdę z siebie i stanę obok zaraz ... Jaką to człowiek ma zrytą głowę .. Chyba musze naprawdę wyluzować

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zryty dzień. Energi 0. Do tego podła chandra.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Karola daj zadziałać lekom. Jak po 2-3 dniach nie będzie poprawy to idź na kontrolę.
    U nas mała rewolucja. Mąż zmienia pracę.
    A ja przepadłam i zrobiłam pierwsze zamówienie dla małej
    url=https://naforum.zapodaj.net/be36a43dfd53.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be36a43dfd53.jpg[/url

Jonesey, KaroKaro, Ewelcia85, kjt91 lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh, jakie śliczności... ja też bym chciała już coś kupić, wybrać, ale ciągle nie wiem, kto u mnie mieszka. o dziwo, wszyscy, ale to naprawdę wszyscy obstawiają dziewczynkę - chyba musiałam mocno zbrzydnąć ostatnio ;-) żarcik :D

-Mamunia- lubi tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ